29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Rockynhooo
    egy yo érettségi eredmény se ártana a biztonság kedvéért :)
  • gabo91
    Hát én igy tudtam... ha viszont másodszor fizetős akkor nem értem miért érettségivel tökölsz egyszerübb lenne egy tanfolyamnál letenni az ECDL-t. csak vizsgaárát perkálod le és leteszed, olcsobb gyorsabb biztosabb...
  • dragon11
    S magadtól nem tudtad?:(
  • CoolX
    hát az infó nehéz volt..
    az excel nem ment,acces kva könnyü volt,word is jó volt,weblap szerkesztést nem tanultunk XD
  • szucsy89
    sztem aki tovább akar tanulni az nem kettesre hajt, leglaábbis szerintem nem (énsem), pl én 4esekre számítottam érettségi előtt és sztem tartom is, sőt 1-2tárgyból lehet meglesz az 5is...de sztem még ez is kevés lesz h felvegyenek, még úgy is h van nyelvvizsgám:l

majd meglátjuk azért reménykedem:D
  • KáZé
    engem hajt a teljesítésvágy! meg hogy minden fasza legyen. pontosabban matek-infó kell nagyon jóra. töri meg magyar csak azért hogy ne égjek be:D
  • I.C.ram
    Megvagyok döbbenve kicsit, hogy ilyen sokan a minimumra hajtottak. Mikor én érettségiztem, akkor benne volt mindenkiben, hogy a gimis éveket szép eredménnyel illendő lezárni, nem ilyen "legalább a kettes legyen meg" szarsággal... ez a felfogás az egyetemen lesz elfogadható, nem az érettségin. :(
  • szucsy89
    hmm ahogy elnézem nehéz volt az info...még jó hogy nem ezt választottam

bár mi is csak heti 2órában tanultuk, azért egy 2est összehoztam volna:D
  • KáZé
    weblappal mi gondod lehetett? allig volt benne feladat. cím egyszerű, link megvan. aztán felsorolás, oldalon belüli link könyvjelzővel, 3 cím kiemelve valamelyik címsorral + 2t+blázat megfelelő méretben. az összefüggő szövegnél meg ahol shift+enter volt ott kitörölted és nyomtál egy entert.

Nálunk az volt a vicc, hogy wordben nem volt A5-ös papírméret, így A4-ből csináltuk megfelezéssel. szóval számolgattunk kicsit. aztán mivel az A4(21*29,7)így az A5 meg 14,85*21. :D
  • Denisse91
    Sziasztok! Én előrehozottan középszinten érettésgiztem infóból. Sztem a word nagyon pepecses munka volt, a power point meg kész vicc hogy képeket kellett szerkeszteni... Az excel is tűrhető volt, adatbé viszont szerintem nagyon könnyű volt holott attól féltem a legjobban. :D Weblapszerkesztésnél meg nem ugyanugy jött ki az eredmény képem mint ahogy a mintán volt egyszerűen nem tudtam megcsinálni :S Ti megtudtátok?
  • fsgh
    én is így csináltam...Ő azt mondta sima fügvényhez is lehet segédtáblát csinálni és így is elfogadható elvileg...
  • solikka
    emelten érettségiztem szóval nem láttam még a középszintű flapokat de ahogy így elmondjátok tömbfüggvénnyel valszeg meglehetett volna csinálni segédtábla nélkül.
  • KáZé
    örülök, hogy nem vagyok egyedül. de sztem máshogy nem is lehetett volna megcsinálni a nők-férfiak különbségének minimumát.
  • doddencs
    dettó
  • doddencs
    én index függvénnel, azonbelül hol.van, azon belül pedig min. függvénnyel csináltam:D:D
    de kijött:D

viszont volt, amit egy függvénnyel nem tudtam megadni, ahhoz segédtáblázatot vettem fel:)
  • KáZé
    ja tudom! melyik évben volt a nők és a férfiak különbsége a legkevesebb. na erre nem találtam okos függvényt, de fogtam csináltam egy segédtáblát amibe kiszámoltam a nők és férfiak különbségét és a kérdés után meg csak simán betettem egy minimumot, amiben ezt a segédtáblát jelöltem ki tömbnek. az eredmény így tuti jó, csak nem tudom, hogy hibának számít e hogy segédtáblát alkalmaztam
  • KáZé
    ha jól emlékszem a dolgokra akkor:
    1. valami ilyesmi, hogy mikor volt több a halálozás mint az élveszületés: ez darabteli, csak bele kellett tenni a & függvényt is
    2. melyik évben volt a legnagyobb a halálozás: index-holvan-min. ezt a három függvényt kellett megfelelő formában összerakni
    3.születési évedben mennyi volt az élveszületés vagy halálozás, már nem tudom melyik volt de ezt fkeressel kellett csinálni
    a 4.re nem emlékszem hogy mi volt a kérdés, de ha leírod leírom hogy hogy csináltam
  • ATi0021
    Helló! Szerintem nem volt annyira vészes az infó. Csak sajnos néhány excel feladatra már nem jutott időm. Szemét FrontPage folyton lefagyott amikor képet akartam beszúrni. A végén forráskódot kellett írnom hogy jó legyen. És így sok időm elment. Ami a legjobban zavart még, hogy volt olyan, dolog amit ma tanultam meg a Súgóból. (Oldalon belüli hivatkozás.) A másik a Paint. PhotoShophoz szoktam. Weblapra meg dreamweaver használok itthon.
  • fsgh
    Nekem is megvolt 2 óra alatt nagyjából...aztán a maradék óra elment javítgatással,1-2 feladattal szenvedtem még meg ilyesmi:D
  • Rockynhooo
    hát ezzel én is így voltam, meg heti két órában tanultuk meg 0 próbaérettségit oldtam meg :D

#23061 nah ez yo hír, kössz az infot ;)
  • gameplusz
    Nekem ez volt a 3. kör, csak úgy. Ingyen volt.
  • 5c0rp330n
    jó, te biztosan 40 próbaérettségit megcsináltál, én viszont a fele feladattal ott találkoztam először így a súgó lett a jóbarátom :)
  • Hegi90
    azanyád! xd
    akkor mondd már meg plx a segédtáblás fv-eket az excelben xd
  • KáZé
    sziasztok! érdekes, hogy sokaknak nem volt ideje befejezni, mert nekem az 5 feladat 2 óra alatt kész volt. utána a 3. órában átnéztem 4szer az egészet, és minden úgy volt ahogy annak lennie kell. 1 gondom volt az egész érettségi alatt, mégpedig a wordben az igazítás(margóhoz, oldalhoz), amit szemmértékkel nyomtam, szóval ott lesz 1-2 pont veszteség, hacsak nem tökéletes a szemem:D
  • Hegi90
    Hát nekem is meg kellett erőltetni magam, hogy átugrojak néhány word-os feladaton, de aztán a tudatalatt eszembe jutott néhány ötlet, és akkor visszatértem rá. :P

Más: szóval a segédtáblában milyen függvényekkel kellett megcsinálni őket? :P
  • Rockynhooo
    nem annyira kurva fontos :D csak nem lenne hátrány ha meglenne... de nem fogok idegösszeroppanást kapni ha nem lesz meg. infot csak úgy bevállaltam azt hittem gyerek játék lesz, mellette másbol is érettségiztem.
  • I.C.ram
    Vicces, hogy számít neked az a papír, közben a leírtak alapján elég szarul sikeült az érettségid, ami kb 500x többet ér, mint a ECDL. Nem gondolod, hogy elöbb az érettségit kellett volna tisztességesen megírni?
  • Rockynhooo
    yo neked azért hogy betudtál nagyjábol mindent fejezni, annyira gáz hogy nekem még arra se volt időm h megnyissam az accest :S de ahogy olvasom elég eccerű volt :S szal szépen elestem pontoktol :\
  • Rockynhooo
    neem neeem , nem olyan munkám lesz szerencsére, hanem olyan ahol megeshet h használni kell gépet , de csak alapszinten, és ebben az esetben előnyben vok egy olyanhoz képest aki be sem tudja kapcsolni.
    de ez kivételes eset.
    de persze tudom hogy valójában semmit nem ér ez a papír szval nem is akarok vele vezérigazgató lenni :D csak úgy vok ,hogy nekem ennyit megér, de egyébként teljes mértékben igazat adok neked.
  • Hegi90
    Sziassztok!
    Én előrehozottba tettem le (11-es vagyok).
    Vélemény:
    Szövegszerkesztés: A worddel szenvedtem kicsit, szövegdobozokkal próbálkoztam, lehet az elhelyezések kicsit gázosak lettek, de amúgy jó.
    Prezentáció: elég egyszerű volt, bár meglepődtem, hogy az egész szinte paintből áll.
    Weblap szerkesztés: mi mozillával csináltuk (bár én felváltva forráskód, és mozilla, hogy ne kelljen anynit gépelni). Ez max pont lesz sztem, minden tudtam.
    Adatbázis kezelés: nevetséges volt, ilyen egyszerű feladatsort még nem láttam, tényleg nagyon alap dolgok voltak benne.
    Táblázat kezelés: na ez már kicsit szopatósabb volt, a segédtáblázatban kihagytam két függvényt, de mindjárt elolvasom mit írtatok róla, aztán fogom a fejem xP.

Összességében tényleg egy picit nehezebb volt, mint a tavalyi, de nem tulzottan. Az idővel volt bajom nekem is, azthittem, hogy még visszatérhetek az excelre vagy a word-re.
  • 5c0rp330n
    hátrányod nem lesz belőle, ez egészen biztos :)
    csak ne legyél rá annyira büszke, említésszinten esetleg megemlítheted, de nem hiszem, hogy emiatt előnyben részesülnél. illetve sok esély nincs rá. főleg ha egy olyan munkahelyre mész, ahol alapból gépeket kell használni.
  • Rockynhooo
    jajj ... hátrányom biztos nem lesz belőle... mittomén , jelentkezek egy munkára ahol megeshet hogy használni kell excelt, és mondjuk ugyanolyan dolgokkal rendelkezek mint a többiek végzettség terén akkor ér vmit hogy na látják h nekem van ilyen cuccom. amit én akarok dolgozni ahoz meg lehet yol is jön hogy látják hogy alapszinten értek a géphez.
  • Cat 02 #23049
    Ez az oldalon belüli linkelés mi volt ?
    <a href="#valami">link</a> ?
  • 5c0rp330n
    papírgyűjtögetőknek a többi között biztosan jól mutat, de az értéke kb a nullával egyenlő és ezt mindenhol tudják.
  • Balumann
    Nah én a művészet történet érettségin vagyok túl. Nem mondom, hogy nehéz, mert ez nem nagyon logikára alapul, ismeret szükséges.
    Sajnos nagyon rosszul sikerült, soknál fogalmam sem volt hogy mi. Renegeteg fogalmat megtanultunk, nagyon sok művészt és művet átvettünk, de itt az ilyen stíluskortárs felismerésénél fele ismeretlen volt.
    A legdurvább amikor össze kellett párosítani hogy melyik mű hol található. Mindegyik olasz művész volt, és Bécsen kívül mindegyik olasz város volt. (ja, felét itt sem ismertem, de hogy hol található az...).

Nagyon reménykedek, hogy 2-es meg lesz. Bár szóbeli még ott van, és azokat viszont jobban tudom (1-2-t kivéve de még van idő).
    Írásbelire sajna nem volt elég a heti 45 perc + másfél óra (délután) + több múzeum látogatás és sok tanulás/képmemorizálás.

Valaki érettségizett még művészet történetből?
  • Rockynhooo
    valamire mégis csak yo lehet.. ki tudja.. én azért kiváltom majd ha lesz rá lehetőség.
  • grizzly21
    Hat ja, tenyleg nem sokat..nekem elvileg jart is volna az infoerettsegihez, de ki se kertem a papirt (tul kemeny ahhoz hogy azzal toroljem ki a seggem, masra meg nem jo)
  • Rockynhooo
    ECDL miatt előnyös mindenképp, lehet nem sokat ér , de csak van már egy papír a kezedbe.
  • Rockynhooo
    hát úgy lesz hogy most leéreccségizek kapok mondjuk egy 3ast infobol , aztán jövőre másik suliba megyek 5öd évre egy 1éves képzésre, de nekem kéne ECDL szal majd jövőre rakok jövőre érettségit.
    de én ugytom hogy akárhányszor érettségizhetsz... csak az első az ingyenes...
  • virus2008
    Nekem is megfordult a fejembe.(ha esetleg nem vesznek fel)