29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Van ugyanabből a kiadásból Excel, Word, Powerpoint meg IT, OpRendszerek és internet, hálózat is.

Elég hasznos kis cucc, meg viszonylag tömör, és érthető is.
  • skristof
    hú ez jó, nekem egy ilyen rohadthosszú van az ihm-től kiadva.. de az nagyon sok..

ezért pedig köszönet :)
  • I.C.ram
    http://iaro.srv.hu/kep/modul_5_-_adatbazis-kezeles.pdf
  • skristof
    mi a feladat? ha leírod hol akadtál el megpróbálunk segíteni
  • skristof
    feltöltenéd vhova? csak rövid időre.. pm-be is jó a zúerell
  • I.C.ram
    Tegnap szereztem egy ECDL modulok című E-bookot PDFben, abban baromi jól levannak írvan az alap SQL parancsok, és jelentésük, én most ezt lvasgatom, és nagyon faszán rájövök a dolgokra :)
  • ddomi87
    nincs meg valakinke a triatlonos pascal feladat,ha egyáltalán mondd ez vkinek valamit.ha igen szóljatok.(akkor adok mail címet)
  • skristof
    oks, kussolok!
  • skristof
    ha a feltételnél mondjuk nyomsz egy jobbegérgombot, akkor be lehet pipálni azt h legyen összegzés is, egy ilyen szumma jel van előtte.. utána legördülő menüből válaszd ki amiket írtam
  • I.C.ram
    Tudom, de pssszt!! :D
  • Balo
    Szeva, szerintem se volt túlaságosan nehéz, én a merev testes forgatónyomatékost rontottam el, sose szerettem azt:). A 3. feladatban az zavart meg, hogy túl egyszerű:)
    Amúgy 70-80%-ra saccolok.
  • grizzly21
    oks beraktam a két mezőt, de az összegzésnél nem tudom mire gondolsz: feltétel-t meg vagy-ot látok csak.
  • skristof
    ne erőltesd már az SQL-t mert lila gőzöd nincs hozzá, mint ahogy nekem sincs :)
    tervező nézet az beszédes...
    hozzáadod a táblát, berakod az azon és típus mezőket, az azon mező összegzésénél beállítod h count a tipúsnál meg group by
  • skristof
    az érdekes, mert érettséginél megkötés, h utolsó két évben tanulni kellett bizonyos óraszámban a kívánt tantárgyat.
  • grizzly21
    na rájöttem, következő dong a 3massal van:
    Lekérdezésben adja meg, hogy típusonként hány esemény szerepel az adatbázisban (pl.
    hány „OKTV” van)! (Tip)
    SELECT táblanév COUNT(*) asszem ez számolja össze, de hogy kell hogy minden tipust megnézzen?
    EZt meg lehet oldani SQL nélkül csak tervezőnézetben?
  • Denver Joe
    Sziasztok!
    Az emelt földrajz írásbeliről mi a véleményetek? Nektek hogy sikerültek a feladatok?
  • grizzly21
    törlöm az első rekordot, erre az egyedi azonosito szám nem ugrik eggyel feljebb hanem 2vel kezdődik..kezdek kiakadni
  • grizzly21
    megtaláltam de:Típuskonverziós hibát ir ki:)
  • grizzly21
    importálást találtam de ott nem volt txt támogatás.
  • I.C.ram
    4 év túlzás. :D Gimiben összesen tanultam 1 évig infót, és accest nem is indítottuk el :D
  • grizzly21
    4 év? 4 nap!:)
    Épp elég baj az..

üres adatbázis
    /üres adatelérési lap
    /projekt (meglévö feladatok)
    /projekt (uj feladatok)
    /file kijelölése

melyikaz?
  • I.C.ram
    Van külön olyan opció accesben, hogy adatbázis importálása külső fájlból.
  • skristof
    mentést ne is keress, mivel nem létezik
    folyamatosan menti, ezt azért illett volna megtanulni 4 év alatt :)

tábla: új tábla létrehozása importálással. ott meg értelemszerű h mi választja el, az első sor a mezőnév vagy sem, kulcs-azonosítót adj hozzá és ennyi
  • grizzly21
    Most csinálom a 2005ös érettségi ACCESS részét.

"A tanverseny.txt fájl a 2004/2005-ös tanév – Oktatási Minisztérium által meghirdetett
    vagy támogatott – tanulmányi versenyeit tartalmazza. Egy-egy verseny több rekordban van
    megjelenítve, mert minden – a versenyhez kötődő – eseményt külön tároltunk. Így egy adatsor
    tartalmazza a verseny megnevezését, típusát (pl. OKTV, 9–10.-es), az esemény megnevezését
    (pl. Nevezés, I. forduló) és idejét. Az egyes adatelemeket tabulátor választja el, az első sor
    tartalmazza a mezőneveket."
    1. Készítsen adatbázist versenynaptar néven! Töltse be az adatokat a tanverseny.txt
    fájlból! Adjon hozzá AZON néven egyedi azonosítót, ami egyben kulcs is, és mentse a
    táblát adatok néven!

Első problémám: Miért nem lehet egy adatbázist menteni, vagy menteni másképp?
    Azt irja töltse be a txt tartalmát.: rámegyek megnyitás, tanverseny.txt
    Tehát ha jól értem, akkor a mezők:
    verseny megnevezése, típusa, esemény , és dátum.
    Betöltöm hogy tab az elválasztó legyen, ugy tünik minden sima. csatolt tábla neve:adatok.
    Megcsinálja, de a tábláknál csak txtként mutatja az baj?
    Átváltok tervezőbe hogy beirjam a többi mező nevet, amit nem engedett.
    Azt irja mivel csatolt tábla, igy néhány tulajdonságot nem lehet modositani.
    Aztán modosotiom a mezőket, visszalépek adat nézetbe, kiirja hogy nem tudja megcsinálni mert csak csatolt tábla, és szétesik az egész..ugy van

Visszavonás és mentés továbbra sincs
  • grizzly21
    jah értem, igaz.
  • skristof
    tábla nevá táblát hozzáadod a tervezőnézetben a lekérdezéshez, kiválasztod belőle a név,cím és fizetés mezőket.. fizetés alól iveszed a pipát h ne jelenítse meg feltételnek beírod h >200000 és a név mező alatt a sorrend csökkenő

de ha bemásolod sql nézetbe a kódot, és átváltod tervező nézetre, akkor meglátod

esetleg fizetés mezőhnek az összegzéséhez kellhet a where
  • grizzly21
    amit SQL-lel igy oldasz meg:
    SELECT nev,cim FROM tábla WHERE fizetes>200000 ORDER BY név
    azt hogy oldod meg SQL nélkül?
  • I.C.ram
    Vágom, hogy működik, egyszer már végigcsináltam a proecdúrát. De ez akkor is idegesítő, hogy nem lehet elöbb tudni, hogy akkor most érdemes szóbeliznem, vagy sem...
  • skristof
    hivatalosan júni 6-án nézheted meg a dolgozatodat és másna 4ig élhetsz a panasztétel jogával..

addig marad az, h nagyjából megnézed az útmutatókat

az h felvesznek e az meg mégkésőbb derül ki, szóval ezen ne görcsölj egész nyáron, inkább bulizz, amíg lehet :)
  • 2XP
    Nekem is ezt mondták, úgyhogy szerintem semmi remény, hogy korábban megtudjuk.

Sőt, még a kedves magyartanárom sem hajlandó semmit elárulni az eredményekről a határidő előtt :@
  • skristof
    én is emeltre megyek infóból.. az a viegener-féle kódolásos feladat volt, nem?
    mikor bekéred a szöveget meg a kódot, átalakítod csupa nagybetűsre és a viegenere.dat fileból szeded ki azt a táblázatot és az alapján titkosítasz..
    én azt megírtam, az nagyon jó feladat, van benne szinte mindenféle dolog. nem könnyű, de nem is rossz feladat.
    access-től én is tartok, de az egyik emelt sorban ami érettségi volt 05 októberében nagyon könnyű volt 30 pontért..
    excel sztem nem lesz nagyon nehéz, ha nemtudjátok akkor nézzéétek át az ab.mező ab.min ab.max függvényeket, és ne felejtsétek h miél több mindent fgv-el kell, tehát még a kerekítéseket is!
    word+powerpoint+html sztem nem lesz kemény, bár a frontpage-et utálom..

a 05 októberi feladatsort 4 hibaponttal írtam meg tegnap. reméljük nem lesz nagyon nehéz a holnapi sem
  • I.C.ram
    JAh idei emelt matek sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi.
  • magus
    hat jah, az idein en is szenvedtem
  • I.C.ram
    Most hívtam fel az Eötvös Gimit (ott emelt matekoztam), és azt mondták, hogy juniús 6 elött nem lehet megtudni az eredményeket.... Ez most komoly, vagy csak megint ez a fenenagy túlbuzgó hivatalos eljárás?

Potyára nem akarok matek szóbelire tanulni, ha úgyse tudnék javítani a tavalyi eredményemen.
  • Mozes13
    Aki az A lapon beírta az email címét is az elvileg kapott levelet, hogy feldolgozták az adatait.
  • TomBond
    Igen pl. én. Nekem k nehéznek tünt, de majd megnézem holnap a megoldásokat.
    A tegnapi fizikám megvan 2-es tovább nem is nézem.
  • 2XP
    A közép tényleg nem volt, de nézd meg az emeltet is. Oda nemcsak integrálás és deriválás kell, hanem rendes felkészítés is, amit nem minden iskolában kapsz meg, még ha "emelt matekra" jársz is.
  • katalány
    Nézzétek mit találtam, letölthető....
    http://www.ntk.hu/segedletek/info_kozep/

• 2XP
    Hát azért a tavalyi emelt matek nem volt vmi nehéz. De az idei sajnos az lett :(
  • Shadow_THH
    igényelni kell valahonnan én mégn em igényeltem felsőm után