29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
:CCC
Hát, ahhoz képest, h jó pár szakon a kötelező tárgyak 20-25 kredittel mennek/félév, itt meg 30-32-33, szopunk rendesen. :SSS -
"Nekem 30 kredit alatti félévem még nem volt"
na most bújok el : / -
Nekem 30 kredit alatti félévem még nem volt (csak a kötelező tárgyak) és hét féléves a képzés. :) Amúgy ugyanez van műszinfón is, ami ugye még régi rendszer és 5 éves, bsc-nél meg nem szándékozok megállni. :) -
mindenhez ert, magyarul igazan semmihez. mindez 3 ev alatt. Felev szakirannyal. Eljen a bsc -
Jah, kihagytam ilyeneket, h mechatronika, meg intelligens rendszerek, meg még 1-2 tárgy, de az sem fizika, tulajdonképpen, ami hasonlít a középiskolai fiikára, az a Fiz I-II. de ez 1-1 félév csak. -
Ahhhahaa :DDD
Szegedi oktatásról tudok nyilatkozni, fizika szempontjából:
- Első félév Fizika I. Mechaika és optika
- Második félév Fizika II. Hőtan, Elektromosságtan, Atomfizika
- Harmadik félév Semmi :)
- Negyedik félév: Robotika, de ez inkább robotika, mint fizika
- Ötödik félév: Távközlő hálózatok
[..]
Szal csak két félév a fizikás fizika, megcsinálható sztem. Nem tudom neked mennyire tartozik ide olyan, h elektronika, mert az is akad. :) -
Cat 02 #23275 Akkor ez felejtős :D fizikat nem szeressem -
Fizikus-matematikus-villamosmérnök-programozó ezermester tömören.
Valaki hardver-, valaki szoftverfejlesztő, valaki automatizál, valaki robotot épít stbstbstb.
Szóval amit el tudsz képzelni műszaki dolgot, mindent. Nem csak elektronikusat, 3 hete még pneumatikus (levegővel való) automatizálásokat csináltunk.
-
Cat 02 #23273 De azon belul ? :D -
előrehozott angol érettségi 92% 
remélem a szóbelit is hasonló százalékkal tudom hozni. -
Egyetemen irdatlanul sokat szop, utána szemtelenül jól keres. :) -
Cat 02 #23270 Mérnök info micsinál ? -
Cat 02 #23269 Ha pite h h csak 90 % ? :D -
Azért egy emelt lehet jól jött volna, mert így azért a többletpontokról eléggé lecsúszol..Bár ki tudja, ez is sok midnenre elég lehet. -
martoncz #23267 nyugodtan leszólhatod bármelyiket, szívesen veszem, mint minden valós tapasztalatot (:
igen, az drága tud lenni, de szerencsémre budapesti vagyok, úgyhogy nem kell külön fizetni ezért. ha határozottan jobb az egyik képzés, akkor szerintem bőven megéri (legalábbis az én esetemben). nem kell 6 órákat dolgozni és ne hidd azt, hogy egy kis munka olyan sokat ártana a tanulásnak (kivéve ha valami nagyon húzósra mész pl. orvosira). sőt! a munka segít, hozzászoksz ahhoz, hogy sokszor időhiányban szenvedsz, így megtanulsz priorozálni, hisz folyton döntéskényszerben vagy.
tényleg nem kell 6 órákat dolgozni. csak egy kicsit látni is kell, nem pedig elvállalni minden szart, csak azért, mert többet fizet óránként mint 700 forint (:
"Amúgy meg sztem egy diplomával kitörölheti az ember a seggét bárhonnan is legyen az ha nincs mellette semmi más. Nah de mindegy..."
teljesen egyetértek -
rallyeati #23266 JA!
+középfokú nyelvvizsga -
rallyeati #23265 Akkor énis!
Matek 82% elszúrtam mint állat, de hálistennek nem lett annyir rossz
Info 88% ezt is elnéztem, szóbelivel hátha 90 lesz
Angol 85%
Töri 78%
Magyar 75%
(minden középszint)
Elvileg én is lehetnék mindenből ötös, bár magyarból nem hiszem, szerencse kéne. Ha sokat nem veszítenék a szóbelin akkor 380 körül lennék.
1.BME-mérnök info
2.BME-villamosmérnök
3.BMF-mérnök info
4.Pannon-mérnök info
5.Pannon-villamosmérnök
6.BMF-villamosmérnök
A sorrendet még ugyebár lehet módosítani július 10-ig, nemtudom. BME-ket hagyom elöl, de a pannon-t nem tudom, hogy előrébb rakjam-e. Veszprémet is szeretem (rally). -
Vola #23264 jóvanna... én nem szóltam le
de ha már a pénznél tartunk akkor az tény h azt meg lehet szerezni, de akkor még a kaja + alap dolgok + szórakozás + albérlet + bérlet, szal sokmidnenre elmegy a pénz, főleg a pesti tarifáknál és akkor már sztem húzós még ezekre a +200.
Az utolsó mondatod meg abszolúte inkorrekt. Ennyi erővel bármire fizethetnénk melyből később profitálhatunk, ami nagyjából úgy is van mer mindenért fizetünk csak nem ekkora nagyságrendekben.
Én inkább egy fokkal lejebb adnám a szintet de még mindig jó helyen csak máshol, minthogy a suli mellett kidolgozzam a belem hogy állni tudjak mindent, nembeszélve arról h akkor nem is tudsz teljes erővel koncentrálni a tanulásra ha csak napi 6órás műszakban dolgozol.
Amúgy meg sztem egy diplomával kitörölheti az ember a seggét bárhonnan is legyen az ha nincs mellette semmi más. Nah de mindegy...
-
Moros #23263 ha középiskolába jársz, akkor az emeltet is a sulidban kell megnézni, mindegy hol írtad -
Az viszont nagy hiba. Nekünk modnták ,h. az emeltet mindenképpen fénymásolja le mindenki. -
martoncz #23261 én nem a papírért megyek és nem is azért, hogy utána különböző multiknál szívjak valami szakmai gyakorlaton. azért megyek oda ami értékes: kapcsolatteremtés illetve értékközvetítés. ha úgy gondolom, hogy számomra nem érték az, amit ott tanítanak (nem megfelelő tanárok, sok felesleges tárgy) és folyton hasznontalan anyagot kell magolni a vizsgákra, akkor otthagyom a fenébe, ez nekem nem ilyen fontos.
sokan rinyálnak a tandíj miatt, de nekem ne mondja senki, hogy nem lehet egy félévbe (4 hónap~) 200k-t összeszedni (amúgy ott van a diákhitel is, ha végképp nem menne). csak egy kicsit távolabbra kéne látni, mint a szórólapozás. nem tudom hogy tanítanak corvinuson, nem tudom milyen a tanári kar, de ha ott meg tudják szerettetni velem a tárgyakat és belátom, hogy fontos dolgokat tanulok, melyek később a hasznomra is válhatnak, akkor SOKKAL többet is megér, mint n*200k forint. -
ehh nem fénymásoltam le:D -
Vola #23259 sztem nem ér annyit a név
tudom h amit pl én választottam nem egy hűdeneves (PE) de sok dolog van ami mellette szól és példának okáért BSC vagy MSC után akár ottlesz a kooperatív képzés mely által viszonylag rövid idő alatt akár be tudja magát furakodni nagycégekhez is (IBM, Nokia, stb). Nembeszélve az időközbeni cuccokról (CCNP tervbe van véve) avagy én azt mondom h önmagában egy Corvinus féle diploma nem ér meg annyit ( 7 x 200K FT az sokkk )
A fentiekért, CCNP-n kívül nem kell fizetni, sőt ők fizetnek :D
de persze ez a Te dolgod csak sztem nem korrekt a költsége. -
Az érdekes lesz, mivel emelt töriről van szó. Javító tanár ismeretlen. Elvileg ma kellett volna 8 és 16 között a suliban megnézni, de ott meg nem tud róla senki. Ahol meg írtam, ott azt mondták, hogy a sulimban kell megnézni. Dögöljenek meg! A kurva élet! -
martoncz #23257 gazdasági és menedzsmentre szeretnék menni az áll hozzám a legközelebb. elsőnek corvinust írtam be, de oda nem hiszem hogy felvennének, rengetegen jelenteztek. aztán szie gtk (gödöllő), ide be tudok kerülni, ha nem rontom el a szóbeliket, harmadik bme gtk, aztán még vannak olyanok hogy bme mérnök infó, bce gazdasági informatikus, és még 2 gyengébb egyetemen / fősikolán gazdasági és menedzsment.
azon gondolkodtam, hogy megér-e egy 200 körüli összeget félévente, hogy a corvinusra járjak. ki tudnám termelni végülis, csak nem tudom, hogy nyújt-e annyival többet, vagy csak egy nagy hype az egész. -
Vola #23256 jól számoltam ki ;)
355 a max ami lehet :D afölé nem fog menni, sok sok sok és sok számolgatás, stat tanulmányozás és pontrendszerek ismerete van emögött :D szal akkor ha minden igaz akkor gólyatáborban meeting ;) -
De gondolom te is lefénymásoltad a matek emeltet, szerintem nézesd meg egy matektanárral, s ő látja van-e értelme fellebezni. Én is így teszek holnap, mert néhány % is sokat jelenthet... -
nekem ugy kb. 380 pontom lesz bar ez kozel sem biztos mert nem tudom milyen lesz a szobelim... Bar ha Vola jol szamitotta ki a ponthatar akkor nem vagyok beparazva... :) -
nem lehet. Telefon a javítótanárnak, vagy iskolába bemenni és megnézni a kitűzött időpontban. -
Természetesen én is sok sikert kívánok Neked és Mindenkinek az egyetemi évekre :)
De hogy ne ugorjunk olyan messzire, egyenlőre Mindenkinek sikeres szóbelit:D -
simán meglehet. csak annyi kell, h. a 30 perc alatt összedobj egy remek vázlatot, és utána ne engedd őket szóhoz jutni. Meg persze a felelet közben nagyban használd ki a táblát, azt nagyon szeretik.
A feladat pedig lutri, volt ismerőseimnél olyan, h. még segítséggel sem tudta megoldani, a tanár úgy diktálta fel neki a táblára:D
De pl. nővérem meg 35 pontot produkált, szal minden lehet :D -
Valaki megmondaná, hogy a neten meglehet-e nézni az írásbeli eredményeket???? Ha igen tudtok adni linket? -
mint utolag kiderult a tanar rosszul emlekezett... :( az en karomra... De igy sem rossz. -
Vola #23248 nah még egy emelt matekos szép eredménnyel... :D aszittem nem mennek ilyen sokan. és ezzel merre tovább? ( igen, már megint kíváncsiskodom ;D ) -
ohh én meg pl az utolsóhoz 2oldalt írtam mégse adott rá csak 6pontot...mondjuk ha annyit ért...nekem se ártott volna ilyen javítótanár:D
am sztetek szóbelin szigorúan fogják venni? vagy nehéz emelten egy olyan 25pontot elérni? (én minimum azért annyit el szeretnék) -
martoncz #23246 emelt matek 83% ye (68-70%-ra számítottam)
nagyon kedves volt a javítótanár, nem írom ki a nevét, nehogy baj legyen belőle, de olyanok voltak, hogy félreértettem a golyós feladatot, rosszul írtam fel a teljes eseményrendszert (elvi hiba), megoldottam úgy az egyenletrendszert, aminek értelmetlen megoldásai lettek, meg sem próbáltam kiszámolni a golyók számát (valószínűségi változókkal számoltam) és így lett 10 pontom a 14-ből :)
meg írtam egy nagy hülyeséget valamelyik sorozathoz (cos 2pi=0) és egy teljesen más sorozatnak írtam fel a tulajdonságait (tehát nem konstans sorozat lett) és csak 1 pontot vont le.
többi:
angol 86% (kicsit többet vártam a nyelvvizsga után, dehát ez van)
töri: 76%
magyar: 65% (9 pontot levontak a helyesírásért...)
infó: 84% -
Vola #23245 jah bocs... :D Corvinus meg pesti lakás stb... okok, nálunk nincs ilyen :D ilyen szituban én is oda voksoltam volna talán, nemrossz egy hely az 100 de meg is követelik majd rajtad a tanulást szal előre is sok sikert!
nah és várom a további eredményeket! :D senki se fogja vissza magát ;)
hadd legyen egy kis statisztika -
első feladat jó lelolvasom és jól megoldom, szebben mutatna a százalék nálam is:) -
Na ja, tuti jófajta lesz. De neekm nem is volt kérdés a pest, nővérem a Corvinuson tanul, és anno ott vettünk lakást.. :D
Meg azért a BME-s gólyatábor sem szokott rosszu lelsülni..sőt:D -
Vola #23242 tuti elég lesz... :D BP nekem nem jött be annyira, inkább egy nyugisabb közepes városra vágytam ahol nagy az élet, és így esett a választás Veszprémre. Nah meg sok ESZI-s ment már oda és a kolesz is überkirály. Jah meg a gólyatábor szponzorja a Heineken... ;DDD alig várom... ^^