29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Anne01 #22041 a mandátumosnál egy kicsit bekavarodtam de valószínűleg az MDF volt a jó
Egyébként Mária teréziásat írtam és az elejére írtam a rákóczi szabadságharcot meg h attól féltek h meg ilyesmi lesz -
Anne01 #22040 az I felének a II felével volt gondom sztem az egy kicsit nehéz volt -
klilla1 #22039 nekem nem a mádodik felével volt gondom, hanem az elsővel...
-
klilla1 #22038 hát ha a forrásnál nem csak arra koncentráltál amit leírnak, hanem magára a feladatra nem sokat vesztesz.pl szt lászló meg könyves kálmán törvényeinél ha lerírod h kit hogy büntetnek, és csak arról írsz akkor az nem sok pont. de ha közbe beleírod h ezek a törvények eredményezték a feudaliuzmus kialakulását meg kereszténység megszilárdulását akkor oké -
Anne01 #22037 azt csináltam próbaérettségin, akkor rájöttem, hogy nem szabad piszkozatot írni mert nem marad időm -
ezért kell előbb piszkozatot írni -
klilla1 #22035 a tegnapi matekon meg 4 pontot vesztettem...idegesít, mert simán meg lett vna a 100% -
Anne01 #22034 nekem nem volt helyem az esszéírásnál ugye forrást kell elemezni, de mire leelemeztem addigre nem maradt hely a háttérinfoknak. Szted hány pontot adnak sima forráselemzésre? -
klilla1 #22033 én emeltet írtam...nem lett a legjobb:( -
Anne01 #22032 TÖri emeltet írt vki? -
???? Csak kimondom a nyilvánvalót. Ez nem beképzeltség meg ilyesmi, de aki ezt nem látja az vak. -
És akkor igazítsuk hozzájuk a szintet? Jó szemlélet, tényleg... -
Miért? Ha mindenki egyformán béna matekból és fizikából akkor ugyanúgy bejutnak az emberek csak az egyetemen kell megtanulniuk amit már tudniuk kéne. Vagy nem tudnak haladni eéőre, mert nem tudják még az alapokat sem. -
én is pont ezt a 3-at választottam :) -
Az origo törölte az oldalt.
Akit érdekelne addig, azoknak lementettem az origo-s megoldókulcsokat, amíg nincs más támpontnak nem lesz rossz dolog.
Íme: iTT -
trrope #22026 pontugyanez nálam is, 56-tal nem fértem ki, pedig igyekeztem csak az előzményekről írni -
Én is így gondolkodtam teljes mértékben. A feladat készítői arra alapozhattak hogy akkoriban bizonyíos kelet-európai országokban a konzervativizmus= abszolutizmus, valami ilyesmi van a törikönyvben. De ha nem kapsz rá pontot sztem simán érdemes fellebezni! -
Martins15 #22024 Az semmi nekünk 8.-ba valki azt irta le dogába hogy Oroszorszég megtámadta szovjetuniót
-
trrope #22023 nem tom, nincs lefényképezve a kérdés része, én meg nem emléxem, mi volt az a.), b.) kérdés. -
ez alapján nekem is 30 :(
Jobbra számítottam. -
Nem, és ez egy 8 osztályos gimnázium....
Amúgy az origo-n a konzervativizmus tényleg rossz, illetve az utolsó táblázatos feladat szintén, szerintem is... -
Ő honnan jött, tanyáról? -
jó hát hagyjátok szegényt, nálunk az osztályban van, aki szerint Hitler Szovjetunió vezére volt, Churchill amerika kormányzója. Trianonnál elcsatolták tőlünk Felső-Alsó-Ausztriát, Tirolt, Galíciát, Csehországot, Bukovinát.... stb. -
tény hogy a 2007-es májusi érettségi könnyű volt nagyon(megcsináltam itthon) de pl a 2006 sztem már jóval nehezebb volt...
"Ha tudsz angolul, nem lehet gond XD" kösz :D -
liberalizmus – D
nacionalizmus – E
konzervativizmus – B
szocializmus – A
Szerintem így lett volna logikus. Ugyanit az origonál az utolsó táblázatos feladat is valószínűleg rossz. -
:ASDFASdf_fSDFAASsdafas-díaddddddddddddddddd -
őő ez egy csaj aki térképhez nem ért semennyire, meg töriből megbukott félévkor meg tavaly is :) -
trrope #22014 Az angoltól nem kell félni, én tavaly előrehoztam, nagyon béna. A nyelvvizsgánál sokkal könnyebb. Ha tudsz angolul, nem lehet gond XD
Amúgy télleg nem para, készülni meg felesleges, mert a nyelvtanon múlik, azt meg nem ma este fogod megtanulni sztem. -
K Ace #22013 A felfedezőknél szerintem is ez volt a helyes sorrend. -
Na én már most izgulok az angol miatt:D Remélem nem valami szivatós lesz:S -
trrope #22011 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1052479579
liberalizmus – D
nacionalizmus – E
konzervativizmus – C
szocializmus – A
B - 0
Sztem ez szar, a konzervativizmus sztem B, és az abszolutizmust jelenti a C. Plz vki mondja, hogy igazam van (na nem mintha 1 pont érdekelne, de hát ez akkoris kamu!) -
K Ace #22010 Én 56- os forradalmat választottam. Kicsit cseles volt, mert nem a forradalomról kellet írni, hanem az azt kiváltó okokról (Rákosi, és az akkori rendszer, szovjet befolyás), szal lényegében maga a forradalomról nem is kelett nagyon írni. -
De azt hogy sikerült? Térkép alapján első 2-t egyértelműen lehet tudni, térképen 1-esnél sárga szinek vannak ami Spanyol gyarmatot jelent, Afrikánál meg zöld ami Portugált, a 3. az ami nekem is gondot okozott, én Hollandiát írtam mert narancssárga foltok vannak arra fele (bár a szám kicsit feljebb volt azthiszem), úgyhogy az lehet nem is jó akkor. -
Alapvetően annak annyi volt a lényege, hogy kétfelé osztották a világot, még be is volt jelölve térképen is, és a feladat térképén is :) -
trrope #22007 Az uccsó spanyol helyett asszem benéztem Ausztráliához egy Angliát, a zászlóból gondoltam, meg a térképről is úgy tűnt, de mind1, fél pont nem ügy. Amúgy rohatt könnyű volt, az esszéket kiválasztottam úgy h csak abból a 300 évből legyen, amit megtanultam (ipari forr., magyar nyelv, 56)
90% fölött vagyok úgy érzem. -
Nekem is az mint a tied, csak a 2. spanyol helyett angolt írtam, és kolombusz helyett Amerigo-t... na mind1... -
jó, qaz spanyol-portugál,de 3.nak ettől függetlenül én is angolt írtam, mert arra ők voltak xD -
zombysoad #22004 http://oktatas.origo.hu/20080507/tortenelem_erettsegi_es_megoldo_kulcsok
Megoldások itt.Nekem 30 pontom lett a rövid részben.Az esszé relatíve jó lett.Remélem 3-4 lesz. -
A #21994 kommentben írt válasz 100%-ig biztos. Ha van még kérdés, akkor ki vele :) -
osztálytársam: Angol, Holland , Francia :DDDDDA:_:SDS_A:D_SA:D_:D_:SAD_:a
oda is volt írva hogy a Tordeszííjááászi szerződést kell figyelembe venni, mondjuk aki nem tutta mi az annak nehéz volt