29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ugyanígy voltam én is ,szert se tudtam töriből, be is voltam szarva és szinte csak a forrásból éltem...
meg olyan volt az egyik kérdés, hogy:
" Jellemezd Mária Terézia legfontosabb rendeleteit! Legfontosabb Rendeletei:..." és kajak fel voltak sorolva a forrásban meg szinte ott volt minden, szal...4es lettemXD
Magyarból meg kinyitottam az egyik szöveggyűjteményt és a Szózat le volt benne elemezve...mondom bazz, de fasza vagyokXD abból is 4es lettem:D -
Figyelj, ha nekem töriből összjegyre 4-est adtak úgy, hogy szart se tudtam, csk a tételben leirt anyagot felolvastam, akkor neked is meg kell, hogy adják a 2-est min :) -
nem derikt hagyja megbukni, hogy még jövőre is oda járjon ,mert nem volt még elég neki ez a 4 év...jaaaj:D -
DeclanMatto #23877 Az jó ötlet ha 1-2-3 tételt jól bemagolok és ha szerencsém van kihúzom? Ha meg más tételt húzok arról is csak tudok valamit mondani.
Szóbelin nem szokták megbuktatni a vizsgázókat ugye?
Ha jó a hangulat, akkor a diák sem annyira görcsös.
Nem tudom ti mennyire izgultatok, de én még akkor is izgulnék ha agyonra tanulnám magam, mert ez vizsgahelyzet.
De ha még halvány lila gőzöm sincs a tételről, a tanár akkor is kihúzza a diákból a 10%-ot ugye? -
töriből a forrás már maag megvan lazán a 10%, szal...
magyarból meg midnenki tud rizsázni, aki azt mondja , hogy nem, azisXD
angol meg német az más, azt egyszerűen tanulni kell, nem nehéz...
-
ahhoz, h töriből vagy magyarból ne érj el 10% nagyon műveletlennek kell lenni. Alap műveltséggel s segédanyagokkal is összehozható egy 4es szintű szóbeli.
S ha mégse érnéd el a 10%t, akkor pót tételt kötelességük huzatniuk -
nekünk irodalmi atlaszt is lehet használni... -
DeclanMatto #23873 Kremmel Te vagy az én emberem!
Én nagyon félek most, ráébredtem arra, hogy milyen kevés időm van és bepánikoltam.
Az irodalom tételeket 1 szer olvastam át, a törit még egyszer se.
Ha már megszólalok és beszélek, akkor már megvan a 10 % nem?
Én most nagyon be vagyok sz..va :(
pedig irodalom írásbeli 74%, töri 80 %, angol 47%, biosz 70%.
Tényleg nagyon félek, ideges vagyok. -
DeclanMatto nyugiiii!xD NEM LESZ GÁZ HIDD EL!!!!!NEKEM NEM VOLTAK MEG A TÉTELEIM!!!!!És röhögve átmnetem!Sőőőőt Törim dícséretes!xD -
DeclanMatto #23871 Ugye nem fognak a tanárok szóbelin buktatni?
Ugye annyira nem jellemző ez?
A 10 %-ot a hülyéből is kiszedik -
Szöveggyűjtemény + vers/regény/könyv -
DeclanMatto #23869 Irodalom szóbelinél van bármiféle forrásanyag segítségként? -
Yepp #23868 sztem elte ik ra nem lesz 400, bme-n meg 400fölött lesz sztem, a tavalyibol kiindulva.. -
én hétfőn 9kor fogok:( -
400 körül. De ez csak tipp -
Cat 02 #23865 Ha egyszer belekérdeztek (angol) az sok pont levonás ?
Mert szokás szerint izgultam :D
btw egy bme, elte info szakra kb mennyi pont kell ? -
DeclanMatto #23864 Irodalom szóbelin van bármiféle forrásanyag segítségként???
És a többiből? Töri, biosz, nyelvtan -
Yepp #23863 én pont 12-kor érettségiztem infóbol, de a vizsgáztato már 11kor lelépett ebédelni.. :) -
Ugye az év végi bizonyítvány és az érettségi bizonyítvány fénymásolatát nekünk kell beküldeni az egyetemnek/fősulinak? Meddig lehet?
És csak ennyit kell?
Vagy nem emlékszem, vagy nem mondták le nekünk... :S -
12:00 körül érettségizett már valaki? állítólag olyankor ha mákod van kiviszik az elnököt ebédelni, és alig van bent tanár.. -
DeclanMatto #23860 A 10 %-ot ugye könnyű elérni?
Ahhoz nem kell olyan sokmindent mondani ugye? -
Yepp #23859 "Ha úgy nagyjából elmondom amikre emlékszem a tételből, az már elég?"
most erre mit lehet mondani??:DD
mást nem is tud mondani senki a tételböl, csak amire emléxik...lol
mert ugye amire nem emlékszik az illetö azt hogy mondja el? ^^ -
DeclanMatto #23858 Ha úgy nagyjából elmondom amikre emlékszem a tételből, az már elég?
Ha már megszólalok akkor nagy baj nem lehet.
Mi alapján számítják ki a szóbeli százalékát?
Irodalomból milyen forrás van?
Nekem az irodalom írásbeli 74%, töri 80 %, angol 47 %, biosz 70 %.
Ha már az írásbelik így sikerültek nem lehet olyan nagy gáz szóbelin ugye?
Ha nyugodt maradok és beszélek, akkor jó lehet. -
"Szóbelire hogy kell felkészülni?"
tanulsz.
"Csak magolni lehet, vagy az is elég ha elolvasom párszor?"
ez magadtól függ, te tudod, hogy h szoktál tanulni. én egyszer olvastam el odafigyelve mindent és nagyjából elég volt.
"Úgy át lehet menni?"
mármint ha csak elolvasod párszor? lehetni biztosan lehet, mert én egyszer olvastam el mindent maximum (illetve néhány dolog ki is maradt) és átmentem.
"Mennyire szigorúak?"
mittomén, a te tanáraid lesznek ott, nem az enyémek. általában nem szoktak nagyon keménykedni, ha van valami fingod a témáról, gáz nincsen, ha viszonylag jól tudod, akkor agészen vicces lehet az egész dolog.
"Forrásból sokmindent ki lehet venni?"
tudtommal csak töriből adnak ilyet, és nálunk a legtöbb téma forrásából elég szépen ki lehetett hámozni a téma nagyrészét+ ott az atlasz. -
lol még időbe vagy:D
hát ha tanultál 4évig akkor elég átolvasni...meg hát attól is függ hogy milyen tételt húzol, meg ugye milyen jegy (%) a cél... ha a kettes akkor olvasgasd át a tételeket, pl töriből forrás alapján már megvan de a többiből mondani kell azért dolgokat....pl irci -
DeclanMatto #23855 Sziasztok!
Szóbelire hogy kell felkészülni?
Csak magolni lehet, vagy az is elég ha elolvasom párszor?
Úgy át lehet menni?
Mennyire szigorúak?
Forrásból sokmindent ki lehet venni? -
angol+francia középfokúval úgy lesz pedig:P -
Ben C #23853 bocs most keltem, 480 az a 440 :P -
Ben C #23852 450 pontod lesz a 440ből, kész. -
magyar: 64 
töri: 89
matek: 90
angol emelet: 100 (kiváltott)
fizika emelt: 95
így műszakira 450 pontom lesz
jah, és kiváltott érettségivel nem nehéz sok pontot összehozni:P -
:))) tok orulok mindenbol 5os lettem :D
magyar:84%
töri:85%
matek:83%
angol:88%
informatika:88%
Összes pontom: 384, tanulmanyi+erettsegi+tobbletpont -
na mondjuk azt még belőlük se nézem ki :P, 9ik elött nyelvvizsga + oktv akarhanyadik helyezés (2 100%-os emelt). Egyébként a srác az 5 darab tárgyból vesztett összesen 8 %-ot :D -
nem vesztettek egy pontot sem sehol? :o -
2 osztálytársamnak 480 lett :D:D:D, én inkább ügyesen csináltam -
az viszont beteg pontszám :) egy osztálytársamnak lett hasonló, tipikusan maximalista ő is :) -
tényleg, így megnézve ismerős már az ábra .. -
de hát vicceltem még oda iylet h társ. tudomány, szociológia, bme gazdasági akarmi :D. Igazából csak ez vonzott úgy-ahogy, aztán majd kiderül milyen lesz.
szerk. : bme gazdaság és menedzsment -
Mást be se jelöltél? -
:D corvinus nemzetközi tanulmányok :P -
és hoba tovább?