29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Sekler
    vizsgám leSZ
  • Sekler
    annyit hadd kérdezzek, nekem szakmai viszgám le de ilyen nagy melegben nincs kedvem holnap vinni a zakót, felvenni ugyse venném, csak max amíg bemegyek tételt huzni (de rögtön utánna le).
    A kérdésem, kellene a zakót vinnem, vagy gáz ha ingben nyakkendőben akarnék vizsgázni?
  • Bulykin
    ugyse fogja mindenki ideírni, hogy igenXD
  • DeclanMatto
    és amúgy már sokan túl vagytok rajta?
  • xy21
    Én mindent megtanultam de bevagyok [email protected] mintha nem tanultam volna... semmit nem tudok:S
  • Bulykin
    nem akart ő semmit sem megtiltani, csak már vagy 3napja 5percenként írogatsz ide hogy jaj, de félek meg ilyenek és egy kicsit már uncsi...
    menj inkább tanulni ha meg tudod, akkor ne izgulj inkább aludj vagy tv-z vagy stb.^^
  • DeclanMatto
    cocobana nem esett jól amit írtál, én csak szeretnék leérettségizni...
    Mindenkinek megvan hozzá a joga hogy aggódjon a saját sorsáért és az érettségijéért.
    Nekem az írásbeli mindegyik 5-ös közelében van, sőt a törim az 5-ös, de attól még izgulhatok nem?
    Vagy megtiltod?
  • cocobanana
    DeclanMatto te voltál orvosnál? Mert én úgy látom te nem vagy normális,sztem menjél el egy orvoshoz és szedjél nyugtatókat mert kajakra nem láttam még ilyet amit te művelsz ezen a fórumon,mint vmi 11 éves gyerek....
  • Bulykin
    nekem jól sikerült a szóbeli, szinte mindenből csak javítottam^^
  • DeclanMatto
    Sokmindenki van itt akinek jól sikerült a szóbelije? Amelyik vizsgázónak van szíve és aggódik saját magáért, a jövőjéért, az meg tudja csinálni, magáért, a családjáért, a barátokért, a sikerért...
    Nagyon sok sikert kívánok ezúton is azoknak akik hozzám hasonlóan még a szóbeli vizsga elött állnak!
  • DeclanMatto
    Már csak 1-2 nap és vége, már alig várom
  • K Ace
    Én holnap fogok szóbelizni, és egyátalán nem izgulok. Írásbeli előtt se izgultam, mintha teljesen szokványos lett volna. Egyedül a nyelvtan miatt aggódom (csak aggódom!), mert kicsit keverem a stílus-al kapcsolatos tételeket.
  • DeclanMatto
    ti izgultok? akik még nem szóbeliztek
  • DeclanMatto
    Kedden szóbelizek, remélem menni fog
  • nesto

szucsy89 ha tudnád hogy hányan irigyelnek most téged...
  • Vola
    nah így perfekt lesz! ;) 2ről beszéltem én is + megemlítettem egy 3adik személytől még egy harmadik verset de azt csak úgy nagyjából, mivel nem találtam meg a kötetben :D jah igen, nem árt ha kinézel előre 1-2 vrset tőlük mer én ott kezdtem el keresgélni vmit ami ismerősebb volt csak cím hijján sok idő volt mire sikeredett valamt találnom amiről tudtam is beszélni :D jah és nincsmit! sok sikert kívánok! ;)
  • bulba
    Köszi a választ. Kicsit paráztam, mert a tanár 4-5 költőt adott meg én viszont csak 2-t tanultam meg. Így már nyugodtabb vagyok hogy elég lesz az a 2 is a többi meg csak megemlítés szintjén.
    Köszi a választ mégegyszer.
  • szucsy89
    lol látom van még izgalom...de jó már túllenni rajta
  • Vola
    megvolt adva nekem 3 vagy 4 helyi költő neve és adtak hozzá verskötetet is, a lényeg az az volt h ezen személyek műveit elemezgessem és beszéljek róluk. Valahogy úgy kedzve h az irodalom ma is él stb aztán rátértem h vannak helyiek és aztán a verseik. Nem kötelező mindet, elég 1 is akár, csak azért említs meg többet.
  • Kremmer
    DeclanMatto ha sikerül,mindenki a vendéged egy sörre a fórumról!!:)
  • 89
    Sztem te már csak megjátszod magad...
  • xy21
    Holnap nekem is gatya reggel 9 től:S
    Megtanultam 120 tételt...Remélem nem bukok meg:D
  • nothes
    Mi vagyunk az uccsó felvonás, a tanárok is már totál készek.
    Remélem bemegyek és 5 perc viszonylag elfogadható duma után "köszi, viszlát".
  • kraawz
    am meg a vizsgabiztos.. Általában a laptopot nyomogatja,eszik,vagy ötlete nincs az egészről. Nálunk pl magyar tanár volt az elnök, és aznap szinte cask földrajz töri turisztika volt. Szegényt hol érdekelte a diák már.

DeclanMatto: Ha ilyen negatívan állsz hozzá,sokkal nehezebb átmenni,mintha bíznál magadban. Te is tudod,hogy az idegeskedéssel nem vagy előrébb,csak belezavarodsz,próbáld kizárni.
  • kraawz
    Mi már próbáltunk eleget segíteni,ez már átment pánikolós dologba,ami szerintem emberi hiba/gyengeség. Ami nem megy,azt nem kell erőltetni. És amúgy is te neveztél érettnek,nem én magam. [písz]
  • bulba
    A regionális tételnél ők adták meg hogy kiről beszélj vagy cask részben vagy te dönthettél?
  • nothes
    Ne akadj meg, mond folyamatosan még ha nem is jó, csak rizsázol. A tanároknak úgysem az az érdekük, hogy megbukj. Ha már 4 évet végigvittél itt sem fognak sz.rozni, inkább segíteni próbálnak majd.

"Sokan úgy mennek be hogy reménytelenül húznak tételt, mégis átmennek."

Ha ez megnyugtat, akkor lebegjen ez a szemed előtt:)
  • Vola
    én magyartól féltem, pedig azért a 4év év során mindig én voltam az egyedüli 4es, sőt volt amikor még első másodikban még 5ös is :D paráztam h belehúzok abba amit abszolúte nem tudok és csak csak sikerült kifognom pont azt az egyet :D ( Paksi költők - vmi regionális gecc ) hatalmas lol volt mer tényleg a szart adtam el szép csomagolásban és a nyelvtantételem is elég gány volt de végül a rettegett magyar 43/50es lett... szal ez is mutatja h nem minden a tanulás, kell egy kis túlélőképesség is :D
  • DeclanMatto
    Amúgy túl parázom a dolgot tudom.
    Talán nem is attól félek hogy nem sikerül, hanem magától a vizsgától.
    De a lényeg az, hogy beszélni fogok :)
    Sokan úgy mennek be hogy reménytelenül húznak tételt, mégis átmennek.
  • nothes
    Rám mérsékel f.sás jellemző Jelenleg a magyar felét,a töri felét és az infó 3-át tudom kb. holnap nyelvtanozok végig + maradék irodalom, hétfőn meg maradék töri és infó ugyanis kedden szívok.
    Angol impro. Ha tudsz mondatokat összerakni és nagy a szókincsed, kérdezhetnek bármit.

Szerintem tényleg igyál vagy nyomj el valamit, mert ha így folytatod a bizottság előtt összesel:)
  • DeclanMatto
    de most komolyan szerintem mindenki fél szóbeli elött, utána persze lehet mondani hogy hú de könnyű volt meg minden, de amíg elötte vagy, addig félsz.
  • DeclanMatto
    az angoltól is félek
  • DeclanMatto
    Vola rendes tőled hogy így gondolod.
    Én 23.-án vagy 24.-én fogok érettségizni, majd hétfőn mondják meg melyik napon.
    Én is eléggé félek a vizsgától, de remélem nem kell tartani tőle.
  • Vola
    egyetemen majd minden egyes vizsgaidőszak simán felér majd egy érettségivel, és mégse haltak még bele a diákok szal ha tovább akarsz tanulni akkor szokjad ezt meg. Ha pedig tényleg ennyire ideges vagy mindenért és izgulsz akkor tudom ajánlani a cigaretta nevezetű terméket, vagy valami gyengébb fajta nyugtatót, esetleg teákat, vagy bármit mely lenyugtat. Nem olyan vészes az egész mint amilyennek gondolod csak túlreagálod a szitut. Fölös mindent aprólékosan megtanulni, elég mindenhez egy kis de biztos alaptudás + logika és improvizálás. A szerencse meg majd vagy jön vagy nem :D ha 1-1 tételt nem tanulsz meg a X darabból akkor tuti h azt húzod, mégha a többit kívűlről is fujod. Nah de sok sikert!
  • DeclanMatto
    írjatok már valamit
  • Yepp
    ne idegeskedj már annyit mer engem idegesitesz föl... :)
    nemkell szo szerint bevágni elolvasod 1-szert azt csá, a vizsgáztatonak valoszinüleg fingja nem lesz h jot mondasz-e, a saját tanárod meg csak nem fog szopatni (nagyon :-)
  • Vola
    1. háth ha ez szopatás akart lenni akkor elég gyengén csinálod
    2. egy kommentre nem az előző 20 alapján reagálok, csak azt az 1et nézem
    3. szopatsz valakit aki még nem éreccségizett (mégha már fárasztó is vagy bármi) és Te nevezed magadat "érett"-nek? lehet h Neked és másnak is vicces az amit Te poénnak gondolsz de ha az illetőnek nem az akkor rég rossz... mindig gondold bele magad az ő helyzetébe, aztán nevess... nem az a menő srác aki szintén kiröhögi az adott személyt, hanem az aki segít neki...
  • DeclanMatto
    rohadtul izgulok!
    A vérnyomásom napok óta 150/80
    Komolyan mondom olyan ideges vagyok.... pedig tanulok
  • Bulykin
    nem...majd bemész letudod és meglátod milyen...addig meg idegeskedj ha neked úgy jobb:)
    olvasgass vissza és keresgéld ki a válaszokat, szerintem számtalanszor le lett már írva hogy kinek hogy zajlott meg minden...sry, csak má'...
  • DeclanMatto
    na nem írtok?