29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Hú de szívás az órarendem. :( 3 napon is bent vagyok 8tól 5ig. 1ik nap 8tól 2ig és pénteken 8tól délig. :/
  • grizzly21
    jo:)
    rosszul fogalmaztam: a szakmát nézem le nem akik tanulják.
  • skristof
    nemtom olvasod-e még, de SCH mellett a spar bolt meletti panel egyik alagsorában van egy korrekt hely.
  • Balo
    Na megyek vissza Bp. Ha tud valaki egy olcsó netcafét a XI. ker.-ben az írja meg e-mailben: [email protected]
    köszi:)
  • 2XP
    Ez meg a másik dolog. Jó pár szak van a közgázon is. Tényeg vannak a szabadidőszakok, ahol elég heti 2 órára bejárni és csak a vizsga előtt 3 nappal elkezdeni tanulni. De ők nem is fognak soha olyan pozíciókat betölteni, ahol csak úgy dől a lé. Persze itt most hagyjuk ki azokat, akiket apuci benyom vhová.

Aztán vannak a keményebb szakok, mint a gazdinfó, vagy a gazdelemzés. Mi pl. gazdelemzésen ugyanazt a matekot tanuljuk, mint az elte fizikások. Azért ez talán jelent vmit... Hetente van dolgozat vagy zh a módszertani tárgyakból, ha hiányzol egy órát, már elveszted a fonalat.
  • Easy Rider
    ez egy hülyeség, akkor miért mentél BME-re? mindenki mondja h így elit a BME, úgy elit, a közgáz sem leányálom annyira, én gazdaságinformatikán vagyok, higyjétek el, h analízis, vállalatgazdaságtan, statisztika meg ilyenek nem tartoznak a könnyű tanok közé. az meg mindenkinek szíve joga, mien pályát választ, én soha nem néznék le senkit azért, mert többet keres kevesebb munkával, inkább irigykednék rá :P
  • 2XP
    "lenézem valamilyen szinten aki közgázos"

Tudod, én meg lenézem, aki felsőbbrendűnek képzeli magát.
  • grizzly21
    szerintem ez a fallehugyozás arról szól hogy néhány bme-s nem birja elviselni hogy más egyetemmel sokkal kevesebb szivással még több pénzt is lehet keresni. ez igy van, de ilyen a világ, én pl leszarom, lenézem valamilyen szinten aki közgázos, vagy legalábbis a müszaki dolgokat többre értékelem, de nem foglalkozok különösebben vele.
    persze leeht hogy csak tulbonyolitom a kérdést:)
  • Balo
    Jó, mondjuk az is igaz, hogy leszarom. Főleg addig amíg nem az én házammal csinálják. Én nem süllyedek azért le:)
  • I.C.ram
    Nekünk kapásből műábra órának az a hivatalos mottója, hogy: "Aki nem tud 3 pontból kört rajzolni, annak van a Duna túloldalán is egyetem" :D
  • Easy Rider
    ez nem általánosítás, ez jellemzi magát az egyetemet is :P persze én nem az egyetemi hallgatók zömét jellemzem, hanem magát az egyetem hírnevét, hidd el, ha valaki elmondja a haverjának, h az építők lehugyozzák a Corvinust, akkor az a haver sztem 80%-ban úgy fogja tovább adni, h a BME-sek csinálják ezt
  • Balo
    Mindenki általánosít, kedvencem:)
    Igaz is: a politikusok tolvajok, a szőke nők buták...
  • grizzly21
    ja vagy ugy más, hogy alapbol más mint infosoknak, leesett ok:D
  • grizzly21
    és mi szerint fogsz bejárni?
  • grizzly21
    hát én nem fogom:)
  • magus
    Én is hallottam, de nem nálunk (gtk) van assem
  • I.C.ram
    Epítősöknél hagyomány ez asszem.
  • I.C.ram
    Figy nekem tök más óráim vannak :D Nekem a kötelezőkkel kijön a30 kredit, és HA tudnék választani még, akkor felvennék még egy 2 krediteset is, de ugye az a SZAR neptun nem tezsi ezt nekem lehetővé. :(
  • Easy Rider
    de a legidiótább is, akik elmennek tradícionálisan lehugyozni a corvinust, azok nem normálisak, márpedig a BME-sek megteszik :P
  • Sadist
    BME, mit vártál? :D
  • grizzly21
    jo lenne azért holnap legkésőbb megtudni hogy melyik órára kell menni, sztem a legésszerűbb ha mindenki a neptunosra megy, ugyis ott van az orarend, amit használni kell. azt meg nem tudom hogy akarják kiigazitani, ugyis mostmár betelt egy csomo, sokanan felvettek mást.
  • ivjoe
    (Y)
  • grizzly21
    lehetséges, de az egyik legnívósabb mindenképp a bme:)
  • ivjoe
    Sztem még előtte van debrecen, szeged, pécs, elte, miskolc?
  • grizzly21
    jo, lehet hogy ha a statisztikákra vered a nyálad akkor csak a 2. vagy 3. nem érdekel, egyik legnagyobb.
  • ivjoe
    "magyarország legnagyobb egyetemén" LOÁL! :DDD
  • grizzly21
    nane, nehogymár a bme-t védd:) szted normális hogy magyarország legnagyobb egyetemén ilyen kavarodások vannak év elején? melyik másik külföldi egyetemen fordulhat ilyen elő?

egyébként nem is mondtam hogy a bme-sek fejlesztették a neptunt, nem tudom miből szürted ezt le.

az orafelvétellel kapcsolatban meg, ma nyitottam meg először a neptunt, és kb 2 óra alatt felvettem ütközésmentesen minden órát. ennyi. ennél nehezebb volt ide bekerülni minthogy erre ne lenne képes valaki
  • skristof
    a neptun-t nem a bme-sek fejlesztették

az órrendek meg nem azért lettek összeállítva mert egyesek nem tudják felvenni az óráikat, de amíg a beiratkozáson egyes - magukat felnőttnek érző - emberek ovodás szintű kérdéseket raknak fel egymás után 4-5ször(!!!) akkor nem várható el az h maguknak tudnak csinálni egy órarendet ami nem ütközik. ez ilyen egyszerű. most ki lett nyalva a picsánk azzal h összerakták nekünk. fél év múlva meg siránkozni fogsz h miért nem segít senki, ez ilyen egyszerű

ha nem lázadozna mindenki, hanem csak szépen felvenné normálisan az órákat (amikor működik a rencccer:)) akkor nem lenne para. csak ez túl nagy elvárás 18 feletti embereknek :) és ezek akarnak diplomát.. omg!
  • grizzly21
    az még annyira nem gáz, 7 lyukasóra..
    egyébként nem azokat kell szidni akik variálnak, hanem a rendszer hihetetlenül balfasz megalkotóit, és a talán még annál is nagyobb balfasz üzemeltetőit. egyszerűen nem is értem hova kerültem, ovi szinten üzik az informátikát itt néhányan..na mindegy
    szóval én nem tudtam felvenni 2 órát azért mert már telve volt (pedig oda szólt az orarendem), igy most felvettem más időpontban.
    szerintem itt nagy szopások lesznek jövöhéten, bejön a neptun szerinti orarendes is meg a tankör szerinti orarendes is az orára, és nem lesz hely pl...fasza

másrészt meg ha már nem sikerült felvenniük a neptunon az orákat, akkor vegy fel mindenki magának, amugysem értem miért kell másnak felvenni, mindenki képes arra akit ide felvettek hogy felvegyen néhány orát, az meg nem hátrány ha tudja neki milyen időpont a jo, és hogyan akarja beosztani...
  • grizzly21
    ja megvan
  • grizzly21
    igen ez már megvan. de ezt hol irják hogy mire kell bejárnod?
  • skristof
    én info12-es tankörben vagyok

magadnak kell felvenni az órákat, ha beenged a neptun, limitálva van egyszerre 200user-re! hszk-ból meg 100 user-re. aszerint kell felvenned az órákat ahogy beosztották a tankörödet, sokan variálnak, kurva annyukat, mások azért szopnak.. névsorolvasásnál szeretni fogják őket. órarendek a gólyaportálon ugyebár

28kredit jön ki, erre jöhet még nyelv és a kötelezően választott +2 kreditért. a kötelezően választott a neptunban a tárgyfelvétel azion belül gazdasági és humán tárgyakat kell listázni, van egy valag, de a második harmadik oldal az értelmesebb szvsz (én marketinget fogok hallgatni). egy-két leírás van wiki-n ezekről a tárgyakról, link szintén vhol a gólyaportálon van

első héten tudtommal nem lesznek laborok, de ez nem fix

hirtelen ennyi
  • Balo
    Sziasztok,

Jelen állás szerint a Neptun sorozatos üzemszünetei miatt többőtöknek okoz problémát az órák felvétele.

Arra az álláspontra jutottunk a Hallgatói Képviselettel, hogy mindenki vegye fel az óráit a Neptunban amennyire tőle telik, hétfőtől kezdve pedig a gólyaportálon megjelent órarend szerint menjetek előadásokra és gyakorlatokra.

Akinek nem sikerült a Neptunban felvenni a tárgyait, vagy más tárgyat tudott csak felvenni, jelezze azt gyakorlatvezetőjénél. Remélhetőleg a jövő hét közepére mindenkinek rendeződik minden órája.
  • Balo
    Ettől függetlenül a tanköröd szerinti órákra kell bejárnod, amit innen tölthetsz le regisztráció után:
    http://golya.sch.bme.hu/news.php?cmd=show&news_id=2876
  • grizzly21
    tárgyak,tárgyfelvétel,2006.07.1,gazdaság és humánismereti tárgyak.
    plussz tárgyak nélkül 28 van ugye?
    a 30 mivel lett meg mit választottál?
    miben különbözik a kötelezöen/szabadon választott? gondolom kötelezőenből kell legalább 1
  • I.C.ram
    De nekem nincs más fül, csak hogy közös tárgyak Ebben vannak a kötelező tárgyak, amiket már felvettek nekem. Aztán van egy nyelvi tárgyak fül is, ebben a nyelven vannak, és van egy minden fül is, abban ez a kettő együtt van. De se választható se semmi nincs már.

Nekem megvan a 30 kredit, de szeretnék felvenni valami humántárgyat is, ami kreditet is ad.
  • grizzly21
    gyogy és strandfürdők 105/100 :DDDDD van még ilyesmi tárgy?
  • grizzly21
    ill. gazdasági ill humánismeretinél van csomo, de mást nem lehet választani?
  • grizzly21
    én se tudok! 2 kredit kell már csak- gondolom neked is.
    viszont a sima tárgyfelvételnél választhatod azt hogy minden, vagy választott. ott ELVBEN mutatja. gyakorlatban nálma a választottnál annyi van, hogy számitogépes szimuláciok
  • I.C.ram
    A rohadt életbe már, hogy nem tudo kfelvenni szab. vál tárgyakat...