29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Balumann
    Már múltkor is kérdezted. De nem tom. Nagyon sok mindent tanultunk művtöriből, szinte akármi lehet. Művészeti korokkal nagyon tisztában kell lenni, az biztos. Meg sok művet ismerni kell.

Én leszedtem netről sok képet amiket tanultunk, és ráraktam kisebb méretbe a telefonomra, fájlnevekbe meg beleírtam fontos információkat. Így tanulgatom ha van időm :D
    Mi egy nagy alaku füzetet (ami nem spirálos) teli írtunk, és még van 2-3 tétel ami már nem fog beleférni, még lesz 2 művtöri óránk addig, meg mi még megyünk egy múzeum körútra is, írásbeli előtt.
  • emy1000
    http://oktatas.origo.hu/20080508/angolerettsegi_megoldasok
  • bulba
    Én! Bár konkrétan nem tudom mit ékne átnézni, amit tuti át fogok az a nyelvtan, azon belül is a névelők!
  • vialen
    Művészettörténet írásbeliről van valamilyen infótok, hogy mire lehet számítani?
  • zombysoad
    Németből holnap valaki?:D
    Miket kellene mát átlesni,milyen témákat javasoltok?
  • csum666
    Látom más is megy közgáz érettségire:) az szép lesz 26 én én emeltre meek nagyon kellene hogy jó legyen...
  • fsgh
    mind1 holnap ugyis megtudjuk a tutibiztos megoldást...:D majd az om oldalán...
  • Balumann
    vagy inkább Ókori Rómából ? :D De mind1 az a lényeg, hogy az még az eredetéről beszél, és az múlt idő, nem jelen! Amit be kell írni abba meg nincs olyan mondatrséz amibe idő utalás lehetne.
  • Balumann
    Hát mert nem a jelenről beszél, hanem a múltról. Ha naggyából jól értem, akkor a Roman times (román kor?) -i fürdőkből származnak.
  • Suxen
    Sima jelen, minek lenne ott feleslegesen múlt idő? Akkor has its origins, de a gyógyfürdő-mozgalmak, amik a 18. században kezdődtek Európában, eleve múlt idő, úgyhogy múlt idő jár utána. Vagyis nekem eddigi ismereteim alapján így lenne logikus, de ki tudja, majd holnap kiderül. :)
    Amennyiben jó a hozzászólások közt leírt hallás utáni, ott egy pontot vesztettem, ha még ezt a kettőt felcseréltem, akkor ma összesen vesztettem 3 pontot, ennyi miatt nem megyek a Dunának. :D
  • fsgh
    Az Origo tuti helyesn írja amúgy ezeket a javításokat? vagy voltak már problémák az elöző érettségi javításokkal is amiket ők adtak ki?
  • fsgh
    hát eddig az olvasásértés és a nyelvtanom 60% együtt...:S (olvasás=51% nyelvtan=69%) remélem a hallásértés meg a levél húz fel rajta rendesen...(mondjuk olyan 73-74ig...)
  • Balumann
    Miért ennél a "water spas and bottling of natural mineral waters" milyen idő utalás van/lehetne? Én ezt úgy írtam, ahogy origon is írják :-)
  • mlillus
    nekünk meg azt szokták mondani h hosszabb szöveg = több hibalehetőség...
  • Suxen
    Az elvileg get, get lost, de a become is jó, mert a javítókulcsban a get és a become mindig párban jár. :) Viszont a vizesnél szerintem a C és E fordítva van, ugyanis ha had its origins, és nem has, akkor az előtte lévőnek is múlt időben kéne lennie, a "water spas and bottling of natural mineral waters" részben semmi olyan nincs, ami múlt időt követelne meg. A 17-ben meg az előző bekezdésre utal vissza időben, nem a 18. századi Európára. De végül is ha ennyi a hibám az egészben, akkor legyen.
  • edit018
    aki 100-120-nál több szót írt az egyáltalán nem érvénytelen, sőt csak örülnek neki, aki meg kevesebbet, még a 80 szó is elfogadható, bár tanárfüggő
  • mlillus
    én meg az első magnót... de így is számítok egy 90% körülire
  • fsgh
    baxameg a hallásértést is kiírhatták volna...

az olvasásértést nem gyengén elbaxtam:SSSS
  • mlillus
    kár h nem hangzásra megy :((( :D
  • PLackó
    az a helyes amelyik legjobban hangzik :D
  • Balumann
    could have lost is jól hangzik :|
  • fsgh
    én is be-t írtam oda:D úgy adja magát hogy could be:D
  • Balumann
    én is brides-t írtam, become helyett meg have -t ...
  • fsgh
    nyelvhelyességnél task2-nél a 17-eshez if helyet nem helyes a because??
  • mlillus
    énis be-t írtam... az első feladatnál meg clients helyett brides-ot...
  • karajjj
    énis azt írtam :D
  • PLackó
    én oda be t írtam. nagy hülyeség?
    Vajon azt értékelik,ha az eslő feladat kiegészítőséhez a marriage helyett wedding-et írtam?
  • KillerGaller
    örülök ha 3as lesz... para :s
  • fsgh
    hmm ha ez tényleg jó akkor a vizesnél sikerült 7/1...nem semmi:S
  • mlillus
    nekem az a become nem teccik a task 2ben... sose gondoltam volna rá h azt írjam...
  • Balumann
    hmm, mindenki azt az ásványvizes feladatot mondta nehéznek. Nekem az tartott a legrövidebb ideig és úgy tűnik az az egy TASK van összesen amibe mindent jól írtam, most így a megoldások alapján!
  • fsgh
    gondolat olvasó:) thx

itt már van 1-2 megoldás amiben eléggé kételkedek...
  • fsgh
    Ha valaki még ma tud valami angol javítási útmutatót akkor az linkelje pls:D nincs türelmem holnapig várni:S
  • KillerGaller
    http://oktatas.origo.hu/20080508/angolerettsegi_megoldasok
  • Balumann
    Én rájöttem miután beírtam az elsőt, hogy 1-es nincs... úgyhogy kihúztam és beírtam a jót.
  • mlillus
    asszem csak pontlevonás, mer alá volt írva a táblázatba h megszerkesztettség, szöveg hosszúság 5 pont... csak nemtom h a rövidnél v a hosszúnál :) mer azért a rövidnél nem mindegy h 11ből mindjárt levonnak 5 pontot csak mert túllépted...
  • KillerGaller
    Az igen... töriből a 7es feladatot (legegyszerűbb) 1 az 1be elk*rtam...
    De naggyon benéztem áááááá!!!!
    Nem vettem észre h. a számozás 2-tő 7ig van :S
    És így az egész elcsúszott 1el...

De sztem nem én vagyok az 1 aki ezt elszúrta... wáááááááááááááááá
  • karajjj
    pluszminusz 10% meg van engedve, utánna tán pontlevonás...
  • Pipör
    túl vok rajta.. hu egész jó lett sztem :))
  • szucsy89
    sztem aki többet ír csak pontlevonás...