29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Wreck86
    szasztok!
    kérdés: ha újrafelvételizek áll.finansz.-ra most, akkor már a fizetős részbe tartozok,vagy majd csak 2008 tól kell azt a böhöm nagy összeget államilag finanszírozottért is kifizetni?
    ui:van szte-ttk műsz infos,mert aki oda akar menni,nem ajánlom egy szemét szak az info itt.
    most próbálom dékáni engedéllyel felvenn iegy tárgyamat 4-jére+nek üldjenek el az egyetemről.
  • skristof
    pláne azért finom, mert pl nekünk info bsc-n alig van pár tárgy, és mindegyik 4-5-7 kredites.. szóval egy tárgy bukása minimum 5ezer pénz...

mondjuk nővérem ÁVF-re járt, ott egy tárgy újrafelvétele 18ezer volt. igaz anno csak fizetős szak volt ÁVFen
  • grizzly21
    hát igen, és ez még csak egyre rosszabb lesz.
    nekem még annyiból jobb a helyzet, hogy kapok havi 10et valami szociális nem tudom mi néven, az ezt azért fedezi...de tényleg nem semmi amit csinálnak..ugy az egész ország.
  • magus
    naén most hagyom itt ezt az egész szájbakúrt bme-t.

tavasztól:
    -Vizsgáról való távolmaradás: 3000 forint/alkalom;
    -Nem teljesített kreditek: 1200 forint/kredit minden nem teljesített
    kredit után;
    -egyéb esetekben kiszabott különeljárási díjak(házifeladat késedelmes
    leadása, gyakIV): 1200 forint/alkalom
    -Kollégiumi díj késedelmes befizetése: 1200 forint/alkalom;

ez mi akar lenni? elmehetneka kurva anyjukba, elmegyek innen a fenébe, az egész tetves országból, ezt nem tűröm el.
  • grizzly21
    na megvan:
    http://www.nyi.bme.hu/alap/tajekuj.htm
  • Balo
    Jó, úgy értettem ahol megvan adva, ott nem kell kurzusonként megnézni, hanem kiírja már a listázásnál. A Te gondodról nyilván nem a rendszer tehet, hanem az órarend összeállítók meg nem írták be.
  • grizzly21
    kiirja? nekem időpontot sem ir angol szakmaihoz, még orarendben sem, egyik kurzushoz sem..érdkes
  • Balo
    Szerintem se rossz rendszer a neptun, azpn kívül hogy nagy az erőforrásigénye. Nem tudom hogy gondolják, hogy tíz szerver ki tud szolgálni 15000 embert. Amúgy vannak hiányosságai, itt gyűjtik, amiből egy-kettő már meg is valósult. (Pl. kurzusok felsorolásánál már kiírja az időt, helyszínt és előadót...)
    Itt egy másik tanulságos írás.
  • Easy Rider
    neptun egy adag kaki, beiratkozás már nem olyan egyszerű :P
  • magus
    nem tudom máshol hogy van, de egykét hülyeségétől eltekintve arra amire eddig használtam jó volt. órákat felvenni és vizsgára jelentkezni. persze ha megy...
  • grizzly21
    :)
  • I.C.ram
    Az ELTE számítógépes rendszerre sokkal jobb (ETR), sokkal igényesebb kezelőfelület, sokkal több lehetőség, soha nem szarakodott, stb. Bürökrácia hasonló ott is, tanárok viszont szimpatikusabbak voltak nekem sokkal az ELTE-n. Lazábbak voltak a tanárok, érdekesebben magyaráztak sokkal, a vaskalapos dinoszaurusz tanárok, meg azért voltak ott érdekesek, mert bennük is volt valami olyan, ami miatt nem csak tisztelted őket, de még kedvelted is némelyiket.

BME-n pont fordítva van. Tele van olyanokkal, akiket se tisztelni nem tudsz, se kedvelni. Rengeteg a fiatal kis köcsög, aki azt hiszi, hogy nekik az a feladatuk, hogy szivassanak mindenkit, azért mert, annó az oviban megverték őket. Neptun meg életem legszarabb netes adminisztratív rendszere. Ennél szarabbat a tudomány jelen állása szerintem NEMLEHET csinálni.
  • I.C.ram
    De :)
  • grizzly21
    hm. meglehet:)
  • 2XP
    Ő nem az eltére járt korábban? :)
  • Balo
    Még nincs eldöntve, január 31-én fogadják el az új térítési szabályzatot.
  • grizzly21
    és mennyibe kerül?
  • justin
    Hát az biztos, hogy mostantól mindenki megondolja 2x is mit vesz fel, és mennyivel többet az előírtnál.
  • skristof
    ez főleg azért szar, mert ugye a tanulmányi átlagot feltuningolni a 30+ kredittel lehet(ne)....
  • grizzly21
    most hogy mindkettőt ismered mekkora a különbség nehézségben corvinus és bme között? csak érdekel
  • justin
    BME-re írtam.
  • grizzly21
    egyetemfüggö.
  • justin
    Viszont mostantól a nem teljesített kreditek után kell majd, ami szívás.
  • I.C.ram
    de ezt is eltörölték idén.
  • I.C.ram
    Nem kell a BME-n. Csak akkor kell fizetni, ha 15 kredit alatt teljesítesz.
  • Sadist
    Gondolom mert az újboli kötelező tárgy felvételekor fizetni kell :)
  • I.C.ram
    Az a baj, hogy a BME-n rengeteg olyan tanár van, főleg azok, akiknek nem sikerült elhelyezkedniük a diplomával, akik egyszerűen így élik ki magukat. Engem is szopattak már meg ilyen 1 pontos szarsággal, aztán csak a képembe röhögtek. Ez van.
  • grizzly21
    hát nem, de 1 pont kellett volna az 5 kredites tárgyhoz
    egyszerüen nem értem miért érdekük nekik ez.
  • I.C.ram
    19 kredited lett a végére? Azért az még nem a világvége...

BME-t én se szeretem nagyon, de csak itt tanítják azt, amit én tanulok.
  • grizzly21
    elmehet a bme a jo kurva anyjába. 19 kredit. pitiáner kis lófaszokból áll az egész egyetem, és még ez magyarország legjobb egyeteme. szánalmas az egész
  • skristof
    beírod a pluszpontok rovathoz mindkettőt ahogy grizzly is mondta és utólag küldöd.
    ha meg nincs meg akko nemküldöd és nem veszik figyelembe :)
  • Bandee1987
    de az a problem, hogy májusban vizsgázok okj-ből, tehát nemtom, hogy megvan e, de juli 11-ig tuti megtom, és azért 7 pont oda vagy vissza nem mind1....
  • grizzly21
    asszem ilyenkor az volt tavaly, hogyha már biztosan tudod h megvan akkor beirod a plusszpontok mezőbe ezeket, és van egy 2.határidő ameddig el kell küldened a papirokat rola.
  • Bandee1987
    Lenne 1 kérdésem, amire sehol nem találtam választ. Szal én most végzek okj-vel idén, de a vizsga meg a bizi csak juli elejére lesz meg. Ezért kaphatok pluszpontot? Meg még vmi, most csináltam nyelvvizsgát, az eredményt nemtom, de még ha meg is lesz, a jelentkezési határidőig nemtom meg a bizonyitvány számát meg egyebeket. Ha megjön a vizsgabizi, akkor küldjem el a fénymásolatát? És a jelentkezésbe ezeket beirjam vagy pedig majd e-felvételi oldalon lehet ezeket utólag juli 11-ig beirni?
  • Balo
    Nekem eddig 25, de még Digitális technika UV lesz szerdán 7 kreditért. Jó volna ha meglenne, mert nagyot dobna az ösztöndíjindexemen. Azt tudom, hogy első vizsgán, amin meghúztak, olyan 20% ment át. Node reméljük a legjobbakat...
  • grizzly21
    könyvek olvasását nem javaslom: sok idő megy el vele, és gyakorlatod se lesz tőle.
    de megcsinálható, csak kitartás:)
  • grizzly21
    a digit az nekem nagyon mázlisan lett meg, pont a 2 ponttal igyis lecsökentette minimum ponthatáron voltam.
    Én nagyjából 2 nap alatt készültem fel rá: van egy felsőbbéves ismerösöm, aki nagyjából emlékezett a dolgokra, ahhoz átmentem kétszer egy délutánra, lenyomtunk egy 5-6 órát egy nap, mégpedig előző évek vizsgasorait csinálgatva. Azzal lehet szerintem a legjobban felkészülni, mivel itt is nagyon gyakoriak a tipuspéldák. Érdemes keriteni valakit aki vágja, és vele átrágni magad rajta. Ha 2 vizsgasort igy megcsinálsz akkor garantáltan meglesz, nekem kb igy egyet, vagy inkább 3/4et sikerült megcsinálni..
  • skristof
    neke prog meglett, bár második felét lepontozták de 2óra várakozás után nemakartam lekésni a vonatomat reklamálás miatt, így maradt a kettes.
    nekem is 19 kreditem van most... digitből megyek gyakiv-zni, de tartok tőle nagyon, mivel nemigazán tetszik az egész..
    miből lehet arra gyorsan jól felkészülni? :)
  • magus
    19-.-

hátjah shit happens, csak abból az egy tárgyból húztak meg, aminek az előadásait relatíve gyakran látogatom. na mindegy, megyek berugok.
  • grizzly21
    áhh, rá se ránts, tegnap én is nagyon pipa voltam, mert engem meg programozásból vágtak el. Az egyetlen tárgy ami eddig tanulás nélkül is ment, és valami értelmét is láttam..jövőhéten mehetek megint.:S
    Ez egy ilyen nap volt:S
    ugy is mondhatnám hogy : shit happens.
    Kredittel hogy álltok ? Nekem most van 19 és ha meglesz a prog, akkor 24gyel zárom a félévet:)