29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• [HUN]PAStheLoD
    az .. az emelt szintű plusz hét pont lófaszt nem ér. főleg, hogy hiába vagy penge matekos, a középszintet megírnád 100%-ra, de az emelt szinten labdába se rúgsz, kivéve ha nincs valami defekted (jó, mondjuk nekem emelt matek 102 pont a 115-ből :], de én szeretem a számokat)

amíg az egyetemek nem követelik meg az emelt szintet, addig felesleges elmenni emeltre.
  • [HUN]PAStheLoD
    nem fogjátok elhinni :]

"Az A várost B, C és D városokkal vasútvonal köti össze, a B városból C és E
    városokba, valamint a D városból az F és a G településekhez közvetlen vasútvonal
    megy. Mennyi a fokszámok összege ebben a gráfban?"

Ugye itt nem egyértelmű hogy most akkor az A-t közvetlen, vagy nem közvetlen vonal köti-e össze C-vel meg B-vel, főleg, ha végigolvassuk , értelmezzük és utána gondolkozunk el ezen.

Kíváncsiságból megnéztem az angolt:

Seven cities are connected by a railway network as follows: there are direct lines
    connecting the city A to the cities B, C and D, respectively, there are direct lines between the
    city B and the cities C and E, respectively, finally there are also direct connections between
    the city D and the cities F and G , respectively

Ebből a "direct lines" a lényeg, ami azt jelenti, hogy "közvetlen vonal".

Tehát a választékosan fogalmazó kurva anyjukat.
  • React
    Mondhatni semmit, mégis kitűnő voltam... bár csak az utsó két évben, a hülye pont miatt... igazából nem a jegyek érdekeltek soha, ha vmi érdekelt akkor "megtanultam" :) de erről a magyarról egy színes sztorit tudnék mesélni, meg a híres magyar tanáromról, akinek nem vagyok a kedvencei között ;) Máááár alig várom a szóbelit ...
  • tobias88
    Mármint a többi tantárgyból, bár én sem panaszkodhatom a 4es átlaggal:D!
  • tobias88
    Te is sokat tanultál a 4 év alatt:D
  • React
    Óh hála ég! :) Köszi :)
  • tobias88
    nem számít!!!
  • 2XP
    Duplázásnál nem számít az érettségi átlaga.
  • React
    Egy csöppnyi információra lenne szükségem :)
    A duplázásnál számít az érettségi átlag? Azt is beleveszik?
    Eddig ugye, azt hittem erre nem lesz szükségem, de a magyarom láttán... hát hmmm a duplázás lehet kifizetődőbb lesz :D
  • tobias88
    Igen, én azért nem örülök neki, mert másnak jobb, hanem azért, sokan mentek sz@rock középszintre, és őket veszik fel!!!!
  • I.C.ram
    Semmi értelme :D és nem is tanultam rá semmit. Van jobb dolgom is, mint tök fölöslegesen tanulni :P

Ha max pontos, akkor sem lehet több felvételi pont, mint a tavalyi közepem. Szóval, akkor meg minek. Inkább tnaulok törire. Az nagy eséllyel lehet akár 90+%os emeltszinten.
  • Balo
    Amúgy szeritnem menj el szóbelizni, jó buli:) Ha tét nélkül mész nyugodtan, talán egy nagyon jó eredmény is kikerekedhet:)
  • I.C.ram
    Jaja, ahol voltam én is érettségizni, ott is elég fostalicska eredmények születtek. Szóval reménykedjünk, hogy drasztikusan lemegy a ponthatár :) Baromi sokan bevállalták az emeltet, úgy hogy 60% alatt teljesítettek. Szóval lehet, jó lesz ez még :D
  • Balo
    Ejj, alig bírok írni 5 óra fizika kísérletezés után:) Ezek után legalább menni fog...
    Közben megtudtam, hogy 84%-os lett emelt fizikám, ami számomra jó. Amúgy örüljetek csak a 70%-os emelt matekotoknak! Nálunk az osztályban ilyen százalékok lettek: 33%, 36%, 40%, 46%. Úgy, hogy volt közöttük olyan, aki 4 évig ötös volt matekból... Ezek után szerintem sokat fog csúszni le a ponthatár...
  • 2XP
    Igen, de 4,5 x 2 az csak 9 :)
  • I.C.ram
    Nekem a legjobb pontom pár helyre:

Angol 100% - 2x30
    Töri emelt remélhetőleg 90+% - 2x30+7
    Angol nyelvvizsga - +7

Összesen: 2x30+2x30+7+7=134
  • Treblakos
    Én úgy olvastam ,hogy a kerekített érték kétszerese.
    Javíts ki ,ha tévedek.
  • 2XP
    A 4,5-ös érettségi átlag csak 9 pontot jelent :)
  • tobias88
    Na látod, te is ha közép matekra mész, 1 pontal többet kapsz!!! Sztem aki emelten 50et megírja, az a középen 100at!!!
  • Treblakos
    Én nem duplázom:
    Tavaly minden 5ös lett kivéve az angolt: 24
    Idén minden 5ös :) : 25
    Érettségi átlag meglesz 4,5 sztem: 10
    Matek középen 85% minimum(kapkodtam és elbasztam egy feladatot): 29
    Infó emelten kb 80% ,de meglehet 85% is: 28 vagy 29
    Nyelvvizsga+emelt: 14
    de jobb lett az infod:)
  • Treblakos
    nekem sajna csak 1 nyelvvizsgám van...
  • grizzly21
    én oda első helyen. 129 pontom lesz ha a szobelik nem befolyásolják az eddigi eredményéket.
    (ha jól számoltam)
    83% info K->28*2= 56
    73%matek E->26*2+7= 59
    +2 nyelv = 14
    _______________________Summa
    129
  • I.C.ram
    Mondjuk a tavaly május emelt matekből kiindulva én is azt hittem, hogy sima meglesz 80%. Tévedtem :P
  • Treblakos
    Bme műszakiinfóra jelentekzett vki?
    126 volt tavaly, remélem most nem emelkedik.Kb 130 pontom lesz, de ez még függ a sztech szóbelitől.
  • 2XP
    Hát én az eddigi matek érettségikből kiindulva (még a februári sem volt annyira vészes), úgy gondoltam, hogy 85% minimum meglesz. Most meg örülök, ha nem lesz 70% alatt :( Lehet be sem kellene mennem kedden megnézni hogyan sikerült, mert akkor szóbelire igen rossz hangulatom lesz :(
  • 2XP
    Nyugi, 2008-tól kötelező lesz, hamarabb nem lehet, mert 2 évvel korábban be kell jelenteniük.

A +7 pont duplázásának hülyeségét meg már kitárgyaltuk.
  • I.C.ram
    Hát nézd meg a felvi.hu-n a statisztikáknál, hogy idén többen vagy kevesebben jelentkeztek. Közlekre tavaly volt 121 de idén 100zal kevesebben jelentkeztek, kb ugyannyi helyre.
  • mustar
    Nem tudja valaki, hogy mennyivel lehet több pontra számítani a bme- gépészmérnöki szakán mint tavaly? (akkor 110 volt azthiszem)
  • grizzly21
    pontosan ez a legnagyobb baj!!!!
    meg kéne követelniük az egyetemeknek az emelt szintet mert ez igy nagyon nem fair.
    vagy a +7 duplázodjon..
  • I.C.ram
    Pedig én mindig mondogattam nektek, hogy csak az menjen emeltre, aki tuti, hogy megírja legalább 75%ra!!! Különben nagy szopás... nem hallgattatok rám... így jártatok :P
  • I.C.ram
    Ez van :( Én is szoptam emelt matekkal.
  • skristof
    erre már korábban is rájöttünk.. csak sajnos nem elég korán :)
  • tobias88
    EZ AZ EGÉSZ RENDSZER EGY NAGY FOS!!!!!
    A nálam mérföldekkel gyengébb matekos osztálytársam középszinten 97%ot írt, és volt olyan aki 90et és 3as, és ezért 60 pont jár neki, én a kb 70%os emelt matekommal 59 pontot kapok. ILYEN SZ@R AZ EGÉSZ!!!!! Emeltszintért a jogos szerintem a 20 pont léenne minimum!!!!!!!!!!!!
  • tobias88
    Nekem 97 pontos
  • Treblakos
    Lehet dicsekedni?
    Most tudtam meg ,hogy az emelt sztech írásbelim 100 pontos lett a 120-ból
    ,azaz 83%.
    Huh én ennek nagyon örülök.
    Köszi és bocs az offért. :)
  • [HUN]PAStheLoD
    jaja :D
  • 2XP
    Jól van na, azt akaram mondani :$