29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• fsgh
    ja és itt budapesten!
  • fsgh
    Ha már a fősulikról van szó...Nem nagyon vagyok benne a témában meg még van 2 évem de jó lenne azért már tervezgetni...Szóval milyen fősulikat/egyetemeket tudtok mondani? Ne legyen mondjuk egy ELTE de azért neves legyen és mondjuk infóval kapcsolatos szakok is legyenek benne.:)
  • 5c0rp330n
    mint végzettség az a legjobb, úgy értettem, semmi több :)
  • grizzly21
    neked baj:P :D
  • Yepp
    hát ha ilyen a PH akkor oda fogok valszeg :)
  • I.C.ram
    Azért ez túlzás. Nem kell hasra esni a BMEtől.. MAjd meglátjátok, ha odajártok :)
  • grizzly21
    legismertebb talan
  • grizzly21
    igen felveszik.
    Ne lepodj meg rajta, a pontszam annak a fuggvenyei hogy hanyan jelentkeznek es hany embert vesznek fel. Infora sok embert vesznek fel es ahhoz kepest kevesen jelentkeznek. Nezd meg a tobbi hely ponthatarat, bme-n a legmagasabb ugyhogy kepzelheted a tobbit (pl elte info volt valami 105)
  • 5c0rp330n
    először is nem az egyik legjobb, hanem a legjobb, másodszor pedig: oda nem bejutni nehéz, hanem bennmaradni :)
  • I.C.ram
    PH-val nagyobb vagy egyenlő pontszámú embereket MIND felveszik.
  • Yepp
    lenne néhány hülye kérdésem ^^

az egyetemeknél a ponthatár az azt jelenti, hogy a megjelölt pont felettieket MIND felveszik,
    vagy
    h a leggyengébben teljesített embernek annyi pontja volt, viszont előfordulhat, h bár pl 400 a ponthatár, de a 401 pontos gyereket nem veszik fel, vmilyen okbol (itt nem arra gondolok, h csak másodikra jelölte meg az adott egyetemet és felvették az elsöre, azért nem ide jön, hanem vmi más indokra gondolok)

abbol jött a kérdés, h nézegetem tavalyi bme mérnök infó eredményeket, és kicsit furcsálltam, h mindössze 120 volt a ponthatár, holott tudtommal ezen szak tekintetében is az egyik legjobb egyetem itthon..
  • doddencs
    csak egy picit kéne visszaolvasnod ...

már tárgyaltuk, h. vagy kiküldik, vagy vszeg biziosztásnál..
  • G4LL3GO
    Hát ja, én például töriből még egyetlen tételt sem tudok :D
  • zevi
    Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni,hogy az emelt szintű szóbeli vizsgák eredményét hol és mikor lehet megnézni?!válaszotokat köszönöm
  • Eldián
    Nem ma tegnap! XD Am megvolt már ömlesztve egy csomó magyar tétel, csak most válogattam össze hogy mi lesz, mert megvan hogy milyen verseket kell elemezni majd meg ilyenek... Na gozok pestre, vonaton töri 1000rel!
  • 5c0rp330n
    ma dolgoztad ki az irodalom tételeket? :o
    egy nap alatt? azt hogy? :)
    egyébként én jobban semmiképpen nem állok, ha ez megnyugtat.
  • Vola
    látom senki sem viszi igazán túlzásba a szóbelizést :D
    végülis 10% kell csak... ;D ami meg számít arra úgyis készül az ember vagy tudja már
  • Eldián
    Bakker, egy hét múlva szóbelik, és őszintén szólva semmit sem tanultam még, de az egész osztály így van vele... ma dolgoztam ki az irodalom tételeket... holnap elkezdem tanulni a törit. Mindenki szorítson!
  • Vola
    nah én most ott tartok h kéne egy tételsor magyarból hogy mégis mikből felelhetek :D valamennyire emlékszem és nekünk is volt olyan h dolgozzuk ki őket azt órán néha osztályzás de nálam "search, download & print" féle módon működött ez, szal 1x el kéne azt is olvasni.

Infó meg az érdekes mer vannak benne olyanok amikről az ember magától is akár fél órát tud beszélni de van olyan is hogy annyira alap dolgokról kéne csak osztani h az eszébe se jutna már, ezért kell sztem többször is akár átfutni. A legnagyobb baromság benne a könyvtárhasználatos tételek... -.- hogy mi köze van hozzááá...?
  • 5c0rp330n
    jaja. pont a barom részek miatt kéne átolvasnom még, de ezeket megtanulni eléggé nehéz és próbára teszi az idegeimet is :) hát igen, mateknál is előfordult az ilyen, de a végén amiről tudtam, hogy úgysem mondanám el, csak elolvastam, aztán "jól van, ilyen is van" tudattal léptem is tovább :)
  • doddencs
    na ja, javarésze rizsa, meg tök egyértelmű dolgok. De vannak azért érdekes, barom részek.
    És már matek közben is olyan érzéseim voltak, hogy hülye vagyok én, h. ilyeneket megtanulok, mikor k*vára nem érdekel, és nem látom hol kell majd nekem.. és most játszam ezt el infóval is :D:D

(De a fő, h. már csak 6 nap, és vége.. :D)
  • 5c0rp330n
    infót mindenképpen át fogom futni én is. csak most is elkezdtem és annyira egyértelmű dolgok vannak benne, hogy elolvasás közben hülyét kaptam unalmamban és nem bírtam tovább :) pedig egyszer el kell olvasnom, akár tetszik, akár nem :)
  • 5c0rp330n
    én attól félek talán a legjobban :)
  • doddencs
    mi suliban feleltünk a magyar tételekből, ki is kellett dolgoznunk mindet, azok mennek is.. töriből úgy érzem, abból a rengeteg forrásból és némi háttérismerettel fel tudok építeni e gy feleletet.. infót meg még át kell futni, abból azért vannak baromságok :D
  • Bulykin
    az jó, akkor nem si lesz olyan nehéz(remélem)XD
  • doddencs
    a tételhez tartozó verseket, könyvet..
  • Bulykin
    és a magyar középszintnél? kapunk majd vmit?
  • 5c0rp330n
    matekból a segédanyag nálam inkább büntetés volt, mint "segédanyag", már amennyiben a feladatot annak lehet nevezni. szóval egyáltalán nem segédanyag volt, abból aztán ki nem hámoztál semmit és ha nem vagy otthon a témában, hozzá sem tudsz kezdeni, és rengeteg pontot elbuksz miatta. ami segédanyag volt matekból, az egy pár oldalas képlettár, amiben a legalapvetőbb dolgok benne vannak, de aki ezeknek a 80%-át nem vágja fejből, az jobb, ha nem megy emeltből matekra :)
    töriből szinte mindig alád szoktak tenni mindent: atlasz, forrás, minden. gyakorlatilag szinte minden tudás ott van a segítségben, amit használhatsz, csak össze kell szedni. itt persze középszintről beszélek.
  • bulba
    Lényegében akármiből, gondolom minden tárgynál, arányaiban ugyanannyi segédanyagot adnak. Ha jól olvasom matekból egy feladat volt "segédanyagként", az kb a felelet hányadrészét tette ki? Akár úgy is kérdezhetném hogy hány perc dumát lehet a segédanyagokból összehozni.
  • 5c0rp330n
    ömm. miből? :)
  • bulba
    Mennyi segédanyagot (forrás, képek, diagramm, statisztikai adatok, egyéb szöveg stb) kaptatok a szóbeliknél a tételhez?
  • CrW
    Olyat kérdeztek a tételben, hogy mi a jele a vírusfertőzésnek, mit kell tenni, hogy a lehető legkisebb kárt okozzák, hogyan védekezzük, vírusirtók fajtái, mit kell tenni a hatékony működés érdekében és egy vírusírtó működésének vázlatos leírása volt még.
    Ilyesmik :)
    Egy szép bevezető után én elmondtam, hogy milyen vírusok vannak, majd kifejtettem a kérdéseket. Nem igen kötöttek belém. De a lényeg itt azon van, hogy mindent elmondjál amit tudsz. Ne csak a kérdésekre válaszolj.
    Ja és a végén feltettek egy-két kérdést amiknek sehogy se volt értelme, de valahogy sikerült rá válaszolnom :D
  • Cat 02 #23569
    És ott mit kell beszélni ? Mikor volt az első, mi tud ártani meg ilyenek ?
  • G4LL3GO
    Jaaa :DDD
    Nem igaz, h senki más nem volt biosz emelten, csak én... :)
  • CrW
    Majdnem :D
    Az én vírusaim biteken szaporodtak... (informatika érettségi -> vírusok téma.. mert itt is vannak :D )
  • G4LL3GO
    Bioszból emelt szinten voltál?
  • Adi
    Sziasztok!
    Azt szeretném megtudni, hogy földrajz és biólogiából milyen témakörök lesznek érettségi szóbelin középszinten?!
  • CrW
    Nekem infón ma azt mondták, hogy elkűldik az iskolának... ergo biz. osztásnál tudjuk meg :)
    Mellesleg a vírusokat (14-es tétel) húztam. Könnyű volt és jó fejek is voltak a tanárok. Max 1-2 pontot veszthetek.
  • doddencs
    na ja, bár nekem a területzsámítós még olyan volt, hogy jöhet.. :D

na de majd kiderül, nem tudom mikor lesz eredmény. Próbálok kapcsolatokkal utánajárni dolognak:D, de páran azt mondják az eredményt majd kiküldik, páran meg h. majd biz. osztásnál :D
  • 5c0rp330n
    na, akkor jól ment :) mért csak én húztam szar tételt? :S