29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
nah elkezdődtek az érettségik:S sok sikert mindenkinek -
az hogy lehet h EMK-nal a szoras nagyobb mint az atlag?
GTK-sok se keresnek rosszul -
Igen, de egy év után már reális.[1]
[1] BME Karrier Iroda 2007-es felmérése a 2005-ben végzettekről, 60. oldal -
Vola #23717 sztem (remélhetőleg :D) ahhoz elég hülyének kell lenni h vki meg se tudjon szólalni és még a 2est se szerezze meg szóbelin. Én azt mondom h csak azt a tárgyat érdemes komolyan venni ami beleszámít a renccerbe.
így én vhogy így "tanultam":
magyart 1x olvastam át azt csá, de azt is csak futólag mer úgyis adnak vmi anyagot, azt meg csak ki tudom elemezni egy 3asra
törit csak heppből 3x futottam át, mer megkért a tanárom h ne vegyem semmibe :D infóra meg alaposan rászálltam mer abból jól akarok szerepelni. angol meg vhol jó mélyen leszarva, egy nyelvvizsga után csak csak tudok vmit hebegni habogni mégha fingom se lesz mit kell mondani.
aki halálra tanulja magát az is lehet h belehúz abba amit kevésbé tud és akkor nem azt kapja amit érdemel, de így én max csak jobbat kaphatok mint amit a tanulás mennyisége után érdemelhetek :D ahhoz h vki ne érje el a 10%-ot ahhoz tényleg hülyének kell lenni, sztem... -
Eldián #23716 Köszönjük Yeppese, oltásokat mellőzzük kérlek! -
Yepp #23715 a jövő értelmisége. -
Eldián #23714 Ma reggel 5kor értem haza buliból, holnap szóbeli XD Nem aggódok miatta, reményeim szerint 3asra meglesz minden :) Szóbeli elég pöcc... Nyelvtan tételeket viszont nemártana elolvasni mert még egyszer sem tettem ezt meg. Huhh szorítson az egész SG! :) Utána úgy bebaszok hogy járni sem tudok majd :D Üdv mindenkinek! Sok sikert a többieknek! -
ha meg így lenne, inkább fel sem veszem a telefont, ha ismeretlen szám/ofőm hív :) -
én szerda délutánra vagyok kiírva, annyira remélem nem fognak gyorsan haladni, hogy szerda előtt be kéne mennem :) -
Nem akarok senkinek se példát mutatni, de annó mikor kiírták a szóbelim időpontját, akkor volt kb egy napom még, hogy átnézzem a magyart. Épp kezdtem volna neki a magyarnak itthon, amikor megcsörrent a telefon, hogy bekéne jönni, mert gyorsabban haladunk... van 1.5 órám... Fasza... úgy beszartam, mint még soha. Összesen tanultam rá kb 1 órát, és a 4-es írásbelimet felhúztam a szóbelivel 5ösre :D De nekem nagy mázlim volt, mert olyan tételeket húztam... szóval senki ne kövesse a példám, mert csúnyán póruljárhat :) -
én tegnap kezdtem az irodalmat, legkésőbb holnap végzek vele, nyelvtant egyszer átolvastam fél óra alatt (ami nekem megvan, de az nem éppen bő anyag), sokkal többet nem fogok vele foglalkozni. aztán még a törit kéne egyszer viszonylag jól átolvasni és meg is vagyok. szerdán megyek én is :) -
hehe így visszaolvasva látom azért ti se viszitek túlzásba a tanulást:D
szerdán szóbelizem, most kezdtem el átnézni a törit...aztán 40magyar tétel, 20angol(bár arra nem tanulok van ny.vizsga), 20kgt...
sztem nem lesz olyan vészes...
szerintetek az idén a ponthatár alacsonyabb lesz mint tavaly? -
Vola #23708 ott a pont :D -
nem,csak nekem írásbeli 84% lett,a tudásom elég biztos,és magamat ismerve 1 nap elég "megtanulni" a 40 tételt.
de vérpistike,neked tanulni kell,futás vissza magolni
-
látom te is adod itt a keményet mint a többiek hogy ó hát én leszarom a szóbelit nem tanulok rá -
valaki földrajz szóbeli követelményeket belinkelné ? :DDDd -
Nagyon kevés helyen vam ég MSc. MSc diploma tudtommal még nem is nagyon van itthon. Szóval várni kell míg beindul ez az egész. -
Beszélj az adott egyetem tanulmányi osztályával, és ott megmondják, hogy a te diplomád jó-e vagy sem az ő MSCjükre. -
Vola #23702 "...ha van egy 5 eves latin-mongol szakos diplomad..." - áááááááááá! xDDDD -
Ez a kérdés, hogy ráépülő e. Ahogy olvastam egyetemek honlapján, "kidolgozás alatt". :/ -
hat jo kerdes. gondolom ugy van hogy ha van egy 5 eves diplomad, az megfelel egy bsc+msc parosnak, tehat olyan msc-re mehetsz amihez jo az a bsc. De pl ha van egy 5 eves latin-mongol szakos diplomad az nem hiszem hogy jo lesz fizikus msc-re. -
Sztem csak akkor, ha megvannak azok a tárgyak, amik a másik szak bsc-jében vanak? -
Az rendben, de másik szak MSc-jére el tudok vele menni? -
hagyomanyos diploma MSC-nek szamit -
MSc-re mi alapján lehet jelentkezni? A régirendszerből van rá mód? Mert nem világos hogy honnan hova lehet, mi mivel "kompatibilis".
A hagyományos rendszerben szerzett diplomámmal tudok jelentkezni egy másik mérnöki szak MSCjére? -
Hát miért ne? Lehet, hogy később kezdte el komolyan érdekelni az infó. Még fiatalok vagyunk ahhoz, hogy véglegesen kialakuljon az érdeklődési körünk. -
ezt én sem gondoltam így (bár azért a legnagyobb koponyák vszínűleg nem ott kezdik, mielőtt atomfizikusok lesznek:) ), viszont vki csak akkor csinál ilyet szvsz, ha közben rájött, hogy totál mást akar igazából csinálni, mint eredetileg gondolta. ebben az esetben viszont miért végezné el még a bölcsészkart, ha utána úgysem akar vele csinálni semmit? -
Van olyan, hogy csak állami létezik, bár nagyon ritka. Meg van olyan is, ahol csak fizetős. Ez utóbbi jóval gyakoribb. Bár ezek is főleg csak a magánsulikon vannak. -
Miért is nem? Azért, mert valaki bölcsészre jár nem jelenti, hogy hülye... Bár tudom, most nagyon megdöbbentél ezen a kijelentése, de így van. -
Kérdésemre még nem kaptam választ:D Minden esetben van fizetős és állami lehetőség? Vagy létezik olyan hogy valahol csak állami van? -
viszont ez bme mérnökinfó volt. nehezen tudom elképzelni, hogy valaki elvégez vmi szar bölcsész szakot vagy jogot, aztán hopp, inkább megy bme mérnökinfóra is.. nomind1. -
... idézek magamtól:
"Sokan második diplomaként választják, mert érdkeli őket a téma, és ha már van diplomád, akkor csak fizetősre mehetsz." -
így van. épp ezért néztem én is érthetetlenül a statisztikát, ami szerint voltak páran (csak azon egy szakon amit néztem 10-20-an), akik fizetőset jelöltek be első helyre. van akinek ennyire nem számít? :S -
de ha egy karon belül megjelölöd az államit és a költségtérítésest, akkor az csak egynek számít, 2000FT jelenet esetben, ha többet jelölsz mint 3 -
Én meg úgy, hogyha állami mellett megejlölöd a fizetőst is ugyanabból a szakból, akkor azért nem kell külön fizetni. -
Yepp #23685 ugy tudtam, csak 3at jelölhetsz meg 1 bizonyos árért, a többi 4. 5. 6. stb -ért külön fizetni kell... *-) -
Sokan második diplomaként választják, mert érdkeli őket a téma, és ha már van diplomád, akkor csak fizetősre mehetsz. Gondolom miattuk lett magasabb a ph :) Persze vannak olyan gyökerek, akik első helyre teszik a fizetőst, holott semmi extr pénzbe nem kerül az államit IS megjelölni, és azt rakni előre. Nekem is volt ismerősöm, aki bejelőlte első helyen a fizetőst, közben államira is felvették volna... :P -
Yepp #23683 jah... mindenki azt hitte, hogy államilag támogatottra nem fog bekerülni, és gondolták akkor max mennek költségtéritésesre, igy ANÁ-ra nem is jelentkeztek...
csak sok barom igy gondolkodott igy költségesre mentek csomoan, államilag támogatottra meg alig, aztán ezért... :D -
Vola #23682 hmmm.... ez eléggé nem reális :D extrém esetben megtörténhet, csak sok barom kell hozzá :DD -
akkor annak mi értelme? Aki mazohista az oda jelentkezik vagy mi?:D Sok pénzt adsz és jobb eredmények kellenek hogy bejuss oda ahova más pénz nélkül rosszabb eredményekkel bejut? Itt valami sántít:D