29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Tufa
    pótérettségire illik kiöltözni, vagy ott annyira nem kell mint a rendes érettségin?
  • Balo
    Visszatérve: ezzel egyet kell, hogy értsek.
  • JancsiPapa
    Kurtán Lajosné
    asszem.
  • Nuki
    Van egy tanéved, nem siettetlek (bocs: két féléved, vagy egy szemesztered, vagy mittudoménmicsodád...:D)
  • magus
    ki tartja?
  • JancsiPapa
    szerintem eléggé diákcentrikus, szeret tanítani, érdekli a diák - egyetemen nagy szó egy ilyen tanár -.-
  • grizzly21
    ajjaj, hat az borzalmas az a no, asszem nekem ez a mikro mar megint el lesz napolva
  • JancsiPapa
    de
    Nuki - majd alkalmasint kifejtem ;>
  • grizzly21
    neked nem a ch ban van csutortok reggelente mikro makrod?
  • Nuki
    Hmm tényleg. Nekem ez volt az első ahova járok (bár egy hetet nyaraltam).

Miért szar? Fejtsd ki légyszi bővebben, mert kiváncsi vagyok, mert jövőre ugyanott leszek mint te, amint tudod :D
  • JancsiPapa
    most jön a 4. hét, de np :]
    szar.
  • Nuki

Milyen volt az első hét?
  • JancsiPapa
    nem, csak a sok láma szart volt már unalom hallgatni (akkor most mit írjak a megyéhez?)
  • Nuki
    Én nem rontottam el semmit, nem tudom ez a fizetés dolog kamu volt e vagy tényleg fizettettek :D
  • gercse
    BMF-en nem kellett fizetnie annak, aki elrontotta. :D
    Mellettem lévő arc aláírta legalul:D, ahol az volt, hogy kilép a suliból(azt hiszem), de kapott újat
  • I.C.ram
    Én beiratkozáskor a szüldátumhoz azt írtam, hogy 18xx 19xx helyett. Riogattak mindenkit, hogy új indexet kell vennie aki elrontotta, sok kis majom rohangált is az új indexekért. Én fogtam magam áthúztam és leírtam mellé már helyesen :D Majd biztos fizetek a bmenek 5ezret egy ilyen szar kis könyvért, ami olyan, mintha elöttem már 55 diák használta volna a szocializmusban. Gyűlölöm a BME üzletpolitikáját. 6ezret elkérnek egy olyan puhakötésű könyvért, amit írógéppel írtak le, és tele van hibákkal, javításokkal. SZÁNALOM!
  • Nuki
    ...micsoda szenvedés volt a beiratkozáskor... ön elrontott-e valamit? :D
  • ffxi
    nem tudja vki, hogy pte-pmmk műsz-info szakon mikor fogják lezárni a tárgyfelvételt etr-n? thx
  • JancsiPapa
    ááá, kurva tesi...
    már itthon lehetnék csüt este :[
  • Balo
    Az biztos hogy gyerek nélkül nehéz megérteni. De az az 5 ember is mást szorított ki. No mindegy, nem mi/én döntünk.
  • Tufa
    De miért várjon 1-2-3 évet és szenvedjen a gyesből amikor hetente 1szer a gyerekeket rátudja bizni a nagyszülőkre, és ő addig bemegy tanulni?
    Vagy te úgyérzed hogy 25ezer forintból képes lennél fenttartani egy gyereket és magadat egyedül? Kiváncsiság képpen, hány kismama használta ki szerinted ezt a lehetőséget? 5-10 esetleg max 100? Hány ember jutott be akkor csalásal? Ők azok akik másnak okoznak hátrányt, nem a szülők, persze gyerek nélkül ezt nehéz neked ebben a formában megérteni...
  • Balo
    A példáidban olyanok jutottak be, akik az eszükkel érdemelték meg, és nem vették el egy nála eszesebbtől az "államilag támogatott" férőhelyet.
    Továbbra is adom, hogy ha valaki nem tervezetten lesz terhes, az vállalja a következményeket, aki gyerekkel maradt, az meg egy évet rászánhat a gyerekre míg bölcsődeérett lesz. De ott vannak a nagyszülők, és millió rokon.
    Amúgy semmi bajom nem lenne azzal hogy bejutnak, ha azzal másnak nem okoznának hátrányt. Utálom a pozitív diszkriminációt... Ez van.
  • I.C.ram
    Hogy ne lenne realítása? Én is így mentem át.

Az meg kamu, hogy levonnak. Nálunk is mondogtták, mindenki beszart teljesen, aztán semmi nem lett belőle. Számolást meg kilehetl ogikázni, ha átovlastad a jegyzetet.
  • grizzly21
    ez a bemakolas ez szepen hangzik de nincs realitasa. nekunk ugy volt hogy a zh fele tipp fele szamolas. na most a szamolasra minuszpontot adtak ha csak tippeltel de nem volt levezetve semmi. tehat a szamolasra kapok 0 pontot, es igy csak akkor johet ossze a kettes ha a tippes reszbol 90%ot eltalalok...es az csak 1 zh, akkor meg mindig van egy, utana meg a vizsga.
    most vagy az lesz hogy talalok vegre valakit, aki bemegy, vagy olyat kell keresnem aki erti, es akivel kb max egy delutan alatt vegig lehet menni a tipuspeldakon hogy meg lehessen irni 3masra.
  • I.C.ram
    Nem egyszerübb kicsit készülni rá, és bemákolni? Minden ZH-ra van 3 lehetőséged.
  • grizzly21
    az tuti nem, hallottam egyrol aki nem
  • I.C.ram
    Persze. Mindegyik néz.
  • Nuki
    ( = jófej? )
  • grizzly21
    aham! szemelyit nezett?
  • I.C.ram
    Kurtán Lajosné szerintem jófej. Bár órán nem voltam nála, de a Zhkat mindig nála írtam, és jófej volt.
  • grizzly21
    melyik a jobb mikrora?
    Kurtán Lajosné dr.
    v
    Ligeti Zsombor dr
  • I.C.ram
    Nekem a fizika tanárom halál jó fej volt. Dr. Varga Imre. Fiatal, 40 körüli, soha nem szivat, próbál poénkodni, sok kísérlet, stb. Elsőre át is mentem nála :)
  • Nuki
    Ez így van :)
  • magus
    naja, minden rasszizmus nélkül a cigányok agyba főbe szarják ki magukból a gyerekeket (siralmas a helyzet itt mo.-n nem tudok jobb szót rá), de nekik eszükbe sem jut kihasználni ezt a lehetőséget, hogy ezzel előbbjussanak be az egyetemre, szerintem ilyen szinten felesleges ugrani rájuk.
  • Tufa
    Itt most nem a romákról volt szó, elég sok esetben van olyan amikor az anyuka egyedül marad és egy általános iskolai végzettségel nem sok mindent tud csinálni... Az én sulimban is volt egy olyan nő pl akinek a férje meghalt, addig korrekt körülmények közt élt, viszont ott maradt rajta 2 gyerek, ő szerette volna megadni nekik mindent amit lehet, ezért beiratkozott, 1 év alatt letett 3 évet(1 augusztus, 1 február és egyett idén a többiekkel érettségizve), 4,8as átlaggal érettségizett... Egy másik lánynak pl 3.ban összejött egy nemkívánt terhesség, ő sem roma volt(18éves volt akkor), abortuszt nem akart a veszélyek miatt és szeretne fősulira menni, átment egyéni tanrendre, hetente 1szer járt be illetve vizsgázni negyedévente, ilyenkor az anyja vigyázott a gyerekre. Ő is a legjobbak között végzett.
    A baj az hogy kevered a romáknál lévő kölykök után kért támogatást azokal az anyukákal akik tanulni szeretnének. Nem mindenki születik jó anyagi körülmények közé hogy aztán fősulin épphenhogycsak átjusson a vizsgákon.
  • Balo
    Írtam oylat, hogy családtervezés. Akkor kell egyetemre menni, ha van rá időd.Ha már kibírta 30 éves koráig egyetem nélkül, akkor tényleg lehetetlen azt a 3 évet már kibírni. Legyen inkább 1,5-2, mert kitűnő bölcsödék működnek pont az ilyen esetekre. Amúgy meg asszem mindenki vállalja a felelősséget a tettei után. Ha gyereket szült, akkor vállalja hogy nem lesz annyi ideje tanulni.
    Egyébként érdekes, hogy míg köztudatban él, hogy állatot csak akkor fogadjuk örökbe, ha felelősen tudunk róla gondoskodni, mindenki (főleg a c-k) agyba-főbe gyereket szülnek.
    Szerintem ez csak kiskapu lett azoknak akik tudással nem jutnak be, de gyereket amúgy is akarnak. Így előrébb hozzák.
  • grizzly21
    na mar megint offolok itt folosleges, a lenyeg: ki kell menni.
  • grizzly21
    meg ez ugy altalaban jellemzo problema..repuloteren most hazajovet nyaron amikor szoltak angolul hogy meg negyedora addig mindenki foglalja el a helyet, a sok buta, agyatlan magyar rogton felpattan (egy szot sem ertettek abbol amit mondtak) es rohan a masik belen attaposva hogy o szalljon fel hamarabb..szanalmas.gondoltam h elobb utobb megerzem az "otthon szelét" de hogy ennyire hamar azt nem.
  • grizzly21
    :D
    nekem a fo bajom az (ami ugy altalaban magyarorszagra jellemzo), hogy -nem is titkoltan- az a celjuk, hogy megszopassanak. Az se rossz, hogy 3.5 ev a bsc, es az utolso fel evben van szakosodas diploma elott.
    ez meg a fizikatanarom (de meg semmit nem lattatok ha azt hiszitek hogy csak ennyit tud) 1-2 rendes tanart kiveve hihetetlen hogy mennyire f@szok vannak itt.
  • I.C.ram
    KISZ-eseket, (értsd halgatói önkormányzat tagjait) meg felkötném a BME rakpart villanyoszlopaira.