29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
hát hará nektek nekem még 3 év -
karajjj #21559 nah, így összességében szerintem nem volt nehéz, hosszúnak tényleg hosszú, de nem nehéz... az új függvénytáblázattal simán meg lehetett oldani mindent... -
solikka #21558 Na megvolt a matek is végre:
Nehezebb volt mint amire számitottam. Az első rész az nagyon könnyű volt, a második az már valamivel nehezebb de kibírható. Végülis mindegyik feladatot meg tudtam csinálni, szóval remélem jó lesz -
Ha van egy kérdő szó akkor utána a kijelentő mondat szórendje érvényes.
például: I would like to know what the time is. VAGY I asked him what the time was. -
Te írod jól. -
Szerintem meg az első picit nehezebb volt. :D -
Nah végeztünk. Az első rész az könnyű volt, mindent megcsináltam 1 kivételével. A második rész meg szerintem nagyon nehéz volt. 1 feladatnak jutottam csak végére... Mindegyikhez írtam valamit, de szerintem rosszakat :(
Mind1, 2-es megvan az biztos. Talán ha nagyon szerencsém van akkor 3-as is. -
Már jó xD
Az enyém a jó xD -
Kurva könnyű volt a matek. 3-as, 4-esre van esélyem. :) -
Cat 02 #21551 Vágom, thnx -
ezeket mind #21541-innen nézem. csináld csak meg mindegyiket, veszíteni nem vesztesz semmit, bár engem lehet hogy átbaszott az angol tanár :D
Ha kérdőszóval kérdezünk vissza utána nem egyenes szórend van? a gép nem fogadta el :S
pl:
Sue: what are you doing?
Sue asked, what I was doing. -én igy irnám, a gép meg megcseréli...
Sue asked, What was I doing. -
zombysoad #21549 kurva nehéz volt a matek! Kettesnél jobbra alig van esélyem..:S :@ -
Peter: "Clean the black shoes."
Peter told me to clean the black shoes. ez felszólítás!
Peter: "I clean the black shoes."
Peter told me that he cleaned the black shoes. ez pedig kijelentés!
a különbség láccik
-
Cat 02 #21547 Arra vagyok kiváncsi h mikor kell that/to :)
Ha már az alapmondat is idézet akkor kell a to ? -
to+infinitiv, tehát to-nál soha nem változik.
thatnél pedig asszem az van amit előbb mondtam:
That-et nem tom, ugy emléxek, hogy amikor a bevezető mondatod múlt idejű akkor that után tolni kell a szót, de ha a bevezetőmondtad jelen idejű akkor marad ugy a that után ahogy volt.
sajna ezt nem nagyon értem... -
Cat 02 #21545 Azt magyarázza még el valaki h mitől függ h that és áttolom vagy to és hagyom ahogy van ? -
Cat 02 #21544 KÖSZI!
Pont ilyet kerestem :D -
mekkora szívem van :D
tessék -
ja :D akkor tárgytalan... Minek kellenek neked példák? :D -
ezekkel jól meg lehet érteni, most találtam.
Be kell fejeznee a mondatot, ami nem jó oda kiirja a helyes megoldást -
Cat 02 #21540 *pastól -
Cat 02 #21539 Azt vágom, de nekem PÉLDAMONDATOK kellenek :D
pl azt tudom h simple past had +v3 lesz :D -
Most tanultuk, angol előkészítőbe járok, heti 15 angol.
Mindig egy igeidővel tolod hátrébb HA a beveztő mondat múlt időben van.
Ha nicns akkor marad ugy ahogy van
(ASSZEM
)
-
Cat 02 #21537 Úgy gondoltam h minden igeidőre van egy példamondat -.-' -
első találat, use google muthafucka!4 -
atoszinho #21535 Cat nekem van egy lapom amit a külön tanárom adott ha kell átküldöm msnen -
Cat 02 #21534 Én netesre gondoltam :)
Van nekem is egy Kis angol nyelvtanom, de abban nincs benne :S -
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan -
Cat 02 #21532 Valaki tudna adni egy olyan cuccost ahol a Reported Speech van leírva "normálisan" ? Az érdekelen h mit hova kell tolni, de példákkal kéne :S -
Ok. A 2007-est megnéztem. Nos, alapvetően ez baromi könnyű ahhoz képest amit én írtam meg. A függvény elemzéshez tényleg kell tudni deriválni, de a függvény nagyon egyszerű. Az én időmben két gyökös függvény összege volt. Derválás nélkül is meg lehetett oldani, de nehezen. Ezt a példát meg nem. Az első függvényt hihetetlen, de most fejből nem biztos, hogy meg tudnám oldani, mert logaritmikus azonosságokra fejből már nem emlékszem. A többi szinte meg vicckategórás. Hát azért ez duvra... Én ezt szerintem 7 éve simán megoldottam volna 60% feletti eredménnyel. A központim anno 20%-os lett matekból és 80% körüli fizikából. -
nincs kedvem megmozdulni :o -
ahogy mondani szoktuk, aki nem szed össze egy 3-ast az vagy értelmileg sérült vagy nem látott matek könyvet az elmúlt 10 évben. gl :P -
nem kell félni nem fog fájni -
csak matekbol legyen meg a 20 pont :S -
Nah akkor a mai naphoz ismét egy kalappal.. -
még 2 óra és .... Matek :| -
Legtöbben nyilván azért felejtik el, mert nem használják, nincs szükségük a szakmában rá. Az viszont fix, hogy aki anno vágta a dolgot, az feleleveníti egy könyvből, rögtön tudni fogja újra. -
ITT
keresgélj. -
akarom mondani matek a1 -
deriválni minden tárgyból deriválok a komplex számokkal nem találkoztam matek a2 óta, miért is kéne meglepődni hogy elfelejtem?