29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    igen..sajna nekem ugy már nem igazán érte meg az emelt matek:S na mindegy..
    mert ugye 60 pontot lehet hozni, én 4es érettségi átlaggal számolok, ami 8 pont, és az 50ből 42 a 11.12.es jegyek összege, tehát összesen 60ból csak 50 körül van a hozott:(
    köszi irodalom és töritanár:S
  • 2XP
    Úgy érted, ha nem az évvégi jeggyel mész, hanem az érettségi eredményekket duplázod?
  • grizzly21
    szerintem az az igazságtalanság, hogy a +7 pont emeltért nem duplázódik.
  • 2XP
    Nem a ponthatárok magasságával volt a gond, hanem hogy sok embernek lett ugyanannyi a pontja, így nem tudtak különbséget tenni.
  • ivjoe
    Idén érettségizek/tem.
  • Shadow_THH
    igen utána még az egyetemek is lejjebb akarták vinni őket mert nem lett meg elegendő ember
  • Balo
    Irreális ponthatárok? Mindig a legjobb x embert veszik fel az adott szakra.
  • I.C.ram
    Tavalyi érettségi vesztei a diákok voltak, köztük én is. 2x írtam matekot, törit átrakták, majdnem azt is megismételték, irreális ponthatárok stb. :P Remélem idén kompenzálnak azzal, hogy most első helyre felvesznek :D
  • skristof
    valaki mindig jól fog járni... csak mi nem :) ezt megtanulhattuk a 18 év alatt
  • I.C.ram
    Beszüntették a nyomozást a tavalyi érettségibotrány ügyében :) Gyanusított nincs, tehát semmit nem értek az egésszel, csak kibasztak egy rakás pénzt. :P Hajrá Magyaroroszág! :D
  • skristof
    és te idén érettségizel?
  • I.C.ram
    Mi az, hogy mit jelent? Hát az a pont szám, aminél, ha kisebb a pontod, akkor nem vehetnek fel. Ha egyenlő vagy nagyobb, akkor kötelesek felvenni.
  • iko
    nem tudjátok mit jelent a felvételi ponthatár?
  • iko
    vagy ^(-1) re emeled :o
  • Sadist
    Érdekesen tudsz reciprokot számolni. Legegyszerűbb ha kiszámolod a (90 alatt 5)-öt és az 1-et elosztod ezzel.
    Vagy kiszámolod, hogy mennyi (85!*5!)/90!
    Az is ugyan annyi lesz.
  • iko
    azért mondom, hogy hosszú távon relatíve :) az ilyen gyakorlati példáknál csak a végtelen felé közeledve bizonyosodik be az elmélet
  • I.C.ram
    Nem értem, hogy mi az összefüggés aközött, hogy 500 forontért vesznek szelvény,t és hogy mennyi a fődíj, ez max akkor számít, ha az összes lehetséges módon kitölti ka szelvényeket, de 500 forintból aligha lehet kitölteni így :D
  • iko
    szóval 4-esért 320 millió 3-asért 6 millió
  • iko
    na jó a 4-es 3-ast elszámoltam mert nem vettem figyelembe hogy 5-öt jelölnek meg alapból de az 5-ös az jó :)
  • I.C.ram
    Lottó nem más, mint kapzsi emberek adója :D
  • iko
    Minden szerencsejátéknak a valószínüségszámítás az alapja. Azért lottóznak sokan mert azt gondolják, hogy kevés pénzért sokat nyerhetnek. Pedig ha 500 ft -ot adnak ki akkor hosszú távon úgy nyerhetnek, ha 5-ösért 22 milliárd 4-esért 1.3 milliárd 3-asért 59 milliót adnának :o
  • I.C.ram
    Ez bizony rossz megoldás. 90alatt1 az tök hülyeség, nem kell oda.

90alatt5 az összes lehetőség, ebből 1 a kedvező esetek száma. tehát 1/90alatt5
  • grizzly21
    90alatt1 osztva 90alatt5 = 90/43949268. szerintem (mivel kedvező/összes)
    bár hozzá kell tegyem mindig utáltam a valószinüségszámítást..majd utánanézek hogy van pontosan.
    bér mostmár nincs érettségi kár ezen vitatkozni:)
  • grizzly21
    *szerintem már :)
  • Sadist
    Nyert, számolj utána még egyszer.
  • Sadist
    Úgyértem olyat, aki pénzben játszik, és az esélyeit ismerve kockáztat, nem mázlira alapozva. Attól még nem lesz valaki jó póker játékos, mert tudja, hogy miből áll egy royal flush.
  • I.C.ram
    Első tagmondatod nem igazán értem :P
  • grizzly21
    szerinte más puszzulásra van itélve, de a többivel egyetértek.
  • I.C.ram
    pff, és szorzod százzal, és megvan a % esély. Most már megnyugodtál? :P
  • grizzly21
    és még az se nyert
  • grizzly21
    az se számol valószinüséget, csak tud játszani.
    NE keverd a szart, most meg is kérdeztem 1 jo pokeres ismerősöm és fingja nincs a valószinüségszámitáshoz.
  • iko
    "Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg"
    A perverze! :D
  • Sadist
    Mondd ezt egy jó pókerjátékosnak.
  • Sadist
    Veszed a reciprokát oszt' jónapot.
  • Sadist
    Nem csoda hogy van kapcsolat, hisz Fibonacci bácsi pont a nyulak szaporodását figyelte meg.
  • Shadow_THH
    büdös kölke :c
  • I.C.ram
    Mert a nyugdíjasok aztán nagyon vágják a mai oktatást.
  • Shadow_THH
    igen de a nyugdijasok megmonodták, hogy az oktatásunkkal semmi baj sincs csak az orbán viktor szitja megint az indulatokat!4
  • I.C.ram
    Ha az állam pont az oktatásból vonja majd el a pénzt, akkor ez az ország pusztulásra lesz ítélve. Klebelsberg Kunó mondta annó, hogy Magyarország, nem versenyezhet a nagyhatalmak gazdaságával, viszont szellemitőkében még lehet nagyhatalom. Ebben nagy igazság volt. Lásd az ő korszakában és az ő reformjaival végző diákok közt volt a legtöbb Nobel-díjas, nemzetközileg elismert tudós, mérnök, stb.

Mára már csak az egyetemeken hülyítik a diákokat, hogy a magyar oktatás az élvonalba tartozik... a francokat. Ezt lehet köszönni a liberális oktatástörvényeknek, európai integrációs folyamatoknak, amire lazán azt mondhattuk volna, hogy kösz, de nem veszünk részt benne, stb.
  • I.C.ram
    Ja egyetemen. :P