29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Dedyke #21280 Hát ez is igaz,akkor meg ne vergődjön egy tanár sem majd 
-
Miktszáth neve már hogyan merül fel az Ember tragédiája kapcsán... esteleg Madách -
nahh hát első rész kihúzva:)
A szövegértés nekem meglepően könnyen ment, vagy 10-15 percig már csak nézelődtem :D 2. résznél kizárásos alapon leelemztem a novellát (a többit szarabbnak találtam), terjedelem meglett, tartalom majd kiderül:D:D
Holnapi matek emelt visont jó lesz, az már mképpen számít is:D, bár nagyon nem tartok tőle, menni szokott :D -
sztem tanárfüggő h elvárja e az irodalmi példát..én nem irtam és az első kérdése az volt h irtam e bele.. 
A feladatba nem volt odaairva h IRODALMi csak az h példát...
-
Dedyke #21276 De nem volt ott irodalmi példával támassza alá érveit.Akkor most mi van?
József Attila anyjára utáltam,hogy kézzel mosott meg ilyenek...:S
-
Csesza #21275 hát én nem emlékeztem olyan költeményre ami a témába illett volna... :) -
Csesza #21274 jah igen :) -
Mikszáth falansztere az Ember tragédiájában...futurizmus...stbstb -
Dedyke #21272 Kellett írni irodalmi példát az érvelésnél? Én bele írtam még az Atya Úr Isten is,de irodalmi példa nincs benne
-
egy rakás írónak/költőnek van olyan műve aki élt a világháborúk idején -
K Ace #21270 Annyi volt odaírva, hogy írj példát, de azt nem kötötte le, hogy irodalmi példa legyen. -
kellett példa,de nem irodalmi,.legalább is én úgy emléxem,de azért azt a kis szöveget felhasználtam amit adtak -
Énse irtam...rousso-t meg voltaire-t irták páran..:S... -
én úgy emlékszek meg volt adva. azért írtam inkább összehasonlítást -
Csesza #21266 én sem írtam és ehhez az érveléshez, sztem nem nagyon lehet irodalmi példázatot találni :) -
K Ace #21265 Hát végülis nem volt szempontként megadva, hogy írj, szal sztem nem baj. -
Én sem írtam nyugi.... -
Cat 02 #21263 Az azért gáz lehet :D -
na emberek....csak én nem írtam semmi irodalmi példát az érvelésbe?
-
Ha esetleg vki nem tudná az időpontokat -
ők emelt szintről beszélnek -
én azt írtam, hogx egyik sem egyenletesen megy végbe.
(a szövegben is ezt említette) -
"3-8 oldal terjedelemben válaszoljon" -
odaírta neked valaki hogy 3 oldalt kell írni? -
Én jövőre még a sulimban maradok és cska zenei tantárgyakra kell majd járnom. Aztán zeneakadémián (már ha sikerül bekerülnöm) nem tudom, hogy vannak ezek a vizsgák.
-
ja mármint ez arra volt példa, hogy úgy tűnik ma sokkal jobban változik a nyelv mint régen (rövidebben a nyelv változása) -
Na ja. Viszont mi egyetemisták meg egész júniusban szívunk a vizsgaidőszak miatt, és mikor ti, érettségizők, már a strandokat járjátok, mi még akkor öltönyben várunk arra, hogy lefelelhessünk. :) -
Az nem jó szerintem! Az öregedéssel az volt, hogy folyamatosan változik, de úgy érezzük valamikor felgyorsul, valamikor meg nem változunk semmit. :D (ezt kivételesen értettem:D) -
majd ha kész leszünk mindennel ide ülünk a gép elé és megiszunk 1-1 felest az egészségünkre
-
Szerintem a szövegértés annyira nem volt nehéz, hogy ne lehessen befejezni, bár volt pár keci feladat az biztos, főleg az a táblázatos, nem vágtam hogy mit akarnak kihozni az öregedésből, szal kb igy irtam hogy változás, és a közös bennük a folytonosság, a többire is ilyen szinten próbáltam kitalálni a választ :) Érvelés tényleg könnyű volt, mondjuk én a multból indítottam hogy romaiak meg egyiptomiak, kinaiak életében (piramis, vizvezeték, nagy falon a tükrös kommunikáció) mennyire voltak meghatározóak, a fegyverekről hogy az erősebb kutya baszik, nyil->puska->gépesitett bigyók, tömegkultúra, tömeggyártás, uri geller, győzike :)
az a baj ugyis attól függ hogy a tanárnak aki javitja tetszik-e a stilus vagy nem. -
Itt lesz fennt (nem túl nehéz megtalálni keresővel) -
sőt közben is lehet xD -
előtte is mehetsz :P -
amugy vki majd felteszi ide a javitókulcsot? -
cinkes
-
nekem az is hogy fél orája és mehessek kocsmába XD -
nekem már az is elég hogy azt mondjam hogy 1 hónapja hogy leérettségiztem
-
Alig várom, hogy én is ezt mondhassam, hogy tavaly már leérettségiztem :B -
Én azt választottam. (Csak én tavaly voltam.
)
-
én meg 9 éve :P