29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
a 90% os matek az nem 5ös? -
ToMMe #12952 nekem a matekom (közép) 90% felett lett.
magyarom elég szar, 50% < látni még nem láttam, csak hallottam. elég érdekes eredmények születtek: nincs 5ös, 1db 4-es, többi 3-as, 2-es.
miénk lett a legrosszabb az évfolyamban. érdekes a másik 2 osztályt ugyanaz a nő tanítja...
na majd bemegyek a suliba a D-napon (júni 6)
-
jó, igazából a matekon nincs mit megtekinteni, szerintem jó lett, ha 90% fölött van, akkor nem is érdekel, ha nem, akkor azért megnézném.. az infó azért érdekesebb, mert ott például nem tudom pontosan, hogyan is pontozzák a programozást.. -
ToMMe #12950 segít schumi 
-
jah, ez is érdekes, pl. infó-t meg akarnám tekinteni, meg a matekot is. matekot írtam X helyen, infót meg Y helyen.. d(Y,X) = ~ 60-70 km :D -
persze, sötétben meg minden fekete.. ;] -
ToMMe #12947 hehe, jó kérdés. nemtom
. én sztem magyar miatt fogok reklamálni. mert "kicsit" lehúzta a tanár...
-
Június 6án? Mettől meddig? Mert nekem vagy 3 helyre kell mennem :D -
ToMMe #12945 hivatalosan júni 6-án lehet megnézni. a fellebezést nemtom. talán másnap?
-
Középszintű érettségiket mikor leet megnézni hivatalosan, és fellebbezni? -
ha ezen mulik akkor fellebbez mindenképpen -
jó úgy értem ,hogy közel azonos, földi hőmérsékletekkel számolva nem számottevő. -
de nem azonos, lsd. előző hozzászólásom. -
pontosan.
ezt a kérdést még aznap (hétfőn) megvitattuk, mert többen mondták, hogy hát nagyobb a betoné, mert benne van a táblában.
én mondtam, hogy józan paraszti ésszel az azonosra tippelek, de mivel úgy van megfogalmazva, hogy "azonos" ami számomra egy szinoníma az egyenlőre (sőt annál több, igazából hülyeség az azonos, mert az azt jelenti, hogy _ugyan az_ a hőtágulásuk, ez pedig csak akkor lehetséges, ha ugyan olyan az anyagminőségük, ami pedig nem lehetséges, mert az egyik beton, a másik meg vas.) tehát fogtam volna a fv. táblát és kikerestem volna, mint ahogy sokan tették.
ha nem fogadják el a jó választ, tehát hogy a betoné nagyobb, puff észrevételt kell tenni, jogi útra tereléssel fenyegetni, hatásosan.. -
nyilván fejből senki nem tudja, és nem most kell letesztelni, hogy ki mit fog használni az építkezéseken. egyszerűen pontatlan a feladat. és sajnos nem 1 ilyen volt szerintem az idei érettségiben. Pl gondoljunk a töri középszintre, ahol volt egy olyan kérdés, hogy melyik forrásban/képen/szövegben/sehol talál informáciot az alábbiakra?
Volt egy olyan, hogy a nép elégedetlen a fejadagokkal. Hát bizony egyikben sem volt benne, csak a fejadag mennyisége, amiről lehet következtetni hogy elégedetlenek, de az hogy valóban azok-e az nem derül ki..stb. -
Ha a tanárod jó fej, akkor megadja. -
De itt az a lényeg, hogy a vas és a beton azét jó párosítás, mert a hőtágulási tényezőjük azonos, ezért használják előszerettel az eépítkezéseken. -
TomBond #12936 Biztos az az egy szó annyira megemelte volna a költségeket hogy már nem fért bele. A tanárt nem tudjuk elérni (nem találtuk a suliba) de egy másik tanár azt mondta hogy a javítókulcs szerint kell javítani. Pedig lehet hogy az a 2 pont eldönt egy jegyet. -
félrebeszélsz te is.
hogyha nem pontosan ugyanakkora akkora nem a B a helyes válasz. Vagy oda kell irniuk hogy közel/nagyjábol/madjnem/akármi azonos, vagy kutyakötelességük elfogadni a jó választ. -
Ja mondjuk ez is egy nyomós érv. -
ToMMe #12933 Nálunk elfogadta a tanár, ha nem azonost írtál akkor is. azért az a 2 pont is segít
-
Az ilyen feladatoknál nem azt nézik, hogy ki tudod-e keresni a függvénytáblázatból az értékeket. Tény, hogy nem volt szerencsés választás, de itt arra akartak rávezetni, hogy a két érték KÖZEL azonos, különben a hőtágulás miatt a vasbetonszerkezetek megrepednnek. -
Be kell menni és panaszkodni a tanárnak, aztán ő vagy jó indulatú vagy nem. -
Biosz emeltet írtam, hát vannak érdekes dolgok a javítókulcsban. :DD -
skristof #12929 állítólag a biosz megoldókulcsában is vannak hibák.. vicc ez az egész, de nem tudok nevetni -
TomBond #12928 Nem tudom erről kinek mi a véleménye
Fizika középszint 6. feladat:
Vasbeton szerkezetekben melyik anyag hőtágulási együtthatója nagyobb?
A) A vasé nagyobb
B) A két anyag hőtágulási együtthatója azonos
C) A betoné nagyobb
Megnéztem a függvénytáblázatban:
Vas 0,000 0117
Beton 0,000 014
A megoldó szerint a B a helyes válasz. Miért??
Miért nem úgy írták akkor, hogy pl. közel azonos?? -
Sima ügy :) Én kb nulla tanulással elértem 50ből, úgy 48-at. Mondjuk mázlim is volt, mert elég jó tételt húztam nyelvtanból és irodalomból is. -
vagy csak hazudsz :DDDDD -
júúj, szegény. azért ne sírj, ha négyes lesz :))
az unokáknak büszkén mutogatom majd, akármi is lesz. megmondom mért. mert tudok írni, tudok érvelni, és van véleményem, hoztam példákat. ez volt a feladat? ez. megcsináltam? meg. ha lepontozzák, az csak a rendszert minősíti, nem tetszik nekik a stílusom, vagy a két szép szemem, vagy egyszerűen a magyartanár neheztel rám, amiért kihánytam az ablakán szerenádkor. és remélem az unokák nem lesznek elcseszett bölcsészpalánták ^-^ -
:DDDDDDDDD
Ennyire nem gondoltam rosszra.:D -
tényleg nem mindegy, le is csukhatnak :D -
Nem mindegy, hogy mit mutogatsz az unokáknak. Bár mondjuk hazudhatsz is:) -
Szerencsére nem számít, de nem akarok 4-est belőle :( -
pont ezt akartam irni:D -
itt nem huszat kell, hanem kb. ötvenet. mert itt egy-egy témakör kb 5-6 tétel, van 9 témakör, puff.
De konkrét tételcímeknek sokkal jobban örülnék.. -
ha neked a magyar számít, akkor már régen rossz :C -
skristof #12917 a könyvet be tudnád linkelni valahonnan? -
ki készül tanárnak? Aki bölcsész annak beszélnie is kell, viszont aki infós az a gép előtt ül azt jólvan -
Ma megkaptuk a magyar érettségit. Elég szörnyű lett :( Az első részben 40 pontból 24-et értem el. Nagyon hülye feladatok voltak :@ Oda van írva, hogy vázlatosan írjon, közben pedig összefüggő szöveget kellett írni. Aztán ott volt a biciklis plakát. 6-ból 3 pontot kaptam, mert nem felet meg a műfaji követelményeknek (az persze nem gond, hogy soha nem is vettünk ilyet, meg ti már láttatok esszészerű szórólapot? Mert elvileg ilyen kellett volna.) A városi és vidéki turizmus összehasonlításánál sem említik egy szóval sem, hogy páronként kellett volna sorba állítani, erre az egész suliból senki sem kappott a 6-ból 2-nél több pontot. A szövegalkotás már jobb lett, 60-ból 60 pont, a helyesírás miatt még van 4 pont levonás (ebből kb. 2 reális, a többinél csak az íráskép miatt húzta alá). Úgyhogy van 80 ponton. Így az 5-höz szóbelin az 50-ből 40 pontot kell legalább elérnem :( Hát, szép lesz... -
végülis adtak tételeket, meg javasoltak egykönyvet h vegyük meg megis vettem, abban az összes tétel ki van dolgozva... és ha ezt mindent megtanulnám...
jó hogy emelten kevesebb van, csak akkor miért az az emelt? mert irásbelin programozni kellet? cöh