29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• magus
    hát a jó kurva anyját, mostmár biztos, hogy felgyújtom a kocsiját, remélem a kölkével együtt, rárajzolt egy halálfejet az áthúzott vizsgámra
  • I.C.ram
    Ja. Mondjuk egy vizsga elött, hátha jobb jegyet ad :D
  • PíszLávJuniti
    ezért kell szemtől szembe megmondani a problémát :|
  • I.C.ram
    van a BMEn is ilyen, de szart sem ér véleményem szerint. Csak elhitetik a diákkal, hogy kurvára fontos az egyetem vezetésének.
  • PíszLávJuniti
    Nálunk már előző félévben is működött ilyen jellegű összesített értékelés az egyes tárgyakról / tanárokról. Neptunon hirdették, és hivatalosan megy. Bár eddig semmi változás nem történt, gondolom a nagy problémákat úgyis eltusolják.
  • Balo
    Én is hasonló cipőben járok. 3x annyi tanulás, és mégis egy egész jeggyel rosszabb lett az átlagom. Két vizsgán is fél ponttal maradtam le a jobb jegyről, reklamáció nincs.:(
  • Balo
    Majd itt nem fogják, amerikai partizán szerveren kell futtatni, mint a kurucinfót:D
  • magus
    volt ebből botrány asszem Angliában, hogy addig picsogott az egyetem egy ugyanilyen oldal miatt, hogy ez ilyen meg olyan jogokat sért. igazából csak sértette a büszkeségüket, de a lényeg, hogy kiharcolták, hogy eltűnjön az oldal.
  • Molnibalage
    Miért mit csinálnak? Megvernek?
  • magus
    na ha valamit, akkor ezt tuti nem fogja engedni a bme
  • ivjoe
    Hamár, akkor, nekem max. 10 perc, bringával járok. :D
  • grizzly21
    ez most jott levlistara:
    bar nem lesz belole semmi, szerintem
    Unod, hogy a tanárok osztályozhatnak téged és te sosem vághatsz vissza?
    Itt az alkalom!

Akarjuk vagy nem, a felsőoktatás hazánkban is egyre inkább egy szolgáltatássá kezd válni, sőt, már most is az. A minőségének a javítása pedig közös felelősségünk, hiszen a MI DIPLOMÁINK ÉRTÉKÉRŐL van szó! Hogy hogyan tudnál TE is segíteni ebben..?

* Nehéz volt a vizsga? Vagy éppen túl könnyű?
    * Értelmetlen dolgokat kell tanulnod?
    * Egeret találtál a felújított koliszobában?
    * A tanár be sem jár órára?
    * Nem tartották be a TVSZ-t?
    * Vagy éppen túl engedékenyek voltak?
    * A levlistán beszólnak ha minősíteni mersz bármit is?
    * Idegesít, hogy az 54 éves óraadó néni miniszoknyát hord? Van róla képed is?
    * Találtál egy fergetegesen jó diákszervezetet?
    * Soha nem értitek a tananyagot? És még a tanár sem?
    * Kinevettek egy állásinterjún a "BME" szó elhangzása után?
    * Unod, hogy az OHV (oktatás hallgatói véleményezése) eredményei a kukában végzik?
    * A HK és az HÖOK nem tesz semmit?
    * Vagy ne adj Isten, elvégeztél egy élvezhető és hasznos tárgyat és szeretnéd ajánlani másoknak is?!

Nos, mind ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, hogy segítsünk egymásnak, és hogy segítsünk a dékán bácsiknak, amikor a prémiumokról szóló csekkeket kezdik kitölteni :)

Szeretnénk létrehozni egy speciális felépítésű, szerkesztett honlapot, amit tudásbázisként használva felhasználhattok a tárgyválasztásnál (párhuzamos szakválasztásnál) és persze azt is szeretnénk, ha ezt a lapot napi többszöri frissítéssel egy szórakoztató netes napilappá tudnánk varázsolni - mindezt amellett, hogy meggyőződésünk, hogy ha nyilvánosan kezeljük a problémákat, akkor a megoldásuk is jóval egyszerűbb és gyorsabb lesz. Mindezt a MI érdekünkben, hogy színvonalasabb legyen az oktatás és a végén kapott papír minél többet érjen a kezünkben!

Ezért kérjük, szenteljetek a közjónak 5 percet és írjátok meg a legizgalmasabb vagy éppen legfelháborítóbb történetet az egyetemi életből! Írjatok le minél több részletet, hogy minél pontosabban megismerjük a problémát és hogy minél jobban beazonosíthassuk a tettest!

Az anonimitásotok garantált, ez minden esetben vonatkozik a nevetekre és az e-mail címetekre, ha csak leveletekben azt máshogy nem kéritek.

Az érdekes történeteket erre a címre várjuk:
    [email protected]

Ezeket az információkat mindenképpen írjátok le, a kereshetőség érdekében:

* Tantárgy:
    * Tanár neve:
    * Kar/szak:
    * Képzés típusa:
    * Évfolyam (tanmenet szerinti):

Nagyon várjuk szaftosabbnál izgalmasabb történeteiteket, és kellemest vizsgázást kívánunk!

Üdvözlettel:
    a szerkesztők
  • Zomil
    1.éves vagyok nem rossz csak picit többet kéne tanulnom tul lusta vagyok :D amugy meg van 1-2 tantárgy ami nem épp egyszerü, meg kell szenvedni vele, de végülis érdkel a dolog szeretek ezzel fogalkozni ugyhogy már csak azért is végigcsinálom :)

nekem 40-45 perc az ut:D
  • grizzly21
    jo az, csak 1 megallot kell menni az I-be moricztol. ha epp lekested akkor meg gyalog jobb. budaorsrol kb 3/4 ora a bme, ugyhogy ha 1 lukas van nem eri meg hazamenni, kettonel mar talan..a tobbseg mondjuk fog egy laptopot es megoldja hogy hogy usse el az idot.
  • magus
    4-es 6-os halál reggel és délután oO
  • Nuki
    Hogy gyorsul 100-ra? :o Lehagy egy franszia TGV-t?

#20464: nekem a szerencse mint fícsör 5 percet módosít, villamosozok, metrózok és buszsávozok. Csak jövőre kell hogy élvezzem a 4-6-os nyújtotta élvezeteket a BME miatt :)
  • magus
    3-as busszal ha nincs forgalom és éppen jön megjárom 20 perc alatt. de ez a rekord, általában azért 40 perc ha rosszkor közlekedem
  • I.C.ram
    Tatra villamos :D Jó kis gép, lehet neki nyomni rendesen :P
  • Nuki
    Mi az, monorail-lal jártok?
  • I.C.ram
    mármint BKVval.
  • I.C.ram
    Nekem is kb 25-30 perc forgalomtól függetlenül, pedig 10 km-re lakom kb :)
  • Nuki
    Zsír. Nálad már csak a koleszosok laknak közelebb :P
  • Molnibalage
    Ja hát igen. Munkavédelem 0 kredites tárgy. Elkaszáltak, mert 8 kérdésből 3 nem szerepelt a kiadott témakörök között. Tehát nem az, hogy kicsit más kérdeztek, olyan aminek nyoma sem volt a kiadott anyaban. Előadás nincs. Mindig is utáltam azt tanszéket aki a kurzust tartja...
  • magus
    napközben forgalom nélkül 20 perc : )

van ami nevetségesen könyű, van ami nem. bioszt tudnám felhozni példaként, egy biologusnak az egyik része nevetségesen könnyű volt, a másikpn azért csodálkozott, mert olyat kértek számon, aminek nem adták le sohasem az alapját.

olyan mintha beültetnélek egy autóba, hogy te most kézifékes farolással menj végig a városon, de nem tudsz autot vezetni. én is könnyen röhögöm ki azt akinek a fele anyagot adják le és nem tudja amit én.
  • Nuki
    Olyan közel laksz hogy megéri hazamenni? :)
  • Molnibalage
    Az óraszám a lényeg. Mi az a tárgy ami áramlástannal fogalkozik? Mert hőtanban is van rendesen. Gépészeknél alapképzésben, van Áramlástan 5 kredites 4x45 előadás/gyak + 3 labormérés. Áramlástechnikai gépek 6 kredit, 4x45 perc előradás/gyak + 3 labormérés. Van még két hőtan 5+5 kr.
  • Molnibalage
    4 évvel ezelőtt láttam 2 ZH-jukat. Nevetségesen könnyű volt, az hittem csak valami beugró.
  • I.C.ram
    van kb 4-5 tárgy, ami foglalkozik áramlástannal ebből 2 csak áramlástanról szól.
  • magus
    Ha most félretesszük, hogy lusta vagyok, akkor sem fogok bemenni egy órára, ahol egy halkhangú vén kurva rajzolgat valamit a táblára, és csak elcseszek 3 órát az életemből, hogy bemegyek. Az órák x %-ára nem érdemes bejárni. És amúgy az, hogy benn vagyok, vagy nem, az nem jelent semmit, megtanulom a száraz tananyagot, vagy nem. ha igen akkor engedjen át, és rne rajtam élje ki, hogy nem áll fel neki, hogy még mindig tanít, hogy elbaszta az életét.

az, meg hogy büfészak-e vagy nem, azt az döntheti el, aki odajárt, nem tagadom, hogy nem olyan nehéz mint egy mérnökszak, ahol tövig szopatnak, de közel sem olyan egyszerű (legalábbis a bmen tanító paraszt tanárok miatt) mint amennyire hiszi, aki csak annyit tud róla, hogy benne van a nevében, hogy menedzser, akkor biztos kamu.
  • Molnibalage
    Naná, az áramlástannál kevés bonyásabb és újabb dolog létezik. Nem véletlen, hiszen csak 100 éves múltja van a repülőgépek aerodinamikai kutatásának.

Mit értesz bőven alatt?
  • I.C.ram
    áramlás van nekünk is bőven. sőt, ha repmérnökre mész, akkor nagyot szopsz. Állítólag a legnehezebb szakirány az egész egyetemen.
  • ivjoe
    Értem ez alatt a gyakokat, mert az kötelező előadás nem (vagyis van, amelyik igen :c), de azok nem nagyon izgatnak. :C
  • ivjoe
    Lál 30? :DDDD
    Engem 2 (KETTŐ) után!
  • Nuki
    Értem, bocsánat a félreértésért :)

De egyesek akkor is panaszkodnak, hogy nincsenek bent és rossz nekik :P
  • Molnibalage
    Gépészmérnök, áramlástechnika szakirányon. Mint számomra utólag kiderült, a hallgatók ezt tartják a legnehezebbnek a többség nem tartott normálisnak, hogy ezt választottam. Szerintem a sok kínszenvedés ellenére megérte.
  • I.C.ram
    1.5 + 1 ELTE tapasztalat.

Milyen karra jársz?
  • I.C.ram
    Szót nem szóltam a technikumra. Csak azt mondom, hogy az egyetem nem gimi, aho la tanítónéni irkálja a hiányzókat.
  • Nuki
    Technikum mióta gimi?
    Vagy ezt lenézésből mondtad?
    Vannak ám akik munka mellett járnak be, és meg tudják oldani. Érdekes.
  • Molnibalage
    Mennyi ideje jársz oda? Én is találkoztam flegma és bunkó tanárokkal, de MESSZE ők vannak kisebbségben. Én már 6,5 fél évet lehúztam, kb. 10-11 tanszékkel kerültem kapcsolatba, szóval van viszonyítási alapom.

Magus-nak meg üzenem, hogy a műszaki menedzser kar a se hús, se hal kategória bár sokan csak büfészaknak vagy buktacurozó szaknak mondják. Ötletem sincs miért...

• I.C.ram
    Ez egyetem, nem pedig gimi. Nem kötelező bejárni, illetve az új tvsz szerint már igen, de pl, aki dolgozik mellette, kurvára nem tud bejárni, és különben is mi a szart érdekli, hogy bejárok vagy sem, ha megtanulom az anyagot, örüljön neki, hogy kevesebb zajongó.