29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
hát bazz, már a magyar miatt is áttértem a hosszú, nagy szóközű, elnyujtott írásra, így a cím lehet két sor lesz töriből xD
de ezt még erősítse meg más is, h. ezért PONT jár:D -
2. résszel sehova.. :P 1. rész meg hát mindig is ilyen volt, legalábbis nekem sose szokott 20-30 percnél hosszabb időtöltést okozni, max egyenes arányosság helyett korábban fordított szokott lenni :D
(bár én nem nyilatkozok, emeletes vagyok :D) -
Petrezselyem #21879 hát holnap akkor megvan az első 2 sor :D
-
Nem akarok senkit megsérteni, de ez a mai matek érettségi egy rossz vicc. Hová süllyedünk? -
most komolyan, első sor, írjam fel szépen a tétel címét, s ezzel nem csak csökkentem a mennyiséget amit írni de még pontot is kapok :O
beszarokk, ha így van:D -
de bizony, alap. -
ezt a tételcím leírását h. gondolod :O ?
első sor a tétel nevét írjam ki.. na neee -
leo742 #21874 erre szoktam azt mondani hogy rövid az élet,de amíg van ki kell élvezni:Pde ez nem ide tartozik!
am matekon angyot röhögtem ma!
azt mondja egy kis családnak 700 000 ft spóroltpénze van!
hát nemtom de aki ezt kitalálta az eléggé álomvilágban él:Dlehet valami politikus volt,és akkor ez mindent megmagyaráz:D -
Jaja, nem árt egy kis nosztalgia. Mondjuk én most aktívabb vagyok, mint akkor. :D
Amúgy ilyenkor jön rá az ember, hogy milyen gyorsan is telik az idő.
-
leo742 #21872 jah jah! de a kalap kakit szó szerint értettem hogy tényleg szar volt:S:S:Snekem nem nagyon ment! sok hülye3 nyakatekert kérdés volt!szerintem:S -
a második se volt valami nagy kunszt, sokat lehetett rizsázni, főleg az érvelésnél...:D -
leo742 #21870 Sok sikert mindenkinek a holnaphoz!a matek meg irodalom meg rem mindenkinek sikerül!mondjuk az irodalom egy kalap kaki volt......legalábbis az első rész!:S -
-
én is így vagyok vele...ha azt írják, hogy a forrást használd, akkor a forrást használd -
xD sok sikert:D:D -
kazmerke #21866 Esszéírásnál szerintem a bővebb háttértudás csak rontja a helyzetet, mivel túl sokat tudsz és kevés a hely, ahova le tudod írni...
A legjobb, ha majdnem teljesen a forrásokra támaszkodsz. Nem ugrálsz el a források tartalmától térben-időben, mert azt pontlevonással tudják jutalmazni. Elég következetetéseket levonni belőle, már arra jár pont ha leírod a tétel címét (2 pont a semmiért :D). A szaknyelv alkalmazásáról csak annyit, hogy nem egy nagy hókusz-pókusz, mivel ha jól elolvastad a forrásokat, az csak hemzseg a szebbnál szebb terminus technicusoktól. -
cocobanana #21865 ti hülyék az a feladat jelenti azt hogy tudok menni szóbelizniXd -
zombysoad #21864 :D -
K Ace #21863 persze, persze,
-
Petrezselyem #21862 csak vicceltem 

-
DjVktr #21861 2kg... -
Petrezselyem #21860 4 kg a helyes válasz vagy nem?
-
*lefogadnám -
bármibe lefogadná hogy van aki elkúrta :) -
K Ace #21857 Én a próba érettségit, ami egyébként tavalyi volt, teljesen úgy írtam meg 61%-ra, szal semmi sem lehetetlen. De a holnapira persze már tanultam, tanulok. -
gotchaaa #21856 "Ha fél kilogramm narancs 75 Ft-ba kerül, akkor hány kilogramm narancsot kapunk 300 Ft-ért?"
Ez komoly?
-
trrope #21855 nem nagyon értem, mit találgattok itt. Úgyis választani lehet. Nincs ilyen, hogy Mátyás király lesz, ha lesz is, majd nem azt választod, 8 közül csak lesz 3 olyan amit megírsz 4esre. Na csak ennyi. (ezt magam bíztatására is mondom persze:D) -
LOLMÁN -
zombysoad #21853 Majd holnap...:D -
SuLtAN17 #21852 Tudom hogy nem nehéz ennyit mindenki tud a Szentkorona-tanból :) Csak a kolléga kijavított és akkor gondoltam legyen egész a szeretetcsomag, de ha érdekel privátba írok neked én több oldalt is erről xD -
minden királyt így koronáztak meg érvényesen, szóval ezt nem volt nehéz kitalálni. nem vagyok penge töriből, de ennyit azért én is tudok :) -
SuLtAN17 #21850 Ha egészen pontos akarnék lenni akkor azt mondanám hogy a Szent Koronával az Esztergomi érsek Székesfehérváron, de ne mennyünk bele a lényeg az, hogy milleniuma van és szép kerek :) -
SuLtAN17 #21849 Ebből látszik hogy matekból nem érettségiznék le többet xD -
dettó. a matek volt az egyetlen, ami komolyabban érdekelt, szóval majdnemhogy ennyi volt. -
zombysoad #21847 Kiegészítném: Mátyást 1458-ban nem koronázták A Duna jegén királlyá.Csak királlyá választották.Később kapott koronát az esztergomi érsektől.Onnét számít királyunknak.(egyedi a magyar jogrendszer,csak akkor érvényes ha valakit megkoronáznak a Szent Koronával,addig nem király).Általános érvényű hiba ez a kavarás... -
irodalomból is ez volt, volt itt 100fajta tipp, végül egyik sem lett:)
szal én inkább nem taunulok semmit, biztos ami biztos:Dd -
Petrezselyem #21845 ja persze a '48-as Függ.Nyilatkozat ra gondoltam nem pedig az 1776-os USA-ra. -
Petrezselyem #21844 Szerintem USA kialakulása is várható (eddig nem volt USA esszé).A függetlenségi nyilatkozat meg a békék(teherán,jalta,postdam)se volt még tehát ezek is esélyesek szerintem.De ki tudja bármi előfordulhat
-
lol nekem is ugyan ez, és sztem is inkább két éreccségi időszak mint egy vizsgahónap :D -
vagyishát megkoronázni csak 6 évvel később koronázták meg :)