29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Akkor bizony rosszul tudják :) -
uhh micsoda f@szság..ideje elkezdeni nekem is lassan -
Nekünk két héttel az írásbeli előtt mondta, hogy el kell olvasni a 350 oldalas sorstalanságot, hát persze, csak erre van időm :@ -
NKristof #13310 de matekból konkrét tételek vannak, azt mondta legalábbis minden matekos (meg töris) -
NKristof #13309 jajj, ez durva volt: paródiái, helyesen
-
Hát emelten ez van, mindenki csak témaköröket kap :) Matekon, törin szintén ez a helyzet... -
NKristof #13307 A kedvenc tételem Karinthy irodalmi paródiáji. Az a vicc, hogy ne is vettük órán. -
NKristof #13306 De bizony -
Már nekem sincs semmi kedvem :( De ez az eső szerintem most jó, legalább nincs kedvem kint lenni :)
Magyarból nálatok is olyan "kitűnő" tételek vannak, mint itt? Pl. nálunk: Sorstalanság + Szinbád mesevilága Krúdy novellájától Huszárik Zoltán filmjéig a két kedvencem. Ez utóbbit el is kezdtük nézni egy "konzultációs" órán, de ennyire unalmas és érthetetlen művészfilmet még nem láttám :( -
NKristof #13304 Ez kérlek a témakörök jegyzéke, ami nem azonos a tételekkel... tételből kb.150 van. Ez a jegyzék gyakorlatilag lefedi az egész anyagot... -
katalány #13303 Az informátikából is hiányzik még két tételem,
1. Könyvtárak és dokumentumok/könyvtár használat/
Jellemezze a könyvtárakat a tárolt dokumentumok alapján. Csoportositsa a könyvtárban található dokumentumokat az információhordozó tipúsa és a dokumentum tartalma alapján. Mutassa be, milyen hozzáférési lehetőségeket biztosit a könyvtár az egyes dokumentumokhoz. A könyvtár fogalma és tipusai, terei, szabadpolc, raktár és raktári rend. a Művek azonositása, ETO, ISBN és ISSN szám. Kiadvány tipusok, Periodikák, kézikönyvek, a könyv részei, nem nyomtatott dokumentumok, kazetta, video....
Az igazat megvallva a fele nekem kinai. mit lehet erről beszélni? -
katalány #13302 Sziasztok! Középszintű töriben kérném a segitségeteket. Még egy pár tételt nem tudtam kidolgozni, ha véletlenül valakinek megvan , nagyon megköszönném.
1. A kiegyezés előzményei és megszületése. Mutassa be a "nemzet prókátorának" nevezett Deák Ferenc szerepét a kiegyezés létrejöttében.
2. Az Osztrák-magyar Monarchia fölbomlása. Trianon gazdasági, társadalmi és etnikai hatásai. Mutassa be a trianoni békeszerződés rendelkezéseinek hatásait.
Ha valakik tudnának segiteni, akkor a fentmaradt 3 tételet is bemásolnám. köszi.
-
React #13301 te se vagy képbe látom
-
React #13300 A holnapi napra én is nagyon kiváncsi leszek! Én majd a töri után tanulok magyart, lesz 4 napom bevágni 60tételt: alig várom... De már most az őrület szélén vagyok, annyira nincs erőm tanulni, hogy ihaj :D Ráadásul ez az eső is... -
Az idei biosz emelt témakörök?
Ebből szóbelizek 10-én. :D -
Ez ez micsoda? :)
http://www.om.hu/letolt/okev/doc/ketszintu_erettsegi_2005_2006/biologia_temakor_2006maj.pdf -
NKristof #13297 Biosz emeltszintes nincs itt?
Szerintem a biosz a legnagyobb szívás... nincsenek ugyanis kiadva a tételcímek, ergo akármit húzhatsz... -
Köszi :) Én hülye meg most nyelvtant tanulok, mert matek után a törire kellene koncentrálnom, de holnaptól lesz még 2 napom a metekra :D Bár ha holnap megtudom az írásbeli eredményét, akkor lehet csak mély depressziós állapot lesz belőle :/ -
React #13295 Tanulj! :) elvetemült elme... semmi pénzért nem vállaltam volna be, szorítok neked
-
Matekra nincsenek esetleg tippek? :) -
React #13293 itt van pár info tétel, de nem kezeskedek érte... megnézitek jó vagy sem, aztán eldöntitek :)) -
React #13292 Figyelj, sztem a forrásokból nagyon sokat ki lehet szedni, ettől függetlenül kerek előadást kell tartanod, előzményekkel miegymással, szóval csokorba kell foglalni, nem lóghat a levegőbe... Sztem ha nagyjából vágod miről van szó, nem lehet gond, meg ahogy elnéztem neked nagyon jól sikerült az írásbeli is, szóval olyan nagyon részletesen biztos nem fogják kérni-már ha belegondolsz nem is tételek, hanem témakörök vannak! Én amúgy sztem azzal fogok megszenvedni, hogy 15 percig kell beszélni, ez a humbug rizsázás sose ment! Ja, és ha megkérdezik, hogy óhajtasz-e kérdést a végén, mindenképpen feleld azt, hogy igen, mer amit esetleg kihagytál, arra kérdeznek rá, hogy tudod-e... és így plusz pontokat szerezhetsz. A külön töri tanárom is vizsgáztat, ő mondta :) -
a tetelek felenel sem tartok, szal ezen a heten eszmeletlen tempoban kell belehuzni
(persze sztem akkor is az lesz amit josolok, a fele tetelbol akar tudnek max pontosra is felelni, a negyede abszolut nulla pont (integralas, analizis es tsai) a masik negyed az ilyen atlagos)
viszont nekem 13-an lesz, jovohet kedd -
Hát nem vagy vele egyedül, csütörtökön matek
-
na mostmar kezdek parazni h nem tok annyit amennyit kene:-/ -
na holnap mindenki derül, ugyanis hivatalosan holnap tudjuk meg az eredményeket.
-
Aki töriből emeltet tesz, az mennyire részletesen tanulja meg a szóbeli tételeket? Nagyon részletesen kell tudni, vagy elég nagyvonalakban, mert úgyis a forrást kell elemezni? -
hm. vááárjááál csaaak .. 2 is van .. lol :D -
álmodj királylány...

én is szenvedek vele
-
Flatron123 #13284 Nincs egész véletlen valakinek emelt infó szóbeli kidolgozva? -
ah. erről már volt szó, én is írtam róla, szerintem ez egyértelmű. persze a vizsgadrukk :S -
React #13282 17-es feladat!(szvsz) matek érettségi -közép-
-
konkrétan melyik is ez? írd má' le pontosan , vagy legalább a számát add meg :) -
az nyelvvizsgás .. ez van :/
vagy ilyen 20 fős szak.. ahova felveszik azt a töredéket, akiknek jól sikerült az emelt.. -
skristof #13279 az is középszintű :) -
React #13278 A középszintű matekba is volt ilyesmi példa, amire még a matek tanáraink is azt mondták, hogy rosszul volt megfogalmazva, és nem volt egyértelmű... a 3 választós feladat közül a százalékos, végülis mindegy, én azt több féle képpen tudtam volna megoldani :) -
React #13277 Gondolj csak bele... mivel lehet -per pill- a legtöbb pontot kaszálni? A nyelvvel! Akinek jó nyelvérzéke van, azt akárhova felveszik, ahova csak akarja, na sztem meg ez a vicces :) -
De nem igazán értem miért aggódsz. Még ha 2-est is kapsz magyarból, de a többi 5-ös, akkor is csak 1 pontot vesztesz. -
Kivéve ha 139 volt tavaly a ponthatár :) Sok választásom nem volt. -
a magyar tanáromról nekem is vannak történeteim .. többnyire csak másodkézből, mert én mint szenvedő alany többnyire részeg voltam :D