29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• [HUN]PAStheLoD
    és a titkos kézfogás? Neked nem volt? :o
  • [HUN]PAStheLoD
    a Young féle kisérlet biztos benne van a könyvben :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Youngs_double-slit_experiment

Közép szinten is alap.. lézerrel és ilyen ráccsal kell tolni ;]
  • [HUN]PAStheLoD
    ahaha .. az a tavalyi .. idén már nincs olyan, hogy analízis elemei .. van diff.számos meg integrálós :D:D:
  • magus
    `s ha mar ilyen jol beugrott maganak, akkor meselje el reszletesen a kiserletet karoltve a tobbi szinten hatalmas jelentosegu kiserlettel, ezzel akar javithat a jegyen is`
  • Balo
    Szerintem ígyse úgyse adnának rá pontot, amúgyse a tananyag része:D Amúgy értékelem az ötletet:)
  • grizzly21
    de amikor mondják hogy Young kísérlet akkor meg azt kell, hogy jaaa persze, tényleg:DD
  • Balo
    :D ezt én is elmondtam volna, ha nem a kísérlet nevére kérdeznek rá:D
  • grizzly21
    a Young kísérlet? Neves kínai fizikus híres kísérlete, aki a 15.században élt. Ezt a kísérletet tartják a fizika egyik alapkövének, óriási jelentőségű, és ma is sokan használják fel munkáikhoz.:D csak vicc persze
  • Balo
    Köszi, aztán meg magyararázkodtak. Végülis kijött egy olyan eredmény, hogy én nem is láthatnám azt a fényt, amit láttam...
    Rákérdeztek olyanra amit életembe nem is hallottam, de mondjuk meg is mondtam nekik frankón, hogy fogalmam sincs miről beszélnek, azt mondták oké a könyvben sincs benn. (Young-kísérlet)
  • grizzly21
    nyilván nekik fogalmuk se volt róla:D egyébként grt
  • Balo
    Na hazajöttem fizika emeltszintű szóbeliről (meg a kocsmából :D). A fény interferenciáját polarizációját húztam, Huygens-t kellett elmondanom. És nagyon rendesek voltak, sőt nekem kellett rájönnöm, hogy a kisérlet kicsit hibás...
  • magus
    mar bizsereg a majam
  • tobias88
    kössz, én a feladattal kezdem és fejezem
    Azért nem buktathatnak meg ugye?
  • grizzly21
    bár mondjuk ne csüggedj, mert tuti kapsz pontot rá, és amugyis az irásbelinek van nagyobb sulya.
    ezért jo vizsgázni: ha sikerül azért, ha nem akkor meg azért issza le magát az ember:)
  • grizzly21
    uhh, részvét:(
  • grizzly21
    Ugy kell szerintem, hogyha megy a feladat, akkor azt kell az elejére, ha nem megy, akkor meg hagyd a végére és huzd az időt az elméleti résszel, aztán a feladatbol mutasd ameddig eljutottál. szerintem
  • grizzly21
    :DD jaja, nem olyan nehéz ez, csak ijesztő a lim-ektől meg hasonlo jelektől
  • magus
    pont 1 napom van, holnap amint kijovok indul a madmaxx este kesz leszek sztem egy pottyet...
  • 2XP
    Szegény

Azért ne légy túl szomorú, elég nehezek voltak idén az emeltek, biztos csökkenek majd a ponthatárok, úgyhogy még simán felvehetnek.
  • 2XP
    Bemész, köszönsz neki ("Jóóó naaapooot kííívánok" -- mint alsóban ált. suliban :)), ők nem méltóztatnak viszonozni, de ez van. Kihúzod a tételt, megmondod melyiket húztad (csak a száma kell nekik, fel ne olvasd a címet, mert azért ölnek), aztán leülsz egy szabad helyre (általában csak egy ilyen van). Kidolgozod szépen a feladatot (van rá 1-2 órád), aztán amikor az előtted lévő levizsgázott, ülsz még egy kicsit amíg értékelik és behívják a következő áldozatot, majd kimész, megvárod míg azt mondják kezdheted, és akkor elkezded: "Az én tételem az xy..." (én nem így akartam kezdeni, de mindneki ezt csinálta, úgyhogy lemajmoltam őket :)), aztá meg tőled függ milyen sorrendben mész. Én a feladatot hagytam a végére, aztán az utolsó mondat: "és ezzel megoldottuk a feladatot" :D Ha tetszik nekik jó, ha nem, még kérdeznek. Ezután visszaadod nekik a tételt + a képlettárat és aláírod a papírt, hogy befejezted.
  • magus
    huh ezt nem vagom...
  • skristof
    mesélték nekem is osztálytársak h nem volt kirakva az összes tétel.. ez ilyen :\
  • React
    viselkedj természetesen, mellesleg a vizsgáztatól függ ha nem tetszik neki a fejed, vagy szar kedve van, le is cocókázhatod a pad alatt azt se fogja értékelni :D velem nagyjából rendesek voltak meg segítőkészek, meg látták, hogy nem tudtam, szóval próbáltak kérdésekkel pontokat adni..!

Hát a közép után... áhhh, remélem nem fogok tudni magamról 1 jó ideig, és töri könyvet se akarok látni.. az a legszarabb, hogy 23 tételt meg nagyszerűen vágtam, és gyakorlatilag fölöslegesen basztam el az időt.. na mind1!
    (ja, amúgy az hogy lehetett ,hogy 38 tételből csak 20 volt kitéve, és csak 20 közül választhattam? mer gyakorlatilag elöttem voltak vagy 10en, és mindenki csakiscsak 20.századot húzott) :/
  • tobias88
    á, megvan: Analízis elemei, 9es!
    jó, most látom, ennél csak nehezebbeket mutat:D
  • tobias88
    komolyan ezt akarod??? enéél 6szor egyszerűbbek vannak,
    azta, látszik nem ntanultam semmit, EZ MELYIK TÉTEL?
  • tobias88
    ne idd le, mert még lessz a közép, majd azután AZT SE FOGOM TUDNI, HOL VAGYOK!
  • tobias88
    valaki aki volt emelt matekon, mondja már el mit hogy csinált, mert be akarok vágódni a vizsgáztatóknál:
    Mit köszönt bejövetelkor ("csövi")? Mikor hívták mit csinált? Mivel kezdte? Mivel fejezte? Hogy fejezte be (pl:"ennyit tudok EEEEE")
    Most télleg kezdhetem a feladattal?
  • React
    Háháá fasza kádárt húztam, amibe bele se olvastam, szóval 3 percig meséltem nekik vmit a forrásból, meg amit kiszedtem az agyamból és 17 percig beszélgettem az egyik 50 éves vizsgáztatóval, szóval ebből fizetős lesz vagy 1 év "elbaszás" :) sztem ma leiszom magam...
  • 2XP
    Azt már megemlítheted :)
  • grizzly21
    izé, hülyeséget kérdeztem, a térfogat helyett felszint akartam:)
  • 2XP
    Nem.
    Igen.
    :)
  • grizzly21
    A területszámítás tételbe beletartozik a térfogat?
    a képlettárat ugye ott adnak?
  • 2XP
  • grizzly21
    ajjjaj, eddig semmi ilyen gond nem volt, de most nagyon elkezdtem fosni:S
  • [HUN]PAStheLoD
    ehehe, nézem, azt nem esett le, hogy a c konstans :D
    (gh)' = g'h + h'g ez is egyszerű :)
  • [HUN]PAStheLoD
    ha érvekkel alátámasztod, logikusan építed fel a meggyőző retorikus szövegedet, akkor akár kérdezhetik azt is. Persze, ha utána lepontozzák, mert mondjuk neked a MIÉP tetszik, ők meg MKP-sek, hát kérj magnófelvételt :D
  • [HUN]PAStheLoD
    na, informatika :S 13:00-ra mehetek osztani az észt :D
  • Balo
    Idén nem véleményre kérdeztek rá, bár szó se róla elég bugyuta kérdések voltak...
  • I.C.ram
    Ha már az iskolai poénoknál tartunk, akkor elmesélem a kedvencem, amit személyesen éltem át :D

Tavaly dékáni kézfogáson az egyetemen. Fehérkesztyű, öltöny, stb. Sorba mindenkinek kezet kellett fogni a dékánnal, ő meg mondott valamit nagy halkan, de kb senki nem értette. Az egyik gyerek, válaszul azt mondta, hogy "viszont", erre a végén kiderült, hogy a dékán azt mondta, hogy "hallgatómmá fogadom" :D Dőltünk a röhögéstől :D Gondolom a dékán is meglepődhetett kicsit :D
  • I.C.ram
    pff :D

Törinél mondjuk eleve faszságnak tartom, hogy a jelenkorra kérdeznek rá, mert az mindenkinek a magánügye, hogy mi a véleménye a jelenlegi politikai, gazdasági, nemzetiségi helyzetről. Jövőre már az lesz a kérdés, hogy "melyik párt a jobb?" :D