29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• BIZ0906
    Mondtam hog ya hülyék úgy is rákattannak XD
    Majd egyszer lehet, hogy lesz de még nem tartok ott.
    Amúgy sem hiszek ilyen neten fellelhető érettségi tételeknek.
    Megjegyzés: egy tétel nem lehet túlságosan már mint az előző éviek mert egy pl. írórol nem igazán lehet mást írni max más a kérdés megfogalmazása ennyi.
    Hajár vizsgázó, érettségiző egyszer eljutok oda ha egyáltalán lesz kedvem görnyedni még a tanulással
  • Kondi18
    Az, vírus! úgy látom a srácnak már nincs köze az érettségihez és f***fejeskedik!
  • BIZ0906
    neeeeeee áh. éretségi tételek
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A hülyék ezt is beveszik
  • desigo
    ez mi vírus?
  • BIZ0906
    Ennyire kell tessék
    http://eretsegi-2007.uw.hu/
  • Hymtozis
    Sok Szerencsét Minden Érettségizőnek!
    Majd iszunk rátok! XD Erdei Tábor... :D (sok fijatal h*lyegyerek inni fog[unk] -.-)
  • desigo
    sok szerencsét csikók:)
  • 2XP
    Grizzly-nél a pont.
  • Pistike 007
    HAJRÁ SRÁCOK!
  • 2XP
    Igazad van, én itt arra gondoltam, hogy ha okosan választod meg amit tanulni fogsz(és persze azt is, hogy hol), akkor nem állsz be a diplomás munkanélküliek sorába. A mérnök/orvos csak példa volt, jó pár keresett szakma van ezen kívül is.
  • Xing
    Az erő legyen veletek holnaptól sorstársak!
  • BiG G
    sajnos ez nagyon igaz... ha nem így lenne akkor hagynám a francba, túl rövid az élet hogy még 4 évet tanulással töltsek belőle, de mivel muszáj ezért kénytelen vagyok beállni a sorba.
  • grizzly21
    csak sajnos ez egy ördögi kör, mivel mindenkinek diplomája van, igy neked is kell hogy legyen különben senki vagy.
  • BiG G
    Azon van a hangsúly hogy nem kell túlparázni se az érettségit, se a diploma-kérdést, mivel diploma nélkül is lehetsz sikeres ember.

Azzal pedig, hogy néhányan "0 iq-s, semmirekellő embereknek" nézik azokat akiknek nincs diplomájuk, csakis saját magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt.

Magyarországon az utóbbi 20 évben nagy divat lett mindenkit egyetemre és főiskolára járatni, akkor is ha nem oda való. Mert tudomásul kell venni, hogy nem mindenki való a felsőoktatásba. Gyakorlatilag futószalagon gyártja a magyar felsőoktatás a funkcionális analfabétákat, akik ráadásul a diplomától megrészegülve néznek le mindenki mást akinek nincs diplomája, és ha mégis kiderül hogy nem idióta akkor is haljon meg a g*cibe mert miért ne.

Akinek nincsen érzéke a tanuláshoz, és a magoláshoz annak nem kell törvényszerűen megdöglenie, mert attól még lehet jó a kézügyessége, vagy bármilyen más képessége amivel el tud helyezkedni, és hasznos tagja lehet a társadalomnak, gondolok itt minden olyan munkát végzőre amihez nem kell diploma (zB: autószerelő, asztalos, gáz- és vízvezetékszerelő, stb stb).

Persze ezeket a munkákat is becsülettel kell végezni, ez nem vitás.
  • ryhdeksan
    Na mentem aludni, mindenkinek nagyon sok sikert a holnapi érettségihez a 20% legyen meg :D

bye!
  • magus
    a másik, hogy nem mindenkiből lesz orvos/mérnök, nem azért mert nem tudná elvégezni, hanem mert egyszerűen nem érdekli, nem az akar lenni, és lehet, hogy egyszerűbb szakra megy, abból is kell. most kissé elfajzott helyzetek uralkodnak, de akkoris.
  • magus
    "mérnöknek nincsenek szociális problémái."

hát, szerintem te másra gondoltál, de látok azért arcokat a bme-n néha-.-
  • grizzly21
    egyetértek.
  • 2XP
    "Kommunikáció szakra nem vettek fel"

"én kizárolag a FOR ciklust ismertem"

No comment...

"Van egy húgom. Két diplomája van. Ugyanennyi nyelvvizsgája, az egyik felső. Keményen megdolgozott érte. Ösztöndíjjal nyomta Hollandiában egy évig. Most dolgozik. A fizetése arra elég, hogy épp megéljen."
    Na de milyen? Angragógia-latin pl.? Érdekes, hogy egy orvosnak/mérnöknek nincsenek szociális problémái.

Az egyetlen dolog, amiben van némi igazság, az az utolsó előtti bekezdés, de míg Mo-on 0 iq-s, semmirekellő embereknek fogják nézni a szakmunkásokat, addig akinek akár csak egy minimális esze is van, el fog menni egyetemre/főiskolára, és a hulladékból lesz autószerelő/asztalos, pedig tehetség és ész nélkül ezek a szakmák sem végezhetők.
  • BiG G
    amúgyis, az érettségi után is van élet. aki hasonlóan nihilista hozzáállású mint én, annak ajánlom Bog írását.
  • 2XP
    Én az érvelést választottam tavaly, igaz, hogy elég hülye témát adtak (órákon inkább filozofikusabb dlgokat néztünk), de még így is jóval kötetlenebb, mint egy műelemzés, 4-5 irodalmi alkotás csak eszedbe jut, amibe bele lehet magyarázni az érveidet :) Aki meg harry pottert elemez, hát, pff... :) Remélem nem kerültek be egyetemre :)

Ha még vki fenn van, akkor sok szerencsét neki holnapra :)
  • gercse
    Na hajrá mindenkinek, lassan elvonulok én is, menni fog, legfeljebb nem 5ös lesz :DDDD
  • BlastR
    Fog menni srácok!!!
    Jok leszünk :P
    Remélem.... :D
    tuti ... :)
  • Rage47
    sorstársaim, mindenkinek egy kalappal holnapra! :)
  • dunga
    Na húzok aludni.
    Mindenkinek sok szerencsét holnapra, és ne másnaposan menjetek érettségizni, meg hasonlók:P
  • Bandee1987
    Én már 2 éve leérettségiztem (2005-ben amikor volt az uj érettségi), tudom milyen érzés 1 éjszakával az érettségi előtt éjszaka megpróbálni aludni, hisz az emberben sokminden kavarog.

Nagy kalappal kívánok minden most érettségizőnek, tudom, hogy menni fog nektek!
  • Taybor
    Kiváncsi vagyok mi lesz végülis holnap hogy bejön e Ady... Bár én nem nagyon készültem a magyar írásbelire azt mondják hogy simán meglehet írni egy 4re.
    Remélem igazuk lesz:D
    Na sok sikert mindenkinek!
    Az a jó hogy ez csak egyszer van egy életben:) mondjuk lesz helyette más...
  • Geeryy
    Hat en spec egy Ady Radnóti vagy Jozsef Attila versert osszetennem a kezem.Mint mondjuk Balassi vagy Berzsenyi vagy Móricz (nem verseket irt tudom :D)
  • csn tamás
    Nagy kalappal mindenkinek holnapra!!!!!!!!!!!
  • dunga
    Múlt héten dupla órán írtunk egy Tiszta szívvel elemzést(el se jutottunk József Attiláig...), nekem lett 2 és fél oldal. 4 rövid versszakból is ki lehet jó terjedelmet hozni.

Meg ugye szépségérzet miatt kell másfél-két centis margót húzni;)
  • ryhdeksan
    műelemzésnél minden szót kielemeztek és simán meglesz a 4 oldal :D
  • BlastR
    Szerintem ha azt választom akkor igen az én tanárom szerint a verselemzésbe lehet de csak mértékkel.
    Pl: jo arra hivatkozni hogy az életében ilyenkor háboru dult ezért irta ilyen szarul ezt a verset... :)
  • BlastR
    Mostmár végképp nem tom melyik lenne az előnyösebb.Az érvelés vagy a verselemzés.Érvelésnél nem vagyok annyira "kötve" de ha valami szar cím lesz akkor nem fog menni a rizsa.A verselemzés az kicsit kötötteb ott a szerkezetét is nézni kell stb...De viszont ha jó vers akkor meg lehet arrol is rizsázni.
  • dunga
    Verselemzésbe életrajzi vonatkozásokat tesztek bele? Mármint olyat, ami nem kiolvasható a versből.
  • ryhdeksan
    én max 1,5 oldalt tudok írni de kit érdekel kapjak rá 10 pontot és csá :D
  • skristof
    szerintem ne találgassatok felesleges úgyis :)
    kalappal mindenkinek egyébként!
    jó tanács: csak akkor válasszátok a múelemzést/összehasonlítást ha _biztosak_ vagytok a dolgotokban és ismeritek is kellőképp a műve(ke)t, mivel azt megadott szempontok alapján javítják, és így általában azt fogadják el, ami elő van irányozva, tehát neked hiába jelent mást a vers, ha azt a főokosok nem így gondolják..
    az érvelés pedig jó menekülőút, mivel ott tényleg csak a te véleményedet kell jó hosszadalmasan elrizsázni.. figyeljtetek a helyesírásra meg a külalakra, tagoltságra.
    szerintem érdemes elolvasni vmi rövidebb leírást, az érvelés műfajáról
  • gercse
    nincs szöveggyűjtemény, adják a szöveget, benne lesz a feladatban...sajnos
  • Tigristank
    Nem úgy van, 2 középszintű nyelvvizsgáért jár a 14 pont.
  • dunga
    Érvelésnél bevezetés minimum egy fél oldal, aztán összehoztok 3-4-5 irodalmi példát, minden példa után összegzed az eddigieket, cáfolatokat írsz bele, saját példát is beleteszel, kb fél oldallal lezárod. Simán lehet 3+oldalt írni erről.

Szöveggyűjtemény lesz benn a termekben.
  • magus
    én se az érvelést választottam, asszem vmi címes volt nekünk tavaly, sokan bebukták, hogy nem tartották elégnek, hogy elemezték a Harry Potter regények címe és tartalma közti nehezen fellelhető összefüggést. Verselemzésnél ugyanúgy tudsz rizsázni sztem.