29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ott a pont! :) -
skristof #13592 de csak 4 balkezes van, abból te hogyan választasz ki 10et? :)
pas te mikor mész matekra? -
ezt nem értem.
összes eset 122 alatt a 10.
kedvező: mivel legalább 2nek kell lennie, ez azt jelenti, hogy vagy 2, vagy 3, vagy 4 vagy 5/6/7/8/9/mind a 10. nem? -
úgy, hogy majd átnézem szombaton :S -
http://pasthelod.ashes.hu/etc/info/
[mer' rendes] -
elsőre majdnem inkább kivontam, de aztán inkább mégis összeadás mellett döntöttem :D -
Fellebbezés vagy mi.. AZ most mit jelent pontosan ? Mit csinálnak ? És kik ? :S -
ugyanúgy ahogy Te:D
remélhatőleg nem húzom ki.... -
Tisztára ki vagyok akadva! Infó szóbeli utolsó tétel: könyvtárismeret! Azt se tudom eszik vagy isszák?! Csoportosítás, típusok, szabályzat stb.
Ti hogy vagytok ezzel? -
Köszi, remélem az eredmény is jó lesz. Szerintetek mikor lehet megtudni milyen lett? -
grat neked -
Jajj, aki 2-vel volt előttem, az nagyon láma volt. Nem nagyon figyeltem, mert épp akkor ddolgoztam ki a vázlatot, de vmi olyasmit mondott, hogy a paritása 1, meg nem tudta mi az a zérushely?! Amikor letelt az idő, mondat közepében dobták ki :D
Amúgy felkészülsére kb. 1-2 óra jut, attól függően hogy hívnak be, úgyhogy amiatt nem kell aggódni, hogy kevés lesz az idő. -
Pontosan, jól csináltad :D -
betudod linkelni újra plz....
(nagyon vak vagyok és nem találom) -
hohha, grat!
tehát bizonyítottad, hogy n-ből k-t kiválasztva, a sorrendre való tekintet nélkül hány lehetőség van.. azaz [n alatt a k] felírva faktoriálisokkal.
na, ennek a bizonyítását nem is néztem át, csak a binomiális tételt.. de ez tényleg egyszerűbb, mint az :)
a feladat, hmm.. összes eset [122 alatt a 10] , kedvező meg [118 alatt a 6]*[4 alatt a 4] + [118 alatt a 7]*[4 alatt a 3] + [118 alatt a 8]*[4 alatt a 2] ha jól tippelem, per pillanat. -
jah, de az a sok .doc , amit linkeltem, megvan? Na, annyit kell tudni. A tanárom megyei informatika érettségi basszájba lett, mert elvállalta, mondta, hogy ennyi elég, ha ezeket megtanulod, akkor már jó vagy.
Lényeg, hogy szépen építsd fel a feleleted, vázlatpontokba gyűtsd össze, hogy miről akarsz beszélni, ismertesd a vázlatot, aztán mindne pontra térj ki, és ne fuss ki az időből! -
Na, megvolt a vizsga, most értem haza.
1 olyan tétel volt, amit semmi esetre sem akartam húzni: a 24-es -- kombinatorika, a valószínűségszámítás kombinatorikus modellje (mint az előző hozzászlóásból is kiderül, ezt enyhén szólva elnagyoltan vettük, meg nem is annyira szép, mint más témakörök).
Hát, amilyen szerencsés vagyok, nem pont azt húztam?! :@
De végülis elég jól elmondtam, a végén nem is tettek fel kérdéseket. Bizonyításnak azt választottam, hogy n elemű k-ad fokú ismétlés nélküli kombinációk száma n!/(k!*(n-k)!) Nem egy szép bizonyítás, de más nem jutott szembe (ismétlés nélküli variációk számából vezettem le).
A feladat ez volt: 122 gyerekből 4 balkezes. Mennyi az esélye, hogy 10 gyereket kiválasztva legalább 2 balkezes lesz közöttük?
Szóval ez nem volt nehéz. Az egyik vizsgáztató belekötött, hogy elrontottam vmi. Én mondtam, hogy nem. A többiek utána szóltak neki, hogy ő nézte el :D -
Kombinatorikát vettünk, de amit utána írtál, arról egy szó sem esett... :S -
ezek sajna csak a témakörök...ez nekem is megvan...tavaj kiadták a tételeket is...volt 7 téma és azokból még 25 tételet kiadtak oszt tanuljad... de ez most nagyon szarság...:( -
tételeket belinkeltem, olvass vissza .. -
jah, többek közt én is. -
koszi -
pontszámítás -
igen az vicces lett volna, ha ma szóbelizek itt meg kérdezgetem a tételeket...:D
Szvl nem tudtok erről semmit....? -
nehogymá' ? :o
alap tananyag. kombinatorika, pascal háromszög. két tagú összeg n-edik hatványának együtthatóit adja meg.. emelt szinten kérik :| -
jahm ertem
regen talalkoztam egy linkkel, talan felvi.hu-n, ahol a pontduplazos modszer volt reszletesen leirogatva, hogy hany% hany pont, nem tudjatok, hogy az merre van ? -
De központi, csak nem lehet egy nap mindenkit levizsgáztatni... -
nem akarok beleszolni de nekem osztalytarsam ma emeltezett :]
ez nem kozponti, hogy mindenhol ma volt? -
sziasztok.Lehet volt már kérdés, de emletezik vki infóbol? Nagyon szar h nincsenek tételek, csak témakörök, legalábbis nekem.Om-en is csak témakörök és van egy két akkora f**zság...h....Szvl csak annyi h vkinek vannak tétleek vagy tanultok mint az állat(témaköröket)? -
nah mi megkaptuk az irasbeli eredmenyeket, tobbi iskolaban mizu ? -
skristof #13563 csoportosítható -
kommutativ-felcserélhető
disztributiv-széttagolhato
asszociativ?
-
ja arra gondoltam, csak összekevertem :) -
kedd fel 3, hetvegen nagyuzemben tanulok, lojenek le ha kimozdulok itthonrol
(bar fasza h az alattunk levo szomszed pont erettsegi ido alatt csereli a komplett futescsorendszert, es egesznap furnak, de azt igertek juliusra vegeznek...) -
a kommutativitas a felcserelhetoseg
#13509 nagyon nagy thx-.- vegre vannak teteleim matekon kivul ( ha vkinek van meg ilyenje ne hallgasson-.-) -
Mi nem is vettünk olyat, hogy binomiális tétel :( -
A felcserélhetőség az a kommutativitás. A disztribúció az a széttagolhatóság, de a példa jó :D -
Vagy mondjuk adott egyenestől egyenlő távolásgra lévő pontok halmaza a térben > henger palástja. -
Nekem meg 9:30-ra :( Úgyhogy lehet korán kelni. Hmm, ideje is lesz lassan lefeküdni :) -
hm, amit még akartam kérdezni tegnap. . 3-as tételhez a nevezetes ponthalmazok síkban és térben-hez a térbeli részhez mint tudtok mondani? göNb? kúpfelület? (és utána a kúpfelületből származtatni metszéssel a síkbeli cuccokat?)