29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    ott a pont! :)
  • skristof
    de csak 4 balkezes van, abból te hogyan választasz ki 10et? :)

pas te mikor mész matekra?
  • grizzly21
    ezt nem értem.
    összes eset 122 alatt a 10.
    kedvező: mivel legalább 2nek kell lennie, ez azt jelenti, hogy vagy 2, vagy 3, vagy 4 vagy 5/6/7/8/9/mind a 10. nem?
  • [HUN]PAStheLoD
    úgy, hogy majd átnézem szombaton :S
  • [HUN]PAStheLoD
    http://pasthelod.ashes.hu/etc/info/
    [mer' rendes]
  • [HUN]PAStheLoD
    elsőre majdnem inkább kivontam, de aztán inkább mégis összeadás mellett döntöttem :D
  • Joey_The_Man
    Fellebbezés vagy mi.. AZ most mit jelent pontosan ? Mit csinálnak ? És kik ? :S
  • ddomi87
    ugyanúgy ahogy Te:D
    remélhatőleg nem húzom ki....
  • sufnituning
    Tisztára ki vagyok akadva! Infó szóbeli utolsó tétel: könyvtárismeret! Azt se tudom eszik vagy isszák?! Csoportosítás, típusok, szabályzat stb.
    Ti hogy vagytok ezzel?
  • 2XP
    Köszi, remélem az eredmény is jó lesz. Szerintetek mikor lehet megtudni milyen lett?
  • j0nNyKa
    grat neked
  • 2XP
    Jajj, aki 2-vel volt előttem, az nagyon láma volt. Nem nagyon figyeltem, mert épp akkor ddolgoztam ki a vázlatot, de vmi olyasmit mondott, hogy a paritása 1, meg nem tudta mi az a zérushely?! Amikor letelt az idő, mondat közepében dobták ki :D

Amúgy felkészülsére kb. 1-2 óra jut, attól függően hogy hívnak be, úgyhogy amiatt nem kell aggódni, hogy kevés lesz az idő.
  • 2XP
    Pontosan, jól csináltad :D
  • ddomi87
    betudod linkelni újra plz....
    (nagyon vak vagyok és nem találom)
  • [HUN]PAStheLoD
    hohha, grat!

tehát bizonyítottad, hogy n-ből k-t kiválasztva, a sorrendre való tekintet nélkül hány lehetőség van.. azaz [n alatt a k] felírva faktoriálisokkal.

na, ennek a bizonyítását nem is néztem át, csak a binomiális tételt.. de ez tényleg egyszerűbb, mint az :)

a feladat, hmm.. összes eset [122 alatt a 10] , kedvező meg [118 alatt a 6]*[4 alatt a 4] + [118 alatt a 7]*[4 alatt a 3] + [118 alatt a 8]*[4 alatt a 2] ha jól tippelem, per pillanat.
  • [HUN]PAStheLoD
    jah, de az a sok .doc , amit linkeltem, megvan? Na, annyit kell tudni. A tanárom megyei informatika érettségi basszájba lett, mert elvállalta, mondta, hogy ennyi elég, ha ezeket megtanulod, akkor már jó vagy.

Lényeg, hogy szépen építsd fel a feleleted, vázlatpontokba gyűtsd össze, hogy miről akarsz beszélni, ismertesd a vázlatot, aztán mindne pontra térj ki, és ne fuss ki az időből!
  • 2XP
    Na, megvolt a vizsga, most értem haza.

1 olyan tétel volt, amit semmi esetre sem akartam húzni: a 24-es -- kombinatorika, a valószínűségszámítás kombinatorikus modellje (mint az előző hozzászlóásból is kiderül, ezt enyhén szólva elnagyoltan vettük, meg nem is annyira szép, mint más témakörök).

Hát, amilyen szerencsés vagyok, nem pont azt húztam?! :@
    De végülis elég jól elmondtam, a végén nem is tettek fel kérdéseket. Bizonyításnak azt választottam, hogy n elemű k-ad fokú ismétlés nélküli kombinációk száma n!/(k!*(n-k)!) Nem egy szép bizonyítás, de más nem jutott szembe (ismétlés nélküli variációk számából vezettem le).
    A feladat ez volt: 122 gyerekből 4 balkezes. Mennyi az esélye, hogy 10 gyereket kiválasztva legalább 2 balkezes lesz közöttük?
    Szóval ez nem volt nehéz. Az egyik vizsgáztató belekötött, hogy elrontottam vmi. Én mondtam, hogy nem. A többiek utána szóltak neki, hogy ő nézte el :D
  • 2XP
    Kombinatorikát vettünk, de amit utána írtál, arról egy szó sem esett... :S
  • ddomi87
    ezek sajna csak a témakörök...ez nekem is megvan...tavaj kiadták a tételeket is...volt 7 téma és azokból még 25 tételet kiadtak oszt tanuljad... de ez most nagyon szarság...:(
  • [HUN]PAStheLoD
    tételeket belinkeltem, olvass vissza ..
  • [HUN]PAStheLoD
    jah, többek közt én is.
  • j0nNyKa
    koszi
  • ddomi87
    pontszámítás
  • ddomi87
    igen az vicces lett volna, ha ma szóbelizek itt meg kérdezgetem a tételeket...:D
    Szvl nem tudtok erről semmit....?
  • [HUN]PAStheLoD
    nehogymá' ? :o

alap tananyag. kombinatorika, pascal háromszög. két tagú összeg n-edik hatványának együtthatóit adja meg.. emelt szinten kérik :|
  • j0nNyKa
    jahm ertem
    regen talalkoztam egy linkkel, talan felvi.hu-n, ahol a pontduplazos modszer volt reszletesen leirogatva, hogy hany% hany pont, nem tudjatok, hogy az merre van ?
  • Balo
    De központi, csak nem lehet egy nap mindenkit levizsgáztatni...
  • j0nNyKa
    nem akarok beleszolni de nekem osztalytarsam ma emeltezett :]
    ez nem kozponti, hogy mindenhol ma volt?
  • ddomi87
    sziasztok.Lehet volt már kérdés, de emletezik vki infóbol? Nagyon szar h nincsenek tételek, csak témakörök, legalábbis nekem.Om-en is csak témakörök és van egy két akkora f**zság...h....Szvl csak annyi h vkinek vannak tétleek vagy tanultok mint az állat(témaköröket)?
  • j0nNyKa
    nah mi megkaptuk az irasbeli eredmenyeket, tobbi iskolaban mizu ?
  • skristof
    csoportosítható
  • grizzly21
    kommutativ-felcserélhető
    disztributiv-széttagolhato
    asszociativ?
  • I.C.ram
    ja arra gondoltam, csak összekevertem :)
  • magus
    kedd fel 3, hetvegen nagyuzemben tanulok, lojenek le ha kimozdulok itthonrol

(bar fasza h az alattunk levo szomszed pont erettsegi ido alatt csereli a komplett futescsorendszert, es egesznap furnak, de azt igertek juliusra vegeznek...)
  • magus
    a kommutativitas a felcserelhetoseg

#13509 nagyon nagy thx-.- vegre vannak teteleim matekon kivul ( ha vkinek van meg ilyenje ne hallgasson-.-)
  • 2XP
    Mi nem is vettünk olyat, hogy binomiális tétel :(
  • 2XP
    A felcserélhetőség az a kommutativitás. A disztribúció az a széttagolhatóság, de a példa jó :D
  • 2XP
    Vagy mondjuk adott egyenestől egyenlő távolásgra lévő pontok halmaza a térben > henger palástja.
  • 2XP
    Nekem meg 9:30-ra :( Úgyhogy lehet korán kelni. Hmm, ideje is lesz lassan lefeküdni :)
  • [HUN]PAStheLoD
    hm, amit még akartam kérdezni tegnap. . 3-as tételhez a nevezetes ponthalmazok síkban és térben-hez a térbeli részhez mint tudtok mondani? göNb? kúpfelület? (és utána a kúpfelületből származtatni metszéssel a síkbeli cuccokat?)