29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Tudtommal nem. Különben mindenki lerakna akármiből egy emeltet, megírná 2-esre, és máris kapja a +40-et, a felvételi tárgyát meg röhögve megírja középszinten 90+%ra. -
oks, akkor hülyeség, viszont igy nem tul igazságos -
De én is kérdeznék valamit, hogy ha csináltál egy emelt szintűt valamiből, az azért járó pluszpont beleszámít olyan helyre is, ahová az épp nem felvételi tantárgy? -
Ez nem így van. -
Én csak a suliban hallottam, de azért is gondoltam, hogy igaz lehet, mivel ez igy azért sokkal fairebb lenne... -
mate317 #23356 Ez nagyon jó lenne, így a fair. De ezt még én sem hallottam, ez tuti? -
Vola #23355 nah ezt honnan szoptad ki? :D mutass nekem egy forrást ahol ez le van írva mer tudtommal nem így van, de ha bizonyítod akkor elhiszem. Nem kötekedésképp csak sztem nincs benne logika, mer ha kiváltja a 100as emeltet akkor kiváltja, olyan a tudtommal nincs h akkor ők rakják le újra. Várom a bizonyítást... ;) -
Na de az úgy van, hogy akinek felvételi tantárgy a nyelv, annak mindenképp meg kell csinálni az érettségit nyelvből,m nem válthatja ki a nyelvvizsgaeredményével az érettségit, csak ha az nem felvételi tantárgy.
-
Vola #23353 "Teljesen igazságos" ??? Háth ezt most nem tudom mire vélni... :D Amúgy meg nem is ugyanazért kapnak többet, hanem a könnyebbért, ugyanis a nehézség is változott. Szal összevetve, olyan szakokra ahol nézik az idegen nyelvet, hatalmas előnye van egy olyan valakinek, aki még a régi rendszerben nyelvvizsgázott és ezáltal kiszorítja azokat akik tudás alapján előrébb lehetnének, de így esélyük sincs a 100as emelteseket lekörözni, csak reménykedni hogy nem túl sok van belőlük.
Engem most nem érint a szitu, de biztosan vannak akiket igen és ez unfair akárhogy is nézzük, mivel nem az egyéni tudásról szól a felvétel. -
az emelt szóbeli eredményét egyébként mikor/hol lehet megtudni? -
párszor beleszóltak, amikor nem volt valami egyértelmű. a bizonyításnál egyszer, mert nem említettem meg egy lényeges dolgot. összességében többször szóltak bele, mint számítottam, ami jó, mert azt utálom, amikor csak néznek rád pókerarccal és írogatnak te meg azt sem tudod, hogy hol csesztél el mit. persze ez még így is benne volt valamennyire. -
Miközben csináltada feladatot meg beszéltél bizonyítottál stb, mennyire szóltak/ kérdeztek bele? -
már túlvagyok rajta. kihúztam a területszámítós-integrálosat, ami pont eléggé át volt rendezve ahhoz képest, ahogy a könyvben volt, ahogy tanultam.. viszonylag sikerült összeszednem a témát annak ellenére, hogy amikor kihúztam, még az az érzés volt bennem, hogy: "ja, ilyen tétel is volt?". viszont emiatt voltak pontatlanságok néhol, amibe belekötöttek és a feladattal is sok időm elment: 2 fv közti területet kellett számolni integrállal és már nem jutottam a végére.. ami szopó, hogy ha miximálisan szar a szóbelim (0 pont, ilyen persze nincsen), akkor a 85%-os írásbelit 65%-ig tudom rontani, ha pedig maximum pontot kapok, mindössze 3%-ot javítok és 88%-on állok. de annyira azért remélem nem csesztem el, szóval egy 75-80% talán így is meglesz. mindenesetre csak ronthatok vele, de ezt már előre is tudtam. -
virus2008 #23348 Már megvan!Sikerült!De kösz a segitséget. -
virus2008 #23347 Hát ja igy van,csak szerintem nem elég ennyi.Aztán ki tudja. -
hat szerintem eloszor is minden futo folyamatot leallitod, majd vegul az anyafolyamatot is (ami az elso folyamat ami elindul). Memoria uritese, majd kikapcs? de jobb ha rakeresel erre valahol -
virus2008 #23345 Valaki tudna nekem segiteni infóból?
Az op-rendszer tételembe kell olyan,hogy kikapcsolásnál mit csinál.Nagyjából tudom,csak valami emberi megfogalmazásban kellene,és ami nagyjából elég.
Vagy,hogy esetleg hol találok ilyen tételeket.
Előre is köszi!
-
az uj pontozast nem vagom, de csak az kap nyelvert pontot (nem a nyelvvizsgaert jaro 30 v mennyi plusszpont), akinek az kell felveteli targykent nem? -
martoncz #23343 holnap 9.30 emelt matek szóbeli (szent istván gimn. jön még vki ide?)
7 db tételt tudok a 25-ből úgyhogy kemény lesz ez a nap (: -
rallyeati #23342 "én egyedül a 100as emeltet érő régi nyelvvizsgákkal nem vok kibékülve mer az k*urvára nem jogos"
Nem kicsit idegesítettem föl magam ezen. Ugyanazért kaptak plusz több mint 40 plusz pontot, amiért én nem. Teljesen igazságos.
-
Vola #23341 háth akkor sok sikert a holnapihoz!
nekem még kellett volna egy év h bevállaljam az emeltet :D mondjuk az órák 30%-át átdumáltuk és csak hallgattuk a offőnk egyetemi éveiről szóló történeteket :D nah meg minden egyebet, mindig volt vkinek vmi sztorija szal... de hatalmas egy arc :D -
én még azért tanulom:S még vagy 2tételt nem tudok szal hosszú lesz az éjszaka:S -
viszont én mentem, holnap reggel matek-emelt-szóbeli, rosszul vagyok ha csak rágondolok. jóccakát. -
lehetetlen.. az nem ember :) -
Vola #23337 ejha... :D mondjuk kivitelezhető ha OKTV nyertes meg egyebek
vagy a nehezebbik verzió
ha van egy régi nyelvvizsga által kiváltott 100as emelt angolja + OKJ-s cucca + német nyelvvizsga + egy 100as középszint vmiből :D
de persze akárhogyan is, nemsemmi az tuti :D
én egyedül a 100as emeltet érő régi nyelvvizsgákkal nem vok kibékülve mer az k*urvára nem jogos :D -
bazz o.társamnak elvileg 480pontja lesz...hogy rohadna meg:D:D:D -
dehogyis, csak közgáztól sem idegenkedem, törit is szseretem, hát meg ugy van lehetőségem is
és még jól is keres:) -
akarki bce nemzetközi tanulmányok? :D 46x pontom lesz, azért felvehetnének. -
martoncz #23333 szóval képes lennél olyat tanulni évekig, amit kevésbé szeretsz? vagy pár év múlva megint megpróbálnád, ha most nem sikerülne, csak hogy elmondhasd, hogy egyetemista vagy?
nem értem. -
műszakira jelenkeztem, ott is elsősorban építészre, de biztos ami biztos alapon beraktam 2 közgázt is -
martoncz #23331 455 az nagyon jó amúgy, nekem szóbeliktől függ még, de remélem meglesz a 410~ -
martoncz #23330 icram: mivel (nem) vagy megelégedve ott, miért szeretnél átmenni?
David: sztem bce-re sokkal nehezebb lesz bejutni, mint bme-re ezen a szakon. sokkal többen jelölték meg. -
Közgáz emelten hány százaléktól adják a +40pontot? Valaki tudja? -
én is megjelöltem a GTKát BMEn és BCEn is tartalékszakba, mivel van egy kiváltott emelt angolom, így legaláb oda kerüljek be:P
amúgy 455 pontom lenne oda -
de még nem biztos, hogy átmegyek BME-ről. -
én. -
martoncz #23325 ha már a kérdéseknél tartunk:
jelölt meg valaki gazdálkodási és menedzsment szakot valahol? ha igen hol, milyen célból?
én a bce-szie-bme kombót válaszotottam (gtk, gazd. és menedzsment) az első három helyre (ilyen sorrendben, de lehet hogy még változtatok).
ha van valakinek tapasztalata az is írjon. -
na megtudtuk info eredményeket.
két tanár volt suliban.
az egyik rabszolgahajcsár ... viszont ott a legroszabbnak lett 54 pontja legjobb 110
másik tanár... aki engem is "tanított" (max papiron)
egy csajnak lett 88 nekem meg 91 pontom
lett 3-4 embernek 50-60között az átlag 30 pont környéke és nem egy embernek lett 20 pont alatt
52 diákot készített ő az érettségire -
Yepp #23323 a felvi.hu -n mintdent megtalálsz -
azt hol lehet megnézni hogy az egyes intézményekbe hány embert vesznek fel? mármint konkrétan egy szakra...