29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
2005: Kaffka Margit (érvelés); Mikszáth Kálmán (műértelmezés); Kosztolányi-József A. (összehasonlítás)
2006: Umberto Eco (érvelés); Márai Sándor (műértelmezés); Vajda-Juhász (összehasonlítás)
József Attila már volt 2005-ben, így nem hinném, hogy megint bekerülne a kalapba, de azért majd egyszer átolvasom az életét. Szerintem úgy is gondolják azok akik a tételt összeállítják, hogy a halálának hetvenedik évfordulója miatt sokan számítanának rá, így nem fogják betenni. :)
Érdekes, hogy műértelmezés esetében két M-betűs fószer szerepelt, hmm... ^^ Talán most Móricz lesz? Na jó ez hülyeség. :D Érveléshez meg eddig mindig kevésbé ismert személyek kerültek.
Én Adyra vagy Babitsra számítok most.
-
skristof #17914 így van. -
ati711 #17913 Ja hogyha csak helyesírásit lehet használni akkor feleslegesnek tartom én is. Köszi mindenkinek az infót - még idejében kiderült. -
sztem is csak helyesirásit, de röhejes, hát minek? csomo idő elmegy a kereséssel, és ha valamiben nem vagy biztos akkor kikerülöd a használatát.. -
ryhdeksan #17911 ja igen :D
átnézzük mindkettőt ;)
magyaron csak helyesírási szótárat lehet, még irodalmi atlaszt sem -
ati711 #17910 Ez most igen vagy nem - én is azt kérdeztem hogy lehet vagy nem
Milyet - mert valami rémlik de nagyon ezt nem hangsúlyozták csak a töri atlaszt, négyjegyű függvénytáblát.
Gondolom akkor értelmező szótárt lehet használni - akinek erről bővebb infója van az jelezzen - köszönöm.
-
szótárt? kész -
vitassukmeg #17908 ezen a héten se hagyd ki: www.vitassukmeg.hu -
ati711 #17907 Én is izgulok ám mint az atom - attól félek ott fogok ülni a feladaton egy óránál többet és meg sem tudok mozdulni, egy szóval görcsben lessz a kezem.
-
ati711 #17906 Én is így vagyok vele a matek meg az infó legyen jó és akkor duplázva számolják a pontokat és bejuthatok. -
ati711 #17905 Az igaz hogy József Attila ''7-ben halt meg de hogy 100 éves évvfordulója lenne azt kétlem mert 100 éve 2 éves volt. De persze 1937-ben halt meg az 70 éve halt meg. De nekem is van egy tippem vagyis hát nem nekem hanem az irodalom tanárom sütötte el már régegebben hogy Radnóti(1909-1944) még nem fordult elő az új kétszíntű érettségiben, bár neki nincs semilyen évfordulója.
Még egy kédésem lenne, lehet használni a szövegalkotási résznél valamilyen szótárt? -
Mit izgultok? Úgyis megbuktok keciek -.- -
ryhdeksan #17903 basszus de izgulok, mondjuk elég a matek 90% többiből meg bőven jó a 20% is :D -
ryhdeksan #17902 józsef attilát nézzétek át jobban, állítolag van vmilyen 100 éves évforduló -
3 óra csak elég lesz... jól gondold át, hogy melyik feladatról tudsz többet írni, aztán mehet:) -
Igaz, lehet hogy ismeretlen lesz a költő...
Na majd kiderül, hogy tudok-e rizsázni oldalakon keresztül. :D -
nem is kell hogy eszedbe jusson -
s ha nem ismered a költőt?:) -
Wwááá hétfőn magyar, és nem tudok majd írni 3-4 oldalas esszét az tuti. Egy költő élete sem fog eszembe jutni, amivel elkezdhetném a bevezetést. :/ -
nekem hnap -
ma volt a ballagás :) -
lool, hát ez fájt -.- -
mikor lesz? -
skristof #17892 igaz, az érettségiző ismerőseimnek mintegy 85%-a most valahol beb*szva hempereg :) -
lehet, hogy az idén érettségizőknek több esze volt mint nekünk és az utolsó napon nem netezgetett-.- -
skristof #17890 érdekes, hogy semmi nyüzsgés.. vagy majd vasárnap éjjel? :))) -
reki, ban :) -
képet róla:p -
lol. -
Coco #17886 Sziasztok!Ha esetleg kellene segítség az érettségihez:
Láthatatlan vezetéknélküli micro-fülhallgató szett, beépített mikrofononnal 60ezer FT.Teljesen veszélytelen a lebukásra!
Érd:[email protected] -
postán kapjuk meg. én még nem kaptam meg... -
elvileg már kiküldték a visszaigazolást a jelentkezésetekről? ezt postán kapjuk meg? -
timantes #17883 Szevasztok! Légyszi segítsetek!
Angol nyelvizsgát akarom letenni , hol találok a neten kidolgozott KÉPLEÍRÁSos feladatokat ????????????????????????????
Előre is köszi a választ!!! -
ez igaz, az olyan szakokkal tényleg kéne kezdeni valamit amik csak a pénzt nyelik el. -
ehhez még csak annyit hogy nem azért lettünk az utolsók a régióban, mert vita volt a politikában, hanem azért van vita a politikában mert az utolsók vagyunk a régióban. Az okot és az okozatot nem kellene felcserélni. És akinek bármilyen köze volt az mszphez, az jó ember már nem lehet az én álláspontom szerint (vagy félretájékozott hülye). -
A szóbelin azért sokat számít a pofafaktor, és ott a tanár dönti el, hogy hány pontot ad. -
Én meg a volt iskolám egyik legrosszabb tanulója voltam (3-as átlaggal kb), és mégis nekem lett a második legjobb érettségim a 30 főből :) Tudod milyen jó érzés volt a sok tanár képébe röhögni, akiknek az arcán látszott, hogy "ez a gyerek nem viszi semmire" :D -
Na jó, ez elég szerencsétlen megfogalmazás lett, visszavonom :) Szóval nem mindenki indul egyenlő esélyekkel az érettségin, pl. nekem is volt olyan osztálytársam, aki 2 jeggyel jobbat kapott irodalom érettségin, mint amit megérdemelt, és ezt csak a szüleinek köszönhette. Ráadásul ott vannak az évvégi jegyek, ha egy olyan tanárokat fogsz ki az érettségi tárgyakból, akikre hat a nyalás, akkor máris van 60 pontod (erre is volt példa a kiváló iskolámban, a gyerek még ráadásul megkapott mindenféle kitüntetést is, de aztán a szülei szerencsére elküldték papnak :)) -
"hiszen egy gyengébb iskolában sokkal könyebb jó jegyet szerezni az érettségin."
Ööö miért is? :D Gyengébb iskola=gyengébb oktatás=kevesebb tudás=nehezbb megírni az írásbelit. Szóbeli meg nem oszt, nem szoroz sokat. -
Hát igen, ez a magyar mentalitás, de vmi alapján szűrni kell az emberekt. Ennyi erővel már a felvételi is igazságtalan, hiszen egy gyengébb iskolában sokkal könyebb jó jegyet szerezni az érettségin.
Amúgy meg pont nem a mérnök szakokat kellene félteni, hiszen a leginkább piacképesek, és mindenki tudja, hogy elég jó képességű emberek tanulnak ott, a jegyek még intézményen belüli összehasonlításra se jók, nem hogy két ennyire távo álló szaknál (mint ahogy az itt említett közgazdász). Ja, amúgy épp azért ilyen magas a közgázon az átlag, mert ott van a teljesen semmitérő, társadalmilag haszontalan embereket tömegszámra képző társadalomtudományi kar, amelynek az egyetlen célja az államtól a pénz lenyelése, nem véletlen, hogy az ott tanulóknak nincs 4.5-nél rosszabb átlaga.