29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• skristof
    az állam fizeti az oktatásod mostmár egyre inkább nem lesz igaz mondat... egyre kevesebb lesz az államilag finanszírozott felsőoktatási intézmény, mindenhová bevezetik a tandíjat. és sajnos szerintem ez eléggé közeljövő, mivel az elmúlt 4 év túlköltekezéseit be kell hozni. (lásd áfa emelések stb.)
  • I.C.ram
    Államnak az a célje, hogy minél hamarabb elvégezd az egyetemet, és menj dolgozni. Hogy miért? Állam fizeti az oktatásod, minél tovább csinálod, annál több pénzt ől beléd. Minél később végzel, annál később fogsz dolgozni, ergó később adózól. Szóval neki rohadtul nem éri meg, hogy ott rohadj az egyetemen.
  • skristof
    így
  • Shadow_THH
    ez igy van minden tantárgyban a légypiszkon buksz el, pl többet irtál egy betüvel mint kellett volna vagy ami a kedvencem volt és MINDENKI elbukott rajta akit ismertem a mult évi emelt info legjobb feladata: színezz be painttal egy kockát bordóra. Senkinek sem sikerült, ugyanis amit mi bordónak hittünk az csak KIBASZOTTUL SÖTÉT PIROS volt -.-
  • ivjoe
    Hülyeség, rengetegszer használtam már a középiskolai matek tudásom. A szögfüggvényektől kezdve a gúláig.
  • iko
    nem tudjátok, hogy számolják át egyes tantárgyakat a felvételi pontba?
  • iko
    Megnéztem az angol középszint megoldását, háát kis légypiszkokon bukok pontot oszt nem biztos hogy 90% fölött lesz. Attól függ hogy a szövegalkotást hogy sikerül, meg hogy, hogy pontoz a tanár.
  • Balo
    #12338-re
  • Balo
    Ne abból az egypár tízezer emberből indulj ki, sokkal többen vannak akik nem mérnöki vagy orvosi képzésre járnak vagy jártak, hanem egyszerűen van egy érettségijük és hozzá egy szakmájuk.
  • grizzly21
    :)
  • Shadow_THH
    nem emeltet :D ok félreértettem a kérdést :P
  • Shadow_THH
    igen de jobban hangzik a médiában a máté kriszta szájából :D

a matek tanárom mondta: 3 fokozata van a hazugságnak:
    kegyes hazugság, hazugság, statisztika :)
  • grizzly21
    :))
    közepet irtál?
    90 alatt az 5 = 43949268 . Ennyi az esélyed? Az esély az egy 0 és 1 közötti szám:)
  • grizzly21
    teljesen mindegy hogy most hogy fogalmazza át a kormány a munkanélküliség fogalmát. Akinek nincs munkája az munkanélküli, és magyarországon ilyenből sok van.
  • Shadow_THH
    de a lottó 5ösre ennyi az esélyed (90 alatt 5)
    mert 90 számból választhatsz de a sorrend nem számít
  • grizzly21
    akkor annyit ért a pisateszt. A magyar egyetemek mindig rangosnak számítottak, és külföldiek mindig is jöttek ide tanulni bme-re, orvosikra stb, mert nívosak, és jók az egyetemek, tehát jó munkaerőt képeznek (aminek feltétele az elmélet gyakorlati alkalmazása).
  • 2XP
    Á, az vmi örödögi szerkezet. Olyat csak a fővárosi uraságok használnak.
  • grizzly21
    az mégcsak nem is valószínűség. majdnem:)
  • Shadow_THH
    mi az a lámpa?
  • 2XP
    Tudod, itt lenn vidéken mi még lóval járunk iskolába, meg este gyertyafénynél tanulunk. A malacot meg diploma nélkül is meg lehet etetni. Szánalmas
  • Shadow_THH
    tegnap hallottam egy jót, pesti kiscsaj egyedüli volt osztájában aki megmondta, hogy nem akar tovább tanulni, ezért nem számít neki az érettségi. Meg kérdezték miért, erre ő: 'mert én úgyis vidékre akarok csak menni'
  • Shadow_THH
    90 alatt az 5 :D
  • Shadow_THH
    ez igaz ;)
  • 2XP
    Viszont az iskolából kikerülők pont a friss, még jegyzett munkanélkülieket gazdagítanák.
  • Balo
    Azért nem árt ha tudod, hogy milyen eséllyel írsz lottót:)
  • Balo
    Ez nem igaz mert a PISA-teszt szerint a tanulók 40 százaléka nem tudja alkalmazni a tételeket és definíciókat a gyakorlatban illetve, ha más jelöléseket használnak.
  • Shadow_THH
    mondom: amit te mondasz az papiron NEM a munkanélküliség megfelelője :) hiába nincs munkád, ha elmentél a munkanélküli hivatalba, hogy sorba állj onnantól kezdve te már NEM vagy munkanélküli. Csupán munkakereső. Tehát magyarországon nincs sok munkanélküli, csupán kurva sok munkakereső ;)
  • grizzly21
    Ez nem igaz. Nem sok mindenben vagyunk élen EUs viszonylatban, de a munkanélküliség nagysága oda tartozik amiben élen vagyunk.
  • Shadow_THH
    magyarországon alig van munkanélküli
    csupán több százezernyi bejelentett ideiglenesen munkával nem rendelkező munkakereső van...
  • 2XP
    A mondat első fele hülyeség, azért csak elég minimális mértékben vontak össze szakokat (pl. ami corvinuson eddig volt gazdaságmatematikai elemző az most gazdaságelemzés lett, és ugyanúgy csak egyféle msc-re mehetsz onnan), főleg a tanári szakok miatt csökkent a képzési szakok száma.

Az viszont igaz, hogy egy bsc diplomával semmit sem fogsz érni. De így tovább marad a gyerek az iskolában, és addig sem növeli a munkanélküliek számát :/
  • Shadow_THH
    ha úgy vesszük akkor már a gimnáziumit sem fogod soha sem használni... kérek szépen x alapú logaritmus yköb derivált almát a gyök2 pi+k intervallumon
  • I.C.ram
    Ha belegondolsz, aki nem mérnöki, vagy matek/gazdasági pályára megy, az soha nem fog többet használni az osztásnál, szorzásnál, osszeadásnál, kivonásnál. Szóval ilyen alapon semmi életszerűség nincs a 4 évnyi matekban.
  • Shadow_THH
    volt róla szó :)

azért az új bolognai rendszer sem kutya :D 3 évig mindenki ugyanazt tanulja (az agysebész emg a műszaki gépészmérnök) ami után kapnak egy fél diplomát ami semmire sem jó, és utána még 2-3 év és akkor tanulják meg azt amire jelentkeztek
  • grizzly21
    egyetértek,
    egyébként ezek képesek megszüntetni az ingyenes egyetemet figyeld meg
  • Shadow_THH
    de hát DOKTOR magyar bálint az tud mindent, mint ahogy a kuncze rendbe rakta az egészségügyet is.

A vicces még, hogy ugye az ingyenes oktatásunk mellé nem kötelező megvenni a most kiadott könyveket, csak ugye ERŐSEN ajánlott, mert abban vannak a feladatok. MAtek tanárnőnk aki már vagy 40 éve tanár nevetve közölte velünk, hogy ezek a feladatok már mind ősrégiek csak más a borító meg a sorrend, érdemes értük kiadni 4-6 ezer hufot
  • Shadow_THH
    aláírom a rendszer szar ahogy van, a lényege hogy lehet diplomád ha van PÉNZED

aki mostanság éresttségizett az valószinüleg tudja, hogy a 11 és 12-ik évi 2/3os átlag bőven elég minden létező egyetemünkön arra, hogy felvegyenek, ha FIZETŐSKÉNT jelölöd meg.

de ez igy sokkal gyakorlatiasabb, haverom gratulált is nekem a közép szintű törimhez:
    tudom volt egy nehéz kérdés: mit lát a képen tigris tankot vagy julius caesart, x-elje be 2 pontért
  • grizzly21
    Másik meg a valószínűségszámítás, amit annyira nyomatnak mostanában. Na annak semmi köze a gyakorlathoz, és semmi értelme..
  • grizzly21
    semmivel sem lett gyakorlatiasabb.
    Most az hogy azt mondják hogy van egy háromszög,melnyek kerülete 15 méter, vagy azt mondják, hogy van egy háromszög alaku kert, és hozzá 15 méter hosszu kerités az tök ugyanaz. Mindenki aki meg tudja oldani egyikféle megfogalmazásban, az meg tudja a másikban is...
    nem reformáltak meg ezek semmit, hanem annál inkább levitték az érettségi szinvonalát a béka segge alá..ami nem jó, mert igy már csak az nem fog érettségit szerezni aki nem is akar, és igy az egyetemi diploma sem lesz kiváltság (mint ahogy már nem az), hanem minimális követelmény, és igy tovább...a kérdés hogy meddig fajul el ez az egész.
  • Balo
    Emelten nem nagyon lehet, mert olyan elvont számításokat az életben senki nem használ, csak egyetemen kell.
  • skristof
    nem középen voltam, azt nem is láttam.. csak van egy példa amit fakton mesélt a tanárnő, mindig azon röhögök :)