29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
React #14713 Igen, együtt határozza meg :)
hát ha nyelvtanból nem tudod elérni a 10%-ot, akkor irodalomból, és nyelvtanból is új tételt kell húznod, de akkor már csak maximum 3as lehet, ha az új tételnél se tudod elérni, akkor bukó van :)
Ezt már amúgy írtam, úgy nézik, ohgy 25 pont tartalom, 25 pont előadásmód (ezt osztják nyelvtan és irodalom részre...) szal elvileg fele-fele arányban :) -
mEkLaU #14712 De a nyelvtan meg az irodalom pontszám együtt határozza meg a magyar jegyet nem?
Tehát ha nyelvtanból nem tudok semmit, még akkor sincs akkora gáz! Nem? -
React #14711 szerencse kérdése, hogy milyen tételt húzol, mondjuk szófajok, vagy nem tom mi olyan szivatós tétel mer még a tétel címeket se tudtam :/ Deee ha egyszer elolvasod az összes tételt, gond nem lehet, nekem is ha egy kicsit több időm van és elolvastam volna százszor jobban sikerült volna :) -
mEkLaU #14710 Srácok szerintem nyelvtant meg lehet úgyis úszni tisztességgel, ha nem tanul az ember rá semmit! Nem?:D Vagy csak én vok túl optimista?
-
az a durva, hogy csütörtökön derült ki hogy pénteken leszek, és csütörtök délután derült ki az is számomra, hogy már fél éve uj nyelvtan tételsor van:D Ahhoz képest egész jó voltam -
React #14708 hozzád megyek :))) -
és ilyenkor mindig kitör belőlem a "ki a faszt érdekel" életérzés .. de már csak pár nap .. :S -
tihanyi apátság alapitolevele -1055
ma már a pannonhalmi bencéseknél őrzik
bocsiii:DDD -
React #14705 Igen, ilyenekre gondoltak... :))) (meg az ó magyar mária siralom..., vmi tihanyi is volt) Hát nálam biztos többet tudsz, amikor mondták, hogy mondjak vmit a nyelvtanról, én leszögeztem, hogy 1 árva szót se tudok erről a tételről kinyögni :)) akkor majdnem az egész bizottságnak kihulott a haja, hogy ilyet nem szabad mondani, és hogy vmit kihúznak belőlem :) Mondom hajrá, szenvedtünk vagy húsz percig :D -
lol, továbbra is az az érzésem, hogy nyelvtanból semmit nem tudok :D:D
pl. nyelvemlékek, valami oklevél vagy alapító levél, halotti beszéd, ilyesmikre gondolnak? :D -
React #14703 Ez olyan furcsa, mer én is azt hittem, hogy lesz nyelvtannál feladat, de nekünk nem volt, csak elmélet... 1 cím (nálam pl. a nyelvemlékek) és azon belül 5 pontban: a vendégszövegről, mik voltak az első nyelvemlékek...etc! De feladat nem volt :/ -
React #14702 köszi szépen :) -
Nem csak feladatok lesznek. a Nyelvtantétel két részből áll: az elméletből, ehhez kell a tétel, a másik fele a feladat. -
tételhez kapcsolódó feladat lesz gondolom.... de ha tanultál ne parázz. én azért parázok mert nem tanultam se 4 évig, se most. :D
mind1, holnapi napot túlélem, és a detoxban találkozunk. :) -
katalány #14699 Akkor miért kaptunk a nyelvtanhoz egy csomó tételt, ha csak feladatok lesznek. Nem tanultam volna annyit.
-
katalány #14698 Te jóég, minden részvétem, mielőbbi gyógyulást!
-
Tegnap volt a bankettom, csal címvonalakban:
Szar ízű somlói
4 db Gösser (ez fincsi volt)
1 kis Jägermeister ( ez is)
2.5 óra gyaloglás haza: 3-kor indultam, fél hatra értem haza. -
React #14696 Én meg 3 nap bulizás után, 39.5 fokos lázzal fekszek az ágyamban, tüsző mandula gyuladással, szóval huááááá :) Érettségi után jön még 1 hét 4 fal közötti fekvés... úgyhogy most jóbarátok maratont tartok :)) -
React #14695 :))) ez aranyos volt... -
mEkLaU #14694 TÖk mind1:DD AZ mégjobb 
Nekem má mind1, csak legyek túl má az egészen, mer má a tököm ki van a sok tanulással:D Nekem az is 8, ha rontom a százalékaimat magyarbol meg töriböl, a 144 pontom igy is meglesz(remélem)
Utána meg az összes tanár seggen csókolhat
-
ToMMe #14693
-
na most jön a para :D -
:) jah -
Szerintem vmit félreértettél, nyelvtanhoz nincs forrás, ott feladat van :) -
mEkLaU #14689 Holnaptól szóbeli!Bár nekem nem számít a magyar meg a töri, azért tegnap átnéztem a magyar tételek nagy hányadát, ma meg a törit fogom átnézni! Nyelvtan tételekhez hozzá sem fogok nyúlni, mert nálunk ahhoz van vmi forrás, meg amúgy is...nem szimpatikus az nekem:D Bioszra ellenben rágyúrtam emberesen -
jaja nyelvnél nincs...amúgy meg készülhecc amíg sorra nem kerülsz de ha odaülsz 15 perced van ,hogy alkoss v.mit.. -
ToMMe #14687 egyedül nyelvből nincs felkészülési idő ha jól tudom. a többi tantárgyra nekem volt több, mint 1 órám hogy alkossa vmit 
amúgy meg bennt van 4 évnyi szöveggyűjtemény, töri + föci atlasz, magyarból amelyik tételhez kell könyv (pl. regionális), 2 fajta függvénytáblázat, stb... szóval télleg olyan, mint 1 könyvvásár
-
katalány #14686 Ez most komoly? Most olvastam a felvi.lapon, hogy még gondolkodási idő sincs, hát ezen nagyon elszörnyűlködtem. Na egy kis lazitás, mára elég volt, nekiállok átnézni még az infot....drukkoljatok nekem...
-
asszem 1 tantárgyra 15 perc feleleti idő van D: nem kell parálni...ne így állj hozzá és jolesz....nekem most mentek el az ősök 4 napig lanozunk meg iszunk ::D -
ToMMe #14684 nem kell bevinni semmit! van bennt minden.
olyan, mint egy óriási kirakodóvásár könyvekből
-
katalány #14683 én holnapra biztos elfelejtek mindent, főleg a töri gáz, mert utál a tanár . még soha ennyire nem voltam megijedve. Az irásbelitől ennyire nem féltem.... -
katalány #14682 Nem tudjátok, magyarból lehet bevinni szöveggyüjteményt? -
EÜÖÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!
holnap van a nagy nap, és még van 20 irodalom tételem, meg nyelvtanból is van pár amihez fingom sincs, meg infoból is..... para van. :C
amúgy, nyelvtanra meg irodalomra összesen van 15 percünk ugye? :) -
Nálam pl. nagyon nem mind1 melyik módszerrel számolják a pontjaim, mivel a 3. 4. félév olyan amilyen :) az érettségi meg egész jól sikerült, az egyik módszer szerint 105, a másik szerint 119 pontom lenne, nem éppen mind1 nálam :) -
na, ez úgy van, hogy valamennyit magadtól kell tudni, és úgy kell a tanárnak öszeállítani a tételt, hogy kérjen valamit tőled fejből! ha azt nemtudod, akkor már csak 4 es -
persze! még vanaki nem érettségizett??? engem németből és irodalból nameg nyelvtanból átrugdostak, de a tanárok így is 40% felett adták a szóbelit!!! Lehetetlen megbukni! -
akkor mond neki ,hogy télleg nem és hagyd rá :D -
mert anyám erősködött hogy nem adnak :PP -
Igen, de ezt miért kell megkérdezni minden 20. üzenetben? :) -
szóbelin adnak forrást törihez?