29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 5c0rp330n
    nem vagyok irigy, mert mint már mondtam nekem nem számít az angol érettségi szinte semmit, max talán annyit, hogy 5-ös legyek belőle, de ha nem így lesz, az is minimális pontveszteség csak. és attól sem leszek különösebben irigy, hogy be kell mennem 2szer emiatt (írásbeli, szóbeli), úgysem kell tanulnom rá semmit. csak egyszerűen idióta ez az egész rendszer: van 2 államilag elismert középfokúm, de azért menjek be érettségizni, hátha majd ott bukok meg. akinek pedig tényleg kell az angol nyelv, azokkal szemben pedig úgy igazságtalan az egész, ahogy van. ha összesz@rják magukat, és anyanyelven beszélnek sem csinálnak 100%-os emeltszintűt, amit mondjuk aki egy évvel korábban megcsinált, csak úgy megkapott ajándékból a hűdenehéz nyelvvizsgája mellett (ezekből sokat nehezebb volt elrontani, mint megcsinálni (régi telc)).
  • Sadist
    A nyílt napon szerinted mit mutatnak, te szerencsétlen? Az üresen álló épületeket? Normális helyen az a nyílt nap, hogy a leendő hallgatóknak megmutatják hogy folyik az oktatás, bemehetnek a tantermekbe, és leülhetnek a többi hallgató közé, ahol figyelhetnek és kérdezhetnek.
    Év elején haver odajött hozzám, hogy a gyakorlatunkon szokott-e szabad hely lenni, mert pár leendő gólya beülne hozzánk órára. Szépen leültek közénk, és figyeltek, ha kérdésük volt, akkor meg feltették. Nekünk hallgatóknak.
  • grizzly21
    a nyilt napra miert jarnanak hallgatok? oda max a strebereket tudjak elrancigalni, hogy dicsoitsek milyen fasza hely az.
    A tematikabol nyilvan nem fogja tudni, hogy mi van mogotte, de hogy nagyjabol mit fog tanulni azt legalabb megtudja belole. Es az ilyen szarok nincsenek benne a felvi-s konyvekben
  • Sadist
    Például? Mindegy mi, csak lényeg, hogy te is beleess a kedvezményezettek körébe, igaz? :) Szerintem csak pusztán az irigység beszél belőled.
  • Sadist
    És áruld már el, hogy egy tematikából hogy fog rájönni, hogy mit kell tanulnia, vagy hogy mennyire nehéz? Azért megy oda, hogy azt TANULJA.

* Optimumszámítási modellek.
    * Az operációkutatás feladata, a modellek osztályozása.
    * A lineáris programozás általános feladata, standard feladat.
    * Szimplex algoritmus.
    * Módosított szimplex algoritmus.
    * Lexikografikus szimplex algoritmus.
    * A szimplex algoritmus néhány változata.
    * Szimplex módszer.
    * Néhány gyakorlati alkalmazás.
    * Konvex poliéderek és a lineáris programozás kapcsolata.
    * Dualitás.

Ebből példál kurva sokat megért a földi halandó.

Nyelvek. Műveletek nyelveken. Reguláris nyelvek. Determinisztikus és nemdeterminisztikus automaták. Determinizálás. Jobblineáris nyelvtanok. A véges automaták, jobblineáris nyelvtanok és reguláris nyelvek ekvivalenciája. A reguláris nyelvek zártsági tulajdonságai. A reguláris nyelvek pumpáló lemmája. Eldöntési kérdések reguláris nyelvekre. Automaták végtelen szavakon.

Környezetfüggetlen nyelvtanok és nyelvek. A Chomsky-féle normálforma. Derivációs fák és bal- ill. jobboldali levezetések. Egyértelmű nyelvtanok és nyelvek. Veremautomaták. A környezetfüggetlen nyelvtanok és veremautomaták ekvivalenciája. Determinisztikus környezetfüggetlen nyelvek. Műveletek környezetfüggetlen nyelveken. A környezetfüggetlen nyelvek pumpáló lemmája. Eldöntési kérdések környezetfüggetlen nyelvekre. A CYK algoritmus.

Általános nyelvtanok és környezetfüggő nyelvtanok. A Chomsky-féle hierarchia. Lineárisan korlátos automaták és Turing gépek.

Ez is elég beszédes egy középiskolából kikerült diák számára, nemde?

Azt meg, hogy a felvettek fele egy, legfeljebb két éven belül kibukik, bármelyik hallgató megmondja neked. Ha ilyen alapvető információkat nem tudsz meg az iskola nyílt napján, az akkor az iskolát minősíti.
  • 5c0rp330n
    nem, nem igazságos. ebből a szempontból az új rendszer igazságosabb is. igazából a váltás a 2 dolog között az igazságtalan. az, hogy akik egy időpontig megcsinálták, azoknak megvan az emelt 100%, akik utána csinálták (ráadásul nehezebb helyen, mert azóta a régi gyenge helyeket alapfokra minősítették), azoknak lóf@sz van. persze valamikor váltani kell, nem nagyon lehet megkerülni, de ennél azért valami jobbat is ki lehetett volna talán találni.
  • grizzly21
    ha mar veszed a faradtsagot, hogy belemkotsz, legalabb olvasd el amit irok:
    "a mintatervet kellett volna megmutatni, meg a targykovetelmenyeket "
    a targykovetelmenyben benne van az anyag tartalma roviden.

Nyilt nap szart sem er, voltam meg regebben, majd pont ott fogjak elmondani a statisztikakat, hogy a felvettek fele elobb utobb kibukik, nekik ez nem eri meg

• Sadist
    Akkor neked is írom. Szerinted az igazságos, hogy akinek van pénze nyelvvizsgára, az gyakorlatilag pénzért kiválthatja az érettségit?
  • KillerGaller
    höhh de normás esetről volt szó ...
  • Sadist
    Normális esetben. A Down-kórosnak kicsit több van.
  • szucsy89
    még jó hogy én a b-t húztam be:S

ráadásul úgy h először az a-t írtam be, bejött az igazgató hogy hibás 2 b van stbstb...na mondom akkor legyen b....xd
  • kraawz
    Az Oktatási Hivatal közleménye az angol középszintű írásbeli vizsgáról
    2008. május 8.
    Az angol írásbeli érettségi országos szinten rendben lezajlott. Középszinten 1069 helyszínen 46178-en, emelt szinten 75 helyszínen 3941-en vizsgáztak e tárgyból.

Az angol nyelv középszintű írásbeli II. Nyelvhelyesség feladatlapjában az 1. feladat (8) pontjában a lehetséges válaszok sorában az A és a C jelen kívül kétszer szerepelt a B jel. Ez a feladat megoldását nem befolyásolta, a vizsgázónak az általa helyesnek tartott kifejezést kellett kiválasztania a négy lehetséges válaszból. A megoldás ebben az esetben az A jelhez tartozó szó volt.

na haladunk.. egy év alatt MAJDNEM sikerült összeállítani egy érettségit,amibe nem csúszik hiba..
  • szucsy89
    deee ehez a 117hez még hozzájön a szóbeli...úgy tudom hogy max 150pontot lehet így elérni nem?
  • enikoschneider
    100%*-tól 5-ös de am.117-et lehet max elérni
  • szucsy89
    120tól 5ös?
  • enikoschneider
    117 pont összesen (szóbeli nélkül) a 2 levél összesen 33 pont külön külön nem tom de rajta van az om honlapján
  • 5c0rp330n
    erről én is írtam nemrég, tényleg nevetségesen igazságtalan ez az egész rohadt rendszer. azért, mert pár évvel később születtél és pont előtted törölték el a nyelvvizsga beszámítást, te szopsz, aki meg előtted volt, 100%-os emeltje van? :S nekem nem egy felsőt, hanem 2 darab középfokú nyelvvizsgát sikerült letennem, erre most még csesztetnek az angol érettségivel. a kisujjamból rázom ki, nem arról van szó, de értelme mennyi? még szerencse, hogy nem olyan helyre jelentkeztem, ahova a nyelvet is be lehet számítani, mert akkor lennék igazán ideges, így csak olyan kényelmetlen a dolog, hogy be kell még mennem megírogatni a szánalmas szarjaikat.
  • szucsy89
    ha ezt az én kommentemre írtad akkor igen

('válasz erre' gombot használj máskor)
  • enikoschneider
    középszint?
  • szucsy89
    megmondaná valaki hogy az angol írásbeli hány pont szóbeli nélkül? és a 2 levél külön hány pont? thx
  • KillerGaller
    A mienk se :) de mongyuk jó fej volt legalább XD

46ot!!! (ez sztem tuti jó legalább)
  • enikoschneider
    és a kromoszómákhoz hány db-ot írtatok?
  • enikoschneider
    a mi biosztanárunk meg nem is tanított semmit a könyv amiből tanultunk sz*rt se ért
  • Sadist
    Most jobb lett volna, ha marad a régi rendszer, ahol "pénzért kapod" az idegennyelvi érettségit? Akkor meg azért menne a hőbörgés, mert nem minden (amúgy tehetséges, jó nyelvérzékű) diáknak van pénze nyelvvizsgára. Lehetne megint népszavazást kezdeményezni, hogy legyen mindenkinek ingyen nyelvvizsga, höhö.
    Sokra úgysem mennél vele, mert a különböző nyelvvizsgák nem összehasonlíthatók. Ha meg csak egyet fogadnának el, akkor mi értelme volna? Akkor tényleg legyen egy standard, amit érettséginek hívnak.
    Most még valószínű nem így gondolod, de majd te is rájössz, hogy az a nyelvvizsga papír önmagában semmi, egy nulla. A mögötte lévő tudás és a vele járó előny a lényeg, hogy egyetemen könnyedén megérted a idegennyelvű szakmai irodalmat, vagy tudsz beszélgetni egy állásinterjún.
    A normális munkaadót meg úgysem érdekli, hogy milyen papírod van, hanem megkérdezi, hogy mennyit voltál külföldön, részt vettél-e idegennyelvű kurzusokon, projektekben, szoktál-e idegennyelvű könyveket olvasni, filmeket nézni.
  • kraawz
    elnézést az összes bioszostól, de amit középiskolában tanítanak .. hát az valami szánalom.

citromsavciklustól a fehérjeszintézisen át.. szar maszlag az egész -.-'
  • enikoschneider
    amúgy a suliba is azt mondták hogy a tavalyi meg a tavalyelőtti sokkal könyebb volt
  • enikoschneider
    én is azt hittem hogy könnyű lesz
  • KillerGaller
    nem... az a faggyúréteg állítólag (persze énse azt írtam)
  • enikoschneider
    én bőralját írtam de nem biztos hogy jó
  • KillerGaller
    Hát eléggé kiakasztott az tény...

Úgy mentem oda hogy háháá, élvezet lesz megírni... Erre hogymegszívtuk XD
  • 89
    jaja...amikor a zselatinra vagy mire kérdezett rá, hogy a bőr melyik részét pótolja, az a hám volt?
  • enikoschneider
    az a bőrszövetes vagy mi az is nehéz volt
  • 89
    Én még a kukoricás-lucfenyősön is kiakadtam :)
    De tény, hogy az a kettő volt a legszívatósabb...

Amúgy remélem nem megint olyan lesz, hogy az emelt könnyebb volt mint a közép...
  • enikoschneider
    szerintem is nehéz volt a biosz közép
  • Sadist
    És szerinted majd egy mintatantervből az érettségizett kölök olyan sokat megtud? :D Attól hogy lát egy kurzuscímet, de gőze nincs, hogy miről szól, azzal nem sokra megy.
    El kell menni nyílt napra, bemenni órákra, beszélgetni a hallgatókkal, oktatókkal.
  • KillerGaller
    Iszonyat szar volt a biosz... Az 1. feladat, nomeg a pajzsmirigyes... na szééép

Teganap megcsináltam 3 előző érettségit, azok ehhez képest nevetségesen könnyűek voltak :S
  • 89
    Na bioszosok...csak sztem volt az eddigiekhez képest rohadt nehéz a biosz közép???
  • kraawz
    barátnőm édesapjáé, amelyet ő visz tovább.
    elnézést a hülye megfogalmazásért.
  • I.C.ram
    barátnőd cége? Nem most érettségizel?
  • kraawz
    Én legszívesebben a közelben maradok.
    Speciel én nyiregyi vagyok,DE-GTKn gazdálkodás és menedzsmentre megyek. Aztán ha úgy hozza a sors,és felkerülök Pestre,akk BCE-GTK g&m-re megyek.

Dehát nekem még van egy évem,bármi változhat. Egyetem után legszívesebben én kimennék külföldre,csakhát bnőmék cége meg a család ide köt mindenkit..