29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Mondjuk a németeknél unalmasabb ember nem sok létezik. Zéró humor. Ismerek pár németet, és tényleg kegyetlen unalmas emberek. -
Mi is basztattuk a vidékieket, meg ők is minket Pöstieket, de mi röhögve csináltuk ezt, és egy sör mellett :D -
LOÁL, sztem semmi köze a srácnak a Corvinushoz.:D -
React #16469 jesszusom... ebben se sok ész lakozik -
Hát franciául soha nem fogok megtanulni az biztos. Bár nem tudom, hogy a nyelv kényessége, vagy az ott élő emberek miatt vagyok olyan előítélettel iránta :) -
katalány #16467 Igen, akartam tanulni én is, tényleg utálatos..
Csak az a baj, hogy a franciák, nem akarnak megszólalni más nyelven, engem meg ez zavart. -
Érdemes belolvasni a corvinusos felvi topicba, különösen egy abm nevű emberre hívnám fel a figyelmeteket, azt hiszem nem a saját lábán fogja elhagyni a gólyatábort :D
http://www.felvi.hu/forum/topik.ofi?mfa_id=7&tem_id=5367
Csak néhány a beszólásaiból:
na te vidéki ... majd megmutatom neked, hogy milyen az igazi magyar!ű
Tudom néhán yitt lévő egyén szellemi szinvonalát meghaladja, amit néha írok, és igen: büszke vagyok rá, hogy pesti vagyok, ti akkor is idióták maradtok, de a gólytáborban nyugodtan kifejtem nektek a véleményemet a mi kis vidékünkön élő egyedek értelmi képességeivel kapcsolatban!
te meg menj inkább haza kapálni, ahhoz nem kell túl sok ész, hogy ilyen embert hogy vettek fel? -
katalány #16465 Én meg pont akkor vizsgáztam, mikor lesett az első nagy hó. Úgy be voltam rezelve, azt hittem itt a világvége, de biztos a havazásnak köszönhetem, hogy megvan a jogsim. -
Francia szerintem szép nyelv nagyon, de nagyon is utálatos. Egy igének kb 36 alakja van, és ez nem túlzás. -
katalány #16463 Még hogy a német a legszebb?na ne má....!!!durva, még a francia is szebb, de az angol az igazi. -
Rutin, igen, ami a rutinpályán volt Szolnok mellett, mikor vége lett a legelső rutinórámnak, mondta, h akkor most vigyem vissza a városba. :DD
Well ált. kurva reggel suli előtt, vagy suli után vezettem. Mikor vizsgáztam forgalomban asszem 7-kor kezdtünk, én voltam az első, kurva hideg volt köd, full nyálkás szar idő, majd' szétfagyott a belem. -
Rutin? Azt a rutinpályán szokták csinálni :D
A forgalmi gyakorlás meg mindig vmelyik nagyvárosban van, úgyhogy mindenki így kezdi :D
Amúgy ti is reggel 6-kor indultok? Én ősszel csináltam a jogsit, és amúgy is későnkelő vagyok, de abban a sötét nyálkás időben alig bírtam nyitvatartani a szemem, amíg felértünk miskolcra (ahol gyakarolni kellett, tőlük 90km-re van) :D -
Engem oktató első rutin órán bevitt a városba, fostam eléggé.
-
én most csinálom,holnap megyek először vezetni,aki jót akar magának ne menjen az utcára!:) -
Aha, 2 éve csináltam jogsit és az egész kb 100-ból jött ki. :o -
Azért az ált. iskolás tanárnéni kiejtését nem kellene az eredetivel összehasonlítani, hallanád a szomszédomat beszélni :)
Angolban meg minden szót máshogy kell ejetni, mint ahogy leírod, szóval a szótanulás alapból duplaannyi meló a kezdetekkor.
Azért mondhatnál példát arra a rengeteg rendhagyó dologra :) -
React #16456 ott a pont :D -
jáá dász iszt gánc rihtig, englis iszt niht zóó menslihesz spraaache.:)
angolban kb 40 ige van ami rendhagyo formáju, azoknak a 3 formáját megtanulod egyszer, az kb 2 óra alatt tökéletesen megvan, és annyi a magolás. mig németben..szinte minden rendhagyo, tele van szabályokkal de több a kivétel mint amikre érvényees -
A névelők tényleg problémásak, de van egy pár szabály rá, plusz ha elég ideje tanulod a nyelvet, lassan kezded megérezni, hogy melyikhez melyik kell. -
Szerintem egyáltalán nem nevetséges, sokkal férfiasabb mint az angol :)
Gondolom a bonyolultság nálad a sok szabályt jelenti, de szerintem ez így jobb, mintha a rengeteg rendhagyó szót kellene magolni. -
React #16452 Mert rossz hallgatni, plusz engem iszonyatosan idegesít a der/die/das... ,hogy találgatnom kell, hogy vajon milyen nemű egy szó! :D Semmi logika! :) Szvsz :)
-
hátt, az hogy fölöslegesen bonyolult, nevetséges ahogy hangzik ha valaki beszéli, és nem is elég elterjedt. talán itt európában.
a bonyolultságát jelzi, hogy 10 éven át tanultam és csak 2.szorra lett meg a nyelvvizsga, ellenben angolt 1 évig tanultam suliban, és rögtön meglett böven a nyelvvizsga. -
Nem tudom mi a bajod vele, a német a legszebb nyelv :)
Én majd svédül vagy norvégul akarok tanulni, de előtte inkább az angolt kellene tökéletesíteni :) -
Nekem is 60e volt 2 éve, igaz baráti áron, mert jóban voltam az oktatóval :) -
ezek a sztereotípíák:) -
Pl. gólyatáborban elmondták. Meg lehet látni a listát a kurzusfelvételnél. Ha valami érdekel, megnézed a részleteket, hogy mi mennyi, esetleg elmész az első órára, ahol szintén elmondják a dolgokat. -
React #16446 az vicces 2.5 év alatt majd a duplájára növekszik... na mind1!
de még tulipán kereskedő... :))) inkább egy spanglit kérnek tőled :)) -
2.5 éve kb :) -
Áhh nem... ezt fogják majd mondani, hogy "húú ki ez a menő srác? Biztos egy gazdag tulipán-kereskedő, csapjunk le rá!" :D -
React #16443 hát az nagyon anno lehetett :) -
Nekem annó még 65ből megvolt :D -
React #16441 jah, meg törölgetik az arcukról a nedveket, ahogyan megpróbálsz pár szót kiejteni :PP :) -
React #16440 Jaaaa, úgy korrekt! Azt hittem fél évente kell ennyi összeget befizetni :)
Épp most csinálom a jogsit, bőven 100 fölött van: könyvekkel, meg orvosi igazolásokkal miegymással (plusz ha a benzin ilyen ütemben növekszik, úgy fog a gyakorlati óráim ára is)... -
Tudom milyen a nyelv. összesen 1 hónapot voltam amsterdamban eddig :) Nekem azért tetszik, mert az angol-francia.német összegyúrva, és aki ezekből legalább 2t már tanult, annak szerintem tök könnyű :) és egy egzotikus nyelv. Csajok döglenek majd értem :D -
majd 1 hónap múlva szójj :D -
Nem félévente :) Hanem a tanfolyam díja annyi. Abban repülsz x órát, megtanulod az elméletet, és a végén lehet vitorlázó jogsid is. Ha belegondolsz, hogy egy autós jogsi sincs meg ma már 100ból, bőven megéri szerintem :) -
React #16436 Jajj az nagyon csúnya :) Biztos vagy benne? Basszus komolyan megyek hozzátok! Bővelkedtek sport lehetőségekben, nyelvekben, és még a hím neműekben is :D -
React #16435 Háááát azér 80-90 ezer Ft-ért sportolni félévente? Bár ha élete álma, és mindenféleképpen kiakarja próbálni, akkor okés, de ha nem így van ezzel, akkor én vmi olcsóbbat választanék :) -
BME-n még holland is van. Lehet azt fogom tanulni :D -
React #16433 na ez az, én a némettől idegösszeomlást kapok... épp ezért -ha tegyük fel külföldre utazok: 100%, hogy a német területeket el fogom kerülni :D- örültem volna, hogyha vmi más nyelvet tudtam volna tanulni...ingyen
Nagyon tudnék neki örülni, ha küldenének vmi mailt, akármit... mer abba a levélbe reklámot, meg bankokat ajánlós papírokat beletettek, de ha már több papírra nem volt pénzük, legalább 1 honlapot odabigyeszhettek volna abba a fránya levélbe :)