29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
húúú,akkor megnyugodtam ,hogy valamire jó az a szakirány is.
csak a matek tanárom ijesztget , hogy qvára kell a matek megy bejutni könnyű csak bennmaradni nehéz.
Amúgy SZTE TTIK. -
Úgy olvastam, hogy a geológusokat keresik most eléggé. Gondolom akkor geoinfó is jó lehet, főleg a mai GPS-es fejlődési hullám miatt. -
Azzal csak annyi a gond, hogy mindenki a saját szakirányának megfelelően látja a dolgokat. Brainstormingolni jó, de ha a megvalósítás a cél, akkor nem árt egy olyan ember, akinek mind a két területre van rálátása, és tudja mi lehetséges, és mi nem. -
Ha már benne vagytok a tanácsadásba a Geoinformatikus képesítés ér vmit?
Mert arra szeretnék jelentkezni most veszem fel az Emelt Föcit,meg az infót.Vagy esetleg vmi a föcivel meg az infóval kapcsolatosan?
Bocs az offért. -
Hát én úgy vagyok elte progmattal, hogy matematikus nem akartam sose lenni (programozó se, de ez más kérdés, inkább rendszerinformatika érdekel). Nem egy ismerősöm van, aki elte progmatról vagy valamelyik elte szakról azért jött át, mert nem bírta a matekot. Ha programozó akarsz lenni és kurvára jó vagy matekból akkor persze. De amúgy semmiképp. -
és ELTE? :)
(azt jelöltem BMF elé, BME után) -
a kapocs az lenne szerintem hogy leulnek es megbeszelik, mindenki a maga teruletenek tudasaval. de nem tudom hogy megy ez a gyakorlatban.. -
Jójó, de a futószalag mégiscsak Ford ötlete volt, és az volt a lényeg igazából. -
Egy ember nyilván nem, de valami kapocs kell a két tudományág között, mert a biológusnak hiába magyarázod az informatikát, és vica versa. -
Abból, hogy volt egy kiváló tervezője, akit Galamb Józsefnek hívtak? :) -
Engem robotika úgy marhára nem izgat. Erre nálunk megvan a megfelelő szakirány. Persze kell hozzá érteni valamennyire azért. -
Pazmany szerintem baromi jo lenne, csak az a bajom vele hogy egy ember nem nagyon erthet abszolut profin 2 kulonbozo dologhoz.. ott van biosz is meg info..ennek a kettonek az osszekapcsolasabol szuletnek pl a vakokat segito kepmegjelenitos, robotikus meg mittomen milyen cuccok, ami tenyleg a cutting edge high tech, de egy ember ugyse tud osszehozni egyedul egy ilyet.. -
NullZ3r0 #22789 Áhh én inkább a robotikára gyúrnék. :) -
hat igen, mindig jon valami uj:) csak erzekeltetni akartam a kerdes komolysagat, mert azert ilyet kerdezni komolyan..haat:) hagyjuk -
Kb mintha azt mondanám, hogy Henry Ford miből szedte meg magát? Akkor most mindenki menjen el autógyárat alapítani? :) -
Najó, de ő akkor tette ezt, amikor egy olyan hatalmas dolog kezdett kialakulni, mint a számítógép. Jókor volt jó helyen. Ma már nem lehet ilyen rövidtávon gondolkodni. -
3.
de kurvára mindegy végülis :D -
szerinted a vilag leggazdagabb embere mibol gazdagodott meg ? (kis sarkitassal)
na meg mostmar le is csuszott 2.helyre asszem -
Valamit valamiért. Amúgy nem az a gáz, hogy hogyan kerülj be, hanem hogy benntmaradj. Nekem elhiheted, most vagyok első év végén, és elég kemény. -
Cat 02 #22782 Csak oda tanulni kell :D -
Infó szempontjából sztem 2 elismert képzés van ebben az országban, az egyik a BME a másik a BMF (Pázmány nemtom mennyire az, GDF-ről inkább ne is beszéljünk). -
Persze, ha van gyakorlatod meg valami referenciamunkád. -
Java programozók nagyon keresettek. -
Persze, nem azt mondom, hogy nehéz munkát találni ezekkel a diplomákkal, hanem azt, hogy 500ezret a büdős életben nem fog kezdő diplomásként keresni senki. -
Cat 02 #22777 Programozásból (C++,php, java, mysql) meg lehet élni ? :D -
Ja, és mellesleg ny-európában is mérnökhiány van, az 5 legkeresett szakma mind mérnöki (gépész, villamos, infós, stb.) -
Már nem az infósok keresnek a legtöbbet, hanem a gépészek, és utána a villanyosok. 2000-es évek elején nőtt meg az infósok után a kereslet, azóta visszaesett. De nem kell megijedni, mert jelenleg egyik fő diplomásból nincs túlképzés! Ez egy kurvanagy kamuszöveg a szar sajtó részéről, amivel teledumálták a sok diák fejét, és azóta is ezt hangoztatják, hogy pl kozgázosokra nincs szükség, mert túlképzés van... lófaszt... jelenleg még mindig a 3-4. legkeresettebb diploma a közgazdász. kezdő átlag fizetésben is benne vannak a top5ben. -
A mérnök infósok (különösen, bme, bmf) helyzete szerintem nem rossz ebben az országban. Nálunk (bmf-nik) folyamatosan jönnek a támogató cégekm, előadásokat tartanak, karrierlehetőségeket kínálnka (pl. Nokia-Siemens, IBM, és egyéb hasonló világcégek), kompetenciaközpontok vannak (Cisco, Microsoft, Nokia, Hp). Szóval ha valaki tanul, és eljut a szakirányokig, akkor jó esélye van valami normális munkát találni, általában akik elvégzik, azoknak egy jó része már talált is magának állást(pl. kooperativ képzések által, ami gyakorlat szempontjából nem rossz dolog). -
Az egy kurvanagy kamu volt.
Konkréten a BME-s, idei állásbörze statisztikáit mondtam. Ott 210-200 körül volt a kezdő infósok fizetése. Ismétlem magam. Ezek az idei, 2008-as BME-re vonatkozó statisztikák.
Azt te komolyan gondolod, hogy 500ezret kap egy kezdő infós? Felejtsd el. -
NullZ3r0 #22772 A bme-s "átlag" informatikusokról beszélünk? Történetesen kezembe akadt valamikor egy egyetemi újság ahol az állt, hogy az ottani kezdő informatikusok bére 500 ezer.
Ja persze tudom van mindenféle rendszergarázda aki bármiféle képesítés nélkül informatikusnak nevezi magát. Na ilyet tényleg bárhol találsz de azért ne hasonlítgassuk a bme-hez.
Azért évente 300 (ugye kb fele végzi el) műegyetemi infós nem sok egy 10 milliós országban. Hidd el, keresik őket, és jól meg is fizetik. Az persze mindig igaz, hogy ha jó vagy, akkor alkalmaznak, de akkor sem mellékes hogy honnan van a diplomád. -
kulfoldon 350 az tenyleg nem sok.
Viszont ez mar egyszer szoba jott, infosok fizetese volt a legnagyobb valamilyen bme-s elemzesben, viszont itt volt a legnagyobb a szoras is..meg te mondtad:) -
szerintem is baromi sok van, de mondjuk sok is kell. Az is igaz, hogy igazabol ugyis azon mulik minden, hogy mennyire tanulja meg magatol, otthon az ember azt ami erdekli..
En pl most 4es lettem C++ bol, ugy hogy a sok targyam miatt, otthon semmit nem tanultam ra, eloadasokra meg gyakra bejartam, ennyi. Ennek ellenere nem mondanam magam expertnek, sot, na de a lenyeg, hogy neztem es az emberek tulnyomo tobbsege a 2esert vert izzad, hogy akarnak igy dolgozni majd?
Es nem az o hibajuk, amennyi szart itt csinalni kell, az embernek megoszlik a figyelme..mindenhez ert egy kicsit, de semmihez sem ert nagyon, marpedig specializalodni kell, azt fizetik meg.
Masik pelda: ismerosom mar 1 eve lassan Londonban dolgozik, most egy epitkezesi ceghez vettek fel, erettsegi utan ment ki rogton, a 3d-s modellezes temat nagyon keni. Ennyi kellett neki, jo referencia, meg hogy teljesen magatol megtanulja. -
Ezt felejtsd el. Informatikusok kezdő átlagbére jelenleg a gépészek, villamosmérnökök alatt van. Gépészeké meg olyan 230 körül mozog bruttó. Az meg a másik, hogy minden műszaki suliban van infós képzés, ergó nagyon sokat képeznek ki. Nagy a verseny is.
Aki 350-et keres nettó kezdőként, az vagy protekcióval került be ilyen helyre, vagy kibaszott nagy mázlija volt (kb 0.00000001% esély) vagy pedig külföldön dolgozik, ahol mindjárt nem olyan magas az a nettó 350 :P -
no azért ne túlozzunk, infost is minden bokorból előhúzol, sőt, egyszer áramszünet van még a csatornából is előmászik egy. és egyrészt műszakiról is rengeteg jön ki, másrészt ha rágyúrsz akkor nem vagy lemaradva más intézmény tanulójaként sem. -
NullZ3r0 #22767 Informatikusként semmilyen vezetőnek nem kell lenni, hogy annyit keressen valaki, aki mondjuk a műszakiról jön. :)
Vezetőként meg szorozd meg n-nel, n->csillagos ég. -
Nem is azt mondom. Csupán azt, hogy diplomától sokan azt várják, hogy rögtön középvezető, nettó 350-ért. Pedig nagyon nem. -
Suxen #22765 Jó, én még külföldi ambíciókat dédelgetek. Ha meg nem jön össze, akkor nem, de fizikai munkát nem igazán lennék képes végezni. :) -
Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy diplomások kezdő fizetése bruttó 190ezer forint átlagban, és ez a reálos átlag. Egy CNC esztergályos 250et is kereshet. :P -
Valaki tudja h. bioszból mennyit számít a szóbeli és az írásbeli? (hány %) -
Suxen #22762 Tudom, hogy nem lesz sétagalopp, de jelen körülmények között nincs az az Isten, amiért humánra mennék, hogy aztán beálljak a diplomás munkanélküliek táborába, vagy a McDonald's-ba mosolytanfolyamra. :)
Szóval majd összeszorítom a fogam, és szorgalmasan belegebedek a tanulásba, de megszerzek egy átkozott reáldiplomát, legyen ilyen vagy olyan, csak rendes fizetést kapjak érte.
Köszönöm a válaszokat.