29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Hogy-hogy hogy? Megajanlott jegyet eddig is a neptunban kellett elfogadni a megajanlott jegy menupontnal. Legalabbis nekem igy volt.
  • Nuki
    Akkor hogy a rákba lesz minden?
    például megajánlott jegyet hogy kapom meg, meg ilyenek?
  • Balo
    Azért nem írtam tutira, mert még nincs meg a rendelet, onnantól hivatalos:)
  • I.C.ram
    Mar nem valoszinu, hanem biztos. KTH ki sem adja mar oket.
  • Balo
    Na elvileg idén már nem lesz index, most már nagyon valószínű.
  • grizzly21
    *meg
  • grizzly21
    na ez biztos nem lesz, nagyon jo
  • I.C.ram
    Akkor hulye volt a tanarod. Mint mar irtak korabban csak az also limitet lehet kozpontilag emelni. Ahol eleve magasabb a ponthatar, abba nem tudnak belenyulni.
  • Abruzzi
    Kösz a felvilágosítást..
    Amúgy hidd el én tájékozódom amennyire csak lehet, mert hát tanárok elég vérszegényen tájékoztatnak a részletekről. Csak igazgatóhelyettestől hallottam hogy ugye emelnek ponthatárokat mert tavaly volt ahova 160 ponttal is be lehetett kerülni és ez nevetséges...és erre kérdezte egyik haverom hogy de a magas pontszámú helyeken is emelnek? és erre mondta h mindenhol. Ezért kérdeztem itt, csak a tisztánlátás végett.
    Amúgy most már csak azon filózok hogy megérné-e emelt fizikára mennem 2 nyelvvizsga mellett..bár persze ez attól függ mennyire vágom, de csak akkor érné meg ha tudnék legalább 70, 80 %-ot teljesíteni ami azért komoly lenne.
  • Balo
    4 pontot kisírni? az szépgrat... nekem 1-et sikerült mikmakon (szintén 4-esért)
  • grizzly21
    grat
  • magus
    már visszarakattam magam : )
  • I.C.ram
    de te ugyis passziv feleven vgay, nem? :D
  • magus
    BÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

kisírtam 4 pontot, megajánlott 4-es

azthiszemmindenkileszivhat :D
  • mate317
    és a MINIMAX-ról:D
  • Nuki
    Egy fénymásolóban ami a Budafoki úton van, nem messze a CH-tól és a K-tól.

#24458: Ha van kereslet-kínálat, akkor mesélj neki az egyensúlyi ponthatárról is.
  • I.C.ram
    Nem 1-es, hanem siman "Nem teljesitette" Ha nem veszed fel, akkor nem kell fizetni semmit ertelemszeruen.
  • Balo
    Csak a minimumponthatárt emelnék (és csak ezt emelhetik), amivel be lehet kerülni akárhova. Ez a magasabb ponthatárú képzéseket nem is érinti.
  • 89
    ha nem jelentkezek vizsgára, az automata 1-es? és igazolatlan távolmaradás?-->fizetni kell?
  • magus
    hát én nem jókat hallottam róla mostanában...
  • grizzly21
    es az merre leledzik?
  • David2
    régen nagy híre volt a miskolci gépészkarnak, bár jelenleg nem, tudom, h áll a helyzet
  • I.C.ram
    Annyira birom, hogy a mai diakoknak fogalmuk sincs a felvetelirendszerekrol...

PH-t nem kozpontilag emelnek, hanem kereslet-kinalat hatarozza meg. Ha sokan jelentkeznek egy szakra, akkor magasabb lesz, ha kevesen, akkor alacsonyabb, ha kevesen de magas pontokkal jelentkeznek valahova, akkor is magas lesz, ha sokan, de alacsony pontokkal, akkor alacsony lesz. Ilyen egyszeru. Nem kozpontilag talaljak ki a phkat.
  • Nuki
    Ezeket én mind kurtánné jegyzetéből olvastam ki.
  • Abruzzi
    Én is BME-re akarok menni gépészmérnökire. Ugye most 347 volt a ponthatár, de hallottam hogy idén emelnek mert most rendesen levitték....azt kb nem tudni h milyen mértékű lesz ez az emelés?
    Amúgy fizikából akarok emelt érettségit tenni csak hát rendesen oda kell tennem magam mert nem egy könnyű dolog..de ha abból érettségizek akkor meglesz a 80 többletpontom (2 nyelvvizsga) és ha jól megírom a matek meg fizika érettségit akkor van esélyem talán bekerülni. De ez a baj h nem akarok kockáztatni ezért BME-n kívül mást is meg akarok jelölni de nemis ismerek más rendes műszaki szakokat...főleg pest környékén nem...max műszaki főiskolán még a gépészmérnöki kar..oda most 232 volt..sztem az lazán meglenne. De jha, érdekes lesz a dolog :D
  • grizzly21
    es az ilyen gorbe merre mozdul, milyen meredeksegu lesz azt hol lehet megtalalni? van valami konyv vagy jegyzet neten, mert ezeket meg veletlenul sem talalom el, es most 3mas also hatara +2 pont kellene a megajanlotthoz
  • Nuki
    Ja és ha a költségvetést nullszaldósra akarják kihozni akkor +G +TR -T = 0
    Erre még szükségem volt a makróban. (csak nekem a transzfer szerencsére 0 volt eleve)
  • Nuki
    mikróra a Kurtánné jegyzeteiből, és a munkafüzetből amit a fénymásolóban kapni, makróra ugyanúgy k-né jegyzeteiből és az interneten fellelhető kérdéseket oldottam meg.

De a c= c0 * (Y-T+TR)
    és az Y=C+I+G és ebből az Y = c0 + (Y-T+TR) + (I0 + a) + G volt az atyaúristen.
    Nekem még munkanélküliség számításra volt szükségem.

elméletieknél GDP, GNI, GNDI, NDP, NNI, stb... definíciók kellettek, MPC (vagy MPS) minnél nagyobb akkor ez és ez a görbe milyen meredekségű. Ilyenekre emlékszem.
  • grizzly21
    az nem gyenge, gratula!
    mibol tanutal? nekem penteken lesz
  • magus
    3-as megajánlott nekem is meglenne : P

még kűzdök az összevont pótzh-n a megajánlott jegyért
  • 5c0rp330n
    nekem teljesen esélytelen. első bukó volt, második kedden lesz, amikor bsz pót is van, ezenfelül 3 beadandóm is van.. asszem én lemondtam róla, majd legközelebb.
  • Nuki
    Meg fogsz ölni: megajánlott jegyet kaptam :P
  • magus
    éééés mikro aláírás : D
  • mate317
    *krediteket
  • mate317
    Hello!

Ha fizetősre vettek fel, de jövő tanévben át szeretnék menni államira, akkor meg lehet azt csinálni, hogy újraérettségizek, majd több ponttal jelentkezek az állami képzésre, és aztán beszámítom(márha felvettek) a már megszerzett kerditeket, és folytatom a szakom?
  • grizzly21
    En sose virrasztok bme miatt, annyit nem er, ha van is hogy neha ejfelig/1-2 ig elhuzodik ezaz, de hogy ne aludjak..azt nem
  • Balo
    Az az egyik oldala, de tanulás miatt kínozni magad szerintem nem éri meg. Legalábbis én úgy vélem, amit nem lehet megcsinálni napi 16-18 órában, azt nem embernek találták ki.

Amúgy az, hogy 6-an mentek át, csak annyit jelent hogy most ennyien feleltek meg a követelményeknek. Tehát lehet nem változtatnak a ZH nehézségén, csak az "alapanyag" romlik. Régen pl. volt műszaki rajz oktatás a középiskolákban, most meg fél év alatt kell (inkább pár hét) megtanulni rajzolni. Ennek ellenére tényleg siralmas arány, és ahogy mondják kettőn áll a vásár.
  • I.C.ram
    Igazabol a kocsog tanszekeknek kene tudni hol a hatar. Sokszor nevetseges hataridoket adnak, illetve a feladat azzal megy el hogy kikene talalni hogy mi a faszt is akarnak toled. Arrol nem is beszelve hogy utana tobb idot ulnek felette, mint amennyi ido megrajzolni.

Mostankis KSK-s elsosoknek valami 300 emberbol, nem vicc, de 6an mentek talan at az elso muszaki abrazolas ZHn. El lehet donteni, hogy ki a hulye. 300 diak vagy 2 tanar, akik a zh allitottak ossze.
  • Balo
    Én hallottam halálesetről is sajnos. Egyszeri építész 3 napig rajzol, ami 72 óra, majd bemegy Italcsarnokra Budafoki útra, megiszik egy kávét. Szívroham. Ennyi. Tudni kell hol a határ.
  • David2
    makett 100x nagyobb szopás