29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• React
    komor, misztikus krimi? :) Jólvan, mostanság csak úgyis ilyen "afrikai szeretőket" látok a polcokon ,beszerzek egyet :) Aztán meglátjuk, hogy megszeretjük-e egymást :DD
  • React
    Köszi szépen :) Ezt már sikerült megvennem könyvben :) Én amúgy speciel jobban szererem a könyv formátumot :)) Bár a harry potter 5. részét anno kénytelen voltam így olvasni angolul, meg is fájdult sokszor a fejem :) [ilyen fejfájós tipus vagyok :D]
  • I.C.ram
    Ha szereted az ilyen komorabb, misztikus, krimiket akkor mindeképp szerezz be egy H.P. Lovecraft könyvet is. Valamelyik Cthulhu-sat. azoknak is olyan hangulatuk van, hogy ihajj :D
  • React
    Ilyet ne mondj, nagyon nagy alkotások születtek a 20. században... Sztem igen is nagyon jó művek születtek! Én mondjuk Daniel Keyest mondanám: Virágot Algernonnak, de számos könyvet lehetne sorolni :)
  • I.C.ram
    Töri emeltre is monitoron néztem a tételeket, és nem volt vészes, egyáltalán nem basztatja a szemed, csak azért pihentetni kell néha. Inkább minthogy gyártsak egy tonna papírszemetet, amit utána úgysem fogok használni.... Bár a könyvet megéri, nyilván, megvenni.
  • React
    Én imádok olvasni, de utálom ha köteleznek vmire :) Úgy vagyok, ha van kedvem, és időm: elolvasom, most mindkettő van :) Ráadásul ballagásra kaptam 40 ezer ft könyvvásárlási utalványt, úgyhogy lesz mit olvasnom :)
  • I.C.ram
    TéjEfTéj-n anyira nem vészes, és a könyv sem olyan hosszú, de ki is lehet nyomtatni. :)
  • I.C.ram
    Én pont ellenkezőleg gondolom. 19. és 20. század elején születtek a legnagyobb művek, amiket mai fejjel is nagyon lehet élvezni.

Olvass el pl. egy H.P. Lovecraft könyvet és megváltozik a szemléleted :)
  • 2XP
    Aztán szegény megvakul mire a végére ér :)
  • 2XP
    Nálatok az nem volt kötelező? :D Amúgy az pont azon kevés könyv közé tartozik, amit nem utáltam elolvasni :)
  • I.C.ram
    Van elektronikus formában is, ha az jó neked.

Ember Tragédiája
  • 2XP
    Ehh, mi van itt, bölcsész szakkör?! :D
    Hát nem tudom, de számomra ami a 20. században született irodalmi alkotás, az szemét (na jó, persze régen is volt elég sok értéktelen "alkotás", amit túlmagyaráztak, de a jelen korból nem tudnék olyan művet említeni, ami megfogott volna). Úgy tűnik, ha baromságokat írunk, abba mindent bele lehet magyarázni és nagy művészek lehetünk :/
  • React
    Hát igen, meg kell hagyni nagyon jó könyv :) Az Ember Tragédiáját nagyon sokan ajánlják, hogy nagyon jó el kell olvasnom...
    A Bűn és Bűnhődést meg szerettem volna anno 1 hónapja megvenni pesten (asszem libri könyvesboltban), és nem volt :) Na mind1, úgyis ott töltöm már pesten a fél nyaramat, szóval lesz alkalmam megvenni :)
  • I.C.ram
    Azaz! :) Szerintem az egyik legjobb könyv abból a korszakból. Nagyon élveztem.

Ember Tragédiáját olvastam, az sem olyan rossz. Az sem happy-end :) Van benne sok igazság.

Bűn és bűnhődést nem olvastam, valahogy kimaradt, pedig kellett volna :D
  • React
    Amúgy ha az öcsém/nővérem csótánnyá változott volna, biztos vagyok benne, hogy először is megfejtem ,hogy érti-e amit mondok, akár bólogasson vagy vmi...! :)
  • React
    Amikor csóóóótány? :) Jajj azt is imádom, csak a vége olyan szomorú ://

Most akarom elolvasni a bűn és bűnhődést, meg az ember tragédiáját... vki olvasta? vélemények?
  • I.C.ram
    Nekem Franz Kafka - Az átváltozás az egyik nagy kedvencem :)
  • Balyy
    Na hát én is túl vagyok rajta!
    Töri: reformáció
    Irodalom: Balassi
    Nyelvtan: képszerűség elemei
    infó: könyvtár
    Sztem a 2est simán össze lehet szedni! Irodalomból egy szót nem tudtam és mégse kellett póttételt húznom! Az infóból meg nagy meglepetésre kurva szépen feleltem! Meg is dicsért utána a tanár! Az elnök meg tök rendes volt mondjuk ha jól tudom nincs joga kérdezgetni ő meg persze mindenbe beleszólt de nem kötekedően!
    Összeségében jól alakult!
  • grizzly21
    ajjajj, én meg azt se tudom miről beszéltek:D
  • OrioN the S
    sztem én meg v.mi kamu C4-et magamrakötnék körbe a derekamon éá ssztem még ki is javítanák mindet 5-ös re :D
  • BlackWolf
    hat szerintem elkuldenem oket a ********************************************** -ba
  • OrioN the S
    Az lenne a skilles ,ha ma bemondanák a tv-ben ,hogy mindenkinek újra kell felelni páran meghalnának D:
  • BlackWolf
    jah hat igen mondjuk nekem nemaz volt a feladatom hanem tudod a 3 elvetemult a akakij a csinovnyik meg ivan , az orr-ot nemis olvastam
  • React
    grats :) na akkor túl vagy rajta te is :D
  • React
    Húúúú Gogol: az orr... az egyik kedvencem :)))
  • BlackWolf
    gl
  • TomBond
    Én szerdán megyek most már biztos.
  • BlackWolf
    na tulvagyok rajta
    irodalom : a 3 nagy orosz realista csehov, gogol , tolsztoj
    nyelvtan : a hivatalos level
    tori : az europai integracio, az unio tortenete
    angol : house or flat , meg szituaciosba kuld el a havert aki faradtnak latszik sportolni
    info : az internetes bongeszok felepitese , fajtai

majd szerdan aztis megmondom milyen lett de szerintem egesz jora feleltem :)
    amugy nalunk a tanarok ugy maszkaltak mintha atjarohaz lenne ki be ki be , a felugyelotanar rosszul lett kb ha fel orat volt bent a 3bol , a fika tanarom meg ugy sugott toribol , hogy azthittem leesik a szekrol szal akinek meg van valami hatra no para
  • React
    az enyémis... :D ezér lett olyan csúcsszuper, na meg azér a gyűlölete is rátett 1 lapáttal a jegyemre :)))
  • 2XP
    Az írásbeli vicc? Akkor beszélj a magyartanárommal. Csak azt fogadta el, ami szinte szó szerint megegyezik a javítókulccsal :@
  • React
    ügyes legyél :)
  • React
    De ez is tételfüggő, mer mondjuk ha kikapja amit én: Shakespeare: Rómeó és Júlia, lehet 4est kap... ettől függetlenül magyarból érdemes megtanulni/elolvasni a tételt, vagy/és a rövidítettet!
  • G@b0r
    az oké de akkor máris tanulni kellett. Ő meg azt mondta h tanulás nélkül négyesre lehet érettségizni.
    Bioszból esetleg, nekem is négyes lett tanulás nélkül de magyarból vagy tanulsz vagy megbuksz.
  • BADE
    ott elolvashatod a rövidítést:)
  • G@b0r
    Beszélj már nekem 10 percig mondjuk a bűn és bűnhődésről úgy, hogy nem olvasod el...
    Sajna azért szóbelire kell tanulni. Az írásbeli az tényleg vicc
  • ToMMe
    Köszi. A B-t tudtam, csak az A-ban nem voltam biztos.
    Aki ma megy egy kalappal!
  • OrioN the S
    drukk good luck
  • mukika
    én már tudom, hogy ma vagyok. :)

drukkoljatok, kurvára tétel függő ez az egész... :C
  • mEkLaU
    Emberek 5 óra mulva fogom kb meg tudni hogy hétfön kedden vagy szerdán vagyok:D
    Eddig bioszt tanultam! Az elmult 3 napban már 4-edszer megyek át az összes tételen
  • nyami
    a víz nagyon jó, kb 25 fokos :)