29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Sadist
    Végre valaki aki tisztában van az egyetemek nemzetközi rangsorával :) Eddig szinte mindenkitől csak BME meg ELTE istenítést hallottam, hogy jaj az mennyire de jó :)
  • I.C.ram
    Nekem mindegy... Nem az én államilag finanszirozott félévembe megy kárba...
  • ffxi
    Tudom milyen ha betelefonál az ember: jól leugatják és behívnak személyesen ráadásul meg sem oldódna semmit akkor sem ha személyesen bemész. Ezt egy tapasztaltabb embertől tudom. Erre nagyobb az eséy a vidéki intézménynél, mert a mezei TO nem tud seemmit és személyesen beküld a főTO-hoz. Telcsin nem kapcsolják a főTO-t.
  • I.C.ram
    Az durva.

Én azt hallottam róla, hogy baromi kemény, viszont nem túl könnyű elhelyezkedni vele.
  • magus
    tavaly 134 volt a ponthatar, most 105...

nem tudom miert esett ennyit, de majd meglatjuk milyen szak ez, mennyire igazak azok amiket mondtak rola, stb.
  • I.C.ram
    Pontosan. Nemzetközileg az SZTE és az ELTE diplomát értékelik a legjobban. SZTEnek baromi jó híre van. Közép-Európa lejobban felszerelt orvosi kara is ott van.
  • grizzly21
    az hogy mi alapján a legjobb..hát sztem az alapján hogy mennyire jol tudsz elhelyezkdeni vele a piacon. ennyi
  • I.C.ram
    Volt nem rég egy nemzetközi kutatás, és ott az első 500 legjobb egyetem közt csak 2 magyar volt. Az SZTE es az ELTE. SZTE előrébb volt pár hellyel. BME, BCE, stb bent sincs a top 500ban.
  • grizzly21
    igazán szerencsésnek érzem magam:)
    egy kis offtopik -de azért az oktatáshoz köze van
    video
  • Sadist
    Az honnan veszed, hogy Magyarország legjobb egyeteme? :)
  • I.C.ram
    Miskolcról valahogy nekem az iparváros ugrik be mindig. :P akkor már inkább Szeged, ük-ük-ük őseim is onnan származnak, meg Mo legjobb egyeteme is ott van (SZTE).
  • I.C.ram
    Hát úgy van, hogy legelőször azoknak kell fizetni, akik 2007-ben felvétiztek, de nekik is csak az első év végén dől el, hogy benne van-e a legjobb x%ban, azza az ösztöndjasban. Aki ebbe nem kerül be az 2008ban már fizetni fog másodévesként. De ez ránk már nem vonatkozik. Mi leszünk az utsó ingyenes évfolyam.
  • 2XP
    Küldtem neked pü-t egy msn címmel :)

Oh, bár most nézem, hogy a gazdinfo a g karon van, úgyhogy lehet nem is találkozunk a gólyatáborban, mert mintha az karonként más helyen lenne :/
  • 2XP
    Ilyen pl. Miskolc :) Elég szomorú vagyok, hogy nem oda megyek, hanem a corviusra (na, ilyen ember sem sok lehet :)), bár az oktatás színvonala valószínűleg magasabb lesz, ill. külföldön nem hinném, hogy hallottak a me-ről + gazdaságelemző szak nem is indul máshol, csak a corvinuson. Viszont egy kivételével (az is bgf-re megy, nem bce) minden haverom miskolcra megy, arról nem is beszélve, hogy nekem maga a város elég szimpatikus: elég nagy ahhoz, hogy be tudd szerezni a szükséges dolgokat, viszont nem olyan zsúfolt, mint pest, és még autóval is lehet közelekedni...
  • grizzly21
    nem 2008? tehát 2 év mulva?
  • I.C.ram
    Ja gondolom nem nekem szólt a kérdés, csak fúrum-bug :D Bocsi.
  • I.C.ram
    BME-KSK-Közlekedésmérnök

De nem értem. Az elöbb azt írtad, hogy ez érdekel téged, meg ide is akartál menni, akkor miért váltasz jövőre, és mire?
  • magus
    miert hova vettek fel pontosan?

amugy fizetos lesz, mert jovore ujraerettsegizem es szakot valtok szinte biztos
  • katalány
    Hát én sajnos reál beállitású vagyok, talán még a számviteli főiskolát megpróbálhattam volna, de látom az anyu éjjel-nappal könyvel, nagyon nehéz pálya.
  • katalány
    Ne aggódj, mert nagyon klassz ez a szak..
  • I.C.ram
    Hát a csoporttársaid a popsid is kinyalják majd szerintem, viszont a tanároknál erős a gyanú, hogy kicsit lenéznek :P
  • Easy Rider
    ja mostmár értem mire gondoltál, hát igen, kicsi gazdaság kicsi informatika, de mégsem, olyan semmilyen... :D
  • I.C.ram
    mi a gazdaság-informatikus angolúl?
    és a műszaki menedszar?

Tökörfordításukat én is vágom, mielött még valaki elkezdene bombázni ezekkel. Nekem a konkrét neve kell, amit használnak rájuk külföldön.
  • katalány
    Ide nagyon kell a pénzügyi, számviteli szakismeret, nagyon jó szak. lehet hogy őssztel teszek egy érettségit, megpróbálom újra, mert félek én ettől a mérnök informatikától. lehet hogy igazuk volt a szüleimnek, hogy kevés lány lesz a szakon és nem fognak értékelni.
  • I.C.ram
    Én is így voltam vele régen, de aztán lebeszéltek róla, meg én is rájöttme, hogy nekem sem való annyira.

Neked még nem lesz fizetős, izgulj. Csak a 2007-től járóknak.
  • magus
    engem vegul arra vettek fel, s sztem tok jo szak arra amire nekem kell. felevkor tok nagy stressz volt omg omg hova adjam be, nem tudtam donteni, h melyik irany erdekel jobban a gazdasag vagy a muszak, ugyhogy kivalasztottam ezt, fele fele a muszaki es a gazdasagi tantargyak szama, regen mernok-kozgazdasznak hivtak. jarok 1 evet oda, aztan amelyik megtetszik (csak el tudom donteni mar igy) azt folytatom egy normalisabb szakon. csak azzal nem szamoltam hogy a rohadt kurva kommunistak fizetosse teszik az oktatast, rohadjanak meg:/
  • I.C.ram
    Nem úgy értettem. Hanem úgy, hogy két szak van összegyúrva, és a két szak elfojtja egymást, így egyikben sem lesz igazűn kimagasló. Nem szeretem az ilyen összekombinált szakokat :( De ez egyéni szocproblém :P
  • Easy Rider
    a másik meg, h ismerősöm ugyanezzel ment ki ausztriába bankárnak, és hülyére keresi magát ;)
  • katalány
    Most néztem a pontjaikat, magasabbak voltak, mint az enyém, akkor nem lehet....
  • Easy Rider
    hát nem teljesen, műszaki menedzser nem hiszem h üzleti- vagy közszolgálati informatikára készítene fel, egy példa: közszolgálati informatikus gazdasági kimutatásokat csinál, melyeknek manapság a megrendelési ára nem is olyan olcsó ;)
  • katalány
    Szerintem meg nem, nagy esélye lesz pénzintézetekhez bejutni, azt tuttira csipném...vagy a Adóhivatalba...vagy a valamelyik minisztériumba..
    Szerintem sokkal jobb szak, mint a mérnök-inf.szak. mitől lesz mérnök, szak nélkül..?
  • I.C.ram
    Persze, ha van hasonló tárgy.
  • I.C.ram
    De átlehet, csak ahhoz ugyanúgy a felvételi pontjaid számítanak, viszont elvileg elismerik a másik suliban megszerzett krediteid is.
  • katalány
    Te jó ég, én is jelentkeztem oda, igaz a nemzetközi gazdálkodásra, esélytelenül.. de ez a szakot nem láttam a könyvben. Pedig ez közelebb állna hozzám, nem lehet átmenni egyik iskolából a másikba?
  • I.C.ram
    Mondjuk kicsit szerintem olyan, mint a műszaki menedzser.
  • Easy Rider
    a Corvinus gazdálkodástudományi karán van ien szak... sztem eléggé korrekt ;)
  • I.C.ram
    Én ilyenrpl nem hallottam. Nem kötelezhetnek arra, hogy beiratkozz, és nem is zsarolhatnak. Nem isl enne semmi logika benne, mert nekik több pénzbe kerül bevinni a nyilvántartásba, meg kiszedni utána téged, mintha simán benne se lettél volna. Ez egy átverés szerintem, telefonálj inkább körbe.

Csak annyi van, hogy nem halaszthatsz évet első félévben.
  • I.C.ram
    pl BCE
  • I.C.ram
    Hát akkor majd legközelebb nézd meg mi a helyzet a SOTEnél vagy az ELTEnél. 2 előadás közt akár 30-45 perc utazás van. Szóval ebbe jobb, ha beletörődsz. Sajnos az egyetemek kinőtték a helyökét, és csak így tudták őket felhúzni. Igazából egy egyetemi városrész lenne jó, ahol minden egyhelyen van, de ez baromi sok pénz lenne.
  • katalány
    Te én gazdaságinfora nagyon szivesen mentem volna, de én nem láttam ilyen szakot, melyik suliban volt. ?