29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Hát most mondjam szerencsétlennek azt, hogy esélye sincs? -
Tudom, azért írtam :D
Birom, mikor mindenre rámondják, aminek két lehetséges kimenetele van, hogy 50-50% :D -
pleiadok #23159 nem tudja valaki hogy fizika emelt kb hogy zajlik le? :) kapok kérdéseket és majd válaszolok rá, vagy mikor jól elmondom mit mértem + ennek a fizikai tartalma stb stb és akkor kérdeznek még amit akarnak? neten nem találtam rá infot -
Ezt azok mondják, akik nem tanultak valószínűségszámítást:P:) -
Hatalmas szókincs meg beszédkészség kell, és akkor jöhet bármi.
Nekem a tanár azt mondta jó, csak nagyon gusztustalan amerikai(nigga) szlenggel beszélek, ezért ha az órákon nem sikerült, a szóbelin azért majd próbáljam visszafogni magam:) csak az a baj, hogy ösztönösen jön, szóval szerintem égés lesz 300°C-on :) -
pleiadok #23156 szerintem töri, magyar szóbeli max pont sima ügy, mármint középen, tudod a tételket aztán meg már csak rizsázni kell elötte meg azért van felkészülési idö ami annyira nem kevés -
Cat 02 #23155 Idegenyelven épp lehetséges, mert nincsenek tények és adatok...
Illetve legtöbbször az ellenörző tanár nem is tud angolul/németül xD -
Vola #23154 sztem a tantárgy függvénye h lehet-e 100as szóbeli.
Az idegen nyelv az egyik amin sztem majdnemhogy lehetetlen, de a többin ha nem is könnyen de lehetséges. A kulcs a feleleted felépítése és mondanivalód logikus egymásutánja. Persze az anyag pontos tudása is kell hozzá :D de az még kevés a fullhoz ha összevissza ugrálsz "térben és időben". Ha nem jut eszedbe valami akkor inkább haladj tovább aztán ha fontos volt akkor a végén úgyis visszakérdezik, de a csöndes hallgatásos gondolkodás semmiképp sem pozitív.
Nah persze ezt könnyű mondani, élesben úgyis mindig minden más :D -
Nuki #23153 1-2 kretén miatt nem kell ennyire a magyar oktatást lenézni. Nem a csúcson van az biztos, de nem kell emiatt úgy beszélni mintha tényleg 'nagyok' lennétek.
Én csak egy szaros középiskolába jártam, sosem volt panasz semmilyen érettségi tárgyra sem. -
50-50% :D -
bármikor bejöhet:D -
Ja úgy, mint a lottó. Vagy bejön, vagy nem :D -
Van, 50%. Vagy bejön vagy nem. -
karajjj #23148 nálunk a tanárok azt magyarázták, hogy nem lehetetlen a max pontos szóbeli, meg lehet csinálni, ha eleget tanulsz rá.. -
nah beszéltem a közgazdaságtan tanárral, akkor lehet 5ös épp az érettségim ha szóbelim 100%...sztetek van rá esély? -
Vola #23146 háth duplázhatod a szakod által nézett két tantárgy %-os eredményét + többletpontok. Ezt akkor éri meg ha az év végi, félévi eredményeid, továbbá a másik három tárgy érettségi eredménye nem lett olyan jó
( tanulmányi pontok: max 2x(25+25) + érettségik átlaga: max 100 + érettségi eredmények: max 100+100 + többletpontok: max 80
szal ha a szakod által nézett két tantárgyra gyúrtál inkább és azok jobban sikerültek akkor már full mindegy h mien a több nem nézett tárgy csak ne bukj -
Vola #23145 köszönöm a gratulálást de nem volt nagy dolog a külön gyak otthon mer ugyse volt semmi dolgom és akkor meg "miért ne csináljunk valami érdemlegeset" feelingem volt.
ápropó tanárok, mindig ez jut eszembe róluk:
Aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja, aki azt sem, abból lesz a tornatanár... :D
-
jaja, és a tanár volt felháborodva hogy nemtudunk semmit -.- -
Az szép, akkor "megvolt" a felkészítés...
Itt látszik, hogy milyen csodás a magyar oktatás :) -
az szép
nekünk olyan volt hogy most érettségi előtt hiányzott angol tanár 3 hónapig, aztán érettségi előtti utolsó 2 hétben bejött helyettesíteni egy tanár -.- -
akkor még egyszer is gratula, hogy nekiálltál aztán otthon gyakorolgattál...
9-10-ben heti két infonk volt ott word excel meg p.point-oztunk meg elméleti cuccos ot legalább nem unatkoztunk órán.
Itt pénteken 5 óra rendes tanóra 6-7 pedig érettségi felkészitő.
Le se szarta hogy bemész-e órára. Ha csengettek felált kiment elnyomott egy cigit befalt egy szenyát :) aztán visszaült kockulni
össz-vissz mindenből egy feladatot csináltunk meg, de azt is ugy hogy egy feladat 3 óra volt, mert nemtudta mit hogyan kell csinálni...
közgáztanárunk az igazgató helyettes aztán elég normális velünk igy mindig panaszkodtak neki h milyen az óra szinvonala.
Elintézte, hogy hétfőn az igazgató úr tartson 1 órás érettségi felkészítést... (érettségi elötti nap)
Vicces mi? -
duplázás? -
Vola #23139 nah úgytűnik akkor ott is megvolt az infó színvonal...
nálunk 3évig informatika helyett elektronikát vettünk mer jajdejóhogy pont a szakmai tanárunkat osztották ki arra az órára is :D
szal nem épp az infó tudásunkra kaptuk a jegyeket, nembeszélve h addig nem is vettünk semmit. Nah de persze 4edikben kaptunk egy újat és így minden második órán vettünk is vmit, de kb alsóalapközép-szinten.
de én úgy vélem h a volt éreccségi feladatsorokból ki lehetett tanulni a dolgokat annyira h meglegyen az 5ös, kivéve a Word-öt, mer az elég gecc volt ( és persze ez a legtöbbet érő feladat... )
Más téma, angol:
fölös tételeket tanulni, főleg emelt szinten... olyan k. sok van nem ember aki mind kidolgozza... inkább tanuljon meg improvizálni az illető és akkor jöhet bármien téma.
Matek & infó pontszám-duplázás rulz! \m/
avagy angol, magyar, töri szóbeli nem számít :D -
gratula...
ha viszanézel szeptember környékén akkor talán már megtudom írni, hány pontot értem el infó irásbelin...
tegnap érdeklődtünk tanárnál éppen elfoglalt volt (stalker-t tolta suliban) majd talán jövőhéten neki áll kijavítani...
a dolog szépséghibája, hogy idén egy dolgozatot irtunk csak azt is szeptemberbe és még mindig nem javította ki :)
félékor mindenkinek beirt 5db ötöst :) hogy meglegyen a kellő jegymenyiség. -
nem nagyon tud foglalkoztatni a téma. nem tudom a témák címeit sem, akármiről el tudok szinte beszélgetni valakivel, ezzel fogok a legkevésbé foglalkozni. most 5-ig a matek keményen, utána pedig a többi (informatika, majd irodalom-nyelvtan-töri-ezek így összesen 100 tételt tesznek ki, az informatika kivételével nem fogom túlzásba vinni a dolgot. az összes együtt számít kb tizedannyit, mintha nem tudnék egyvalamit matekból vagy infóból.) -
eddig asszem úgy volt hogy a csoport létszáma +5 ráhagyás. Nemrég meg a bársonyszékben ülő emberkék úgy döntöttek hogy minimum x tétel + ráhagyás.
Tehát hogy kinek mennyivel lesz több tétel az attól függ hogy ki mekkora csoportban tanult/hány emberrel érettségizik.
Lehet hogy a számokra nem pontosan emlékszem ade a lényeg valami ilyesmi :D -
nálunk azt mondta a tanár h plusz 10lesz....de még év közbe -
nálunk szó nem volt ilyenről. -
ne már:S ez komoly? -
hallottátok hogy angol meg néetből +5tétel lesz??? nekünk ezt mondta a tenár és kedden kell bemennünk, hogy megmondják a tételcímeket...kibaszás szerintem... -
Nekem 103pontom lett 86% és 2 érettségit csináltam meg az om.hu-ról... -
Vola #23130 Üdv mindenki!
korábban olvastam az infó érettségikről itt egysmást és érdekelne kinek mien lett az eredmény, mégpedig egy kis kommenttel hogy készültél rá vagy sem, azaz hogy azért lett-e X% mer tanultál rá elötte vagy a megelőző években szerzett gyakorlat miatt vagy pedig mer "le se szartad".
Persze ha nem akkor nem, csak kiváncsi vok és sztem senkinek nem árt egy kis statisztika.
kezdem én: előzetes javítások szerint 93,3% avagy 112/120
készülés rá: 9 feladatsor om.hu-ról, kb ennyi
és sztem nehéz volt szal nem kisujjból ment ( de jóféle javító szaktanár ^^ ) -
miután felismered a szorzat asszociatív tujaldonságát, valóban triviális.. no comment
meg attól még, h. Te a legnagyobb rutinnal alkalmazod, fejből tudod, korántsám jelenti azt h. ez egy tök adott dolog.. -
Miért ne? Kb. ugyanakkora trivialitás, a bizonygatása csak fölösleges okoskodás. -
bocs a hosszú hsz-ért, rem. vkinek hasznos volt
-
konkrétana bizonyításaim:
1. n elemű halmaz részhalmazainak száma
2. gyök irrac
3. 3szög oldalfelezői egy pontban metszik egymást, s ez a köré írt kör kp-ja
4. hatványozás azonosságai (5)
5. gyökvonás azonosságai (5)
6. logaritmus azonosságai (4)
7. másodfokú egyenlet megoldóképlete
8. hipergeometriai eloszlás
9. ez még kérdéses...
10. számtani-mértani sorozat n. tagja, ill. n tagjának összege
11. (x^n)' = n*x^(n-1)
12. magasságtétel
13. pitagorász tétel v. itt is magasságtétel
14. 3szög oldalfelezőmerőlegesei
15. koszinus-tétel
16. konvey négyszög húrnégyszög, ha szemközti szögeinek összege 180.. de ide a megfordítása is idetartozik
17. Th-téel megfordítása
18. körhöz külső pontból húzott érintőszakasz..
19. skaláris szorzta
20. Ax + By = Ax"null" + By"null"
21. kör egyenlete, vagy a másodfokú egyenlet mikor egyenlete egy körnek
22. koszinusz tétel
23. T=sr v./és T=abc/(4R)
24. permutáció v. variáció
25. direkt: Pitagorasz
indirekt: Pit. megfordítása
teljes indukció: n elemű halmaz részhalamazai
skatulya: adott n+1 poz egész szám, akkor biztos van 2, amelyek kül-e osztható n-nel -
nekem még matek-infó hiányzik (jón. 3)
magyar: 83%, töri: 78% -
hát azért ne hasonlítgasd az összeadással össze. Míg az összeadás adott, azért a hatványozás azonosságai jöttek vmiből, s ezt bizonyítod.
ez teljesen jó bizonyítás (ha csak a matek érettségid tételes könyveket megnézed, midegyikben bent van).. ezeknél felhasználod többnyire a definíciót, és a szorzat asszociatív és kommutatív tulajdonságait... -
Cat 02 #23123 Én csak junius 5 :S -
martoncz #23122 Nah pont ezaz. Nem vagyok benne biztos hogy az azonosságok bizonygatása jó dolog. De akkor mit?