29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• sufnituning
    Na nemrég értem haza az éreccségiről! Kb. 10:25 -kor hívtak be, de mire rám került a sor már 11:45 körül járt az idő!
    Irodalomból egyedül Juhász Gyulát nem tanultam meg, hát nem kihúztam!!! Még jó hogy előtte haveroktól kérdezgettem róla valamiket!
    Nyelvtan: ómagyar kor jellemzése
    Töri: Ipari forradalom és következményei (legkönnyebb tételek közé tartozik)
    Sztech: A táblázatkezelők alk. területei. Cellahivatkozások. Számformátumok.

Szal qrvára fostam de jól sikerült!
    Ja és egy kalappal annak akinek még odébb van!
  • skristof
    sztem webes felületre gondol
    programokat meg remélem tudsz mondani, ha már infóra mentél
  • shad0w
    Bibliában megtérnek, maga a király adja ki a parancsot a böjtre, a bűnbánatra.
    Babitsnál kinevetik Jónást, nem térnek meg, de mégsem kapnak büntetést, ezt számon is kéri az úrun a próféta, ám ezt a választ kapja: "a szó tiéd a fegyver az enyém".
  • grizzly21
    hát pl webes felületü (imap portot használ), vagy pop3 portot használo programok mint a Bat, Outlook, Eudora, asszem. levelezőrendszer szolgáltatok:pl freemail,gmail
  • skristof
    én úgy értelmezném, h ejj ez a rossz gyerek, eltörte a lábát, végig otthon feküdt, és ahelyett h tanult volna....
  • tobias88
    milyen levelező programokat és rendszereket ismer?
    mik azok a levelező rendszerek?
  • grizzly21
    hu, most tudtam meg hogy állítolag egy 2 méteres férfi info tanár lesz a vizsgaelnök..a kérdés hogy ez jo e vagy rossz. a vizsgaelnök végignézi mindegyik feleletemet? irodalom, töri, info?
  • I.C.ram
    Ja de :)
  • grizzly21
    ő nem forditva?
    Biblia: nem térnek->lecsapnak
    Babits: megtérnek->nincs büntetés->el kell fogadnia jonásnak
  • I.C.ram
    Ha jól emlékszem. A Bibliában ügye megtérnek Ninive lakói, de Babits úgy gondolta, hogy inkább szivassuk meg őket :D
  • grizzly21
    a babist féle jonás könyvében az eredeti verzio (Biblia) ugy szol, hogy nem térnek meg és Isten lecsap ugye?
  • TomBond
    Akkor én is panaszkodjak, hogy éppen aznap (28-án) műtik a páromat. Hátha nekem is bejön?
  • grizzly21
    valakinek nincs valami jo adyrol? én egy beszkennelt tételt tanulok de alig lehet elolvasni..
  • grizzly21
    az a baj h nyelvtanból még meg sincsenek a tételek, csak kb 5 darab:(
    na mindegy meglátjuk mi lesz
  • React
    Én az irodalmat megtanultam, kb 5 tételt nem tudtam a húszból! A nyelvtanból tényleg egy árva szót se tudtam, bele se néztem, na ott szenvedtünk, hogy meglegyen a 10% :)))

De sztem azér tanulgassál, olvasd, vagy nézegessed, már az is jobb mint a semmi :) De tényleg segítenek a tanárok, vagy legalábbis nálunk, elmondott 10 mondatot, és max pont :)
    A lábas dolog menni fog :) Sztem az még jobb hatást keltene, ha elesnél :))))
  • mukika
    most gondolkoztam, ma sem kezdek el tanulni(azért, így olvasgattam, hogy így nem tanultam úgy nem tanultam, aztán meg milyen jól sikerült, háááát velem tuti nem így lenne nulla tanulással. :P)

holnap megtanulom a törit
    pénteken az irodalmat&nyelvtant
    szombaton az infot
    vasárnap meg mindent, ha nem kezdem el holnap a tanulást :D

és így jó leszek mindenből. :) meg remélem a tanárok is segítenek nekem... "jaj szegény fiú sokat hiányzott idén, mert nagyon durván eltört a lába." - sántítva is fogok bemenni a terembe, nagy jajgatásokkal fűszerezve, hogy emlékeztessem őket. :P
  • React
    Húúúú én meg nem tudom megnézni a Holland- Argentína meccset a bankettem miatt :/ Bááár ez legyen a legnagyobb gondom, de gondolkozok rajta, hogy felveszem! :) Biztos nagyon jó meccs lesz :)
    Ha szerencséd van, van még 1-2 napod :) Nekem is ha ma kellett volna mennem, a nyelvtant is elrizsáztam volna nekik, legalább eltudtam volna olvasni :D
  • React
    Ja semmi :) Én velem nem tudom mi van, én egyáltalán nem paráztam: se elötte, se közben :) Bár a nyelvtannál megállt bennem az ütő, amikor azt mondták, hogyha itt 1 mukkot nem tudok elnyögni meg kell ismételnem (azt hittem megbuktat, akkor nyeltem 1 nagyot :DD), de az lett volna ,hogy az irodalom feletemet is törölhették volna, mer mindkettőből újat kell húznom, és 3asnál jobb nem lehet... De aztán kihúzták belőlem :D
  • grizzly21
    pont ez a baj:( és ma jo meccsek vannak.
    holnap 8ra kell bemmenni, és akkor derül ki hogy mikor vagyok.
  • React
    Dehogy húznak :) Húúú azér siessél, mer ha 3tól foci van, nem lesz belőle semmi :))

Mikor is mész? mennyi időd van még?
    Már az is jó ha olvasgatod, elolvasod, sok fog megmaradni :)
  • TomBond
    Oké bocsi csak éppen akkor még írtam a saját hozzászólásomat.
    Köszi!
    De azért parázok.
  • React
    Én meg most megyek mindjárt bizonyítvány kiosztóra, vagy mi a csöcsre! :) Az ofőm, aki gyakorlatilag ahol csak tudott keresztbe tett nekem, a lehető legrosszabbul pontozta az írásbelimet... külön megkérte, hogy ÉN adjam neki oda a virágot! Beteg :D
  • grizzly21
    tegnap 1 nap alatt megtanultam a törit, ugyhogy gondoltam ma nem lesz gond az irodalommal, de még csak a 2.nál járok, és annyira nagy f@szságok vannak benne hogy hihetetlen. életem utolso szenvedései magyarbol (ha csak nem huznak meg:D)
  • React
    miért hogy megy? mennyit tanultál meg? :)
  • React
    előbb írtam le: #14402

Ja, és még annyit oda, hogy vmelyik tanár úgy nézi, hogy az egyik 25 pontot elfelezi(magyar: 12.5, nyelvtan: 12.5) és vmelyik tanár (pl. nálunk az elnök): 15 pont az irodalomnak, és 10 pontot a nyelvtannak! Általában az irodalmat jobban pontozzák!
  • grizzly21
    na engem nem fognak megállítani, attól nem félek..
  • React
    sztem a király a polgárságot támogatta, rájuk támaszkodhatott :)
  • TomBond
    Hogyan számolják a magyart? Kapok x pontot a nyelvtanra meg y pontot az irodalomra és annak az átlagát adják a végén? Jó volna tudni mert a magyarom nagyon gyenge (főleg a nyelvtan). Bár így is érdekes az osztályban a második legjobb lett az írásbelim 52%-al (hogy csináltam nem tudom) az osztályelső 55%-ot kapott az írásbelijére. Azt mondta annak idején az osztályfőnök (magyar tanár) hogy aki visszaadja az egyik tárgyból annak a másikat is vissza kell adni, de a pontozásról nem beszélt.
  • grizzly21
    én ezt fogadom el:P egyébként tényleg annak volt a legnagyobb jelentősége ha belegondolsz
  • React
    Egyébként a mai napig nincs pontos dátum mikor volt vége a középkornak, 3 évszám között vacilálnak!
  • React
    köszi :)
  • React
    Ne féljetek már :)
    1et húzol magyarból, és 1et húzol nyelvtanból! :)
    És az 50 pontot úgy adják, hogy összevetve (irodalom+nyelvtan): tartalom:25pont, forma:25pont(előadásmód) ... Azt meg megis állítják akiről látják, hogy tudja, szöveggyüjtemény, minden ott van ami kellhet :)
  • grizzly21
    irodalombol 2 tétel lesz, és egyet kell választanom közülük? vagy hogy van?
    egyre inkább kezdek félni a magyartól
  • tobias88
    Én most megyek, és nagy meglepetésre kiderül ma, hogy holnap vizsgázok!
  • Cat #14399
    Botrány Romániában

Romániában mindenféle igazoltatás nélkül adták ki az idei országos tesztvizsga (a nyolcadik osztály elvégzése utáni vizsga) tételeit tartalmazó borítékokat egy újságírónak, aki egy romániai megye képviselőjének adta ki magát. A botrány menesztések egész sorát indította el Bukarestben - írja az euractiv.hu.

Az Országos Értékelő és Vizsgáztató Szolgálatnál (SNEE) nem kértek igazolást a zsurnalisztától, aki Dambovita megye küldötteként mutatkozott be, akinek feladata tvenni a nyolcadik osztályosok kisérettségijének tételeit. Így az Adevarul központi napilap újságírója 32 borítékot vett át vizsgatételekkel és nyolcat a pontozási rendszerrel. Nem kellett egyebet tennie, mint beírnia nevét egy táblázatba, és aláírnia, hogy átvette a tételeket, majd távozott az épületből.

A borítékokat átadták a rendőrségnek, amely ügyészi felügyelettel nyomozást kezdett, és az oktatásügyi minisztérium is vizsgálatot indított. Mihail Hardau oktatásügyi miniszter megköszönte, hogy „figyelmeztették” a tárcát a rendszer hiányosságaira. Az illetékes vezetők előbb a tételeket „elemelő” újságíró büntetését kérték, majd később változtattak álláspontjukon, beismerve, hogy a bizottság tagjainak hanyagsága okozta a kínos helyzetet. A SNEE igazgatóját menesztették, s Calin Popescu Tariceanu kormányfő bejelentette, hogy távozik a közoktatásért felelős államtitkár is.
  • grizzly21
    :DD mekkora poén
  • I.C.ram
    Az az volt, hogy kitalálta, hogy hatamas pénzeket fog költeni USA az űrben kiépítendő védelmi rendszerére, ami a ballisztikus rakétákat hívatott lelőni lézerrel. Szóval eleve sci-fi volt az egész, de a ruszkik bevették a hülyeséget, és minden pénzüket az űrkutatásra költötték, és teljesen tönkremenet a gazdaságuk. Tehát részben emiatt is maradt alúl a fegyverkezési versenyben SZU.
  • grizzly21
    ja, igazad van hülyén fogalmaztam. de ugy gondoltam:)
  • OrioN the S
    azaz D:
  • I.C.ram
    Ja, hogy a későbbiekről beszélünk, de akkor is hibás, mert nem volt külön liberális rend, hanem a nemesek rendjében volt olyan nemes, aki liberális volt, de ez is inkább az 1800-as évek 2. ötöde kb. Tahát úgy a reformkor idején.