29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
igen..sajna nekem ugy már nem igazán érte meg az emelt matek:S na mindegy..
mert ugye 60 pontot lehet hozni, én 4es érettségi átlaggal számolok, ami 8 pont, és az 50ből 42 a 11.12.es jegyek összege, tehát összesen 60ból csak 50 körül van a hozott:(
köszi irodalom és töritanár:S -
Úgy érted, ha nem az évvégi jeggyel mész, hanem az érettségi eredményekket duplázod? -
szerintem az az igazságtalanság, hogy a +7 pont emeltért nem duplázódik. -
Nem a ponthatárok magasságával volt a gond, hanem hogy sok embernek lett ugyanannyi a pontja, így nem tudtak különbséget tenni. -
Idén érettségizek/tem. -
Shadow_THH #12388 igen utána még az egyetemek is lejjebb akarták vinni őket mert nem lett meg elegendő ember -
Irreális ponthatárok? Mindig a legjobb x embert veszik fel az adott szakra. -
Tavalyi érettségi vesztei a diákok voltak, köztük én is. 2x írtam matekot, törit átrakták, majdnem azt is megismételték, irreális ponthatárok stb. :P Remélem idén kompenzálnak azzal, hogy most első helyre felvesznek :D -
skristof #12385 valaki mindig jól fog járni... csak mi nem :) ezt megtanulhattuk a 18 év alatt -
Beszüntették a nyomozást a tavalyi érettségibotrány ügyében :) Gyanusított nincs, tehát semmit nem értek az egésszel, csak kibasztak egy rakás pénzt. :P Hajrá Magyaroroszág! :D -
skristof #12383 és te idén érettségizel?
-
Mi az, hogy mit jelent? Hát az a pont szám, aminél, ha kisebb a pontod, akkor nem vehetnek fel. Ha egyenlő vagy nagyobb, akkor kötelesek felvenni. -
nem tudjátok mit jelent a felvételi ponthatár? -
vagy ^(-1) re emeled :o -
Érdekesen tudsz reciprokot számolni. Legegyszerűbb ha kiszámolod a (90 alatt 5)-öt és az 1-et elosztod ezzel.
Vagy kiszámolod, hogy mennyi (85!*5!)/90!
Az is ugyan annyi lesz. -
azért mondom, hogy hosszú távon relatíve :) az ilyen gyakorlati példáknál csak a végtelen felé közeledve bizonyosodik be az elmélet -
Nem értem, hogy mi az összefüggés aközött, hogy 500 forontért vesznek szelvény,t és hogy mennyi a fődíj, ez max akkor számít, ha az összes lehetséges módon kitölti ka szelvényeket, de 500 forintból aligha lehet kitölteni így :D -
szóval 4-esért 320 millió 3-asért 6 millió -
na jó a 4-es 3-ast elszámoltam mert nem vettem figyelembe hogy 5-öt jelölnek meg alapból de az 5-ös az jó :) -
Lottó nem más, mint kapzsi emberek adója :D -
Minden szerencsejátéknak a valószínüségszámítás az alapja. Azért lottóznak sokan mert azt gondolják, hogy kevés pénzért sokat nyerhetnek. Pedig ha 500 ft -ot adnak ki akkor hosszú távon úgy nyerhetnek, ha 5-ösért 22 milliárd 4-esért 1.3 milliárd 3-asért 59 milliót adnának :o -
Ez bizony rossz megoldás. 90alatt1 az tök hülyeség, nem kell oda.
90alatt5 az összes lehetőség, ebből 1 a kedvező esetek száma. tehát 1/90alatt5 -
90alatt1 osztva 90alatt5 = 90/43949268. szerintem (mivel kedvező/összes)
bár hozzá kell tegyem mindig utáltam a valószinüségszámítást..majd utánanézek hogy van pontosan.
bér mostmár nincs érettségi kár ezen vitatkozni:) -
*szerintem már :) -
Nyert, számolj utána még egyszer. -
Úgyértem olyat, aki pénzben játszik, és az esélyeit ismerve kockáztat, nem mázlira alapozva. Attól még nem lesz valaki jó póker játékos, mert tudja, hogy miből áll egy royal flush. -
Első tagmondatod nem igazán értem :P -
szerinte más puszzulásra van itélve, de a többivel egyetértek. -
pff, és szorzod százzal, és megvan a % esély. Most már megnyugodtál? :P -
és még az se nyert -
az se számol valószinüséget, csak tud játszani.
NE keverd a szart, most meg is kérdeztem 1 jo pokeres ismerősöm és fingja nincs a valószinüségszámitáshoz. -
"Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg"
A perverze! :D -
Mondd ezt egy jó pókerjátékosnak. -
Veszed a reciprokát oszt' jónapot. -
Nem csoda hogy van kapcsolat, hisz Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg. -
Shadow_THH #12358 büdös kölke :c -
Mert a nyugdíjasok aztán nagyon vágják a mai oktatást. -
Shadow_THH #12356 igen de a nyugdijasok megmonodták, hogy az oktatásunkkal semmi baj sincs csak az orbán viktor szitja megint az indulatokat!4 -
Ha az állam pont az oktatásból vonja majd el a pénzt, akkor ez az ország pusztulásra lesz ítélve. Klebelsberg Kunó mondta annó, hogy Magyarország, nem versenyezhet a nagyhatalmak gazdaságával, viszont szellemitőkében még lehet nagyhatalom. Ebben nagy igazság volt. Lásd az ő korszakában és az ő reformjaival végző diákok közt volt a legtöbb Nobel-díjas, nemzetközileg elismert tudós, mérnök, stb.
Mára már csak az egyetemeken hülyítik a diákokat, hogy a magyar oktatás az élvonalba tartozik... a francokat. Ezt lehet köszönni a liberális oktatástörvényeknek, európai integrációs folyamatoknak, amire lazán azt mondhattuk volna, hogy kösz, de nem veszünk részt benne, stb. -
Ja egyetemen. :P