29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• doddencs
    hát bazz, már a magyar miatt is áttértem a hosszú, nagy szóközű, elnyujtott írásra, így a cím lehet két sor lesz töriből xD

de ezt még erősítse meg más is, h. ezért PONT jár:D
  • doddencs
    2. résszel sehova.. :P 1. rész meg hát mindig is ilyen volt, legalábbis nekem sose szokott 20-30 percnél hosszabb időtöltést okozni, max egyenes arányosság helyett korábban fordított szokott lenni :D

(bár én nem nyilatkozok, emeletes vagyok :D)
  • Petrezselyem
    hát holnap akkor megvan az első 2 sor :D
  • Molnibalage
    Nem akarok senkit megsérteni, de ez a mai matek érettségi egy rossz vicc. Hová süllyedünk?
  • doddencs
    most komolyan, első sor, írjam fel szépen a tétel címét, s ezzel nem csak csökkentem a mennyiséget amit írni de még pontot is kapok :O

beszarokk, ha így van:D
  • 5c0rp330n
    de bizony, alap.
  • doddencs
    ezt a tételcím leírását h. gondolod :O ?
    első sor a tétel nevét írjam ki.. na neee
  • leo742
    erre szoktam azt mondani hogy rövid az élet,de amíg van ki kell élvezni:Pde ez nem ide tartozik!
    am matekon angyot röhögtem ma!
    azt mondja egy kis családnak 700 000 ft spóroltpénze van!
    hát nemtom de aki ezt kitalálta az eléggé álomvilágban él:Dlehet valami politikus volt,és akkor ez mindent megmagyaráz:D
  • Tigristank
    Jaja, nem árt egy kis nosztalgia. Mondjuk én most aktívabb vagyok, mint akkor. :D
    Amúgy ilyenkor jön rá az ember, hogy milyen gyorsan is telik az idő.
  • leo742
    jah jah! de a kalap kakit szó szerint értettem hogy tényleg szar volt:S:S:Snekem nem nagyon ment! sok hülye3 nyakatekert kérdés volt!szerintem:S
  • Bulykin
    a második se volt valami nagy kunszt, sokat lehetett rizsázni, főleg az érvelésnél...:D
  • leo742
    Sok sikert mindenkinek a holnaphoz!a matek meg irodalom meg rem mindenkinek sikerül!mondjuk az irodalom egy kalap kaki volt......legalábbis az első rész!:S
  • PLackó
  • 89
    én is így vagyok vele...ha azt írják, hogy a forrást használd, akkor a forrást használd
  • Bulykin
    xD sok sikert:D:D
  • kazmerke
    Esszéírásnál szerintem a bővebb háttértudás csak rontja a helyzetet, mivel túl sokat tudsz és kevés a hely, ahova le tudod írni...
    A legjobb, ha majdnem teljesen a forrásokra támaszkodsz. Nem ugrálsz el a források tartalmától térben-időben, mert azt pontlevonással tudják jutalmazni. Elég következetetéseket levonni belőle, már arra jár pont ha leírod a tétel címét (2 pont a semmiért :D). A szaknyelv alkalmazásáról csak annyit, hogy nem egy nagy hókusz-pókusz, mivel ha jól elolvastad a forrásokat, az csak hemzseg a szebbnál szebb terminus technicusoktól.
  • cocobanana
    ti hülyék az a feladat jelenti azt hogy tudok menni szóbelizniXd
  • zombysoad
    :D
  • K Ace
    persze, persze,
  • Petrezselyem
    csak vicceltem
  • DjVktr
    2kg...
  • Petrezselyem
    4 kg a helyes válasz vagy nem?
  • Casillas
    *lefogadnám
  • Casillas
    bármibe lefogadná hogy van aki elkúrta :)
  • K Ace
    Én a próba érettségit, ami egyébként tavalyi volt, teljesen úgy írtam meg 61%-ra, szal semmi sem lehetetlen. De a holnapira persze már tanultam, tanulok.
  • gotchaaa
    "Ha fél kilogramm narancs 75 Ft-ba kerül, akkor hány kilogramm narancsot kapunk 300 Ft-ért?" Ez komoly?
  • trrope
    nem nagyon értem, mit találgattok itt. Úgyis választani lehet. Nincs ilyen, hogy Mátyás király lesz, ha lesz is, majd nem azt választod, 8 közül csak lesz 3 olyan amit megírsz 4esre. Na csak ennyi. (ezt magam bíztatására is mondom persze:D)
  • tommyg
    LOLMÁN
  • zombysoad
    Majd holnap...:D
  • SuLtAN17
    Tudom hogy nem nehéz ennyit mindenki tud a Szentkorona-tanból :) Csak a kolléga kijavított és akkor gondoltam legyen egész a szeretetcsomag, de ha érdekel privátba írok neked én több oldalt is erről xD
  • 5c0rp330n
    minden királyt így koronáztak meg érvényesen, szóval ezt nem volt nehéz kitalálni. nem vagyok penge töriből, de ennyit azért én is tudok :)
  • SuLtAN17
    Ha egészen pontos akarnék lenni akkor azt mondanám hogy a Szent Koronával az Esztergomi érsek Székesfehérváron, de ne mennyünk bele a lényeg az, hogy milleniuma van és szép kerek :)
  • SuLtAN17
    Ebből látszik hogy matekból nem érettségiznék le többet xD
  • 5c0rp330n
    dettó. a matek volt az egyetlen, ami komolyabban érdekelt, szóval majdnemhogy ennyi volt.
  • zombysoad
    Kiegészítném: Mátyást 1458-ban nem koronázták A Duna jegén királlyá.Csak királlyá választották.Később kapott koronát az esztergomi érsektől.Onnét számít királyunknak.(egyedi a magyar jogrendszer,csak akkor érvényes ha valakit megkoronáznak a Szent Koronával,addig nem király).Általános érvényű hiba ez a kavarás...
  • szucsy89
    irodalomból is ez volt, volt itt 100fajta tipp, végül egyik sem lett:)

szal én inkább nem taunulok semmit, biztos ami biztos:Dd
  • Petrezselyem
    ja persze a '48-as Függ.Nyilatkozat ra gondoltam nem pedig az 1776-os USA-ra.
  • Petrezselyem
    Szerintem USA kialakulása is várható (eddig nem volt USA esszé).A függetlenségi nyilatkozat meg a békék(teherán,jalta,postdam)se volt még tehát ezek is esélyesek szerintem.De ki tudja bármi előfordulhat
  • autoszimulator
    lol nekem is ugyan ez, és sztem is inkább két éreccségi időszak mint egy vizsgahónap :D
  • nyami
    vagyishát megkoronázni csak 6 évvel később koronázták meg :)