29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 5c0rp330n
    heti 4-5 óra volt suliban, de mondjuk inkább filmnézésből/netezésből tanultam meg nagyrészt. meg előtte játékokból is már sok dolgot tudtam. végülis nem annyira hülyeség a 0. osztály ötlete, de utólag nem bánom, hogy kihagytam..
  • Yepp
    azt jol tudom, hogy ha bevezetnek 1 ilyen oktatási törvényt, mint pl ez a pontszámitás, akkor azt min 2 évig meg kell tartaniuk, és csak utána törölhetik el esetleg? ergó jövőre is lesz még duplázás? :)

nemtom hol hallottam :)
  • fsgh
    akor nem gyengén van nyelvérzéked:D grat
  • 5c0rp330n
    én suliban 10-ben kezdtem el angolt tanulni és 95% lett az érettségim :) előtte jártam 1-2 évig heti egyszer különtanárhoz, de ott nem volt sok tanulás.
  • fsgh
    én speciel segg hülye voltam angolból... a nulladik miatt vagyok ott angolból ahol...komolyan az igeidőket nem tudtam mikor ide jöttem:D Értelmes mondatom nem volt aztán most meg érettségizm belőle(68%-os az írásbelim és még jön a szóbeli olyan 70körül lesz a vége...)

Szerintem hasznos az a heti 12-14 idegen nyelv óra
  • I.C.ram
    5 éves gimi a világ legnagyobb faszsága. Hálás vagyok, hogy nekem sikerült 4 évesbe kerülnöm. Bár az utánunk lévő évfolyam már 5 éves volt, szóval mázlim volt.
  • fsgh
    évvestes vagyok és 5éves gimiben...vagyis nulladikba is jártam...így vagyok 2 évvel hátrébb. Most nézem az adatlapom 18-25-ig:D még csak 17vagyok(1hónap még kell a 18hoz)
  • 5c0rp330n
    2 évig? :o
    azt hogy csináltad? vagy vagy "kicsit" évvesztes? :)
  • fsgh
    dehogy építek...lesz 4 tantárgy amire figyelni kell 2 évig(Irodalom,Nyelvtan,Matek,Töri) Ezekre figyelek erősen...(Többi meg le van xarva:D)
  • I.C.ram
    ja. de ne építs erre, mert 2 év alatt változhatnak a dolgok.
  • fsgh
    de akkor az évvégi tanulmányaimat nem is nézik? csak érettségi meg pluszpont?
  • doddencs
    a két felvételi tantárgy eredményét összeadod, megszorzod 2-vel (eddig ugye max 400) ... és akkor ehhez jön még hozzá a max 80 plusszpont
  • fsgh
    thx:)

más: a Duplázás pontosan mit takar?:)
  • Vola
    felvi.hu

> pontszámító kalkulátor (jobb oldalt)
  • fsgh
    Valaki tud adni egy linket hogy hogy számolják ki a pontokat? a 480-at. Nagyjából udom de pontosan kéne hogy tudjak tervezni/számolgatni...
  • doddencs
    Először is ne általánosíts, nem szokásom siránkozni, az más dolog, valóban nem tartom nagyra az érettségit..

Másodszor pedig ha már feljössz egy fórumra, mielőtt felteszel vmi kérdést, illik visszaolvasni, nem tette-e már vki fel uazt a kérdést.. Mert senki sem szereti (legalábbis kétlem) ismételgetni önmagát, s többször is leírni uazt. Ennek ellenére én is leírtam mégegyszer, csak megjegyeztem ,h. máskor visszaolvashatnál.. 5 percet vesz el a tanulásodból.
  • grizzly21
    Ez nem igy mukodik. Nagyon sok mulik azon, hogy mennyire menedzseli magat az ember, hogy tudja magat eladni. Szerintem eleg sok infos van, aki lehet hogy vegigvitte jo jegyekkel az egyetemet, de nem ert az uzlethez, es nem mondom hogy nagyon keves, de ahhoz kepest amit tud kis penzekert szop robotolo munkaval, hajtos cegnel. Mas meg elvegez valami konnyu helyen valamit, vagy meg az sem, de ert valamihez, azt felnagyitja es eladja magat.
    Ha jo diplomad van viszont, es tudsz angolul akkor akar itthon akar kulfoldon jo allasokat lehet szerezni

Egyebkent amit lenn irtatok Samsung-os peldat az mas, az kulfoldi ceg, kulfoldon diploma nelkul ha ertesz valami komolyhoz akkor a havi felmilla brutto alapveto dolog, ugyhogy kicsit kevesnek is tartom azt a 600-at...bar ha itthon van a munkavegzes akkor igen, realis ar.
  • Vola
    nekem sincs időm visszaolvasgatni őket.... ezek a fránya játékok és délutáni sörözgetések elveszik minden időmet.... :DDD
  • zevi
    DÖDI vagy ki vagy?szerinted én rohadá s i g itt ülök a gép előtt(mint ti és aztán síránkozz h egy szót se tanultam)nincs időm a ... üzeneteiteket elolvasni.innentől kezdődik az ......
  • 5c0rp330n
    na ja, pluszpontokból az új rendszerben a maxot összehozni szinte egy vicc. nekem 110 pontom lenne plusz, ha nem lenne korlátozva 80-ra, pedig nem vittem annyira túlzásba azért a dolgokat.
  • Yepp
    nembiztos h lejjeb megy, mert ebben a számitási modszerben meg bőkezűbben osztogatják a plusz pontokat...
  • 5c0rp330n
    biztosan kevesebb lesz valamivel a ponthatár. nem számolhatod át egy az egybe a pontokat az előző rendszerből. itt minden egyes százalék egy pontot számít, ha duplázol, 2-t. az előző rendszerben elbukhattál x %-ot pontlevonás nélkül, jelentős %-ot pár pont levonással.
  • fsgh
    én is valami hasonlót tervezek...de 400 pont lesz kb a ponthatár(ha tavaly 120 volt az 144-nek a 83%-a kb és 480nak meg 400...) necesen lesz csak annyim...
  • doddencs
    én is jövőre terveim szerint BME mérnökinfóra megyek, de hát BME-n felkötheti az ember a gatyáját :D:D
  • fsgh
    egyik se vonz...:) Infos szak lesz ebből...de azért az is szenvedős lesz már látom. Lusta vagyok nagyon:S
  • fsgh
    Jó matekos vagyok, majdnem legjobb az osztályban:D
  • I.C.ram
    gépészek, villamosmérnökök.

De szerintem nagyon nagy ostobaság ez alapján dönteni. Azt csináld, ami érdekel.
  • doddencs
    ne ez alapján válasz szakot, lutri, valamint kapcsolatokon múlik sok minden.. Szinkrontolmácsokat, vagy vmi ritka nyelveket ismerőket keresik sztem :D:D

Mindeneesetre mérnökinfóval megvannak az elhelyezkedési lehetőségek.
  • doddencs
    hát mérnökinfóra matek is kell, az tuti:D:D
  • fsgh
    oké. Hülye vagyok.:D 210.

akkor már csak puszta kiváncsiságból. Kik keresnek pályakezdőként a legjobban?
  • I.C.ram
    160 hogy jött ki neked?
  • fsgh
    160 Bruttó? hát a nettóban semmi....:S
  • I.C.ram
    Jó persze vannak speciális esetek, de a kezdő mérnikinfós fizetés kb bruttó 210-230 körül mozog. 2008-as felmérés alapján.
  • Yepp
    persze brutto, nem ettó :)
    szal oszd el 2-vel
  • Yepp
    ezek nem kamu adatok. olvastam, h pl a Samsung cég magyarországrol is "toborzott" mérnök infósokat, és KIZÁRÓLAG a bme-ről fogadták el a jelentkezést (ez 1 éve volt kb). Ne tudd meg most mennyit keresnek (a nagybátyám 1 volt diákja is köztük van), de elég az hozzá hogy némelyikük fizuja bőven felűlmólja a 600 ezret
  • I.C.ram
    360 bruttó kezdő fizú... :D Oszd el kettővel, adj hozzá egy 30-at kb, és megkapod a végeredményt.

Nem tudom, hol olvassátok ezeket a kamu adatokat.
  • David2
    mind2 elég magas, ha a megfelelő helyen végzel

BME VIKen legutóbbi felmérés szerint 360 bruttó volt a kezdők fizuja
  • fsgh
    Egy Mérnök informatikusnak
    1. Milyen esélyei vannak munkát találni?
    2. Mennyi lehet a kező nettó fizetése?
  • fsgh
    Elte kiesik, nem tudnék bentmaradni sztem... A többit köszi:)
  • I.C.ram
    BMF, BME, ELTE, Pázmány. Ezek vannak itthon főleg.