29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Mondjuk az se rossz, ha rögtön amerikai egyetemre mész akkor, ha ilyen elképzeléseid vannak.
  • kraawz
    speciel nekem egy "ismerősöm" Madrasban végzett,és onnan került át valahogy Chicagoba. Ott aztán valami hatalmas telekommunikációs cég vezérigazgató-helyettese lett, chipeket gyártott, hatalmas pénzért.
  • I.C.ram
    Indiában nagyon rámentek az export diplomára, biztos többet ér, mint egy magyar a nemzetközi piacon. Persze igaza van Grizzlynek, nem mindegy, hogy melyik. Ott is vannak szar sulik.
  • I.C.ram
    Az sem lett volna elég, szerintem.

Érted hiába mutatják meg a jelentkező diáknak, hogy "na akkor fogsz tanulni egy kis hőtant meg áramlástant", ha a diáknak halvány lila fogalma sincs, hogy ez a tárgy milyen mélységekbe mászik, meg hogy eleve miről is szólhat ez a tárgy.

KSK ráadásul a leggecibb nevek vannak: Általános Járműgéptan. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez a tárgy nem szól másról, mint hőtanról, áramlástanról, mechanikáról, méréstechnikáról stb. Azt hittem, hogy működési elvekről lesz, de a lófaszt.
  • grizzly21
    attol fugg melyik..budapesten azert van nehany jo nevu egyetem, es erdemes kihasznalni hogy meg ingyen van
  • kraawz
    ez is nemrég volt. Hogy a tandíjat eltörölték,de azt nem, hogy az egyetemi tanárok ún. képzési díjat szedjenek minden hallgatótól.

Vicc ez az egész.

Most van egy lehetőségem(50-50),hogy Indiában tanuljak egyetemen. Talán Madrasban vagy Bombayban,de ez lényegtelen. Egy ottani egyetem diplomája többet érhet,mint egy itthoni ?
  • I.C.ram
    144 pontos volt eddig messze a legigazságtalanabb, szerintem.

480 pontos már jó úton volt, hogy tényleg az érettségi, ergó a felvételi érjen a legtöbbet, és ne a nyelvvizsgák, sporteredmények, stb.
  • grizzly21
    az a baj hogy nem tajekoztatnak elegge a szakokrol felveteli elott. Abba a kis szar konyvbe hiaba irjak bele az egyetem altal leadott szoveget, nyilvan abban senki nem fogja szidni, hogy miert szar..pedig meg lehetne oldani, egyszeruen a mintatervet kellett volna megmutatni, meg a targykovetelmenyeket
  • kraawz
    dehogy rád. meg nem is másokra. megírom én azt a közepet 100ra,nem azzal van a baj. Hanem hogy megint nem tudnak egy értelmes rendszert kialakítani OTT FENT.

Nemrég mondták,hogy 2 év múlva ismét új rendszer lesz előreláthatólag,mert ez a 480 pontos sem vált be
  • I.C.ram
    Jelen pillanatban úgy van tudtommal, hogy mindenkinek ingyen megy az egész, mert a népszavazással eltörölték a tandíjat. Aztán most agyalnak, hogy hogy tudnák mégis bevezetni. Szerintem még olyan 2 évig nem lesz tandíj. Szóval most érdemes lépned :)
  • I.C.ram
    Nem TELC nyelvvizsgám van, ne izgulj :D

Most rám haragszól? Pont ugyanez volt velem is, amikor 3 éve a régi érettségiből visszamaradt emberkék 5-ös érettségiét autómatán 100%ra minősítették, illetve a 4-eseket 80%ra. De nem kell beszarni, lesz kb 1% aki a 2005-ös rendszerből jön. Nem nagyon fogják felnyomni a ponthatárokat.
  • Z
    "...Az ilyen tudatlan "jófej" kis parasztkópékat nagyon szívesen megtanítanám arra egy pokol - célú túra keretein belül, hogy nem mindegy, hogy hová vagy hol..." --- elképzelem, ahogy a füstös, sötét szobában az előtted kifeszített emberke mögé átszellemült tekintettel közelítesz egy nyelvtankönnyv és egy jókora műbráner társaságában a következőket mormolva: Te kis pondró, most majd megtanulod, hogy mi a különbség a hová, és a hol között!

"Ilyenek százai mennek át és érettségiznek le minden évben, szégyen." --- szégyen, nem szégyen, meg tudnak élni. Nézd meg, mennyi ember meg tud élni anélkül, hogy pontosan, választékosan fejezné ki magát. Mondjuk az se semmi, hogy mennyi ember jut diplomához, vezetői engedélyhez, stb.

Na az offolást abbahagytam, és Kína éves termése szakadjon az érettségizőkre!
  • I.C.ram
    Figyelj... Én 1 évet halasztottam kapásból. Most 2 évet lenyomtam a BME közleken, amit részben megbántam. Lehetséges, hogy jövőre előlről kezdem a BME-GTK-t.

Nekem elhiheted, hogy rohadt szar érzés, mikor két évet lenyomsz egy olyan szakon, amitől sokkal többet vártál... Szerintem érdemes inkább várni, mint elhamarkodni a dolgot egy olyan döntéssel, amit később nagyobb valószínűséggel fogsz megbánni.
  • kraawz
    ez mekkora átbaszás már amúgy

anno egy rohadt középfokúval kiváltottad az emelt 100%ot. Akkoriban volt a TELC vagy nem is emlékszem a nevére. Annak letetted a középfokúját, megvolt 100% emelted. Pár hónapra rá ennek a nyelvvizsgának a középszintűjét visszaminősítették alapszintűre,a felsőt pedig középre.

Most 3. év elején letettem a felsőfokút, elsőre meglett, origo (rigó u) komplex C. És mit kapok érte? Egy nagy büdös lófaszt,már elnézést. Aki 60%al átcsúszott középfokún anno,ami kb egy alapfokúnak felelt meg,100% emeltje van. Én egy 100%os középnek örülnék a felsőfokúval,mert ez mondjuk reális. De egy felsőfokúval is emelten vagy 90%ot ha megírnék. Na, akinek egy középfokúja van,a 80%ért megizzadna ott. Ismét csak gratulálni tudok az oktatási miniszternek és a tárcának.
  • grizzly21
    jah..nekem is ilyesmit mondtak anno. azt nem tudjatok hogy most hogy van ez a minden szak elso evet el lehet kezdeni ingyen rendszer?
  • TommyC
    hát az a baj, h most is halasztok, mert most a Szent Istvánon vagyok az építészmérnökin...és még egy év nem annyira fér bele

pedig sztem jó orvos lenne belőem :P
  • I.C.ram
    Azért írtam oda, hogy "szinte".
  • kraawz
    emelttel és középszintű nyelvvizsgával már 5 pontot vesztettél. 40+35
  • I.C.ram
    Kicist módosult a dolog....

Csak akkor kezdődik előlről a 12 félév számolása, ha az első képzésem 3. félévében jelentkezem másik szakra... Többi esetben 2-esével vonódnak le a félévek sajnos.
  • I.C.ram
    1 év halasztás esetleg?
  • TommyC
    Nekem 424 pontom lesz, és asszem a Corvinus élelmiszerménökire fogok menni, mert a tegnapi kémia által az elsődleges célom, az orvosi, felejtős...

tavaly voltam emelt bioszon angolul, kiváncsi vagyok kinek h sikerült :)
  • TommyC
    én is erre az eredményre jutottam...
  • I.C.ram
    Mondjuk az is vicc, hogy egy jeles érettségi ugyannyit számít, mint egy 3-4-5-ös 11., 12. évvégi osztályzat... :P Én úgy csinálnám, hogy a középiskola max 80, és az érettségi 120 ponttal számítana kb. Középiskolában még nem mindenkinek érik be a feje lágya, és sokan nem veszik kimolyan, mint ahogy én se tettem túlzottan, de az érettséginél mégis tud bizonyítani.
  • I.C.ram
    Valaki segítsen ki, legyen oly kedves!

2005ben érettségiztem. Tudjátok, a botrányos érettségi keretei közt.
    -Angol érettségimet nyelvvizsgával kiváltottam, így azt emelt 100%nak vették.

Na már most az új 480 pontos rendszerben, így ugye van:
    -178 tanulmányi pontom,
    -188 érettségi pontom (ebben benne van az emeltszintű töri, ami 88% lett, és a 100%os emeltnek számító angolom)
    -továbbá a 2 emelt szintből van 2*40, azaz 80 pontom.

Így szumma kijön, hogy 456 felvételi pontom van.

A 428 pont az elöbb úgy jött ki, hogy direkt nem azt angolt jelöltem be felvételi tárgynak, mert azthittem, hogy nem lehet. De most megnéztem a felv.hu-n lévő pontszámítós oldalt, és ott azt írják, hogy csak akkor nem lehet beszámítani a 2005-ös, elfogadott angolt a felvételibe, ha a felsorolt szakokra jelentkezek, mint pl.: anglisztika, tehát, amiknél a nyelv az elsődleges.

Most akkor tényleg 456 felvételi pontom van? Ez elég brutál. :P
  • I.C.ram
    Elmondom, mit fogok csinálni!

Utána olvastam pár dolognak.

Jelenleg BME-KSK-ra járok. Berakom magam passzívra. Beadtam jelentkezésem a BME, BCE GTK-ra is. Ott szépen lenyomok két félévet. Aztán GTK passzívra, és újra KSK.

Eddig azon paráztam, hogy a 12 állami félév az szumma 12 félév, DE NEM! Az első diplomáig, tehát, amíg megnem szerzed az első diplomád, addig akárhány szakon lehetsz egyszerre, mert a 12 félév újraindul a másik szakon. Zsír! Most nagyon boldog vagyok.
  • Pipör
    :DD
  • I.C.ram
    vagy csak kezdesz fáradni? :P
  • I.C.ram
    Mi a franc? Tudsz te normálisan is írni, ha akarsz :)
  • ReaL KiLLeR
    Jahogy... :) Bocsánat.
    Az pedig elég nagy baj, hogy az érettségi rendszer középszinten ennyire keveset követel, mert a jól érettségizett diákok sem lehetnek abban biztosak, hogy képesek az egyetem elvégzésére anélkül, hogy a diplomáért évekre fakírrá válnak. Én sem tudom, hogy (esetleg) ősztől mire vállalkozok és azt sem, hogy a középiskolában megszerzett tudásom és az egyetem azonnali követelménye között mekkora a szakadék. Inkább megírtam volna egy nehezebbet négyesre, mint ezt az "elégségesekért" kegyes sz*rt 100%-ra.
    Melyik évben érettségiztél le? Szerintem előnyödre vált, hogy nem ilyet írtál.
  • magus
    ne baszd már fel az agyam így hajnali fél 3 kor
  • ReaL KiLLeR
    Miből derült ki, hogy náci a tanárúr?
  • magus
    éncsak a gtk-n tanítókról tudok nyilatkozni, de nem túl sok ott a jó tanár. tanított pár mérnök, ott azért volt olyan előadó ami jó volt, de sok köztük a féreg. pl Horváth Tamás egy utolsó náci, legszívesebben felgyújtanám. magamat meg most épp felkötném, szívesen érettségiznék (csak h on legyen) most, lófasz követelmény, lófasz vizsga, az egész lófasz igazából
  • ReaL KiLLeR
    Az egyik barátnőm ma írt előrehozott érettségit földrajzból, és könnyűnek nevezte a feladatsort, de ő már március közepe óta dolgozta ki a tételeket és olvasgatta intenzíven a könyveket. Elmondta, hogy milyen feladatok fordultak elő, de én ettől még nem tudom reálisan megítélni a nehézségi szintjét, mert a földrajz a gyengém. :) Pont abban a két évben tanultuk (10., 11.), amikor alig - alig jártam be, plusz nappali tagozat 9. - 10. osztályában, de akkorra már nem tartozott a kedvenceim közé, a tanár pedig nem tette érdekessé, sőt.
  • grizzly21
    en ismerek kettot. 4 felev alatt nem rossz, de ha ez a ketto sem lenne..mar lehet hogy abbahagytam volna, mert az ember addig csinal valamit, amig legalabb egy kicsit is kedve van hozza..az egyik egy Nemeth Gabor nevu figura volt, eleg egyeni stilussal de tudott tanitani, a masik egy arab faszi, Hassan aki szoftvertechnikakat tanit, es teljesen jo arc + latszik hogy tudja is, csinalja is, nem csak pofazik rola mint a tobbi + el is tudja magyarazni...ritka az ilyen mint a feher hollo
  • magus
    jó hülye vagyok-.-
  • I.C.ram
    Úgy értette, hogy párhuzamosban 30+30.
  • magus
    60? ezt honnan vetted? ugyanúgy 30 az irányelv, mint mindenhol máshol.

amúgy annyira nem lenne vészes, ha akár csak egy épkézláb tanárt tudnék mutatni ezen az egyetemen. de nincs...
  • magus
    hajjaj :D

430 így kiszámolva
  • grizzly21
    nem olyan veszes az igaz, de egy felevben 30 helyett 60 kreditet csinalni embertelen..en most 40et vettem fel, orulok ha fele megvan, egyenlore 10
  • I.C.ram
    Egyelőre még tuti nem hagyom abba. Nincs túl sok szabdidőm, de úgy érzem a GTK-t nem olyan vészes.