29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• lecsocibzar
    Egyetértek másokkal szemben akik végig hajtottak nem korrekt!
    B
  • 5c0rp330n
    a duplázással nincs semmi baj szvsz, nem kell előnyhöz juttatni a magológépeket..
  • Moros
    szerintem én ezt: egy esemény komplementere bekövetkezésének valószínűsége = 1 - az esemény bekövetkezésének valószínűsége
    de ha valaki tud vmi jobbat (hosszabb, nehezebb :), az engem is érdekelne
  • Gnome
    minek legyek jó matekból ha kémia/biosz szakra megyek...maradjon csak a duplázás...örülj neki, h te ennyire polihisztor vagy, h mindenből kitünően telljesítesz
  • Klemice
    én a duplázást törölném el.. ezzel előnybe jutnak azok akik leszarták a tanulmányokat ergo szar jegyük lett utolsó két év végén és az érettségiket is leszarják, csak a két lényeges tantárgyra hajtanak rá
  • Moros
    így van, most olvasom.
    "A vizsgázó teljesítményét a pontszámok százalékban és osztályzatban történő kifejezésével minősíteni kell. A teljesítmény százalékban történő kifejezésekor a számítást csak az egész szám megállapításáig lehet elvégezni, tizedesjegy nem állapítható meg."
    (okm.gov.hu->érettségi->A 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról - egybeszerkesztett szöveg)

david2, amit te találtál, az szerintem a tanulmányi pontok számítására vonatkozik.
  • DjVktr
    Sziasztok

Emelt matekosok! Szóbelin a 8. tételnél (Adatsokaságok jellemzői, a valószínűségszámítás elemei) milyen tételt bizonyítotok?
    Köszi előre is!
  • 5c0rp330n
    a tizedesvessző utána részt ne is nézd, tudtommal így kell számolni..
  • David2
    egész számra kell kerekíteni, most néztem meg a felvételi tájékoztatóban
  • Moros
    megmondanátok, hogy ennek hol lehet utánanézni?
  • CrW
    _mindent_ lefele kerekítenek...
  • 5c0rp330n
    le.
  • adreespy
    sziasztok! azt szeretném kérdezni, ha egy tantárgyból 86,67% -nak felel meg a pontom, azt felfelé, vagy lefelé kerekítik?
  • Gnome
    Hello kérdezném h akad e itt orvosi/fogorvosira jelentkező és ha igen akkor várhatóan mennyi pontjuk lesz?
  • Moros
    ez nem bug, a hátteret a formátum->háttér menüpontnál lehet beállítani, majd eszközök->beállítások->nyomtatás fül-> dokumentummal együtt-> háttérszínek és háttérképek-pipa (word 2003)
    az idei infó érettségiben, a wordben is ezt kellett beállítani, szóval gyorsan utánanéztem a súgóban :)
  • 5c0rp330n
    nekem is pont 87% lett :)
    nekem az excelben nem maradt időm pár fv-t megcsinálni, hogy jól működjenek, a pontok nagy részét ott buktam el. amúgy nincs fent az office a gépemen konkrétan, ez azért jellemzi, hogy körülbelül mennyit készültem rá :) najó, suliban hetente 1 másfél órán gyakoroltunk, de az is inkább csak ökörködés volt :) nem számítok túl komoly szóbelire sem, de egyszer azért legalább át akarom olvasni a tételeket.
  • Vola
    okés, én meg főzök egy kávét + cigi azt szembebnézek a rám vicsorgó tételekkel.

akkor fűrészes álmokat :D bye
    ( asszem a fórumból chat-et csináltunk xD )
  • Vola
    én 3adikban felvettem faktra matekot, infót angolt és úgyterveztem h mindaháromból emeltet teszek... xD ez komoly, bár fölös lett volna de aszittem nem nehéz egyik sem annyira. Majd rövidesen a 3ból zéró lett :D
    a célhely(PE) már ki volt nézve és az új rendszer ismeretében éreztem h nem fog kelleni 857pont és elég lesz nekem minden középszinten + egy nelvvizsga
  • doddencs
    Na én is elteszem magam holnapra, még kicsit nézem a Fűrész 3-at az HBO-n, csakhogy jobban aludjak :D

Jó8 -.-
  • doddencs
    azért vannak finomságok emelten :) én még először infót is felvettem faktnak (emelt), de aztán végül a matek mellett döntöttem. Úgy éreztem, nagyon kevés az idő az emelten, és programozás részben elszállsz..
  • Vola
    hidd el én sem így kalkuláltam, abszolúte másra számítottam mer ez a helyezgetés nekem is új volt csak valahogy mégis sikerült megcsinálni (2óra alvás csoda h éltem még :D). A lol az hogy bármit tévesztettem vagy alternatívákkal dolgoztam, valahogy olyan jól sikerült belenyúlnom h az értékelő lap szerint nem köthettek bele vagy legalábbis kedves volt a javítótanár ;) én otthon számoltam kb 100pontot erre 112 lett xD ez a lol :D nah de mostmár nekiülök tanulni is egy pöppet a tételeket mer különben nem lesz ebből 25-30pontos szóbeli :D
  • doddencs
    amúgy na ja, örülök is a 87%nak, de azért word-ben közel sem ezt vártam.. mert mire készül az ember.. táblázatok, tabulátorok, esetleg körlevél, hasábok..
    És nem ilyen színezgetés, rajzolgatás, igazgatás lett volna, simán 95% fölötti lett volna..
  • Vola
    nah ha netán vkinek nem lenne meg akkor innen elérhető:

http://www.darkevilness.atw.hu/tematika_b.doc

kb annyit ér hogy eccer ránézel csak hogy lásd mire számíthass, nah meg persze h röhögj egy jót :D

emelt szóbelin vajon oprendszert kell írni? :D bár lehet h ott készülnek az ápdétek és az új SP-k a zikszpéhez... hmmm... ;)
  • doddencs
    na ja, magyarban iylenkor bosszantó tud lenni:) Mondjuk én helyeírás miatt nem vesztettem pontot. :D

Na ja, javítókulcs kihagyta a téglalapot, de én szövegdobozzal megszívtam, mert képtelen voltam igazítani :/ Mint ahogy a köröket sem bírtam.. Meg szövegdobozban szúrtam be a képet is, így azt sem tudtam igazítani xD
  • Vola
    elég lazán vetted :D ahhoz képest még mindig menő vagy a 87%-oddal szal nem volt nagy kihatással az eredményre a lustaság :D

és amúgy téglalap nem is kellett, ez a poén... csak a megfogalmazás volt szar. Mire rájöttem h szövegdoboz kell és az a sok igazgatás... aztán a bugok... xD) Szal jól csináltad, néha a lustaság vezet a célra.

más téma csak jut eszembe mer poén:
    havernak a két modulban magyarból zusammen 403 helyesírási hibája volt :D (és csak -15hp... nekem is xD de én épp h megszereztem a -15nyit érő mennyiséget)
  • doddencs
    akár hogy is lesz, a feladatok kb ilyenek: hogy küldenél e-mailt, vagy google használata :), vagy fájlkezelés, új mappa, másolás, áthelyezés..

Szal nem vészes

• doddencs
    amugy mi a tételekhez kapcsoldóan nem kaptuk meg a hozzájuk tartozó feladatokat, de hát sok port nem kavarhatnak..

Én Outlook-kal jó viszonyban vagyok, régen még használgattam, jóöreg freemail-es kezelőfelület nem jött be..:D Azóta pedig csak a gmail :)
  • Vola
    abból gondolom h igen mivel nem feltétlen gépteremben fogsz vizsgázni, mivel nem kötelesek feladatot sem adni, és ha adnak még akkor sem kötelesek ahhoz nemhogy csak gépet, de akár netet sem biztosítani.

Szal könnyen meglehet h nem is kapsz feladatot, vagy azt szóban kell elmagyaráznod h miket tennél mien lépésben. Ezekből kiindulva webes mail kliens tuti h nem lehet mer azzal nekik több a macera, és tuti h nem fogják mondani h nah lépj be az accodon :D outlook meg mivel benne van az office csomagban így ismerete középszinten megintcsak kötelező/illik. Szal akárhogy is lesz, de ha ilyent kapsz akkor tuti outlook.
  • doddencs
    na ja, lusta vagyok én az ilyesmihez. Érettségin is a wordben vesztettem a legtöbbet, utálok formázgatni... a feladatban is semmit nem igazítottam én a szegélyhez, margóhoz, a téglalap is hiányzott, beszúrtam egy szövegdobozt aztán azt színezgettem ki a mintának megfelelően:D
  • 5c0rp330n
    muszáj outlook-ot? :S
    a telefonomon be van állítva mailkliens, azt szívesebben használnám. vagy webes felületen inkább. de outlook-ot soha :)
  • Vola
    Jah és tegnap rájöttem hogy hogyan kell beállítani az outlook-ot :D gondoltam nem ártana tudni, ha szóbelin már kezelni is kéne, bár sztem ott készen kapjuk és nem kell a POP3-mal, IMAP-pal és az SMTP-vel csesződni. Csak érdekes felfedezés volt így a 14. elkockult évemben.
    (nem mintha az outlook többet tudna mint egy netes levelezőprogi...)
  • Vola
    semmi gááááz :D végülis már túlvagy rajta szal mondhatsz hülyeségeket :D

a wördöm nekem pedig ponthogy érettségin csinált hülyeségket (képmegkettőzés, rögzített abszolút helyzetes kép ugrálása a doc aljára, szóközre új sort adott, meg egy rakat elcsúszás ami miatt pl kimaradt a főcimem is :DDD sehogy sem tudtam beírni h ne másszon el minden de alig vontak le érte (mivel az értékelőlap szerencsémre nem követelte meg a főcimet xD csak a rá vonatkozó tulajdonságokat avagy csak -1 vagy -2 pont)

de nem olyan nagy meló ám minden tétel elolvasása elött eccer elkövetni egy 10mp-es műveletet. Tipikus kocka vagy, lusta az ilyesmikhez :D ha létezne is ilyen progi, 5x több időd menne rá mire megtalálnád és állítgatnád, mint ha külön átállítod. De csak hajrá, én nem tartalak vissza :D
  • doddencs
    érzem én, hogy olyan hülyének tűnök infoérettségis lévén.. :D

de vhogy közel sem reagál a word-öm úgy ahogy kéne :D. Mindenesetre akkoris bosszantó mindegyik tételt külön állítgatni. Nincs vmi szoftver, amivel sok word-öst fájlt egybe importálok? Mint pdf-nél.. :D
  • Vola
    ha nincs egy fölös patronod akkor sztem ne próbanyomtatgass fekete háttérrel :D

de amúgy ha Neked most szülséged van az infó tételekre akkor feltételezem h voltál "írásbelin" ahol rögtön azzal kezdődött a cucc h állítsa be a hátteret erre meg arra. Szal nincs ebben semmi turpisság, csak állítsd vissza a Formátum > Háttér pontban a cuccost fehérre és nyomj le egy Crtl A-t majd fekete betűszín. Szívesen segítek én csak sztem legközelebb gondolj bele ha ilyent kérdezel, mer ez elég lol volt most egy infós éreccségizőtől :DDDDD

nah de nem baaaj, csak ügyeskedj ;D
  • doddencs
    na ja, igazán a bugra voltam kiváncsi... és nyomtatásnál ez most hogyan van? simán kinyomtatom, akkor fekete lesz a lap vagy full fehér? :D Vagy miután feketére állítom a betűszínt miylen les za nyomtatás..mert akkor nyomt-i kép normál..:D?

Ellenkező esetben mi a leggyorsabb módja, hogy visszavarázsoljam normálissá a szöveget:D
  • Vola
    nincsmit,

ez kérlekszépen egy olyan megjelenítés h hajnalban tanultam lekapcsolt lámpa mellett és cseszte a szemem ez a fehéren virító word, azt benyomtam a fekete hátteret és a fehér betűszínt :DDDD

nincs ebben semmi extra csak nekem így kényelmesebb volt
    ( régi teszkós sokéves crt-m van és süti a szemem mint állat )

kb ilyenféle megjelenítési mód :D a nemláccik a nyomtatási képen dolog meg word bug, az egyik a millióból.
  • doddencs
    THX

Tudom, infoérettségis lévén.. de ez olyan fura:D.. mert ugye fekete lapon vannak fehér szöveggel a tételek, de a nyomtatási kép pedig üres (fehér hátteren fehérrel..)
    Ez micsoda beállítás? Mert feketére állítom a színt, akkor okés lesz, de azért érdekelne, miféle megjelenítési mód ez:)?
  • Vola
    http://www.darkevilness.atw.hu/tetelek.zip
    nem mind, csak azok amik nekünk lesznek de csak hajrá! van egy kettő hülye szövegű meg ilyenek de nagyrésze perfekt. A tavalyi érettségizők csinálták (infósok) nem mi, szal talán nem írhattak akkora hülyeségeket.
    Nah akkor jó tanulást :D vagy imitálást ;D
  • doddencs
    ezt még diákok dolgozták ki, majd a tanár átfutotta őket.. ezért van néhánynál ilyen buborékos megjegyzés :)

Ha új dokumentumba összegzed őket, szívesen várom vissza azt:D:D.. keddig úgysem lesz időm foglalkozni vele, addig csak a matek :D
  • doddencs
    ment ;)