29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    5 hét még kb :D
  • grizzly21
    az nem sok ido akkor. felhivok majd valami szamot hnap
  • I.C.ram
    én is csak megnézésnek akarnám a másik szakot :)
  • I.C.ram
    Hát tudtommal így van, de azért kérdezz rá, nehogy miattam kelljen jelzáloghitelt felvenni :D

feb 15ig van a jelentkezés a felvi.hu honlapján.
  • grizzly21
    (nyilvan nem 2 diplomat akarok mielott hulyenek nezel, csak megneznem a masik variaciot)
  • grizzly21
    hm. tehat ha en mondjuk folytatom a bme-t es mellette jelentkezek elte-re is, akkor elso ket felevben nem kell fizetnem? ez tuti? ezesetben meddig lehet meg jelentkezni?
  • I.C.ram
    Már új rendszer van mindenhol. Már úgy van, hogy első két félév ingyenes asszem, és utána besorolnak tanulmányi eredmény alapján, és az dönti el, hogy fizeted a fert avagy a tandíjat, vagy nem, vagy esetleg a költsétrérítéses zsákba kerülsz-e.
  • grizzly21
    őőő igen?:) nem osszeadva lehet 9et?
    mondjuk en nemtom ezeket, egy elte valtason en is gondolkoztam/om csak olyat hallottam hogy ha pl 60 kreditet el akarok elfogadtatni az kerulne 2 felevnyi tandijba..az meg nem lenne jo
  • I.C.ram
    Hát most mit cisnáljak? Kicsit kezdek belefásulni a mérnöki tárgyakba :D Első két félév meg úgyis ingyen van nem? :D
  • grizzly21
    :D jol nyomod.
    hat, nem vagyok biztos hogy oda jar de mintha egyik volt osztalytars oda jarna..ugy nagyjabol jol megy neki asszem
  • I.C.ram
    Sürgős!!! Valaki jár, vagy ismerőse jár a BME gazdálkodás és menedzsment szakra? Mik a vélemények róla? Néztem, hogy 126 volt a PH tavaly, és gondoltam próbából beadom oda a jelentkezésem, mert már kicsit lefárasztott a BME-KSK és gondoltam kipróbálok mást is, aztán folytatnám a KSK-t tovább. :D
  • Nuki
    Mondjuk ezt te tudod jobban ;)

#20377: sajnálom, ez engem ír le, hogy nem tudom.
  • mate317
    Tudom hogy a jobban választják de azt már most tudom hogy nekem duplázni fogják...
  • justin
    Termodinamika: nekünk gimiben a fizika oktatás a béka s*gge alatt volt, jópárszor fel is vettem hőtant :) Igaz nekünk szigorlatozni is kellett belőle.
  • Fujiryu
    Hát azzal énse sokat foglalkoztam.A szóbelizni úgy mentem el hogy a tételeket se tudtam volna felsorolni.Magyar az mellébeszélés, töriből meg volt forrás és atlasz.Meg is lettek.A töri szóbelim 90% felett volt:D Persze ezt annak tudatában csináltam, hogy a biosz meg fizika emeltem jó lett és duiplázással felvesznek ahogy terveztem:D Szóval idő volt csak a kémiát sajnálom hogy kihagytam.Ha abból emelteztem volna akkor most egy héttel rövidebb vizsgaidőszakom lenne:D
  • Molnibalage
    Az első féléves tantárgyak után a gimnáziumi ismeretek javarészt már szinte semmit sem érnek. Én emelt szinten tanultam matekot és mivel a BME-re mentem heti 3x45 percen kívűl még 3x45 (!) perc faktom volt. Mégis a 2-dik félévben ennek már semmi használt nem vettem, mert annál sokkal durvább dolgokat oktatnak az egyetemen.

Egyedül a 4-dik féléves elektro anyagban köszönt valami vissza a gimiből, de mivel matekból egyszer elkaszáltak, én ezt csak 6. félévben vettem fel. Addigra már jószerivel semmire nem emlékzetem az elektromosságból. Termodinamika az 5. félévben jött vissza, de arra még egész jól elékeztem, de az sem ért sokat. Volt ember aki addig SOHA nem is találkozott TD-vel! Hát szívott rendesen.
  • grizzly21
    hm, na igen..de utolag visszagondolva se tanultam volna tobbet, a lenyeg hogy ami fontos arra rafekudj, tobbit meg szard le es akkor lesz szabadidod is. igy hogy nem lett gond a magyar tori erettsegivel nem bantam meg hogy nem tul sokat tanultam rajuk:)
  • Fujiryu
    Az viszont tisztán látszik hogy az új érettségi rendszer miatt a színvonal is csökken az egyetemeken.Mivel nem kell mindenből vizsgázni pl a soten megúszhatod a fizika vagy a kémia valamelyikét.
  • Fujiryu
    Sztem meg nagyban függ attól, hogy gimnáziumban mit tanultál meg, és mennyire jó gimnáziumba jártál.Én most veszem észre az egyetemen, hogymennyire szerencsés is voltam, mert én jó gimnáziumba jártam.Szóval sztem ne a gimnáziumban spóroljatok a tanuláson, mert amire azt gondolod hogy nem olyan fontos mert ez már tényleg kiegészítőanyag, az lesz az egyetemen az amit elvárnak hogy tudd és arra építik az anyagot.Szóval nekem vannak tárgyak amik könnyűek mert gimiben megtanultam és emelteztem belőle, de pl kémiát nemnagyon tanultam aztán most meg szopom a faszt a vizsgaidőszakban:D
  • grizzly21
    regen tenyleg durvabb volt ugy hallottam en is, egyebkent ezt sokszor azok szivjak meg akiket felvesznek, mert a konnyu erettsegi miatt nem sok tudast hoznak ezert szopnak. talan jobb volt valamivel amikor nem mindenki akart diplomat, es akit felvettek az nagy valoszinuseggel el is vegezte...dehat ez van
  • Molnibalage
    Ezzel azt akarom mondani, hogy közel sem kell strébernek lenni. Sajnos a BME-n is érzhetően csökken az oktatás színvonala azt kell, hogy modjam. El sem tudom képzelni, hogy a akkor az ország többi oktatási intézményében milyen állapotok uralkodhatnak. Ezért kell az utánamjövőknek tandíjat fizetni?? Röhej az egész. Ja az ösztöndíam meg számszerűleg kisebb, mint 2001-ben! Köszönjük "kedves" kormányunknak.
    Anyád...
  • Molnibalage
    Én még 2001-ben felvételiztem a BME-re, de írtam központit is, hátha jobban sikerül, mint a pontduplázás. A fizika a jó lett (asszem valahol 85% környékén volt), de a matekot az kegyetlenül eltoltam. Az csak 21%-os lett.

3 éve láttam utoljára értettségit, vicc az egész. A matek központi olyan durva volt régen, hogy talán most 6,5 év egyetem után sem vagyok biztos benne, hogy meg tudnám írni, ha most hirtelen leültetnek 90% felett.

Szóval pontduplázással vettek fel tanuálmányi eredményem által. 101 pontom volt úgy, hogy igazából nem tanultam szinte semmit.
    Irodalom és nyelvtanból úgy volt, hogy kapok ahányast kapok azt csá. Töriből mindig is egy zseni voltam, soha nem volt jelesnél rosszab, pedig azt sem tanultam, egyszerűen szerettem a törit. Fizika szintén ugyanez, de a központi miatt ugyanez volt. Igazából tanulás terén nálam lustább embert keveset hordott hátán a Föld.
  • grizzly21
    de ahhoz hogy a meguplazott pontod jo legyen ahhoz neked is streberned kell lenned valamennyire:)
    mellesleg nem te dontod el hogy duplazol e vagy sem, hanem a jobbat valasztjak tehat ezen kar agyalni
  • Easy Rider
    De te nem, hogy a tavaly LY-os o.O
  • Nuki
    Nem kellett nekünk tavaj bejelölni. Ami a jobb volt, azt adta.

1. Értelmetlen.
    2. Értelmetlen. A stréber Ferrarival fog járni, amíg te a punkokkal csövezel a Blahán vagy valamilyen főtéren. Akkor nevethetsz a strébereken.
    3. Legalább ezt jól tudod :D
  • mate317
    Hello! Ti is dupláztok majd? Szerintem ez a legjobb megoldás, mert:
    1. Kinevetheted a tanárt, ha úgy akar kitolni veled, hogy rossz jegyet ad.
    2. Kinevetheted a strébereket.
    3. Valamennyire az életben is ez a lényeg: Valamiből jónak kell lenni de nagyon, + nyelveket kell tudni.
  • grizzly21
    semmi, de mas ugysem ir ide
  • Nuki
    Az hogy nem nyitottak külön "Ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel" BME és más egyetemi szívások topikot, hanem inkább ide írnak, ez a topik úgyis ki van halva a két 'ünnep' között.
  • Molnibalage
    És ennek mi köze az érettségihez?
  • grizzly21
    nekem csak 1 szerencsere..(1masikbol nem jott ossze alairas) de az nagyon nagy szivas, lehet hogy azt fogom csinalni egesz honapban:)
  • I.C.ram
    grat :)

Nekem még hátra van 3 vizsga. Abból az egyik laza lesz, de a másik kettő nagyon nagy szopás :(
  • grizzly21
    na kinek hogy megy a sora?:)

nekem ma sikerult a fizika, ilyen necces kettessel se engedtek meg at semmibol (azert volt nehany hasonlo), de a lenyeg hogy meg van.
    most visszagondolva ha nem lett volna meg ebben a vizsgaidoszakban akkor valoszinuleg hagytam volna a bme-t...igy mostmar elkezdtem megint hivo lenni:)
    szep lett volna, ha mar vagyok olyan f@sz hogy leamortizalom a szilveszterem + raadasul meg is b@sznak abbol ami miatt csinaltam..megerdemeltem volna
  • grizzly21
    en mindent felveszek, most az az esetleges 5 rugo a bukott kreditert nem nagy dolog, ahhoz kepest hogy lehet hogy atmegyek:))
  • Balo
    Hartlein Károly, pont most volt vele interjú Impulzusban, Vágó István haverja mert mindketten valami Szkeptikus Egyesület tagjai...

Orosz alapvetően rendes ember, csak mélyen titkolja:D úgy volt nálunk ő tartja keresztet, ezért alig vették fel páran, és végül mégse ő tartja. ez ám a szívás:)
  • grizzly21
    vegulis nem is a stilusa a lenyeg, csak eleg sokan buknak nala
  • Nuki
    Azt látom hogy dudál, meg meghajol az egyik arc előtt. De továbbra sem értem a dolgokat :D
  • I.C.ram
    Nálunk mindig valami physics vagy fizika ünnepe, vagy nem tom már milyen pólóban volt :D
  • magus
    nem, ez nem az.

a kísérletes arc nálunk is volt, mindig ugyanabban a koszos polojában volt: D
  • I.C.ram
    amúgy jó fej, csak nem nagyon tud rendet teremteni :) Viszont van egy haverja, akivel általában minden második előadáson votl valami kísérlet, szóval nem volt olyan rossz.
  • I.C.ram
    szóval ő az