29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
jaja ugy értem én, felvételi pont, mert most amennyit vesztek annyival lesz kevesebb pontom mint 127 (ahogy eddig számoltam) -
Vagy felvételi pontot? -
Jajj, a maximalista:) Azért veszthetsz 15-öt, úgyis max pont. -
Lehet hogy könnyű, de nekem ezen múlik minden mivel duplázok. Szóval nem szabad rajta egy pontot se vesztenem. -
nagyon is jó hogy igy van, van addig időm -
fogalmam nincs, én nem jártam órákra itt. még a gépteremben sem voltam. -
miért nincs? -
Egy banán. -
Hala mindenkinek!
Hétfőn ki megy még rajtam kívül közép művtörire? -
yourportal #12424 Ez mi? -
Egyszerre van az összes fontosabb, kivéve az informatika. -
Easy Rider #12422 együtt van az emelt és a közép? -
Én. <:) -
Cnut #12420 Hétfőn emelt fizikán ki szenved velem? -
Shadow_THH #12419 nono a közép nevetségesen bagatel és a angymamák is le tudnák rakni, csak van pár apróság amiért ütnek ott:
nincs dupla space és két enter!4 ezt jegyezd meeegg!44 -
Képszerkesztőnek választhattam a paintet van az irfant csak nem tudom hogy az utóbbi mióta az, vagyis nálam a képnézegetésnél nincs több szerepe.. :D
Ha az órán magyar officet használtatok, akkor érettségin is annak kell lennie. -
a suliban csak accest lehet használni , nincs mese.
azon meg kár vitatkozni hogy minek van értelme, ennek az egésznek nincs, szánalmas hogy microsoftot kérnek az info alatt...
Középre megyek, ott kell rajzolni eztazt, csak nem fogom painttel.. -
Shadow_THH #12416 photoshop nem lesz egy szinten sem, paintban kell rajzolni kockát, amit lehet photoshoppal is, de azt mégsem irhatják oda, hogy painttal csináld mewrt az nem eu kompatibilis
ajánlanám neked a microsot office ADATBÁZIS kezelőjét ami gyakorlatilag olyan mint a mysql csak éppen minden kérést egy paranccsal kell megírni és minden parancsnak más neve éa más sorrendje van, szóval kibaszottul idegesítő és szar és semmire sem való, mert pl php nem tud vele komunikálni
szóval ez egy 30 pontos feladat lesz sok jó szopást vele és az egyéb ismeretlen microsoft progframokkal amiket kérnek
és a bordó még mindig nem sötét vörös -
Photoshop minek lesz? Emelt szitnen mész? -
A winfoshoz sem írták oda, h magyar-e. -.- -
Elkezdek készülődni az infóra mostmár..
A programok amik nálunk lesznek:
MS WINDOWS XP
MS OFFICE 2003
ADOBE PHOTOSHOP CS HU
FRONTPAGE 2002
A frontpage leeht hogy 2003 lesz mert végülis officehoz az jár..
Azt viszont nem tudom hogy az office milyen nyelvű, mert evidens lenne hogy magyar, de nem irták oda hogy HU.. -
Mit értesz jobb egyetem alatt? -
Shadow_THH #12411 125-140+ -
Általában a jobb egyetemekre mennyi ponttal lehet bejutni? -
Persze, mondjuk így egy félévet minimum nem kap, addig meg - szvsz - ki lehet húzni. -
azt már egyetemen -
Sőt ha nem hülye gyerek, ösztöndíjat is kaphat... -
Azt hiszem meg is magyaráztad. Pont.:) -
De azért ne mondd, hogy aki tényleg jó és tud az ebben a rendszerben nem tud oda bekerülni ahova akar... Amúgy asszem van a diákhitel amit csak akkor kell törlesztened ha lesz rendes jövedelmed, bár az inkább a tankönyvekre meg a kollégiumra elég. -
Jaja, mondjuk vidéki kissrácnak szülei minimálbér körül keresnek, akkor simán össze tudják spórolni a többszázezres tandíjat, pláne ha több gyerek is van a családban..ugyanmár
A szomorú az, hogy az ilyen vidéki gyerekeknek, akiknek ez az egyetlen útja a felemelkedéshez, azoknak vágják ketté a karrierjét ezzel..Ismerek jópár ilyen gyereket, akiket az előző rendszerben ez hozott fel Budapestre, kulturáltabb életkörülmények közé. -
de nem az baj! Mig ha teszem azt mérnök akarsz lenni, akkor matekot kell tudnod meg mondjuk fizikát. Ahhoz nem kell elmenned külföldre, meg tanfolyamokra, iskolában is jól meg tudod tanulni ha akarod. Viszont akinek nincs pénze tanfolyamokra és külföldre az nem kap nyelvvizsgát, és ezért nem veszik fel, hiába lenne jó mérnök . Bár ehhez hozzá kell tegyem, hogy szerintem akinek nincs nagyon rossz nyelvérzéke, annak is 12 év alatt azért 2 nyelvvizsgát le lehet tennie különórák és külföld nélkül is (főleg ha középfokot, és plána ha TELCet nézünk (igaz az megint csak drága)).
-
Aki tényleg komolyan gondolja, spórol és bejelöli a költségtérítésest is az állami mellett... -
Akik most komolyan gondolják a szakot, azok tudják hogy hogyan lehet bejutni, ha kell nyelvvizsgával. Ha komolyan gondolja elmegy nyelvvizsgázni, ha a kell.
Tény, hogy sokan azért tanulnak tovább, mert valamit kell tanulni. Tőlük se várhatjuk el, hogy érettségivel szakma nélkül elkezzenek utcasöpörni:S -
Easy Rider #12400 még emelt info hátravan szerdán :P -
Na, leérettségizett mindenki? Akkor had üdövözljek mindenkit az igazi szopásban ami csak ezután fog jönni
-
Most írjam le megint, mi a helyzet?
2005 elött központi felvételi volt, ahova eleve csak azok mentek el, akik komolyan is gondolták az adott szakot, ott szart sem ért, ha van 10 nyelvvizsgád, mert a szüleid befizettek az osztrák suliba, vagy az amerikaiba, ott azok kötül választották ki a legjobbakat, akiket amúgy is érdekelt a téma. Most pedig teljesen ellentétes a helyzet. -
hát végülis ebben is van igazság.
De szerintem azért vegyenek fel valakit egyetemre, mert abban jó, amit ott elvárnak... -
Ha ezt ilyenre módosítanák, akkor senkit sem érdekelne az évvégi jegy, mert arra építve csak rosszul járhatna. Szóval mindenki a 2 felvételi tantárgyára tanulna, a többire meg elég lenne a 2-es. Így meg tovább süllyedne a korábban általatok is "méltatott" oktatás színvonala :) -
de nem. azért igazságtalan, mert:
tegyük fel hogy 24 pontos matek emeltet irok, az nem duplázással
24+7 = 31 pont. Ez több mint ha közepen irnék egy 100%osat (ami 30 pont).
Viszont ha duplázok akkor: 24*2+7 = 55 . Az már 5 ponttal kevesebb mint a 30*2=60.
És egy 90%os matek közepet joval könnyebb megirni (azt mondják), mint egy 80%os matek emeltet, kb akkor jön ki ugyanaz a pontszám ha duplázol. -
De az emelt +7 pont az ezeken kívül álló +24 pontba számít. Tehát azokat az érettségitől és évvégi jegytől függetlenül kapod. Azért elég igazságtalan lenne, ha te 14 pontot kapnál mert az érettségid jobb lett, mint az évvégi jegyek :)