29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• React
    Igen, együtt határozza meg :)
    hát ha nyelvtanból nem tudod elérni a 10%-ot, akkor irodalomból, és nyelvtanból is új tételt kell húznod, de akkor már csak maximum 3as lehet, ha az új tételnél se tudod elérni, akkor bukó van :)

Ezt már amúgy írtam, úgy nézik, ohgy 25 pont tartalom, 25 pont előadásmód (ezt osztják nyelvtan és irodalom részre...) szal elvileg fele-fele arányban :)
  • mEkLaU
    De a nyelvtan meg az irodalom pontszám együtt határozza meg a magyar jegyet nem?
    Tehát ha nyelvtanból nem tudok semmit, még akkor sincs akkora gáz! Nem?
  • React
    szerencse kérdése, hogy milyen tételt húzol, mondjuk szófajok, vagy nem tom mi olyan szivatós tétel mer még a tétel címeket se tudtam :/ Deee ha egyszer elolvasod az összes tételt, gond nem lehet, nekem is ha egy kicsit több időm van és elolvastam volna százszor jobban sikerült volna :)
  • mEkLaU
    Srácok szerintem nyelvtant meg lehet úgyis úszni tisztességgel, ha nem tanul az ember rá semmit! Nem?:D Vagy csak én vok túl optimista?
  • grizzly21
    az a durva, hogy csütörtökön derült ki hogy pénteken leszek, és csütörtök délután derült ki az is számomra, hogy már fél éve uj nyelvtan tételsor van:D Ahhoz képest egész jó voltam
  • React
    hozzád megyek :)))
  • [HUN]PAStheLoD
    és ilyenkor mindig kitör belőlem a "ki a faszt érdekel" életérzés .. de már csak pár nap .. :S
  • grizzly21
    tihanyi apátság alapitolevele -1055
    ma már a pannonhalmi bencéseknél őrzik
    bocsiii:DDD
  • React
    Igen, ilyenekre gondoltak... :))) (meg az ó magyar mária siralom..., vmi tihanyi is volt) Hát nálam biztos többet tudsz, amikor mondták, hogy mondjak vmit a nyelvtanról, én leszögeztem, hogy 1 árva szót se tudok erről a tételről kinyögni :)) akkor majdnem az egész bizottságnak kihulott a haja, hogy ilyet nem szabad mondani, és hogy vmit kihúznak belőlem :) Mondom hajrá, szenvedtünk vagy húsz percig :D
  • [HUN]PAStheLoD
    lol, továbbra is az az érzésem, hogy nyelvtanból semmit nem tudok :D:D
    pl. nyelvemlékek, valami oklevél vagy alapító levél, halotti beszéd, ilyesmikre gondolnak? :D
  • React
    Ez olyan furcsa, mer én is azt hittem, hogy lesz nyelvtannál feladat, de nekünk nem volt, csak elmélet... 1 cím (nálam pl. a nyelvemlékek) és azon belül 5 pontban: a vendégszövegről, mik voltak az első nyelvemlékek...etc! De feladat nem volt :/
  • React
    köszi szépen :)
  • Beast Machine
    Nem csak feladatok lesznek. a Nyelvtantétel két részből áll: az elméletből, ehhez kell a tétel, a másik fele a feladat.
  • mukika
    tételhez kapcsolódó feladat lesz gondolom.... de ha tanultál ne parázz. én azért parázok mert nem tanultam se 4 évig, se most. :D

mind1, holnapi napot túlélem, és a detoxban találkozunk. :)
  • katalány
    Akkor miért kaptunk a nyelvtanhoz egy csomó tételt, ha csak feladatok lesznek. Nem tanultam volna annyit.
  • katalány
    Te jóég, minden részvétem, mielőbbi gyógyulást!
  • Beast Machine
    Tegnap volt a bankettom, csal címvonalakban:

Szar ízű somlói

4 db Gösser (ez fincsi volt)

1 kis Jägermeister ( ez is)

2.5 óra gyaloglás haza: 3-kor indultam, fél hatra értem haza.
  • React
    Én meg 3 nap bulizás után, 39.5 fokos lázzal fekszek az ágyamban, tüsző mandula gyuladással, szóval huááááá :) Érettségi után jön még 1 hét 4 fal közötti fekvés... úgyhogy most jóbarátok maratont tartok :))
  • React
    :))) ez aranyos volt...
  • mEkLaU
    TÖk mind1:DD AZ mégjobb
    Nekem má mind1, csak legyek túl má az egészen, mer má a tököm ki van a sok tanulással:D Nekem az is 8, ha rontom a százalékaimat magyarbol meg töriböl, a 144 pontom igy is meglesz(remélem) Utána meg az összes tanár seggen csókolhat
  • ToMMe
  • OrioN the S
    na most jön a para :D
  • OrioN the S
    :) jah
  • 2XP
    Szerintem vmit félreértettél, nyelvtanhoz nincs forrás, ott feladat van :)
  • mEkLaU
    Holnaptól szóbeli!Bár nekem nem számít a magyar meg a töri, azért tegnap átnéztem a magyar tételek nagy hányadát, ma meg a törit fogom átnézni! Nyelvtan tételekhez hozzá sem fogok nyúlni, mert nálunk ahhoz van vmi forrás, meg amúgy is...nem szimpatikus az nekem:D Bioszra ellenben rágyúrtam emberesen
  • OrioN the S
    jaja nyelvnél nincs...amúgy meg készülhecc amíg sorra nem kerülsz de ha odaülsz 15 perced van ,hogy alkoss v.mit..
  • ToMMe
    egyedül nyelvből nincs felkészülési idő ha jól tudom. a többi tantárgyra nekem volt több, mint 1 órám hogy alkossa vmit

amúgy meg bennt van 4 évnyi szöveggyűjtemény, töri + föci atlasz, magyarból amelyik tételhez kell könyv (pl. regionális), 2 fajta függvénytáblázat, stb... szóval télleg olyan, mint 1 könyvvásár
  • katalány
    Ez most komoly? Most olvastam a felvi.lapon, hogy még gondolkodási idő sincs, hát ezen nagyon elszörnyűlködtem. Na egy kis lazitás, mára elég volt, nekiállok átnézni még az infot....drukkoljatok nekem...
  • OrioN the S
    asszem 1 tantárgyra 15 perc feleleti idő van D: nem kell parálni...ne így állj hozzá és jolesz....nekem most mentek el az ősök 4 napig lanozunk meg iszunk ::D
  • ToMMe
    nem kell bevinni semmit! van bennt minden.
    olyan, mint egy óriási kirakodóvásár könyvekből
  • katalány
    én holnapra biztos elfelejtek mindent, főleg a töri gáz, mert utál a tanár . még soha ennyire nem voltam megijedve. Az irásbelitől ennyire nem féltem....
  • katalány
    Nem tudjátok, magyarból lehet bevinni szöveggyüjteményt?
  • mukika
    EÜÖÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

holnap van a nagy nap, és még van 20 irodalom tételem, meg nyelvtanból is van pár amihez fingom sincs, meg infoból is..... para van. :C

amúgy, nyelvtanra meg irodalomra összesen van 15 percünk ugye? :)
  • Dave000
    Nálam pl. nagyon nem mind1 melyik módszerrel számolják a pontjaim, mivel a 3. 4. félév olyan amilyen :) az érettségi meg egész jól sikerült, az egyik módszer szerint 105, a másik szerint 119 pontom lenne, nem éppen mind1 nálam :)
  • tobias88
    na, ez úgy van, hogy valamennyit magadtól kell tudni, és úgy kell a tanárnak öszeállítani a tételt, hogy kérjen valamit tőled fejből! ha azt nemtudod, akkor már csak 4 es
  • tobias88
    persze! még vanaki nem érettségizett??? engem németből és irodalból nameg nyelvtanból átrugdostak, de a tanárok így is 40% felett adták a szóbelit!!! Lehetetlen megbukni!
  • OrioN the S
    akkor mond neki ,hogy télleg nem és hagyd rá :D
  • lamase
    mert anyám erősködött hogy nem adnak :PP
  • 2XP
    Igen, de ezt miért kell megkérdezni minden 20. üzenetben? :)
  • lamase
    szóbelin adnak forrást törihez?