29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Cat 02 #21961
    Minőséggel nálunk semmi baj nem volt, csak zavaró ha háttérzaj van. Pl New York autóforgalma, énekelnek, etc
  • Molnibalage
    Hát a hallgatós részek nekem sem mennek, de azért mert ami a hangószórból jön ki azzal a szar minőséggel, egyszerűen nen hallom, hogy mit mondnanak. A nyelvleckékhez adott hanganyag is röhejes a valóságban nem beszél úgy senki. Az ilyen cuccok felét nem értem, de a tesóm amerikai haverját megértettem még 6 sör után is, hogy mi hagyja el a száját. Vicc...
  • Cat 02 #21959
    Hát jah :D De a nyelvvizsgák viszont qva nehezek. Legalábbis én ECL-en voltam, de az irtózatos. És nem is a reading része ami állítólag nehéz, hanem a listening :S
  • magus
    jó mondjuk azt azért tegyük hozzá hogy egy újpesti cigánynak is ezt kell megírnia, azért ha akarsz menni vhova emeltet kell tenned. Már nem is vágják utánad a telc kamunyelvvizsgákat
  • Mr Manson
    Sok szerencsét!
  • gameplusz
    Sok sikert!
  • Pipör
    sok sikert mindenkinek!!!
  • MaSzKa
    az vicc komolyan mondom

én 4-5éve még vért izzadtam :(

ezek a feladatok gyerekjáték nagyrészben
  • Fabio Capello
    No srácok sok sikert a törihez...

Látom felmerült kérdésként, nálunk 2 rövid 1 hosszú esszét kellett írni, megkötések nélkül, de ahogy tudjuk minden változik :)

Más: attól még hogy nem nagyon lesz rá szükséged (kihangsúlyozom, nem nagyon, de lesz!), érdemes megtanulni, hiszen ezzel a saját alaptudásodat növeled...
  • magus
    semmi sem felesleges, ha akarsz bármit is érteni egy könyből azonkívül h milye szép a boritója akkor nem haszontalan, énis utáltam vmi kis ingyenélő szar költő versét elemezni, de mindenki megtalálja a neki tetszőt sztem.

mondjuk bölcsészeknek nem kell matek, de ne is tanulj, én ebből pénzt keresek h egy kamatot nem tudsz kiszámolni
  • Sadist
    Ha valaki tud mondani egyetlen dolgot, amiben nincs ott a matematika, akkor kalapot emelek :)
  • Molnibalage
    AZ irodalommal meg úgy vagyok, hogy visszaemlékezni jó és tesztettek bizonyos művek és korszakok. Egyeseket viszont tényleg rühelltem. A XIX-XX. századi irodalom egy-két kivételtől eltekintva nekem kész borzalom.
  • Molnibalage
    "Gyerekek. Az nem kifogás, hogy soha többé nem fogsz matekozni."

Kezdem már értem miért a sok bebukott hitel. Minek a matek mi? A matek hozzáértő kezekben hihetetlenül erős fegyver.
  • BaliBoy
  • Casillas
    azt átkúrják a narancsárusok
  • BaliBoy
    Gyerekek. Az nem kifogás, hogy soha többé nem fogsz matekozni. Ez nem szeretem, nem szeretem kérdése. Meg kell tanulni és kész. Minden tantárgy valamilyen módon képzi a gondolkodás módot és ehhez a matek igencsak nagy %-ban járul hozzá. Én pl. leendő villamos mérnökként mondhatnám, hogy középsuli óta egy betű irodalomra, történelemre nem volt szükségem. Mégsem bánom, hogy tanultam mert csak több lettem tőlük. Ráadásul régebben ennél jóval nehezebb feladatok voltak érettségin és mégis mindenki elvégezte a középfokú tanulmányait.
  • mrzoltan
    Mindenkinek sok szerencsét kívánok.Remélem jól fog sikerülni.
    De jó hogy van még 2 évem.
    Jó éjszakát és vizsgadrukot mindenkinek.

Zole
  • I.C.ram
    Megnéztem én is a matekot.... Hát ez nonszenz. Ez nagyon primitív. Egekben lesznek megint a ponthatárok.
  • I.C.ram
    Sehol nem láttam még olyan nyelvvizsgát, ahol csak tippelős van. Még a legnagyobb gyökér nyelvvizsgán, a TELC-en is van rendes szövegírós feladat.

Ezekből szokott állni: levélírás, szövegértés (hallott és olvasott egyaránt), mindenféle kisebb feladat: egésztítsd ki a mondatot, stb. Illetve van egy szóbeli rész, ahol egy vizsgáztatóval kell mindenféléről beszélni. elötte kiadnak témát neked, felkészülsz, és utána indul a beszélgetés.
  • tommyg
    om.hu-n már holnap reggel, a magyar meg már fentvan ma reggeltől

de itt már most fentvan
  • 5c0rp330n
    ahány hely, annyi módon zajlik :)
    ahol én csináltam, ott volt "tippelgetős" rész, fordítós rész, levélírós rész meg kitudjamégmi, 60%-tól már megadják.
  • fsgh
    Hol olvastad el? Honnan lehet megnézni a már lefutott érettségiket??
  • tommyg
    matekra se akarok többet nézni ha ez megvan
  • A ttila
  • Balumann
    és mi van azzal, aki soha többet nem fog még csak hasonló nehézségü számításokat végezni? :P
  • BaliBoy
    Jesszusom.... elolvastam a matek érettségit. Most azon vekengek, hogy sírjak vagy szakadjak a nevetéstől.... Aki ezt nem írta meg 100% körülire az megnézheti magát. Mi lesz így a fősulin/egyetemen a diff egyenletek, meg szórás, sűrűség, valószínűség függvényeknél, vagy a kettős integráloknál.
  • fsgh
    hmm érdekesen hangzik...nehéz volt az a 10magyar mondat?:D és az angol szöveg?
    Meg még 1 fontos dolog az írásbelire mennyi időd volt?
  • fsgh
    hol merre? (én nem írtam de kíváncsi vagyok..)
  • Balumann
    ja tényleg
  • Atesz89
    persze de az elején úgyis le lesznek írva a kombinációk és be kell egyet jelölni közülük
  • Broafka
    nem, az szerintem is hülyeség!
    tekintve, hogyha befizet 7 forintot, akkor sose fog kapni az a csaj kézhez 12 FT-ot
    ugye arról beszélünk? :D
  • Petrezselyem
    na én verek magamra egy /quit ot :D sok szerencsét mindenkinek a holnapi naphoz csak ügyesen azt majd irjuk milyen lettpeace
  • Balumann
    Ezt jó tudni :D De mennyit jelent az a más kor, ha egyik mondjuk első világháború akkor a másik lehet a dualizmus ideje ugye?
  • Broafka
    jézusom ,felkerültek a magyar megoldási útmutatók, hát valami siralmas lett nekem az első része, már csak a ofgalmazásomban bízok :((((
  • Atesz89
    + mindegyik esszének más korról szóló témában kell íródnia .)
  • Petrezselyem
    ha jol tudom 2 hosszu 4 tövid de i donno :Dazért köszi az infot :)
  • Balumann
    és 2 egyetemes van (1 hosszú és 1 rövid), a magyarokból most nem tom melyik mennyi
  • Balumann
    Én tudom (azthiszem :D). 3 -at kell kiválasztani, 2 rövidet és 1 hosszút, ebből 2 magyar kell és 1 egyetemes.
  • Petrezselyem
    Baluman,ezt kérdezed hogy tudjuk e vagy te se tudod ?:D mer én igazabol nem vagyok a helyzet magaslatán... ha jol tudom lesz 1 táblázat és abba lesznek kombináciok hogy melyeket választhatod..
  • Dying Soul
    igen.