29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Majd jól kibaszol az állammal, és nem jársz egyetemre, mi? :D
  • I.C.ram
    Hova jelentkeztél amúgy?
  • skristof
    sehol sem követelik meg az emeltet, mivel fejpénzt kapnak minden felvett gyerek után..
    az emelt csak a +7 pont miatt érdekes, a felvételed szempontjából.. nomeg nem árt, ha egyetemre emelt szintű felkészítést kaptál előtte.. (persze ha olyan helyre mész, ahol erős a matek)
  • iko
    98 pontos lett a matek közép... erre a tanár asszonja ugye jövök októberben emeltezni, mert ha felvételezni akarok akkor muszáj egy emeltet csinálni.
    Ha az az iskola nem követeli meg az emeltet egy tantárgyból akkor nem kell ugye? Mert én mindenből középre mentem, mivel ahová jelentkeztem szó sincs emeltről.
  • Balo
    Persze:D:D Passzív ellenálló vagyok.
  • 555
    HI VALAKI TUDNA SEGITENI HOGY KELL FOGALMAZÁST IRNI (Házi feladat)???

Két mű össze hasonlitása pragmatikai szintaktikai és szemantikai szinteken

PLs valaki help mee Priviben
    T
    H
    X
  • grizzly21
    ki nem hagyja? Te?:)
  • Balo
    2008-tól tervezik, de nem fogják úgysem hagyni.
  • Easy Rider
    Nyugi, hál'istennek ez csak tervezet, és remélem nem fog bejönni :S
  • Punker
    város és terület függő dolog nagyon.
  • I.C.ram
    ez kikre vonatkozik? Akik jővőre fognak felvételizni, vagy már azokra is, akik már járnak felsőoktatásba?
  • I.C.ram
    Unokatesóm kezdő fogorvosként már 300-400 körül keresett, most meg olyan (3-4 évvel diploma után kb olyan 500-600-at. De pontos adatot nem tudok, lehet többet.
  • 2XP
    Te nagyon vicces ember vagy, elkezdesz politizálni, aztán meg te akarok megállítani az offolást. Talán ha felfognád, hogy az sg politikamentes hely...
  • Sadist
    Attól még nem kell lefaszozni 2,5 millió embert.
  • grizzly21
    nehogymár védeni kezdjed ezeket.
    160.000 huf. Tudod mennyi pénz az? Semmi. Abból ha bérelsz egy lakást, és teljesen egyedül élsz, akkor is épphogy megélsz,nemhogy ha még eltartasz másokat.
    De ne offoljunk, végülis ez nem az a topik.
  • Punker
    tesóm kezdő sebészként emlékeim szerint nem kapott ennyit.....
  • Sadist
    Sőt, ha esetleg közben emelkedne a minimálbér, akkor még többet.
  • Sadist
    " Ha a diploma megszerzése után munkába áll, és évi bérének bruttó összege meghaladja a minimálbér negyvenszeresét, akkor havi keresetének 3, ha hatvanszorosát, akkor 6 százalékával törleszt, írja a Népszabadság.

Ha ennél kevesebbet keres, nem kell fizetnie, az összeget kamatok nem terhelik. A tartozás továbbá nem adósságként jelenik meg a végzett diák számláján, tehát nem akadályozza a hitelfelvételt."

Szal minimum BRUTTÓ 160e-t kell keresned, hogy fizetned kelljen.
  • BADE
    a sok nyugdíjast érdekli is majd,szarnak azok a gyerekeikre is...
  • mEkLaU
    Hát pontosan így van...
    És sajnos ez nem csak az oktatást érinti!Ez off de sajnos el kell mondani..
  • grizzly21
    mégis mit vártál?
    Majd elgondolkozhat az a sok f*sz aki megszavazta ezeket.
  • BADE
    hát meg,de ennyire?
    ráadásul,amit most kitaláltam attól a falra másztam...
    tandíj
  • grizzly21
    hát megváltozott az egész rendszer..
  • BADE
    tavaly 121,akkor csak 1 nyelvvizsgám volt
    De mivel az azt megelőző évben 104-es volt a határ az állato.-ra,azt hittem simán felvesznek,gondoltam csaknem emelik meg 18 ponttal,hát tévedtem 28-at emeltek...
  • mEkLaU

Miért nem jött össze? Mennyi pont körül voltál? Milyen extráid voltak?
  • BADE
    én is 3-ik éve próbálok bekerülni különböző orvosikra,remélhetőleg idén sikerül is!
  • Balo
    Ide. :o
  • Balo
    143 volt tavaly a rekord, méghozzá az ELTE társadalomtudományi karán. 70 körül volt az irányszám, , de ha csak a 144 pontosokat vették volna fel, kb. 40 ember jött volna össze, ezért kellett 143-tól felvenni azt a kb. 130 embert. :)
  • iko
    aki űrhajós akar lenni hova kell jelentkeznie? :D
  • I.C.ram
    Kivánom neked, hogy így legyen :D
  • mEkLaU
    Hogy érted, hogy kinövöm?:)
    Kb 4 éve akarok orvos lenni:D
    Nem hiszem, hogy kinöném, engem érdekel az egész!Egy jó orvost tisztelnek is:D
  • I.C.ram
    Majd kinövöd az orvososdit is :D
  • mEkLaU
    Az az igazság, hogy én semmi más poszton nem tom magamat elképzelni!
    Fura, de ez van!
    Nekem első helyen van megjelölve a fogorvosi, második helyen az általánosi! Ha mind a két helyre felvennének, akkor az evidens, hogy csak az elsőként megjelölt helyre vesznek fel igaz? Nem mintha változtatna vmin is a dolog, mer nekem édes mind1 lenne, hogy fog, vagy általános(plasztik sebész) szakra vesznek fel CSAK VEGYENEK FEL
  • 2XP
    Biztos lehetsz benne, hogy nem lesz több. Az idei érettségik nehezebbek voltak, mint a tavalyiak.
  • I.C.ram
    Nem értek egyet a dinasztikus foglalkozásokkal, de te tudod, ha neked ez tetszik, hát hajrá :D
  • mEkLaU
    Apa,Anya is orvos!
    Fogorvosira tavaly 132 volt!Ennél kevesebb nem, csak több lehet!
    Én pesszimista vok ilyen téren szoval...azért gondolkodok így
  • I.C.ram
    Az oké, de a rekord felvételiponthatár eddig 141 volt, tehát hiába volt valakinek 144 már felvették 141gyel is. A fogorvosira meg szerintem még kevesebb.

Nem tudom miért akar valaki fogorvosnak menni. Van a családban pár, és én nem bírnám ezt a melót csinálni, mondjuk tény, hogy rohadtúl megfizetik, ha jó helyen dolgozol :D
  • mEkLaU
    120+24=144, én igy tudom!
    pluszpontbol maxolok, mert van egy középfoku németem meg felsöfoku angol, ezért kéne kémiábol is a max meg bioszbol is...(fogorvosi,orvosi)
  • I.C.ram
    Elég 141-et, azzal mér mindenhova bekerülsz :D 141 volt tavaly a rekord, kizártnak tartom, hogy idén emelkedett volna.
  • mEkLaU
    Köszi, hogy ilyen késön is válaszoltál
    Akkor talán még nincs veszve minden...
    Csak akkor vagyok nyugodt ha 144 pontot talicskázok össze...