29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• [HUN]PAStheLoD
    helyes helyes, bízom bennetek, hogy nem leszetek zseléshajú öltönyös juppik :D:D
  • Easy Rider
    majd megneveljük az ilyen tuskókat, ne félj ;) amúgy nem is biztos h fel vették, messziről jött ember azt mond, amit akar :) a linket meg köszi
  • 2XP
    Szerintetek melyik egyetemen jobb a fizika szak? ELTE vagy BME?
  • 2XP
    Itt van 1-2 :)

Láttad lent a kedves corvinusos barátunkat? Lehet, hogy pont a te csoporttársad lesz :p :D
  • Easy Rider
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aki corvinuson gazdinfos, jellezzen nekem pü-ben, vagy ha van ilyen ismerőse, elérhetőségét legyen szíves adja meg nekem!!! Köszönöm!
  • grizzly21
    ezt éreztem ma! a kurva életbe. tudtam hogy budapest büdös, na de ennyire?? durva
  • React
    hehe :)
  • Sadist
    Pl. a főneveknek (vagy igéknek, gőzöm nincs) külön végződésük van, igéknek nagyon egyszerű a ragozása, volt angol tanárom szerint nagyon könnyű megtanulni, de egyszerű mint a fakocka. Mikor főiskolás volt a szobatársa kérte, hogy kérdezze ki, mert vizsgázni ment belőle. Egy éjszaka alatt a nyelv felét megtanulta úgy, hogy csak kikérdezte, ő maga nem is tanulta.
  • React
    jajj most olvasom el a második hozzászólásod :D
    Eszperantó? Annak nem örülnék, nagyon nem! Gyépés? :D Az milyen?
  • React
    Azt én is eltudnám viselni, csak pont ezen gondolkodtam, hogy sajna a magyar az nehéz... és bár eszem ágában sincs megválni a magyar nyelvltől, de ahogy 2XP mondta, ha mindenki megtanulná a saját nyelve mellett az angolt, sokat könnyítene ha külföldre mennénk, illetve ha külföldiek jönnének be Mo.-ra, és nem kézzel lábbal kéne beszélgetni, mer néhol csak úgy lehet :/
  • Sadist
    Persze ezzel csak annyi a baj, hogy a magyar nyelvet rohadt nehéz megtanulni, lásd a sok vérpistit itt a fórumon :)
    Volt egy próbálkozás, hogy az eszperantó legyen egy közös világnyelv, ami könnyen tanulható, viszont valami rohadt gyépés nyelv.
  • Sadist
    Nem hülyeség. Én el tudnám viselni, ha a világon mindenhol magyarul beszélnének.
  • I.C.ram
    :P
  • I.C.ram
    Najó ,de a franciák ugyanolyan nagyhatalom volt, mint az angol.
  • 2XP
    Hát ez a gettó átka :p (bocsi, de ezt nem lehetett kihagyni :D)
  • 2XP
    Trauma? Melyik népet nem ért elég trauma? :D Ennyi erővel meg főleg a magyarnak kellene világnyelvnek lennie, egy kis kompenzációt igazán kaphatnánk a szerencsétlen helyzetünk miatt.
    Ahogy én látom a franciák mindig is arra törekedtek, hogy az ő nyelvük legyen egyeduralkodó, és nem igazán látom, hogy erre miért lenne joguk. Nem mintha az angolok felsőbbrendűségét mutatná a nyelvük elterjedtsége, de így alakult, ezt el kellene fogadni. Persze az angoloknak meg azzal kellene megbarátkozniuk, hogy ez nem az ő világbeli vezető szerepüket mutatja.
  • I.C.ram
    Ez hihetetlen egész nap olyan szarszag van a II. kerületben, hogy már szédülök...
  • I.C.ram
    Gondolj bele milyen trauma volt nekik, hogy gyakorlatilag végig ott voltak anglia mellett, és mégis az angol lett sokkal eleterjedtebb. Ők nem is igazán azt akarják, hanem azt, hogy a francia is legyen ugyanolyan elismert nyelv.
  • 2XP
    Az kellene, hogy mindenki beszéljen angolul is a saját anyanyelve helyett. Erőszakosan úgysem lehetne nyelvváltásra kényszeríteni az embereket. De ehhez meg normális szintre kellene hozni a nyelvvoktatást, mert a mostani a tömegtanárokkal egy vicc. Az is elég szomorú, hogy egyáltalán tanárnak az megy, aki semmi másra nem jó :(
  • 2XP
    Csak az a baj, hogy ők azt akarják, hogy mindenki franciául beszéljen...
  • 2XP
    Hmm, kár. De én nem is vagyok német :) Azért a német + angoltudással csak könnyebb lesz megtanulni az ő nyelvüket. Épp a svéd nyelvtant nézegettem a wikin, nem tűnik olyan távolállónak.
  • I.C.ram
    Hát én nem örülnék neki, ha hivatalos nyelv az angol lenne itthon. Ilyen szempontból megtudom érteni a franckikat, mert ők legalább ragaszkodnak a nemzeti kultúrájukhoz :)
  • I.C.ram
    Hát franciában van: le/la/l'/les, du/de/de la/de l'/des, un/une :D
  • React
    Az angol a legjobb! :) Amúgy szerintetek hülyeség lenne 1 bizonyos nyelvet bevezetni mindenhol?
  • I.C.ram
    Hát Skandinávok pl utálják a németeket :D Dánok sem kedvelik annyira őket. Sőt, a németeket gyakorlatilag egész euróópában inkább csak megtűrik, mint szeretik.
  • React
    inkább az international business school a vicces: porche az náluk olyan minthogy a másikon van ruha :D
  • 2XP
    Nekem Észak-Európa a cél, oda remélem jó lesz a német is :)
  • React
    Na ez az, de a hülye SE-nél csak németet és angolt lehet... és itt a bökkenő, nem tudom, hogy mindkettőt kell vagy csak az egyiket! Mer ha németet kötelező lesz tanulnom, akkor végem :D
    A Francia tetszene, de ott is ott van a der/die/das csak pepitába.. ezér akarnék spanyolt, ott nincs, tetszik a hely, a nyelv! Oda szívesen költöznék :)
  • I.C.ram
    Hát az biztos, hogy nemzetközileg francia jóval elterjedtebb. Németet csak európában használják, és ott is iknább közép-európa nyelve. Franciául gyakorlatilag minden kontinensen beszélnek.
  • 2XP
    Óóó, mert mondjuk a bme-n nincsenek ilynek :D Mondjuk kis kölyök annyira jól vezeti a ferrariját, hogy mindenképp kell neki egy gépészmérnök diploma :p

Na jó, itt biztos több lesz, de az is biztos, hogy leszünk páran, akik eljátszanak az ilyenekkel :)
  • React
    Ez az internet amúgy vicces, pont a pesti barátomnak nem tudják megcsinálni a netét, mer vmi "páros" oldalon lakik, nem a páratlannál... már nem is tudom pontosan mit magyarázott, de most úgy kell mindent össze-vissza intéznie, hogy legyen :P :)

Off
    Jaaa IC, Catanhoz találtam jó oldalt (először regisztrálsz, majd a playre kattintasz:P), és itt Xplorer néven lehet játszani: két félét is egy bonyolult city of knights-ot meg basic game-t(na az utóbbi a catan :D) ha gondolod itt van: Catan/Xplorer
  • 2XP
    Ha a frnacia jobban tetszik, inkább tanuld azt. Talán még többet is fogsz vele érni, mint a némettel. Olyan nyelvet tanulni, amit utálsz, úgy sem lehet hatékonyan.
  • [HUN]PAStheLoD
    1 szó: corvinus. :DDDDDDDDD
  • 2XP
    Gondolom nem a saját esze miatt került be. És az a baj, hogy az ilynek felvételét nem lehet sehogy kivédeni :/ (talán régebben a felvételi bizottságot nehezebb volt befolyásolni, mint ma egy érettségiztető tanárt -- amihez nem is kell sok, ezt sajnos saját szememmel is láttam --, de akinek mondjuk képviselő az apukája, az akkor is bekerült) Ha pedig olyan kapcsolatai vannak a szüleinek, amivel mer ilyen hangon beszélni, akkor valószínűleg a diplomát is meg fogja kapni :(
  • BADE
    nálunk lesz latin,bőven elég lesz az+tanulni a vizsgákra
  • I.C.ram
    Sőt én még a külvárosban lakó haverom is mindig basztatom ilyenekkel, hogy mikor pl elment az internete, akkor mondtma, hogy biztos elrágták a disznók a kábelt :D De ezeken csak jót röhögünk :D Vidékiek meg gettózzák le nyugodtan a városiakat, erre érzékenyek szoktak lenni :D
  • React
    Én meg németül nem fogok megtanulni...! Bár ahogy most nézem lehet kénytelen leszek!
  • React
    Hát lehet bennem nem alakult ez ki... bár amikor a pesti haverjaim lejönnek, mindig megy, hogy mi csak zsíros kenyeret eszünk, meg a szokásos dolgok, de ez nálnunk abszolút vicc, de ez a gyerek... és nála 100szor értelmesebbek meg lemaradtak 1-2 ponttal, ő meg itt veri magát!
  • Sadist
    Ahahahahaha, na az ilyet remélem elverik mint a lovat, vagy minimum kilógatják a kolesz ablakából ^^
  • 2XP
    Azzal még nem is lenne baj, de ez komolyan gondolja :/
    Na nem baj, majd megneveljük :)