29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    Melyik függvényt a legcélszerűbb használni, hogyha azt akarom, hogy egy adott (pl B2:B9) tartományban megszámolja hogy hány olyan cella van aminek a tartalma = 5
  • grizzly21
    az If fel nincs gond. az elágazásokkal annál inkább. de mindegy. mostmár megy
  • Balo
    Az if függvény minden programnyelv alapja, mondjuk flashhez nem értek (ill. nagyon alapszinten).
  • grizzly21
    jo hirem van: nem is ott akarok megtanulni programozni:)
    egyébként ez sajnos magyarországon főleg igy van: ráhuzzák ezt a szöveget mindenre, és ezzel fedezik hogy aki pl kijön egy egyetemről az hozzá se tud szagolni a témához.
  • skristof
    akkor rossz hírem van, mert ahogy mondani szokták az egyetem nem programozni taníta meg, hanem úgy gondolkodni.

a helpet meg szívesen
  • I.C.ram
    Jaja. Ilyeneknél mindig a legkisebb intervallumtól kell haldni a legnagyobbig, mert a gép is balról jobbra ovlas :)
  • grizzly21
    és igy már megy is köszi
  • grizzly21
    légyszi ne próbálj meggyőzni a logikus gondolkozásról, én flashben programozok, az egy objektum orientált programozási nyelv. Nagyon messze van tőle ez a primitív függvény varázslós excel téma..
    Szóval nem vizsgálja tovább..értem.
    akkor nyilván forditva kell, megnézni hogy kisebb mint 2 aztán hogy 3 stb
  • skristof
    gondolkozz logikusan, hamár informatikusnak készülsz, vagy érdekel a téma..

mit csinál ez a fgv? megnézi, h az adott jegy, kisebb e mint 6, ha igen akkor a másik mezőbe beleírja h jeles, ha nem, akkor megy tovább.. mivel az érdemjegyek 1-5 között mozognak, mindegyik kisebb lesz, mint 6, innentől fogva mindegyik igaz értéket fog felvenni, ezért írja mindehová a jeles-t..
  • grizzly21
    ezt írtam:
    =HA(B4<6;"kiválo";HA(B4<5;"jó";HA(B4<4;"közép";HA(B4<3;"elégséges";HA(B4<2;"egyes")))))
    és mindenre kiválót adott:(
  • skristof
    ágyazd egymásba a ha függvényeket
    ondjuk 5nél könnyen el lehet baszni, de ez van..

ha(b3="jeles";c3=5;ha(b3="jó";c3=4;ha(.... és a végén ennyiszer zárójel bezárva :)
  • grizzly21
    hm most próbálgatom de nem igen megy.
    hogy lehet több feltételt irni?
  • grizzly21
    a HA függvényen kivül van még ami feltételvizsgálattal foglalkozik?
    Konkrétan az a gond, hogy van 5 elágazás a feltételben, tehát nem csak azt kéne vizsgálni hogy ha igaz akkor valami ha nem akkor más, hanem else is kéne.
    pl egy cella jegyet tartalmaz 1-5ig, akkor mindegyikre odairni mellé a megfelelőjét:
    if(jegy>4) {
    B3= "kiválo"
    }else if(jegy>3) {
    B3="jo"
    }
    stb
  • I.C.ram
    Ja vágom, köszi.

Ezekkel a tabulátorokkal szívok. Még mindig nem értem, hogy hogyan működnek. 2005 októberi wordot csinálom, és ott próbálok olyan pontozást csinálni tabulátorra, de egyszerűen képtelen vagyok beszúrni pontozott tabulátort, csak két szöveg közé, de ha a szöveg után akarnék beszúrni pontozott tabulátort, akkor egyszerűen nem történi ksemmi :(
  • iko
    enter¶
    :)
  • NEOreg3
    pedig úgy kell, kapcsold be a minden látszik funkciót és meglátod, hogy nem új bekezdésként kezeli
  • I.C.ram
    ctrl+tabbal lehet beszúrni egységnyi tabulátorokat.

Másik kérdés: sortörést hogyan kell beszúrni? Súgóban olvastam, hogy shift+enter, de ez nálam tök ugyanaz, mintha entert nyomnék, azaz új bekezdést, amit elvileg ugye nem szabad :)
  • NEOreg3
    importálásnál lehet beállítani, de sajnos nemtudom neked megnézni hol, mert csak dbf importálós feladataim vannak azoknál meg semmit sem lehet beállítani importáláskor:C

[importálás szó rulz]
  • DarkJedi
    Az miért van, hogy rinyál az access, hogy a txt-ből beimportált táblát nem lehet módosítani? Így nem tudok sorszámokat hozzárendelni, pedig azt kéri a feladat..(2006 februári középszintű). Szóval hogy lehet ezt megkerülni? Bocs ha láma kérdés, sose tanítottak accesst nekünk ^^
  • iko
    táblázatban, különben átugrik a másik cellába...
  • iko
    amúgy táblázatan vigyázni kell mert ctrl+tabbal kell ugrálni
  • skristof
    hát a tabulátort berakod vhov a csúszkán, és tab-al ugrasz oda.. anélkül nehéz lesz:)
  • I.C.ram
    Szövegszerkesztésnél a tabulátorokat lehet tabbal is nyomkodni, vagy csak azzal a csuszkával?
  • Eszky
    a 2005 okt.27.-ei informatika gyakorlófeladatsorából a weblapszerkeztést valaki megtudja csinálni???Ez a halmos feladat.Feltudná vki tenni ide?Előre is köszi.
  • skristof
    ha tudod ezeket a fgv-eket ne erőltesd, az újfajta excel-ekben már nemigazán működnek jól
    akkor működik csak jól, ha növekvő/csökkenő sorba van randezve az adott sor v oszlop
  • NEOreg3
    februári számtech középszintűt próbaérettségiként megtudtam írni 5-ösre, szerintetek a holnapi nehezebb lesz, mert semmi kedvem gyakorolni, és egy AB.MEZŐ vagy HA függvényen kívül nemnagyon lesz bonyolultabb, vagy igen?:O

ésmég mostse tudom hogyan kell körlevelet csinálni word alatt:P
  • iko
    ürlap fül -> ürlapvarázsló ki kell választani egy táblát vagy lekérdezést, ennél a konkrét példánál érdemesebb előbb lekérdezést csinálni, aztán a varázslónál kiválasztod.
    Azután felveszed azokat a rekordokat amik kellenek neked.
  • grizzly21
    ha valaki majd erre jár ennek a megoldását is nagyon megköszönném (őszi érettségi)
    Készítsen űrlapot, amely segítségével új rekord vehető fel az adattáblába! Az űrlapon az
    azonosító kivételével minden adat szerepeljen! Az adatfeltöltés megkönnyítésére állítsa be
    a kilépés évét 2005-re! (Uj)
    hogy kell olyan űrlapot késziteni ahol uj rekordot lehet felrakni?
  • katalány
    Nem csináltad meg a korábbi érettségi feladatokat? biztos hasonlóak lesznek. Gondolom a wqeblapszekesztést meghagyják nekünk, mintha nem lett volna az emeltnek.
  • katalány
    Szerintetek helyi hálózaton keresztül tudok segiteni a barátnőmnek az irásbelin. rájönnek?
  • Eszky
    tud valaki vmit a holnapi infóval kapcsolatba..áááá...nagyon para vagyok..szerintetek mi lesz..(bárcsak tudnám előre:-) )
  • grizzly21
    #12675 , #12679 pls valaki:)
  • grizzly21
    igen mostmár meg van
    be kellet ikszelni hogy bövitse..
  • iko
    adatok/sorbarendezés
  • grizzly21
    a VKERES meg az FKERES lenne a jó függvény, de egyik sem működik..
  • grizzly21
    Cserébe még 1 kérdés:
    mondjuk B oszlop szerint hogy lehetne rendezni egy táblát?
  • grizzly21
    én tudom! tabulátorok! ott kell beállítani hogy mivel töltse ki a részt.
  • iko
    sztetek itt mivel van megcsinálva az aláírásnál a pontozott vonal?
    plakat.doc
  • grizzly21
    Kérdés:
    2005 máj érettségi:
    excel/12es feladat. hogy kell megcsinálni? mi a függvény?
  • grizzly21
    naja de magyar kéne:(