29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Budapest Bank :D
  • grizzly21
    jah én is. az informatikusok keresnek a legtöbbet átlagosan az van benne, bibibee..lol
    Viszont! 2 bank is küldött, cib vagy káendhá? ez itt a kérdés.
  • I.C.ram
    Azért a BMEsek sem tökéletesek a helyesírásban :D
  • I.C.ram
    Kaptam ma újabb leveleta BMEtől. Tele volt reklámmal :D
  • grizzly21
    :D konkrétat nem tudok, néhány éve mintha ennyire emlékeznék. de sztem kizárt hogy 1 milla körül lenne. max bruttoban és akkor már ott vagyunk 4-5százezernél
  • I.C.ram
    Hát akkor lehet, hogy a haverod apját átverik :D
  • 2XP
    Attól még nem biztos, hogy a valós összeget mondja, a magyarok nem igazán szeretnek erről beszélni, én egyik haverom szüleiről sem tudom mennyit keresnek :)

Gondolom a pilóták azért a hierarchiában a légiirányítók felett állnak, akkor pedig többet is kell kapniuk.
  • 2XP
    A híradóban volt nemrég.
  • grizzly21
    ja de asszontad hogy a magyarok ugyanannyit keresnek. ezért irtam, hogy nem, egy haverom apja malévnál pilóta.
  • grizzly21
    hát ezt nem tudom honnan találtad ki, de hogy havi 1 millioról 2re sztrájkolnának ez ránézésre is vicces.
  • 2XP
    Hát igen, meg küldik őket nyaralgatni ingyen, hogy csökkentésg a stressz mértékét :D
  • 2XP
    Hát szerintem biztos több 500e-nél, a légiirányítók keresnek 1 milliót, és most akartak sztrájkolni, hogy legyen 2. Igaz, hogy nehét és stresszes munka, de szerintem egy pilótának náluk többet kell kapnia.
  • I.C.ram
    Ja most erősítették meg a törvényt, hogy a hivatalos nyelv az csakis az angol. :)
  • magus
    ott lenn délen nem igazán hallani angol szót jó pár környéken:D
  • I.C.ram
    De amcsiban kb bruttó 1-2 millára jön ki egy kapitány.
  • grizzly21
    nem mindig jo, pl hajnali 5 kor érkezel meg.
    egyébként nem 1-2 millio, hanem 4-500 ezer . egy kapitánynak, mondjuk.
  • I.C.ram
    Tesóm egy mexikóit nem ismer pl. Van egy iráni haverja viszont. De más kisebbségből nem is nagyon ismer senkit :P
  • I.C.ram
    Hát a magyar pilóták kb úgy keresnek mint a külföldiek. Azért szerintem utazgatni hav 1-2 millióért nem olyan rossz :P
  • magus
    észak, az jó, nincs annyi mexikói, burrito, burrito
  • I.C.ram
    Hát a tesóm sincs éppen szar helyen. USA észak-keleti részén van, azaz a burzsóább részen.

De ezek a fizetések ugye tudod, hogy már benne vannak a különböző adók is. Pl betegbiztosítás, stb, mert azt pl a munkáltatónak kötelező fizetni.
  • 2XP
    Hát haverom más számokat említett, de lehet ő vmi elit fehér környéken volt :)

Utasszállító pilótának viszont így nem éri meg elmenni, ez nagyjából a magyaréval lehet egy súlyban.
  • 2XP
    Ráadásul az sem mindegy, hogy hogyan publikál. Nem mindegy, hogy egy nature cikkel fejezi be a többéves munkáját, tényleg kiemelkedőt alkotva a szakterületen (és mondjuk már több éve nem írt semmit), vagy mondjuk ontja magából a cikkeket a hihetetlenül értelmes búlvárlapokba illő témákban. A hvg-s diplomamellékletben is az első helyeken olyan iskolák vannak publikációs számban, mint a gábor dénes, és kétlem, hogy lenne itt olyan, aki az elit helyek közé sorolná.
  • I.C.ram
    Gazdasági elemző egy hadipari cégmél.
  • grizzly21
    az a legjobb:)
  • joebacsi
    bocs ha kissé személyes a kérdés, de testvéred most mit melózik?
  • joebacsi
    vagy optimálisabb esetben azért tanul az ember, hogy a pénz dolgozzon helyette :)
  • I.C.ram
    Majd meglátjuk, mi lesz. Mindenestre én összeteszem a két kezem, ha ezt a "szar" egyetemet is jó eredménnyel eltudom végezni :D
  • grizzly21
    javagyugy hogy félreértettem.
    na mondjuk a publikácio meg a nobil dij szart sem ér.
    Publikáciot az csinál, aki nem tud a munkájával foglalkozni (aki tudja csinálja, aki nem tanitja), nobel dijat meg származás alapján adnak elsősorban, ugyhogy az sem mérvado.
  • I.C.ram
    60-70 rugo évente egy 0 tapasztalattal rendlekező friss diplomásnak az ott is durva... Viszonyítás képpen egy tasszállító főpilóta több évnyi tapasztalattal keres évente olyan 80-90ezret.

Abból a 60-70 rugóból kb 2-3 év tapasztalat után lesz olyan 90-100...
  • 2XP
    Csakhogy ezek a listák nem erről zólnak, hanem hogy hány publikációt adtak be, hány nobel-díjat vagy egyéb tudmányos kitüntetést kaptak az ott tannítók...
  • grizzly21
    sztem pont elég h a munkaadók visszajelzéseit nézik. azért tanul az ember hogy jo munkája legyen
  • 2XP
    Jajj, meg itt van mégegy, ami a lista hitelességét mutatja:

London School of Economics 203-300

Ez azért már több, mint elgondolkodtató.
  • 2XP
    Csakhogy azt a tudást nem egy ilyen egyetemi ragsor alapján fogják eldönteni, hanem a munkaadók visszajelzései alapján.

Nem hinném, hogy a nobel-díjak és a publikációk száma meghatározó lenne (főleg, hogy mennyi pénzt kap egy magyar professzor kutatásra és mennyit az amerikai) abban, hogy te milyen jó leszel a munkádban.

Attól még, hogy nem amerikaiak csinálták, még nyugodtan lehet részrehajló, a pénz független a nemzetiségtől. Kicsit vicces, hogy pl. a heidelbergi egyetem csak a 71. :/

Az a 60-70e dollár odakint nem számít vmi kiemelkedő fizetésnek, csak nekünk tűnik ilyen álomnak (egyik haverom volt kinn a rotaryval az usa-ban, az ő ottani "pótanyja" kapott ennyit egy olyan szakértelmet nem igazán igénylő adminisztrációs munkáért, ahol heti 3x kellett bejárni).

Az itteni fejvadász cégeket nem ismerem, de nem hinném, hogy egy jó eredménnyel m.o. vmelyik jobb egyetmén végezett embernek hónapokat kellene várnia az elhelyezkedéssel, valószínűleg már jóval a diploma előtt kap ajánlatokat. Pl. a felvi fórumban írta egy ötödéves nemzetközi kapcsolatos (ami aztán tényleg nem egy keresett hiányszakma), hogy a csoportja felét már elég jól fizető munka várja. A nagy diplomás munkanélküliséget a noname tömegegyetemek és onnan kikerülők irreális elképzelései adják.
  • I.C.ram
    Pontosan. Ezért mondtam, hogy levagyunk maradva. Ma már sokkal fontosabb a gyakorlat, mint régen.
  • grizzly21
    sztem ennek az az oka, hogy nem gyakorlati a képzés. Nagyon keményen nyomatják az alapozo matek tárgyakat. Vélemény szerint azért mert ahhoz értenek igazán. Sztem ezért vagyunk leginkább lemaradva, pl ismerek egy angol egyetemet, ami angliában egyáltalán nem rangos, mégis 50-50% van a gyakorlat és az elmélet, igy munkakeresésnél jo esélyek vannak az itt végzetteknek. mig Bme-n, kb 80% az elmélet. persze csak hallottam rola majd meglátjuk
  • I.C.ram
    Külön fejvadászok vannak a nagyobb cégeknél, és ők bizony tudják, hogy melyik egyetemről milyen tudással jönnek ki az emberek.
  • I.C.ram
    Tesóm pl az amcsi Ann Harbourban végeztt, ez a listán a 21. volt asszem, és még csak állashírdetéseket sem nézett, hanem diplomaosztás napján már tele volt a postaládája állasajnálatokkal, amik évi 60-70ezer dodós fizetéssel próbálták elcsábítani a végzősöket.

Szóval azért annyira rosszak nem lehetnek az amcsi egyetemek, ha így kapkodnak az emberek után, és ez a lényeg. Magyarországon elvégzed az egyetemet, aztán hosszú hónapokig csak a munkakeresés megy.

Be kell látni, hogy lemaradtak a magyar egyetemek csúnyán a nemzetközi versenyben.

A listát meg nem is amcsik cisnálták, szóval részrehajlás sem nagyon lehet. Ez a lista amúgy nem olyan mint a 100 legszexisebb nő a világon. Ennek nagy múltja van, és egyetemi rektorok, akadémikusok állítják össze.

Ettől függetlenül lehet jó egyetem a BME, de nemzetközi átlagban igencsak közepes.
  • magus
    bme-ről én is nehezen hiszem el, hogy hátul lenne, corvinusról már inkább
  • 2XP
    Én azért nem kezelném ennyire szentírásként azt a rangosort. Kicsit érdekes, hogy az elős tíz helyezett között 8 amerikai van, miközben pl. teller ede is igencak negatív véleménnyel nyilatkozott az amerikiai egyetemi képzés színvonaláról.

A hr-esek meg úgysem fogják bemagolni azt az 500 intézményt, hogy igen, te a szte-ről jöttél, ami 201-300. lett, úgyhogy felveszünk. Ettől még lehet jó nemzetközi híre a szegedi egyetemnek is, de az nem attól lesz, mert felkerült egy listára. És azt sem igazán tudom elképzelni, hogy -- főleg itt európában -- a bme vagy a bce rosszabb hírű lenne, mint az szte.
  • 2XP
    Az régen volt, ma már nem igazán érzed az iparváros hangulatot. Szegedre soha nem mennék, depresszió leszek ha nem látok hegyeket :D