29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Sadist
    Uccsó előtti sor hülyeség, gyök(i) az nem -1, a -1 gyöke i
    Lényeg hogy nem kapsz valós gyököt.
  • Sadist
    A 3. lépés felesleges, 2*gyök(x)-3*gyök(x) = -gyök(x)
    Így az lesz belőle, hogy -gyök(x) = 1
    gyök(x) = -1
    x = i, de az meg nem valós.

A négyzetre emelésnél szerintem illett volna valami kikötést írni, de hogy ezért jár-e pontlevonás, azt a javítókulcsban kell megnézni.
  • Petrezselyem
    nekem a matek középszintű érettségiről lenne 1 kérdésem.Volt az egyik feladatba két egyenlet és az egyik exponenciális volt
    Miutan rendeztem és eltüntettem az 5-öket akkor igy csináltam:
    2gyökx=1+3gyökx
    2gyökx-3gyökx=1 \()^2
    (2gyökx-3gyökx)^2=1^2
    13x-12x=1
    x=1
    És ez utan behelyettesítettem és nem volt jó ezért odairtam mellé hogy nem megoldás.
    Ezért is járjat a maximális pont szerintetek?
    Előre is köszönöm a választ
  • mrzoltan
    Sok szerencsét és októberbe megyek középre azután szintemelő.
    A tavalyi emelt nem volt könnyű.
  • Rage47
    ja én is voltam angolból, csak németből emelteztem, így az másik napon volt:)) angolra meg nem tanultam semmit, így is enyém lett a legjobb közép:p^^
  • kraawz
    máj 15 frajz

aki most érettségizik,írjon nyugodtan.
    ha kérdése van,ha tételt akar közzétenni,ha van ötlete,mi lehet benne .. :D
  • ReaL KiLLeR
    Jaj, tényleg, 19.-én pont az emeltszintű írásbeli informatika érettségi vizsga lesz, csak nem néztem a "táblázat" fejlécét a pdf állommányban, viszont a weblapon olvasható közlemény táblázata áttekinthető... :-)
  • Tigristank
    Nem csak te, én is. Mondjuk én angolból is. :D
    A szóbeli előtt aggódtam azért, hogy egymás után 2 nyelvet kell majd beszélnem, az angol az még teljesen jól ment, viszont németnél már volt olyan, amikor pl. Vater helyett először fathert mondtam, a tanárok meg persze nevettek rajta. :)
  • Tigristank
    Érdekes módon én (szinte) mindent hallottam. :)
  • karajjj
    jaja, 27-én lesz mindenhol...
  • I.C.ram
    7-es vonalán van pár metrómegálló is.
  • fsgh
    én 27.-én teszek infóbol középszintűt...mert akkor lesz országosan mindenhol...
  • Balumann
    Akkor jó, szerencsére az 1-es villamos mentén van a suli. De legtöbben sajnos 7-es busszal járnak. Mind1 valahogy bejutnak ha legalább azok járnak.
  • I.C.ram
    Villamos, metró, HÉV járni fog.
  • ReaL KiLLeR
    Az OKM portáljáról elérhető időpont-lista tartalma szerint az informatika érettségi gyakorlati összetevője e hónap 19.-én lesz. Ez tehát nem igaz, hogy a 27.-ére várható sztrájk aggodalmat vált ki belőletek, vagy ti emelt szinten érettségiztek infóból (ennek időpontját nem tudom)?
  • Balumann
    bakker tényleg sztrájk lesz? művtöri érettségi is akkor van :S Engem mondjuk nem érint én bicajjal megyek, de nálunk mindenki mást igen...
  • fsgh
    május 27.-én Info érettségi alatzt sztrájkol a BKV...hát b@sszák meg
  • Balumann
    :DD
  • Rage47
    a tanítás lényege az is, hogy meghozza a kedved:)
  • fsgh
    pihe nő nekem is jöhetne!:DDDd

• kemszi2
    német is letudva.jöhet egy kis pihenő
  • bulba
    A buborékba rakott névelőket neked kell a megfelelő esetbe tenni ( akusativ dativ stb).
  • gotchaaa
    Nem volt túl nehéz a német közép, és már legalább tudom, hogy a tokiohoteles tom és bill miért költözött el Hamburgból :D
  • zolo
    Akinek megvolt hozzá a szókincse annak nagyon könnyű dolga volt.

Azt nem értem mit keres a nyelvhelyességben a zongorás párosítós baromság? 5-ből 3 pontot elvesztettem miatta :(
  • mlillus
    hát... taníthatják jól ha rohadtul nincs kedvem tanulni:)))
  • Rage47
    semmi nem nehéz, ha jól megtanítják sztem
  • zolo
    pff, ténylet, megnéztem most szótárban , g*ci feladat:(
    De még így is hang és levél nélkül 82% -ra állok, hangban max 2-3 hiba, levél nem lett rossz, még jó lehetek így is ;)
  • Cat 02 #22454
    Nah angol nem is lett rossz, szövegértésben egyet felcseréltem tehát az kapásból 2 hiba :S Szöveghallgatás lett nagyon rossz =(
  • mlillus
    az erwARten az az h elvárnak, várnak, az erwEItern meg azt jelenti h szélesít... szal annyira nem logikus
  • zolo
    Ez ugye nemhivatalos?
    A második feladat 11-12 -t én máshogy írtam...12. ben bennne van az erwarten, logikus hogy erweiterung...:S Architektur meg hogy 2 fázisban építik :S Remélem nem hivatalos ez :S
  • ghost2
    nekunk az elejen elmondtak h nem fogadjak el .
    csak azt ertekelik ami a feladat kert . igy felesleges oldalakat irni
  • Cat 02 #22450
    Német nehéz volt ? Vagy csak maga a németnyelv volt nehéz és ezért nehéz ?
  • emy1000
    én itt néztem meg :S
    http://oktatas.origo.hu/20080509/eletszerubb_tesztek_a_nemeterettsegin
  • mlillus
    én is csak a buborékosat használtam... törinél meg elvileg nem fogadhatják el a tisztázatin ha többet irtál, hiszen azért van megadva annyi hely, hogy annyit irj. ha elkezded az utsó sorba a mondatod és lelógsz azt még el kell h fogadják, de a többit nem kötelesek...
  • zolo
    Igen az utolsó miatt kételkedem én is :S
    Hol van fenn a megoldókulcs?(okm-en még nem látom)
  • emy1000
    én németen csak a buborékosat használtam
    De ahogy a megoldást néztem :S elvileg az nem jó mert az uccsóra az volt írva h einem olyan meg nem volt a bubiba
  • Balumann
    A rövid esszénél nem lehet a megadott helynél többet írni, nem?
    A hosszú kifejtősnél lehet szerintem.
  • szucsy89
    most már mondták többen is...nem hiszem el...így elbaszni bakker ilyen nicns.................................áááááááááááááh tök fasza lett volna a törim, simán 80% felett....így meg.......
  • zolo
    Német középszinten volt a névelős feladat a második részben.
    Ott kellett ragozni őket, v csak a szövegbuborékban levő formát kellett használni? Én az első variációt használtam , remélem nem kúrtam el ezzel a feladatot :S
  • emy1000
    mi az h nem lehet elfogadni? Nem azért tisztázati, h. ha nem elég a hely akkor arra írj?! Kész.. nem hiszem h nem fogadják el