29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 2XP
    Sajnos nem miskolcon, hanem még 90km-rel északkeletebbre :/
    Kellett itt nekem panaszkodni, ma felhívott az egyik ismerősöm, hogy menjek csináljam meg a vírusos gépét. Ehh, szuper, a "kedvenc" időtöltésem :)
  • Easy Rider
    aztmondtad miskolcon laksz? mert ha közelebb csinálhatunk programot :) mondjuk feljössz vmikor pestre, amikor ott vok én is, aztán sörözünk egyet meg körbenézelődünk ;)
  • I.C.ram
    Hát én is csak annyit tudok, ami a lapokon van. Szerintem mindenre a reg hét alatt kell jelentkezni, ami ilyen plusz dolog, hogy nyelv, támogatás stb.
  • grizzly21
    te Icram,nem tudod hogy BME-re mit kell intézni? Nyelvekre mikor kell jelentkezni? Meg az ilyen támogatások miatt is lehet hogy kéne valami. (nem koleszos leszek nem azért kérdezem, de van valami más is asszem)
  • cybert
    A kis vidékgyalázó gyerek is vidéki. Beírta még régebben fórumon az email címét, iwiw-en 5 másodperc alatt visszakerestem, Üllői, az meg legjobb tudomásom szerint vidék még.
  • I.C.ram
    Ja elvileg lesz egy regisztrációs hét, amikor a tárgyaidat kell felvenned, stb. De ez iskolánként változó.
  • React
    Fiúk, az első héten, szóval szeptember 4.-étől számítva 1 hétig még ilyen beiratkozások lesznek? vagy már elkezdődik rendesen? :) lehet hülyeséget kérdeztem, de vmi ilyesmit hallottam :)
  • 2XP
    Hmm, nekem pl. semmi dolgom :) Gólyatábort a helyszínen kell fizetni és ennyi az összes infó róla (a helyszín titok a megérkezésig). Albérlet már van, viszont beköltözni még nem tudok, úgyhogy a szept. 4-ei kezdés előtt lesz 4 napom, hogy megvegyem a bútorokat, bekötessem a tv-t, netet, felvigyem a cuccokat, meg egyáltalán berendezkedjek. Húzós lesz.
    A haverjaim pedig vagy nyaralnak, vagy dolgoznak, vagy messze laknak, és mivel már nincs suli nem buzozgatnak be 40km-ről naponta, úgyhogy egyedül ülök itthon a gép előtt. Ez a nyár sem úgy tellik ahogy elképzeltem :(
    De legalább sikerült egy kisebb webes melót szerezni, a gólyatábor + néhány számtechalkatrész ára kijön belőle.
  • skristof
    biztos mindenki albérletet keres, meg GT-t intéz... meg amúgyis a sok papírmunka.. mondjuk én az utsó 200hsz-t nem olvastam vissza
  • I.C.ram
    nagyon meghalt itt mindenki.
  • katalány
    Csak tömjétek meg a fejét kis vidékgyalózónak ---
  • BADE
    valszeg én is focira jelentkezek majd,ha lehet
  • ffxi
    Üdv!
    Mit takar az aug. 11-i határidő egyes intézményeknél. Most mát csak költsétérítéses formában lehet, nem?
  • Sadist
    Igen, csak általában a másodikért fizetni kell.
  • grizzly21
    egyszerre 2 sportra is lehet ugye?
  • Balo
    Üdv mindenkinek, újra itthon. Amint látom lekéstem a gólyatábor jelentkezési határidejét (maradtunk még plusz pár napot), ami amúgy se gond, mert a pénzemet elköltöttem:)

A sportlövészet az én fejemben is megfordult, sőt 5 eFt/félévért simán meg is érné, de így elszomorító:(
    Marad a foci, ami mondjuk elfért volna mellette.
  • grizzly21
    http://pontszamitas.uw.hu/
  • Easy Rider
    a kis rohatt, nem keménykedem - nem szeretem az ilyen embereket -, de majd visszaveszünk a pofájából, ha más nem, ésszel... ;)
  • lamase
    biztos sokszor kérdezték már, de megkérdezem azé.. hogy van ez a pontszámítós dolog?
  • grizzly21
    bme-s levélben jött a sok reklám között
  • katalány
    Én erről nem is hallottam a CIBEZZ számlaról, ma voltam Juniort csináltatni, remélem majd dől rá a lé...
  • grizzly21
    egy csöppet még visszatérve a bankokra, mert holnap megyek kártyáért.
    CIBEZZ számla:
    számlavezetés ingyenes
    első évi dij ingyenes
    havi 2 atm felvevés ingyenes
    belföldön belül utalni ingyenes
    ha plusszba akarsz nyitni devizát pl font vagy euro az is free.
    szóval lehet ennél jobb egy bankszámla?
  • 2XP
    A vidékgyalázó barátunk kereskedelem és marketingre ment, úgyhogy nekem nem lesz lehetőségem tanítani (az g kar és meg k-s vagyok), de majd Easy Rider gondolom pótolja ezt :D

Elvileg 3. lett fizikából és matekból oktv-n. Miért van, hogy ezt nehezen hiszem? :D
  • I.C.ram
    Azért más az elméleti fizika, mint a mérnöki. Teljesen más szakterületeken dlgoznak. Elméleti fizikusok az alapvető módszereket, megoldásoka kutatják, míg a mérnökök ezeknek az alkalmazását a leghatékonyabban. Teljesen más a kettő. Egy profi elméleti fizikus simán kereshet többet is mint egy mérnök.
  • kozik
    programozáshoz papír kell utoljára.
    elméleti, tudományos jellegű hozzáállással az ELTÉ-s oktatás jobb. az elvadult zseniket ott képzik jól. ha gyakorlati tudás is kell (még mindig a tudományokon belül vagyunk), akkor BME. magyarán egy BMÉ-n végzett koponya kap jó melót jó pénzzel, ugyanez ELTÉ-n kap akutyátsemérdeklicsakengem kutatási feladatot, ahova eltemetkezhet. kinek-kinek kedve szerint. pas, gólyatábort ne hagyd ki, ugye?
  • I.C.ram
    Hallotam én is... baromi jó... Remélem azért lesz mód a lövészetre máshol is.
  • katalány
    PTE-sek közül tudna nekem valaki segíteni? A "Beiratkozási lap"-on be kellene jelölni, hogy milyen szakokra /szakpárra jelentkezem be.
    Az 1. kockában ugye ez áll.... Szak/szakpár/, specializáció: fogalmam sincs, hogy mire lehet bejelentkezni.... segitség!!! micsoda dilit kapok már az elején...

• grizzly21
    ha programozó akarsz lenni, akkor ott számit a papir, de ugyanolyan fontos a referencia, vagyis hogy hogy tudsz programozni, miket irtál eddig. talán ez fontosabb is.
  • Treblakos
    Valószínűleg megszüntetik...
  • I.C.ram
    Na bazz... Pedig pont sportlövészetre akartam jelentkezni, remélem megoldják addig :(
  • I.C.ram
    Mondtam én :D
  • I.C.ram
    ELTE egyértelmű! Természettudományokban az ELTE a legjobb.
  • [HUN]PAStheLoD
    én nem a pénzért akarok tanulni .. :)

lol lőtér kigyulladt, az szép :o
  • 2XP
    Kellett nekünk a bme-s sportlövészretől beszélni:

Kigyulladt a Budapesti Műszaki Egyetem pincéjében található lőtér kedden este. A balesetben meghalt három tűzoltó, heten füstmérgezést kaptak.
  • 2XP
    Csak élni is kellene vmikor :D Reméljük gyors ütemben fog fejlődni az orvostudomány, mert így mire elég pénzünk lesz, már nem igazán fogjuk tudni értékelni :/
  • [HUN]PAStheLoD
    ELTE-n is vannak már fent tantervi hálók, mondjuk nem néztem, hogy a 2006/2007 BSc-sre is vannak-e már a megfelelő szakirányra, de tanárira láttam már, és van lista is, hogy miket kell felvenni, szal itt is van infó dögivel.
  • [HUN]PAStheLoD
    én is hasonlóan vagyok, programtervező informatikus szak A (modellalkotó mittoménmicsoda, matek-matek hátán magyarul) szakirány. és fizikát is szeretem, közgáz is érdekel, szal még pár diplomát majd begyűjtök, ha... :))
  • 2XP
    :D

Amúgy láttad már a bce lapján, hogy fenn van az órarend és az operatív tanterv is?
    A "Hallgatói oldal" menüben található mindkettő.
  • 2XP
    De nem ám :D

A fizikát azért kérdezem, mert én gazdelemzésre megyek, ahol elég kemény matekos alapozást kapunk, és ahogy a felvis fórumon olvastam, a korábbi évfolyamok közül sokan végeznek mellette matek szakon is, de azt írták, hogy a fizika is elég jól mehet vele párhuzamosan. Aztán később egy gazdaságmatematikai elemző közgazdász / alkalmazott fizikus msc-vel elég jó állásokat lehetne megpályázni :)

Na persze könnyű ezt így mondani, először tapasztaljam meg, hogy ezt az egy szakot mennyire bírom, lehet még emelett sem lesz időm aludni, aztán most meg tervezgetem a hülyeségeket :D
  • [HUN]PAStheLoD
    a sima fizika.. hát ezt nehéz megmondani, ELTE TTK-ja is jó, BME meg alapból jó fizikából, én azt mondanám, hogy BME-s jobb, hisz ott gépész, villamos, építő.. stb. karok fizika tanszékein is tanító előadóktól hallgathatsz, gondolom .. míg az ELTE-s fizika előadó .. hát .. lehet, hogy a BME-ről jár át :)