29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nálam a BME és ELTE mindent elfogadott (bár bme-n nincs feltüntetve a nyelvvizsga), de a Corvinus még semmit sem írt. -
Nekem meg a BME-n nincs semmi feltöltve,csak X-ek,sőt a nyelvvizsga ott sincs...
BMF-en rendben minden.
Nem aggódok,mert tudom hogy majd később töltik fel sztem. -
BMF-en kivül minden felkerült.
kérdés: volt már valakinek olyan hogy a nyelvizsga az egyik helyen nincs feltüntetve?
ez pont a bme..:( -
-
akkor hajrá :), ha kell felirat, és nem találsz, akkor szólj. -
React #15707 ja sorry az offért:t :) -
React #15706 HÚúúú Ic. most lejötpt a brazzzil :)))
bár most nem vaok 100%-os ,hogy mengézzem :)) -
tehen_m #15705 Majd megérted.
-
Ha sok gyenge átlagú van? Lehet jobb neked, de a te kedvedért nem fog senki rosszabbul tanulni. Vagy mire gondoltál? -
tehen_m #15703 De az nekem jó ha sok olyan van! (Ezt miért nem lehet megérteni) -
A minőségjavulás miatt jobb a "versenyző" felsőoktatás. Viszont már most hallom a párbeszédeket:
"-Te mér tanulsz nálam jobban? Miattad fizetek 130 rugót te köcsög!
-Tanulj jobban te szemét!
-Így is egész napomat cseszem el rá, te hulladékarcú!
-Hát akkor genetikailag buta vagy!
-Úgy gondolod? Nesze! Nesze! Remélem fáj, de degenerált!"
:D:D vagy kultúráltabbak a magyar diákok?:D -
Na ez az amit nem tudok, hogy a 2008-tól beiskolázottak, vagy az akkor is tanulók. Pedig azért ilyet már az elején tisztázni kellene. -
Aki nem törekedik, az meg ne merjen szólalni, hogy mért fizet. Neki még csak nem is egy befektetés, mert befektetésnél törekednek a haszonra. Ő tekintse szolgáltatásnak, és fizessen rendesen. -
akkor nekünk még semmi? -
namost.. :|
-
2008-tól indul a terv szerint. -
még mindig csak az elte kapott meg mindent...
holnap 24 óráig lehet sorrendet változtatni?
jol tudom hogyha valami hiányzik akkor azt 15.-éig még be lehet vinni? -
Kizárt dolognak tartom, hogy vkit a nyelvvizsga miatt ne vegyenek fel, amit ANYAGI okok miatt nem tudott letenni. Ha ilyen kilátástalan helyzetben van vki, egészen biztos, hogy lesz egy tanár, aki felkészíti, aztán pedig ott van az emelt nyelvi érettségi, ami szintén ingyen van.
És miért csak a nyelvvizsgákról van szó? Pluszpontot lehet szerezni emelt érettségivel, oktv-vel is. És nem csak a "karrierintézmények" állnak a továbbtanulók előtt. Az egyik ismerősöm a miskolci egyetem végezte a jogot és most egy igen jól fizető állása van, pedig nem volt protekciója. -
Oda vezet, hogy igy már abszolut semmi lehetőség nincs sok embernek diplomát szerezni, mig eddig volt (anyagilag) -
De hová vezet ez a vita is? Az előbb bizonygattad, hogy semmi esély továbbjutni, most meg hogy simán van rá lehetőség? -
Akiket te ismersz azok valószínűleg nem a létminimumról jöttek. Nézted már az ösztöndíj összegét? Nevetségesek. Arról nem is beszélve, hogy az első évben nem is kapod, és addig is élni kell vhogy. -
Azt gondolom pedig tudod, hogy vidéken az emberek nem kecskefejésből élnek, sőt van villany is és vezetékes víz... Ehh
-
kap ösztöndijat, vállal munkát. ismerek jonéhány ilyen srácot -
Egyrészt én vidéken élek, másrészt nem vagyok olyan bőven eleresztve anyagilag, de nem is élek létminimumon, úgyhogy nem kellen úgy kezelned, mint vmi pesti gazdaggyereket. De szerinted egy család, aki ilyen szinten él meg tudja engedni magának, hogy a gyereke tanuljon és ne dolgozzon? De ha még vhogy a középiskolát be is fejezné (nem is említem mennyibe került az osztálypénz -- de tegyük fel, az osztály úgy dönt, hogy befizetik helyette; ill. megkapja a könyveket is ingyen). De akkor hogyan fog élni egy nagyvárosban? Csak a közlekedés többet fog felemészteni havi 6e ft-nál! -
azt te meg honnan tudod? Ismersz ilyeneket? Vagy azt hiszed hogy aki vidéken él és szegény az már nem is akarhat mást életében, mint kecskét fejni? -
Azoknak pedig meg sem fog fordulni a fejében, hogy egyetemre menjenek (valószínűleg még a középiskolát sem fogják elvégezni). -
van akinek még az alapszükségletekre sincs pénze, pláne különtanárra. -
tehen_m #15685 "A tanulók törekednének minnél jobb eredményre. "
És ezt te el is hiszed? Az a kis % most is tanul, a többi aki tanul de nem ér olyan jó eredményt az meg fizethet. Mert aki csak úgy elvan az egyetemen és nem csinál semmit az előbb kiszóródik (az ár miatt) és ez az átalgot feljebbtolja... -
tehen_m #15684 "A felsőfokú képzés eddig is "privilégium" volt,"
Látszik nem vagy egyetemista. Nekem az iskola fizet. (A másik rendszerben pedig én fizetnék... nem is keveset) De nem vagyok annyira "okos", hogy a legjobb x %-ba bekerüljek.
-
Ami kb. havi 6e ft volt 4 hónapig (ezt még csak össze sem lehet hasonlítani egy külföldi út árával, amire nekem se lenne pénzem). Azért nem hinném, hogy lenne olyan középiskolás, aki ennyit ne tudna kifizetni. De ha tényleg akad ilyen és tehetséges is, akkor szerintem a tanár ingyen is elvállalná... -
nalátod, jártál különtanárhoz.. -
Én soha az életben nem jártam német nyelvterületen, mégis van belőle felsőfokúm, sőt, magántanárhoz sem jártam túl sokat (persze vmennyit muszáj volt, mivel a sulinkban 0 színvonalú a nyelvoktatás). -
egyébként a pénzes egyetem csak jövöre indul be vagy már a mostani is olyan lesz? -
nem a nyelvvizsga, a tanulás, akinek nincs pénze kimenni ,annak kevesebb az esélye -
A tanulók törekednének minnél jobb eredményre. Kevesebb lenne az átcsúszott elégséges diploma. Ezáltal az értéke is nőne. -
Az okosaknak ezentúl is ingyenes lesz. Igaz csak a legjobb x embernek, amit az egyetem határoz meg. Amúgy van elérhető árú nyelvvizsga, és már a telc sem lesz annyira könnyű az egységesítés után. -
TomBond #15676 Ebben viszont igazad van. Mármint abban hogy az okosoknak kellene bekerülni. Én nem tartom magam okosnak mégis szinte semmi esélyem hogy bekerüljek most egy felsőoktatási intézménybe.
-
Csakhogy elfelejtesz valamit! Nem a gazdagoknak, hanem az okosoknak kellene hogy a privilégiuma legyen a felsőoktatás! 2 dolog miatt kezd tendencia lenni, hogy egyre több a diplomás: 1.maga a világ ezen az úton halad 2.a kormány az érettségi szintjét lefokozta, az otkatást könnyiti, ezzel el is hülyiti a népet, de másrészt viszont mindenki számára elérhetővé teszi az egyetemet. Akinek van 2 nyelvvizsgája (szegények gyakorlatilag megint kizárva), és tesz 2 középszintet viszonylag jó százalékkal, az fel van véve. -
TomBond #15674 Én nem azt mondom hogy jó ötletnek tartom, hanem azt hogy nem ellenzem.
Ha ismernél nem mondanád rólam ezt mindig inkább adtam mint kaptam. Nem nyitok vitát és nem valószínű hogy megváltozik a véleményem a dologról.
Érvelni pedig nem nekem kell hanem annak aki ezt az egészet kitalálta.
Gondolom azok közül akik ezt olvassák nem sokan vannak akik maguk fizetik a tandíjjat, sokaknak a szülei fogják fizetni. A felsőfokú képzés eddig is "privilégium" volt, és ha ezt bevezetik akkor is az marad.
Remélem mindenki be fogja tudni fejezni az iskoláját amit szeretne, és nem fogja útját állni a kormánynak ez a rendelete (sem). Egyszer talán én is eljutok arra a szintre hogy nem igazán fog érdekelni, mi mennyibe kerül.
-
tehen_m #15673 Ha te fizetsz akkor fizessen más is. Dögöljön meg a szomszéd ....
Van egy érzésem, hogy te nem is államilag finanszírozottra akarsz jelnetkezni.
(Bár ha így haladunk ez a dolog értelmét veszti.)
Ellenben egy érvet sem hallottam a tandíj mellett. (Csak azt hogy neked így meg úgy rossz volt és akkor legyen másnak is rossz)
namost.. :|