29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Szokásos kérdésem: milyen segédeszközöket adtak? Töriből atlasz, magyarból szöveggyűjtemény, vagy verseskötet? -
hát nálunk ahogy hallottam sajnos nem ilyen elnök van, ráadásul magyar/töri szakos, és ha van 2 tárgy, ami nem az erősségem az érettségin, akkor az ez a 2.. remélem szerdáig "megpuhul" kicsit :) -
G4LL3GO #23758 Na én is túl vagyok rajta, aránylag jó lett :P
Törivel kezdtem, kihúztam egy oylan tételt, amit át sem néztem, a Bethleni konszolidáció, de oylanok jutottak eszembe, hogy én lepődtem meg, és egész jó lett :)
Magyarból Radnótit húztam (Tétova óda, Eröltetett menet, Razglednicák), ami szintén jó volt, tudtam is. Nyelvtanból Retorika, megintcsak semmi tétel, a szónok tulajdonságai, feladatai.
Fizikából pedig a Hőtágulást húztam, ezt is tudtam, kisérleteket lenyomtam hozzá.
Összességében meg vagyok elégedve, töriből lehetett volna jobb tétel, de sztem ebből is kihoztam a maximumot :D Ne izguljatok, nem fog fájni!
Ja, és nálunk olyan vizsgaelnök volt, aki alig volt bent, beszélgetett minden fele :) -
Vola #23757 ahhoz h 2est kapj nagyon hülyének kell lenni, persze vannak speckó esetetek amikor minden ellened esküszik :D
30/30 meg nem olyan nehéz, csak vannak tételek melyeket meg kell tanulni, továbbá érteni is kell őket nem csak magolni és akkor megvan a full -
Yepp #23756 na persze, de nem a 2es a cél hanem a 30ból 30 pont... -
Vola #23755 no para! de tényleg, utólag majd Te is azt fogod mondani h eeeez egy vicc... :D LoL volt mikor kimentem cigiszünetre mer miért ne azt kinn meg látok egy izguló embertömeget akik letámadnak h nah mi hogy nah mondd :D erre lazán csak így félvállról: jajjmár, nincs mitől félni, hatamas flesssh az egész :D utána meg go vissza azzal a szöveggel h nah visszajöttem mégis mert pont elment a buszom, szal maradok még egy pöppet :D volt mikor 10mp-en keresztül végig röhögött az elnök és az épp felelő diák mer vmi hülyeségett mondott. szal nem vérre megy hanem mindenki törekszik az oldott hangulatra
persze aki nagyonhülyevolt arra gyilkos szemmel néztek, bár csak 1-2 ilyen volt -
én ma kísértem be barátnőm,minden 2. ember sírva meg gyomorgörccsel jött ki.. -
Cat 02 #23753 A szóbeli nem egységes időpontban van ? (nekem péntek-szombat) -
Én alapból parázós típus vagyok szal ha tudok mindent akkor is...(Nem szeretek szerepelni:D) -
ne parázz, én szerdán irodalom-nyelvtan-töri-infó-angol kombóra megyek, ebben a sorrendben :)
szóval inkább nekem van paráznivalóm, főleg, hogy némely dologból "kicsikét" hiányosak még az ismereteim :) -
A sok mázlista aki már túl van rajta:D
Én szerdán megyek 1körül egy Angol,Infó kombóra:D Tudom elvileg könnyű de eléggé parázok:S:S -
remélem, végülis az írásbelim 4es lett, szal sokat nem ronhattam az infóval, de infó szakon vagyok, szal egy kicsit...de mind1, ha 4es lesz, az tökéletes:) -
Hát nálunk a tanári segítség minimális volt, a felelet közben nem szólaltak meg, a végén kaptam kérdéseket.
A nyelvtan tétel nem vészes, szóösszetétel a szóalkotás leggyakoribb módja.. fajtái: szerves, szervetlen
Szervesen belül mellé- vagy alárendelő (alanyi, tárgyas, hat.-i, jelzői)
És ezeket kifejteni, hogy mi a szervtelen-szerves.. -
Vola #23747 nekünk se mondták meg helyben csak odajött a töritanárom és mondja h "ügyes voltál Tibikém, 60pont", mondom ok majd leesett h az a max... xD kérdem jah h úúúgy hatvan áááá... :D ifón is kérdem a végén kacsintva (2 harmincpáras csaj) h nah max pontos? ;) "azaz!" :D
töriből károly róbert volt szal lehet szídni mer kiba eccerű volt de magyar az... valami interakármi, ilyen regionális cucc, kortárs fasság + a szöveg Utassy: az én keresztem és Sütő: Pecsét című szarai alapján ( a két "mű"-ben volt összesen vagy 10szó a címekkel együtt... de sok rizsa :D )
angol meg easy volt minden szempontból
infó: optikai háttértárolók de kérdeztek pl a mágneses háttértárolás elvéről is meg blu-ray és még vmi szal azért volt minden.
jah és köcce, Neked is grat, az infód meg csak nem olyan vészes, én is aszittem magyar az talán 3as erre simán 5ös :D -
te már tudod is h hogy sikerült? nekünk nem mondtak semmit, majd szerdán 16órakor kell bemenni és akkor mondják meg...
egyébként grat, az infót én jól elb@sztam, künnyű tételt húztam, mégis szenvedtem, ez elég égő
(ne gondoltam volna), a töri nekem is jó lett úgy érzem, a magyarok meg szintén faszák, szal...
-
Vola #23745 nah gyerekek... infó, töri kimaxolva... xDDD
nagggyon nagy flasssh volt ez a szóbeli :D a vizsgaelnök hatalmas arc volt és nem eccer röhögtünk elég szépeket felelés közben, nah meg nem beszélve a hangulatról... jóvicc ez a szóbeli ;D
magyarból izomból belenyúltam a szarba de annyit rizsáztam h lejárt az időm és 43/50 lett szal hogyismondjam... röhejes? :D
megvan a 401pont... ^^ -
Hát nem.... Sőt meglepődtem, hogy jobban keresnek, mint a gépészek. -
köszi -
Nagyon egyszerű:
Pl. van 4 adatod: 1, 9, 1, 9
átlag=5 szórásnégyzet=4^2+4^2=32 szórás=sqrt(32)=~5,5 körül
szal az a lényege, hogy nagy a szórása, nagyon. -
mate317 #23741 Minden témára kapsz pontot szókincs, nyelvhelyesség, témakifejtés/jártasság a témában/érvelés szerint, a végén meg a beszédedet is pontozzák tempó és érthetőség szerint, ez csak 2 pont. -
Nincs valakinek infója arról, hogy az angolt hogyan pontozzák? ( a 4 részfeladatot) -
Ezen belül nagy vonalakba mit kellett mondani, és tényleg tanár mennyire segített? -
az kimaradt :)
Szóösszetétel fajtái, jelentőssége.. példák besorolása -
Nyelvtan? -
DjVktr #23736 A mi sulinkból sokan mentek BME-re és én is nagyon gondolkozok rajta, viszont az a visszajelzés jön h nehéz végigcsinálni..
Én meg inkább "bebiztosítom" magam, ha már technikumba mentem akkor végigcsinálom, és lesz egy papír a zsebembe.. -
DjVktr #23735 Az kéne még :P
Emelt magyar meg töri XD
Örülök ha középszinten összehozok egy 4est.. -
összehoztál egy 10. oktv helyezést, és ötöd éven akarsz maradni? :O
én is látom, h milyen az ötöd év itt a gimiben, szart se ér kb, mármint munkahely szempontjából -
DjVktr #23733 Mert mikor el kellett dönteni hogy mire megyek, akkor még nem volt meg a fizika, és plusz pontom csak a nyelvvizsgás 30 vagy 35 lett volna (nem tom mennyi pontosan..)
Viszont elég valószínű hogy maradok 5-öd éven a sulimba ahová járok, mert ad távközlési technikusi végzettséget. (így ha kib@sznának egyetemről vagy valami, akkor is lesz legalább egy papírom...)
Így viszont valószínűleg elmegyek jövőre előrehozott közép szintű matekra.. -
akkor nem csak töri-magyar szóbelije lenne még hátra..:D Vagy lehet abból is emelt :) -
nem volt nyelvvizsgád vagy mi a francnak mentél emeltre matekból? :) -
na VÉGE
Ma megvoltak a középszintű szóbelik is:)
A tételek húzásához nagyszerű kezem volt. Pontosan:
informatika: állományok és mappák, fájlok típusai, műveletek, keresés
magyar: orosz széppróza a XIX. században
töri: Római közt. bukása
A szóbelire készülésem elég minimális volt, utolsó nap álltam rá, de akkor mondjuk becsülettel. A törihez szükségem volt szerencsére, kb. 3 tételt tudtam normálisan..ez az egyik volt
De Ti csak tanuljatok, nem lesz mindenkinek szerencséje:). Sok sikert a szóbelikhez!
-
DjVktr #23729 Nekem nagy mákom volt emelt matekon..
Halmazos tételt húztam, 34pont lett a 35-ből.. Így a matek összesen: 77% (az irásbelim nem lett jó sajnos)
Még holnap van töri, magyar szóbeli és vége..
Infót és a nyelvet még tavaly illetve idén év elején letudtam, és a fizika Oktv 10. helynek köszönhetően van egy 100%-os emelt fizikám..
Szóval összesen 434 pontom van a 480 ból. Remélem elég lessz:P -
170 tudomásom szerint -
Yepp #23727 az oké, de ha van pl 1 90,5 % os magyar érettségid, meg egy 80,5 % -os törid, akkor az együtt 90 pont meg 80 pont vagyis 170, vagy 90,5 pont és 80,5 pont, vagyis 171 ? -
A szóbeli és írásbeli pontszámait összeadják, és annak veszik a százalékát (100% lesz a 2-nek az összege). -
én is most tudtam meg 28/35...de nekem így is szar lett -
szerintem tantárgyanként elveszik az egészrész feletti rész, de lehet, hogy tévedek. -
Yepp #23723 nem úgy van, hogy a százalékokat összeadják és csak a végeredménynek veszik az egészrészét??
mert ez igy hülyeség lenne sztem, pl ha irok 2 db 49,5 %-os érettségit, a te számitásoddal csak 98% összesen, igy viszont 99 lenne, duplázással mindjárt 2 pont bukás... -
nah, matek szóbeli: 29/35
ezzel együtt 84,7%-ra állok, ami ebben a rendszerben 84%, vagyis rontottam 1 %-ot. megmondtam h rontani fogok :) ennek örülök most, azt hittem többet rontok. már csak egy infón kell kihúznom egy rizsázós tételt, a többit meg túlélni és ennyi volt, ezekre szerdán fog sor kerülni. -
Yepp #23721 minket ma hivtak be tájékoztatora, szerdán fogok vizsgázni 11kor :)
nem is baj addig jol meg tom tanulni legalább..