29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
zsan89 #20800 legyen igazad :D meg jó téma érvelésnél ;) -
...ok, a 4-es is bőven elég :D -
nekem a tanárom azt mondta ha nincs meg a 3 oldal akkor már autómatikusan nem lehet ötös -
Javítókulcsban nem írnak sokat a mennyiségről, egyedül a szerkezetnél, hogy csak 1-8 pont adható abban az esetben,ha a terjedelem kirívóan rövid.
Tehát elvileg csak a szerkezetnél vonnak le,és ott is csak akkor számottevően, ha feltünően keveset írsz. (gondolom ez a kirívóság 1,5 oldal körülig van.)
Nah de csak összerizsázunk 2-3 oldalt :) -
zsan89 #20796 az, hogy nincs meg a 3 oldal, akkor tudtommal a szerkezetre a max. felét kapod, meg nem nézik a helyesirást, ami -15 pont :S és ha van még benne tárgyi tévedés is, akkor heló... :D :D -
Akkor lehet valamelyik részpontra kaphatok max 50%ot(szövegszerkesztés ha vanilyen).De tudom hogy sok pontot buktam rajta :)
Talán még felkészülésnek azt kéne megnézni, hogy mik a javítás általános szabályai, és mire lehet ponot adni.A megoldókulcs elején, meg közbe elszórva ott vannak a dolgok. -
me -
én köztük vagyopk az biztos :( -
Nekem a magyar tanárom is mondta, hogy nagyobb betükkel kell írnom. Minimum 3 oldalt kell írni, ha nincs meg pontlevonás, én legalábbis így tudom. -
karajjj #20791 szerintem vagyunk jópáran... -
"ha nincs meg 3 oldal (függetlenül a szavak számától) az pont levonás"
mondom, hogy nem :C
Legalábbis anno nem így volt, sztem most sem. :C -
Sokan érettségiznek itt hnap ?? -
szerintem Balassit se árt átnézni, lent említeték, hogy a reneszánsz éve van -
Csak túloztam. Úgy gyakoroltam hogy átírtam valamilyen szöveget amit korábban írtam, ami régi füzetembe 5 sor volt (vonalas füzetben), az most 9 sor lett, 1 sorba kb. 5-7 szó van most. (meg nagyobb bekezdést írok).
Nem a mennyiség, szavak száma számít. Tartalom az 20 pont, de ha nincs meg 3 oldal (függetlenül a szavak számától) az pont levonás. Az igaz, hogyha 1 szót írnák akkor tartalom 0, minőség 0, szerkeszet felépítés 0, de legalább a mennyiség meg van :D
Én azért gyakorlom mert én nagyon kicsikkel írok alapjában, és nagyon sűrűn is, kis helyet is hagyok ki. És avval én soha nem fogok másfél oldalnál többet írni, még a 2007-es érettségi érvelését se tudtam volna 2 oldalnál többre írni :D -
novella elemzés szerintem nincs itt :/ 1 mű értelmezése is vers vagy egy rövidebb terjedelmű mű, a lényeg h az ott lesz, meg meg van adva a szerzője meg 1-2 információ és ki kell elemezni. -
Hülye vagy, nem azt nézik, hogy hány oldal, ha a tanár ránézésre kevésnek itéli, kb. megszámolja a szavakat, ha kevés, pontlevonás, szal ha neked 5 mondat fél oldal és nem vagy Pázmány Péter én már vonnám is le a pontot meg se számolnám, hogy hány szó. Tehát nem az oldalterjedelem számít, hanem a szavak száma. Ezt oldalszámból ideális esetben eldönthető, h megvan-e. Megjátszhatod azt is, hogy egy oldalra egy szót írsz, fognak szeretni. -.- -
Bocsi de nem ugy van hogy két vers összehasonlítása és novellaelemzés??? -
látom megy a készülődés :D -
Nuki #20782 De ne legyen túl nagy, mert az mgérosszabb, mintha kevesebbet írnál. -
gyakorolod a nagybetűkkel írást :ASDAsdfas_dfsAASdf:_ -
Krúdy -t is nézd át, mert valami évfordulója van és lehet h lesz (magyar tanárom javasolta nekünk) -
Nah én most gyakorlom a nagyobb betükkel írást. Most eljutottam addig, hogy a tételfüzetbe amit kidolgoztunk, 5 sor (vonalas füzetbe van) fél oldalt foglal a lapon!! Kezdek örülni, ha ilyen betükkel írok olyan esszét amit szoktam írni, akkor lehet, hogy többet is fogok írni.
Meg most majd fogok írni vázlatot és utána fogom mondatokba foglalni meg rendezni, eddig ilyet sose csináltam, mindig írtam és áthuzogattam ha jobb jutott eszembe :D Nagyon remélem, hogy jó téma lesz amihez tényleg fogok tudni írni. Most kezdek nagyon izgulni. -
közép szinten a magyartanárod, ha emelten mész akkor más idegen tanár
természetesen az elnök ellenőrziheti, és bele is javíthat a dolgozatba, és felül is bírálhatja azt... -
hu 100új üzi:D
nah asszem már a tervem: átnézem a 6 "nagy"költőt (Petőfi,Ady,Kosztolányi,Babits,Radnóti,Arany,József A.), ezek életét és műveit, a Nyugatról meg a Bibliáról olvasgatok majd, megnézem az érvelő, összehasonlító szöveg felépítését, és végül nyelvtanból az olyan tipikus kérdéseket amik szoktak lenni a szövegértésben, pl. cím szerepe, stíluseszközök stb....
na akkor asszem ezzel vége is lesz a napnak ha ezt befejezem:)
ja és sok sikert minden holnap érettségizőnek! -
Ez pusztán ott van bukón, hogy javítókulcsban meg van adva, hogy mennyi pontot lehet levonni. És negyed oldal hiányért 50%-ot biztos nem lehet, úgyhogy a tanárod rádhúzta a szopóálarcot :) -
Bölcsészkaron szinte akármelyik -.- -
szotvertechnologiak? hova jarsz? -
Elméletileg a tanárod javítja (vagy másik magyar tanár a suliban), de ellenőrizhetik. -
A mi iskolánkba nagyon jó indulatuak a tanárok, biztos h a lehető legjobb pontokat kapjuk :D , és általába rendes érettségi elnököt is kapunk (mi sulinkban van mindig az elnökök gyűlése, és hát... :P )
De az érettségi elnök is átnézheti a dolgozatokat (mármint a javítottakat), amivel a tanárt is ellenőrzi. -
Az írásbelit az javítja magyarból aki eddig volt a magyar tanárom vagy valaki más? -
a vezetési csak készség fejlesztő tárgy, de kurva nagy baromság.
a másik pedig szinte csak dokumentálásról szól, pár száz oldalt kell kihozni belőle -
kicsit el lehet nyújtani a szöveget, de ha nem bírsz magadtól írni 2 oldalt egy vacak versről, akkor húzd fel magad.. -
nekemm még nem volt -
Nuki #20767 Mellesleg tanárfüggő igen erősen.
Volt olyan osztálytársam, aki nagy nehezen kerekítve összehozott 1 oldalt, és megadták neki az aránylag megfelelő pontot, és megvolt az érettségije. Szóval minnél több annál jobb, és próbáld meg kevésbbé a tanár jóindulatára bízni magad. -
Én azért szeretnék 3-ast legalább elérni. Művészeti iskolába járok, ne 2-est kapjak már :D -
jó akkor kicsit kisebbekel fogok :D -
elég a kettes -
Nuki #20763 Fél oldalas betükkel le sem tudsz írni egy szót. Leírod APU. Erre vársz ötöst? :| -
például
vezetési ismeretek
szoftver technológiák -
Sokkal értelmesebb lenne, ha inkább azt mondanák hány szavast kell írni. Ez így tényleg kicsit hülyeség, hogy 3 oldalt kell írni. Fél oldalas betüket fogok írni akkor meg lesz a 3 oldal talán, de most ennek mi értelme akkor. És az a legtöbb pont, hogy ha csak 2 és háromnegyed oldal akkor már fele pontot levonják... :S
Ki fogok hagyni sorokat, idézetek között is :@